X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
Odpowiedz

W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚

Oceń ten wątek:
  • lawendowePole Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój, jak już byłam w szpitalu, to miał misję zamontować dostawkę i przygotować do końca łóżeczko (materac, pościel, te sprawy, bo złożone było wcześniej).
    Spisał się śpiewająco.
    Ja jakbym miała wziąć rzeczy na "być może" to bym musiała pół komody spakować a i tak pewnie by czegoś zabrakło. A w walizce i tak miałam rzeczy awaryjne typu podkłady i podpaski (szpital zapewniał podkłady i podpaski, więc awaryjnie wzięłam paczkę swoich i nie użyłam).
    Że wszystkim zmieściłam się w największą walizkę. Nie widzę sensu mieć dwóch toreb, gdy jedzie się na poród wywoływany, gdyż i tak wszędzie musiałam jeździć z całym majdanem - z patologii na porodówkę, z porodówki na salę narodzin, potem znowu na porodówkę, znowu na salę i na końcu na poporodową. A to wszystko muszą tachać położne (które są wdzięczne za walizki na kółkach). A tak jedna walizka i dziękuję.
    Oczywiście opisuję sytuację w moim szpitalu, u Was może być inaczej. Warto się podpytać wcześniej jak to wygląda u Was (są grupy na fejsie pt Gdzie rodzić).
    A zdjęcie zawsze można wysłać do tatusia i zaznaczyć kółkiem "przywieź TO". I nie ma, że nie wiem gdzie, nie widzę. A jak zrobi burdel to niech sam szuka, w tym przypadku zero litości 😈.

age.png
    02.12.2022 17:32, 40+2, 3540 g., 55 cm
    Tadziu z Nami ❤

01.20 - start starań
    05.20, 09.20 - cb
    01.21 - poronienie 7tc
    06.21 - poronienie ~9tc - T22
    pauza do 01.2022
    03.22 - (25.03. - II kreski -> 14.04. - CRL 0,8 cm ❤, YS 0,4 cm -> 28.04. - CRL 2,22 cm -> 06.05. - CRL 4,1 cm -> 16.05. - CRL 5,73, FHR 156 -> 15.06. - 147 g. -> 24.06. - 235 g. -> 13.07. - 344 g. -> 1.08. - 522 g. chłopca -> 14.09. - 1278 g. -> 05.10. - 1761 g. -> 30.11. - 3550 g.)

PAI-1 4G homo i MTHFR 1298A>C hetero
    Kariotypy ok

Siła🔹️Spokój🔹️Miłość

Bądź dumny z tego co robisz, zwłaszcza, jeśli nikt inny tego nie docenia.
  • Karo123 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dawno mnie nie było ale mamy urwanie głowy. Widzę że Miśka urodziła - gratulacje 😍😍😍 była historia porodowa bo nie wiem czy mam przeszukiwać forum 😁😅 ktoś się nam jeszcze rozpakował? 😻

miska122 lubi tę wiadomość

17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙

👱🏻‍♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️‍🩹, CB 💔, Mój Cud 💙
‹‹ 2407 2408 2409 2410 2411
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ