W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Luna bardzo mi przykro że tak zostałaś potraktowana.. żal że przyjmują tacy lekarze bez empatii i mają gdzieś pacjentki które płacą im grube pieniądze...
Karola dajcie sobie czas. Maja długi czas nie miała żadnej regularności, raz spala cały dzień, a innym razem nie spała wcale..też panikowałam ale to normalnekarola lubi tę wiadomość
-
karola wrote:A u mnie dziecko ma jakiś kryzys czy coś. Wczoraj nie spała od 12 w południe do wieczora. Ja nie mogę w to uwierzyć, 3 tyg noworodek 😭 Już nie wiem co mam robić. Dziś zapowiada się na powtórkę. o 9.30 zaczęłam ja karmić i do teraz nosimy lulamy ale oczy jak 5 złotych
Nie płacze jakoś specjalnie dopóki jest na rękach ale odstawiona już stęka i marudzi. Wczoraj w ciągu dnia zasnęła może dwa razy na pół godziny ale zaraz przyszła kupa i się wybudziła Nie jestem w stanie nic w domu zrobic. Nie wiem tez jak jej ulżyć bo na pewno jest przemęczona…
Karola u mnie młody był śpiącym noworodkiem tylkk do 3 tygodnia, od 3 tygodnia to się zaczeka impreza 😅
karola lubi tę wiadomość
17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙
👱🏻♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️🩹, CB 💔, Mój Cud 💙 -
Luna to jest w pełni zrozumiałe że się tak czujesz skoro lekarz prowadzi Twoją ciążę no to nie powinien "umywać rąk" i zostawiać Cie na lodzie w takiej sytuacji ewentualnie jeśli nie czuje się na siłach to też powinien od razu uprzedzić i skierować Cie do kogoś innego...
-
Karola a może chusta? Mała na Tobie będzie spokojna, a Ty będziesz mieć wolne ręce.
Misiaa lubi tę wiadomość
-
miska122 wrote:Karola a może chusta? Mała na Tobie będzie spokojna, a Ty będziesz mieć wolne ręce.
Jeszcze_blizniaki Ty chyba używasz elastycznej? Jak Ci się sprawdza?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2022, 14:15
-
Luna, nie no co za palant z tego lekarza. Rozumiem jeszcze spychologię, ale nie wystawić skierowania na oddział? Masz se sama z marszu tam pójść i co?
Karola, skoro u Was jest spokojny, a marudny po odłożeniu to może termofor? Bo z tego co opisujesz to wygląda na kolkę/dyskomfort brzuszkowy. A ciepło niby pomaga się rozluźnić i oddać gazy/kupkę własnie. U nas na to położna zaleciła probiotyk BioGaia, ja do tego zamówiłam termofor z pestek wiśni i dziś będę testować. Ale widzę już poprawę, oddaje częściej gazy (jak stary kawalerzysta xD) i robi częściej kupkę. Wieczorami nadal nieodkładalny za bardzo, ale za to dziś w nocy pięknie spał 🤞. Może to probiotyk, a może po prostu brzuszek nauczył się trawić.
My dziś po wizycie u lekarza i położnej, nadal rośniemy 💪, u lekarza 3570, u położnej 3 godziny i kupę później 3500, także zmniejszamy dokarmianie. Jak tak dalej pójdzie to na początku roku powinien być tylko na piersi.Siri, karola lubią tę wiadomość
02.12.2022 17:32, 40+2, 3540 g., 55 cm
Tadziu z Nami ❤
01.20 - start starań
05.20, 09.20 - cb
01.21 - poronienie 7tc
06.21 - poronienie ~9tc - T22
pauza do 01.2022
03.22 - (25.03. - II kreski -> 14.04. - CRL 0,8 cm ❤, YS 0,4 cm -> 28.04. - CRL 2,22 cm -> 06.05. - CRL 4,1 cm -> 16.05. - CRL 5,73, FHR 156 -> 15.06. - 147 g. -> 24.06. - 235 g. -> 13.07. - 344 g. -> 1.08. - 522 g. chłopca -> 14.09. - 1278 g. -> 05.10. - 1761 g. -> 30.11. - 3550 g.)
PAI-1 4G homo i MTHFR 1298A>C hetero
Kariotypy ok
Siła🔹️Spokój🔹️Miłość
Bądź dumny z tego co robisz, zwłaszcza, jeśli nikt inny tego nie docenia. -
Karola ja niedawno zaczynałam z chustą ale tkaną i korzystałam z filmików lenny lamb (wlansie mam chustę od nich) i spoko są te filmiki, da się szybko ogarnąć - tylko obejrzyj z dwa razy na sucho a później trzeci raz wiążąc malucha i zatrzymując filmik. Ja pierwsze wiązanie robiłam z mężem bo czułam się bezpieczniej a później już sama zaczęłam od kangurka ale później się dowiedziałam od mojej fizjo ze u maluchów najlepiej zacząć od kieszonki - i w sumie ta kieszonka moim zdaniem nawet łatwiejsza do motania.
Nam ostatecznie chusta nie podeszła ale to zależy, niektórzy uwielbiają a u niektórych bez szałuWiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2022, 17:28
👱🏻♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️🩹, CB 💔, Mój Cud 💙 -
Ja też oglądałam te lennylamb a później z doradczynią. Pamiętaj że do elastyka nie można wiązać kieszonki. Ja chciałam się pouczyć z filmików jakiś nowych wiązań, ale nigdy nie mam czasu 🙈
-
O widzisz Miska dobrze ze mówisz, ja zaczęłam od tkanej i nie wiedziałam ze nie można kieszonki robić w elastycznej
Gosia24 lubi tę wiadomość
Ja elastycznej nie miałam ale tkane z lenny lamb bardzo polecam, są mięciutkie od nowości. Filmiki ogarniałam z ich strony plus yt, ale konkretnych nie pamietam. Nosiłam córkę prawie 3 lata i bardzo za tym tęsknie 😊 mi tez na początku łatwiej wychodził kangurek niż kieszonka
Dziękuję Wam za wsparcie. Lawendowe no mam iść zapukać, powiedzieć ze chce konsultacje wyników z lekarzem 🤦♀️ Zrobie z siebie idiotkę. Pójdę i powiem ze proszę o chwile rozmowy z lekarzem po ktg bo mój lekarz mnie totalnie zostawił z problemem. Jeśli by mnie odesłali na powrót do prowadzącego to zdecydowałam się iść bezwzględnie do lekarza Aypis, choćby na jedna wizytę sprawdzić przepływy. Ale myśle ze w przyszłym tygodniu (prawie 37tc) nie będą już ryzykować i mnie zostawia
Ps zaczynam mieć nadzieje, ze każą przyjść we wtorek- spadek z 29 do 17. Wiem ze to nie jest Ok, bo skaczą, ale dla mnie wazne ze nie ma ciągłego wzrostu. Każdy mały krok jest dla mnie istotny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2022, 19:52
-
Luna z całych sił trzymam kciuki żebyś trafila na normalnego lekarza w szpitalu, który potraktuje Cie po prostu po ludzku no i za święta w domku ✊️✊️✊️
Ja święta spędzam w domu, dziś miałam kontrolę i wszystko jest ok waga 2830 przepływy i wody w normie jedynie trochę mnie zmartwiło jak doktor powiedziała że główka jest mała bo już nisko i jest ściśnięta... we wtorek po świętach mam dzwonić do prowadzącego i dowiem się co dalej. Dziewczyny czy Wasze dzieci też się tak czasami trzęsły w brzuszkach?Lunaaa lubi tę wiadomość
-
Ivanka tak, mój się czasami trzęsie, gdzieś wyczytałam ze dzieci już w brzuszku maja odruchy te same co po porodzie 😊 co do główki to może być już ciężko zmierzyć na tym etapie, szczególnie jak Laurka jest nisko. Bardzo się cieszę ze będziesz w domu 🥳🥳🥳 teraz tez tak myśle, ze jak mi robił wczoraj usg i mierzył główkę to wydział jeden pomiar 35+0, mówił ze ciężko mu już dokładnie mierzyć na tym etapie ciąży
Wczoraj z tych nerwów nie spytałam o receptę na lek który biorę. Czy gdyby szpital mnie nie zostawił to wystawi mi receptę ? Albo lekarz rodzinny, wiecie może ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2022, 20:24
-
Luna, cieszę się bardzo z poprawy ❤️ skoro spadło to obyś święta miała z rodzinką. Tak, i w szpitalu i rodzinny też mogą wystawić receptę. Miałaś może te moją pierwszą z lenny lamb? Właśnie w nią celuję
Ivanka, mój ma takie odruchy czasem lekarz mówił że normalne. też super że masz święta w domu. Zdaje mi się ze to normalne że główka już bardzo w dole jak już masz donoszoną…
U mnie jutro wizyta i gbs będę miała pobierany. Powiedzcie, że to nie boli a w ogóle morfologia mi się znacząco poprawiła, chociaż na końcówkę.Lunaaa, Siri lubią tę wiadomość
36 cykli starań
2 x IUI ❌
Nieudana procedura IVF - imsi - 3 x FET - ❌
💔 ciąża biochemiczna - naturals - 03.2022
kiedy Bóg drzwi zamyka - to otwiera okno
Naturalny cud ❤️ mamy syna!
27.01.23 - 3390 g i 55 cm
22.05.2024 - puste jajo, poronienie 7+2 💔
08.2024 - powrót do starań o rodzeństwo
09.2024 - ⏸️
-
Luna brak słów na postępowanie lekarza,dziewczyny już wszystko napisały.
Ivanka skoro główka nisko to po prostu ciężko ja już zmierzyć. Też tak mialam, podawali orientacyjnie bardziej.
Ja wczoraj na cito byłam u dentysty. Ukruszył mi się kawałeczek zęba😱 trochę panika,bo to górna dwójka. Na szczęście okazało się,że to mechaniczne,nic się z zębem nie dzieje. Miałam od razu przeglad po ciąży,bo oczywiście się wybrać nie mogłam wczesniej. O dziwo wszystkie zęby ok. W cyklu z ciąża byłam na kontroli i robiłam higienizacje. To chyba tego zasługa. A jak u Was? Już byłyście na kontroli? Jeśli nie to przypominam86' starania od 8.19, od 11.20 w Klinice. M:obniżona ilość i ruchliwość, DFI 28%
4.21 cb, 4.21 IUI, 6.21-2 IUI
7.21 IVF:11pęcherzyków❄️❄️❄️❄️❄️8.21 i 9.21-2 transfery
ANA1 ujemne, NK ok, biopsja endo, MTHFR A1298C homo, PAI-1 hetero. KIR AA, C1C1. AlloMLR 0%
Naturalny cud:
27.11 beta 36
18.06 33+0🐣Adaś
-
Kociara gbs nie boli to jak cytologia trochę, zreszta to trwa moment 😉 dawaj znać jutro jak tam po wizycie 😊
Lunaa myślę że w szpitalu powinni Ci wystawić receptę zresztą jak zadzwonisz do rodzinnego i przedstawisz sytuacje to też powinien wystawić
-
Gbs w ogóle nie czułam, dwie sekundy i po sprawie 😊 chustę miałam w splocie serduszkowym, ale te „moja pierwsza” są podobno super, bo maja krawędź w innym kolorze- bardzo to pomaga żeby na początku nie gubić się w wiązaniu, dobrze przeciągnąć i właściwą krawędź dociągnąć
Drugie czy trzecie wiązanie już mi wychodziło spoko -
Joan ja byłam 🙋♀️ robiłam i higienizację i leczyłam, na początku ciąży. Planuję pójść po oczywiście też 💪🏻 Szczególnie, że mojej mamie po ciąży żeby bardzo poleciały niestety.
Gdzieś przeczytałam że za głęboko komuś ten patyczek włożył lekarz 🫣 ale jeśli mówisz Ivanka, że jak cytologia, to luzik 🙂
Luna, właśnie serduszkowe ogólnie piękne, ale doradczyni na szkole rodzenia mówiła że lepsze dla trochę starszych dzieci, a te z serii moja pierwsza na początek idealne z powodów o których piszesz. Mam nadzieję, że nam się spodoba noszenie, to i serduszkową potem zakupię 😁Jo_an lubi tę wiadomość
36 cykli starań
2 x IUI ❌
Nieudana procedura IVF - imsi - 3 x FET - ❌
💔 ciąża biochemiczna - naturals - 03.2022
kiedy Bóg drzwi zamyka - to otwiera okno
Naturalny cud ❤️ mamy syna!
27.01.23 - 3390 g i 55 cm
22.05.2024 - puste jajo, poronienie 7+2 💔
08.2024 - powrót do starań o rodzeństwo
09.2024 - ⏸️
-
Kociara, nie boli, ja prawie nie czułam...
Joan, ja bylam, ale też z bólem zęba... mój stwierdził ze jak na mnie po ciąży to nie było źle... 😂 zamknelismy się w 3 wizytach....
Ivanka, to normalne, zw ciężko zmierzyć na tym etapie... ja pamiętam jedna wizytę ze mi nawet wagi młodego nie podali, bo byl juz za nisko...
Lunaa, myślę o Tobie i mam nadzieję, że u lekarza w szpitalu poczujesz się zaopiekowana i jednak uda się spędzić święta w domu...27tc+3 - 😢 [*] 11.20
37tc+3 - 🌈
6tc+4 - 😭 [*] 07.24 - żegnaj okruszku...
3tc+4 💔
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _
X.2021 - start IVF
23.12.21 - transfer blastki ❄️4AA
29.12 - 6dpt - beta 39.40 mlU/ml
18.01 - 26dpt - 6+1 CRL 0.55cm i bijące serduszko 😍
01.03 - 12+1 I prenatalne 7.5cm chłopca 💙
21.04 - 19+3 - II prenatalne - 330g 💙
06.07 - 30+2 - III 25.08 - 1810g 💙
25.08 - 37+3 - 3220g i 54cm cudu jest juz ze mną
...
_ _ _ _
03.24 - wracamy po rodzeństwo
04.06 FET ❄️3AA 🙏🙏
09.06 - 5dpt. - ⏸️
06.07 - 7+2 💔
_ _ _ _
04.09 prog 41.8; 2dpt 18.4
05.09 - FET ostatniej szansy ❄️4AB
4dpt - ⏸️; beta 59.8🤯; prog 28.5
11.09 - 6dpt 80.4 💔 7dpt 79.8; 9dpt 98 🤯
Asia2309 wrote:Becia u nas też jest charczenie i w dodatku brzydki kaszel, nam pediatra powiedziała że to charczenie to odrywającą sie flegma. Tylko że my oprócz inhalacji mamy też antybiotyk bo w środę były szmery na oskrzelach iw poniedziałek jak byliśmy na kontroli to po nim to minęły.
Dzięki Asia no my nic nie dostaliśmy tylko ten Berodual i Flegamine,odrywa mu się bardzo i rano dość sporo kaszlał, jutro mamy wizytę kontrolną modlę się by było lepiej.