Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
Odpowiedz

W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚

Oceń ten wątek:
  • *Agape* Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 03:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka95 my też kupiliśmy avionaut pixel ❤️
    I dzięki Bogu, bo nie wyobrażam sobie nosić cięższego fotelika na to nasze 3 piętro bez windy z tym moim klocuszkiem w środku 🙉
    Na razie nie mamy bazy, ale i jeździmy niewiele, zobaczymy czy z czasem ją kupimy. Jeden sprzedawca "straszył mnie" jakie to uciążliwe zapinanie go pasem, ale jakoś tej uciążliwości nie widzę 🤔
    Może dlatego, że starszego synka też pasem zapinamy w większym foteliku 🤷🏻‍♀️

Noelle współczuję przygód z szyjką. W pierwszej ciąży w 25 tygodniu miałam szyjkę 1,9 cm, leżałam i spokojnie dotrwałam do porodu 🙂 A w tej ostatniej ciąży szyjka zaczęła się również skracać i ok. 25 tygodnia miała 2,7, ale zaczęło się robić rozwarcie od środka, więc moja obecna dr chciała zrobić wszystko, abym donosiła synka. Położyła mnie w 29 tygodniu w szpitalu, dała sterydy na rozwój płuc, założyła pessar i nie musiałam się tak bardzo oszczędzać.
    Graniczna długość szyjki, taka do obserwacji i ewentualnego założenia pessara, to podobno poniżej 2,5 cm. Więc dobrze, że Twoja dr chce Cię widzieć za 2 tygodnie.
    Ja w ciągu miesiąca bez wizyty wiedziałam, że szyjka się skróciła. Podobno tego nie czuć, ale moje bóle, które miałam, wiedziałam, że są związane ze skracaniem szyjki. I faktycznie z 3,6 skróciła się do 2,7. Broniłam się jak mogłam przed pessarem po tym jak poczytałam o infekcjach, ale odpowiednie leki, częste wymazy i u mnie obyło się bez infekcji 🙂
    Podobno pessar warto założyć do 33 tygodnia, później już są bardzo duże szanse na prawidłowy rozwój dziecka, nawet przy porodzie przedwczesnym, z resztą w trakcie tych kolejnych tygodni macica przygotowuje się coraz bardziej do porodu, więc nie ma potrzeby jej już przeszkadzać 😉
    Oby Klara posiedziała jak najdłużej w brzuszku 🙂

Któraś pytała o wózki. My mamy espiro only. Dość lekki (z gondolą 10,9, a z siedziskiem spacerowym 11 kg). Jestem z niego bardzo zadowolona, ale ja jestem raczej niska (ok. 164 cm). Dla wyższych osób moim zdaniem może nie być wygodny, bo trzeba się schylić po dziecko 😅 Ale prowadzić można bez problemu, bo ma rączkę teleskopową, a przy moim wysokim mężu nam na tym najbardziej zależało 😀
    Wózek lekki, ale jak włoży się do niego 6 kilogramowe dziecko, do tego zakupy do kosza, to wejście z nim na 3 piętro graniczy z cudem 😂 Ale wszystko da się zrobić 💪
    W końcu po coś są później rehabilitacje kręgosłupa 😂

Dzastina super, że wszystko ok 🙂 Ja też miałam owulację parę dni później, ale synek nadrobił z wymiarami i terminy się pokrywały 🙂

Młoda, ja uważam, że spokój w ciąży jest wart każdych pieniędzy. Więc jeśli potrzebujesz, to koniecznie zrób dodatkowe badania. Trzymam kciuki ❤️

Justyna omal nie obudziłam synka śmiechem, jak przeczytałam, co napisał Twój były 😂
    U mnie minęły już 3 miesiące po porodzie, muszę się w końcu wybrać do okulisty, bo widzę, że słabo widzę 🙈 Aktualnie mam -5,5 i -5,25, zobaczymy co się teraz okaże 🥴

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2021, 04:21

Mlodamezatka, Natka95 lubią tę wiadomość

Nasz tęczowy synek 😍🌈
    mhsv6iyef4wh4u59.png

05.2016 synek 👦🏻
    01.2020 poronienie zatrzymane 7tc 👼
  • Noelle Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agape właśnie o dziwo ja też czułam, że ta szyjka się skróciła. 🤷🏻‍♀️
    Od razu czułam to po ruchach małej, parciu na pęcherz, tych wszystkich twardnieniach, a najbardziej po tym że wieczorem czuję tą małą główkę między nogami. 🙄
    A w ostatnich dniach wystarczy, że pójdę siku i po prostu się przy tym napnę i od razu mam to samo uczucie.
    Młoda według obwodu główki idzie tydzień do przodu i masę też ma ładną więc to mnie troszkę uspokaja ale wiadomo, że chcę ją zatrzymać na jak najdłużej.
    Ale finalnie też myślę, że nie ma sensu zakładać tego pessara po 33 tygodniu - wiadomo, że dzidziuś jest wtedy jeszcze wcześniakiem ale mimo wszystko już na tyle wykształconym żeby dać sobie radę a każda ingerencja może zaszkodzić chociażby infekcjami.
    Jak usłyszałam, że mam dotrzymać do 35 tygodnia i pomyślałam że z dwóch miesięcy zrobiły mi się 4 tygodnie to spociłam się jak dzik. 😂
    Przed oczami mignęły mi tylko te moje planowane masaże krocza, ten poród w wodzie, moja sesja zdjęciowa i myślałam, że padnę na tej kozetce jak długa. 🙈

I z innej beczki: widzę, że macie podobną sytuacje mieszkaniową do nas. 😂
    Tachasz wózek na to 3 piętro? 🙈
    Ja mam w planach zostawiać stelaż w samochodzie a małą brać w gondoli na górę.... ale czy to wypali ciężko mi stwierdzić. 🙄
    Ewentualnie będę wkładać małą w łupinę i na dole składać cały wózek łącznie z gondolą żeby ją przełożyć. 🤭

Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️klz99vvj0698zxow.png
  • *Agape* Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czas bardzo się skraca jak słyszysz, że możesz mieć o miesiąc mniej 🙈 ale wbrew pozorom życie lubi zaskakiwać, oby tylko pozytywnie 😉

Było już tak, że za każdym razem zostawiałam sam stelaż w samochodzie, ale niesienie tej gondoli do samochodu to też jest wyzwanie, a jeszcze jak za mną idzie prawie 5 letni "ogonek", to nie dość, że ciężko, to jeszcze pilnować, żeby nie wyszedł na ulicę 🙈
    Ale zdarza się jeszcze i tak, że idę z gondolą.
    Jednak częściej biorę po prostu cały wózek, bo i łatwiej go wozić między piętrami nawet, jak Filipek się rozbudza.
    A czasem staram się tak "wstrzelić" z powrotem do mieszkania, żeby mąż akurat nie miał spotkania (pracuje zdalnie już ponad rok, ale ma mnóstwo "spotkań" 🤦🏻‍♀️ więc rzadko kiedy może mi pomóc znieść i wnieść wózek).

Noszenie w "łupinie" to też wyzwanie 😂 Cieszę się, że avionaut waży tylko 2,7 kg, bo dodać do tego ponad 6 kg dziecka, to robi się już 9 kg. Do tego torebka z mnóstwem rzeczy i idziesz jak wielbłąd 🙈

Jednak najlepszym rozwiązaniem była dla mnie chusta. Szczególnie w zimowych miesiącach (co najmniej jakby dziś zimy nie było 😂 - u nas śnieżyca w nocy się zaczęła i ma trwać do jutra 🙄). Ubierałam go tylko w body, spodenki i czapeczkę, zawijałam w chustę, zakładałam na nas kurtkę do tego przeznaczoną i spokojnie szliśmy na spacer. A on grzecznie spał 😍

Nasz tęczowy synek 😍🌈
    mhsv6iyef4wh4u59.png

05.2016 synek 👦🏻
  • Noelle Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agape o tak! Ja też nastawiam się na chustę ale wiadomo jak to jest. 🙈
    Ja nie mam ogonka to może będzie mi łatwiej ale też marnie to widzę. 😂
    No i dodatkowo cieszę się, że mam już wszyściuteńko gotowe na przyjście małej bo teraz na prawdę już nie muszę się ruszać. 🙃
    Co do pogody to u nas też - śnieg, deszcz i wszystko co najgorsze. 😅

• Litta Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlodamezatka wrote:
    Justyna woo! Ale Ty masz wiedze! Ja wlasnie mam minusy (-3) i sie zastanawialam czy to może być jakieś wskazanie ku cc. Mialam tez kiedys stwierdzony astygmatyzm ale magicznie juz go nie ma 🤷🏻‍♀️ Jak juz urodze wszystkie dzieci to robie laserowa korekte :D

Na razie Ignas jak bedzie tak rosl to przy porodzie szacowana waga to 3600 ale na razie to wiem, ze to hiper wrozenie z fusow 😅

Nad wozkiem cos powoli myslalam no i fotelikiem. Fotelik chcialabym jak najlzejszy wiem, ze avionaut jest leciutki ale musimy tak dopasowac zeby pasowal do auta meza i mojego. Ja swojego citroenka c3 uwielbiam 😄

A wozek na razie wpadl mi w oko mutsy nio. Ale musze zacznac dokladna diagnostyke. Must have to lekki stelaz i duza gondola bo jednak gondolka bedzie w uzyciu w zimie ze spiworkami i innymi. Myslalam nad 2w1 tak samo.

Szonka moj brzuch tez jakby taki... mniejszy 🤣 ale moze dlatego, ze dzidek lezy glowa w dol a nie w poprzek 🤣

Polecam wózki Bugaboo 😍

• *Agape* Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noelle ja też cieszyłam się, że po wyjściu ze szpitala w 29 tygodniu od razu spakowałam walizkę do porodu, wiadomo, później jeszcze parę rzeczy dokupiłam i dorzuciłam, ale komfort psychiczny był wielki 😀
    Wózek i fotelik kupiliśmy jeszcze we wrześniu, jakiś tydzień po połówkowych, chociaż upatrzyliśmy go sobie po pierwszych prenatalnych 🙈

Noelle lubi tę wiadomość

Nasz tęczowy synek 😍🌈
    mhsv6iyef4wh4u59.png

05.2016 synek 👦🏻
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noelle, chwilę nie zaglądałam, a tu takie wieści!!! A w ostatnim moim poście dopiero co pisałam, że niepokojąco to wszystko zebrane do kupy brzmi..
    A jak paski do wód? Przyszły? Sprawdzałaś na sobie jakieś nawet tycie przecieki?
    Co do pessara, moja profesorka ze studiów, z którą byłam na sali poporodowej (jaja co :) studentka i profesorka razem, z cycami na wierzchu i wietrzeniem krocza :) ) miała pessar od 26 tc i wszyściusieńko było ok, pomógł bardzo :) urodziłam o czasie! :) takze jest nawet i na to u ciebie szansa :)
    Jejku, i masz wszystko gotowe! Zazdro pozytywne :)

agape, o taak, chusta jest genialnym wynalazkiem! :) u nas się sprawdziła i potem poooszło, chusta na lato bambusowa, chusta na zimę gruba, chusta krótka, długa, aaaaaa. I szafa pełna! :)

Simons_cat lubi tę wiadomość

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

MTHFR_677C T i PAI-1 4G hetero

:) wegemama :)

NHRLp2.png
  • Noelle Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agape u nas fotelik wjechał już w listopadzie bo był przeceniony o 50%. 🙈

Annamaria no podziało się. 😅
    Mam te paski i jak tylko przyszły to się nimi wymacałam co do milimetra - to nie wody. 😂

Dzisiaj przeniosłam się już z leżenia w łóżku na leżenie na kanapie - ale wcale nie chce mi się leżeć bo młoda tak wywija. 🙈
    Tradycyjnie czuję jakby wyciągała łapkę na zewnątrz. 🤭

• Annamaria Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Litta wrote:
    Dziewczyny, pierwszy fotelik nie starcza na zbyt długo - przy małym dziecku max do 16 miesiąca 😊 My kupiliśmy cybex na isofix - strata pieniędzy 🤦‍♀️

Drugi fotelik używa się decydowanie dłużej 😊

Litta, ja się pozwolę nie zgodzić.. Mieliśmy przeróżne foteliki, i Cybexy ujeły mnie intuicyjną obsługą fotelików, nie psującymi się zapięciami, łatwością rozmontowania do wyprania pokrowca i jakością po prostu..Co do dokupowania drugiej bazy pod kolejny foteli, są rózne samochody, więc nie mozna tak generalizować, my mamy Isofix w samochodzie już wbudowany i nie musieliśmy kupować bazy, tylko sam dedykowany do niego fotelik.
    No nigdy w życiu nie mogłabym powiedzieć, że kupno dobrego, bezpiecznego fotelika na rok czy półtora dla dziecka to strata pieniędzy ;) to normalne, że dzieci z czegoś w końcu wyrosną.. :)
    Justyna.Optyk wrote:
    Jezusie dziewczyny, byłam wczoraj w sklepie BoboWozki żeby ogarnąć temat nosidełek. Jak mi gość zaczął opowiadać do dostosowaniu do auta, isofixach itp to zgłupiałam 😁

Justyna, to widocznie gościu się zna! Ja nie polecę nic konkretnego, bo to zależy od waszego samochodu, najlepiej wpiąć do i przymierzyć. W doborze fotelika chodzi też o nachylenie fotela/kanapy w samochodzie i jak on siedzi, czy stabilnie. Jak już gościu wam go wepnie i zapnie pasami, usiądź obok i zobacz ręką, czy ten fotelik nie "lata", czy w miarę mocno siedzi.. :)

Simons_cat, szona lubią tę wiadomość

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

MTHFR_677C T i PAI-1 4G hetero

:) wegemama :)

NHRLp2.png
  • Justyna.Optyk Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wózka to ja kupiłam używany Adamex Vicco 2w1.
    Poszlam do dziewczyny, która go sprzedawała i zapytałam czy mogę go poprowadzić po pokoju. Nie było problemów :) w sklepie obok mnie jeździłam wózkami, testowałam i żaden nie prowadził mi się tak dobrze jak ten. Córeczka sprzedającej nawkladała mi tam misiów, żebym na pusto km nie robiła 😁 i przede wszystkim z mężem stanęliśmy obydwoje i każdemu się dobrze prowadziło przy tej różnicy wzrostu.
    Potem próba na zewnątrz (już po kupieniu xd) lekkość prowadzenia mnie ujęła. Mój lekki ruch nadgarstka sprawił, że gdy chciałam, by skręcił - skręcał. Jeśli jechał prosto, to nie zjezdzal.
    Dużym plusem są wentylowane budki i naprawdę trwały materiał, ktorego kolor nie schodzi z praniem czy ze słońcem (dostaliśmy wszystko świeżo wyprane i pachnące).
    No to minusy - stelaż ciężko wchodzi do bagażnika golfa IV 🤣🤣 a to dlatego, że mamy zamontowany gaz tam gdzie koło zapasowe, a zapasowka jest wrzucona bo bagażnika (do mamuśki Hondy Jazz wchodzi leciutko :p)
    Gondola jest dość duża, co za tym idzie - ciężka. Ale to z drugiej strony też jest plus, dzieciątko ma miejsce dla siebie. Spacerowka też jest raczej niewielka, ale za to na pierwsza wiosnę i podrygi lata jak znalazł.
    Wiecie, ja się niedługo przeprowadzam na wieś. Nie będę musiała wszystkiego tachac na X piętro.

Co do fotelika to zostaje mi przymierzyć i kupić co pasuje. Ja też nie uważam, że to strata kasy. Do naszych rodziców mamy 150km. Dziecko musi być bezpieczne. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2021, 09:56

wnidupjyplv8ipq3.png

Hanusia, 3870g czystego szczęścia, 57cm miłości ❤️
    39+3 tc
  • Litta Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, chciałbym sprostować to co napisałam o foteliku cybex bo chyba AnnaMaria mnie nie zrozumiała 😊
    Bezapelacyjnie fotelik samochodowy jest jedna z ważniejszych rzeczy wyprawkowych 😊 stad zdecydowaliśmy się na markę Cybex na isofix. Ale po roku używania fotelika mogę śmiało powiedzieć, że jest on ciężki w porównaniu z innymi dostępnymi na rynku. Dodatkowo jest drogi 😊

Natomiast jeśli chodzi o jakość wykonania, materiał i intuicyjnośc to podpisuje się pod tym co napisała AnnaMaria 😊

• Beza27 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skarbnica wiedzy jak zwykle, zapisuje wszystkie polecenia wózków i fotelików 😁 jeszcze się nie rozglądam nawet, może po prenatalnych 😛
    Justyna Twój były 🤣 rozbawiło mnie to bardzo

Ja dzisiaj oddałam dużo krwi i czekam na wyniki, najbardziej glukozy bo jestem ciekawa czy dalej jest na granicy, poprzednie wyniki to 5.23 i 5.09 więc jestem ciekawa tego wyniku, lekarz w luxmedzie powiedział że jest dobrze... Choć ja nie jestem taka pewna, mam nadzieję że lekarka prowadząca będzie myślec inaczej 😛 i jestem ciekawa czy miałam toksoplazmozę kiedykolwiek 😛
    Jak mam grupę krwi rh- to mąż musi wykonać badania na grupę krwi czy jak to wygląda. Na jakiej podstawie stwierdza się konflikt? Czy książeczka z dzieciństwa wystarczy?

8cs o drugiego maluszka ❤️
    14dpo beta-HCG 478,81 mIU/ml 🥹
    16dpo beta-HCG 994,05 mIU/ml 💚
    6+4 - zarodek 8,9mm i 💗
    12+6 - 6,68cm i 💗 158 ud/min
    25+2 - 810g 💙
    29+3 - 1370g 💙
    32+6 - 1940g 💙

preg.png

👩🏼30l 👱🏼‍♂️32l

Mały cud 2021 ❤️ (13cs)
  • *Agape* Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, bo honda jazz to najlepszy samochód 😁 Mały na zewnątrz, duży w środku 😀
    Uwielbiam 🤩 wszyscy zawsze są w szoku, jak my tyle rzeczy do niej wkładamy 😂

Justyna.Optyk lubi tę wiadomość

Nasz tęczowy synek 😍🌈
    mhsv6iyef4wh4u59.png

05.2016 synek 👦🏻
  • Natka95 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam trochę takie odczucia z tą bazą, że każdy na siłę ją wciska. Nam babka w sklepie Bobowozki zaraz wyleciała z jakąś obrotową, bajery i wgl 🤯
    No super, fajna rzecz nie mówię, że nie :D
    Ale mimo to uważam, że lepiej dołożyć do dobrego fotelika i wózka, a jak przyjdzie fotelik to zobaczymy czy to przypinanie jest jakieś problematyczne, tak jak mówi Agape :) Nie wykluczam tej bazy, ale na razie się wstrzymałam i kupiłam nowy kosz i dostawkę 😅

Nawet mąż był zdziwiony, że nie naciskałam na to, bo mi się zawsze oczy na takie bajery świecą 😅😅😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2021, 10:29

08.2020 👼
    17.07.2021 👦
    22.09.2023 👧
    age.png
    age.png
  • Justyna.Optyk Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Agape* wrote:
    Justyna, bo honda jazz to najlepszy samochód 😁 Mały na zewnątrz, duży w środku 😀
    Uwielbiam 🤩 wszyscy zawsze są w szoku, jak my tyle rzeczy do niej wkładamy 😂
    Ja na Hondę mamy mówię pieszczotliwie Hania. No i tak bym chciała nazwać córkę. Mąż się sprzeciwia, bo mówi, że jak dziecko się dowie, że ma imię po samochodzie to się obrazi śmiertelnie na matkę 🤣

Księgowa, Noelle, Simons_cat, *Agape*, Mlodamezatka lubią tę wiadomość

wnidupjyplv8ipq3.png

Hanusia, 3870g czystego szczęścia, 57cm miłości ❤️
    39+3 tc
  • Litta Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna.Optyk wrote:
    Ja na Hondę mamy mówię pieszczotliwie Hania. No i tak bym chciała nazwać córkę. Mąż się sprzeciwia, bo mówi, że jak dziecko się dowie, że ma imię po samochodzie to się obrazi śmiertelnie na matkę 🤣

Ja na Mazdę mówię Magda 😊

Simons_cat lubi tę wiadomość

• Noelle Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Litta u mnie Mazda to też Madzia. 😄
    Za to mój Chevrolecik to czerwona strzała - tylko Jeep męża nie dorobił się jeszcze nazwy. 😂
    U mnie nic nie nazywa się tak jak się na prawdę nazywa. 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2021, 12:13

Litta lubi tę wiadomość

• Simons_cat Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna.Optyk wrote:
    Podobno mój mąż i jego siostra mają imiona po papugach 🤣🤣🤣

Noelle, Litta, *Agape*, Mlodamezatka, Justyna.Optyk lubią tę wiadomość

Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56

age.png

Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54

age.png
    👩‍❤️‍💋‍👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.

💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
    💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023

😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
    💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6%
  • Simons_cat Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noelle wrote:
    Litta u mnie Mazda to też Madzia. 😄
    Za to mój Chevrolecik to czerwona strzała - tylko Jeep męża nie dorobił się jeszcze nazwy. 😂
    U mnie nic nie nazywa się tak jak się na prawdę nazywa. 🙈
    Szewi 😁😁😁

Noelle lubi tę wiadomość

Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56

age.png

Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54

age.png
    👩‍❤️‍💋‍👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.

💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
    💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023

😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
    💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6%
  • Mlodamezatka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju ile tu waznych i przydatnych informacji! 🙈🙈 maz odpalil fifke wiec zaraz robie research wozkowy i zapisuje wszystko do obejrzenia „na zywo”🤣

Agape super, ze tu wpadasz 💚

Z fotelikow chyba najbardziej chcialabym tego avionauta bo chyba jest najlzeszy na rynku tylko pytanie czy pasuje do aut. No i baze bym tez chciala bo jakos tak bezpieczniej niz same pasy mam wrazenie, tylko tez kwestia, ze fotelik bedzie rotowal miedzy autami i jak to z ta baza jest, na ile ona jest latwa do zamontowania w innym aucie czy przeniesienia. Slyszalam cos o takich bazach co wlasnie latwo jest je przeniesc ale co to bylo nie mam pojecia 🤷🏻‍♀️

Krew na sanco oddana! Teraz tylko czekac na wyniki 😄 prosze o kciuki ! 🙏🏼🙏🏼

Ja na swojego citroenka c3 mowie cytrynka. Te nowsze c3 po liftingu tez sa super bo wygladaja jak takie male suviki, w srodku bardzo duzo miejsca, nawet w bagazniku a gabarytowo tez nie sa duze w sumie. Wczesniej jezdzilam twingo wiec dla mnie to byla kosmiczna przesiadka 🤣 a na mazde rodzicow tez mowie madzia 😁😁

kokoszka31, Księgowa, *Agape*, Litta lubią tę wiadomość

13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
    40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
    14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
    40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F

6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻

Starania od 07.2019

11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
    07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
    11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
    01.2021 - IVF start - IMSI
    29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
    4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
    8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙

8 ❄️ oocytów
    Brak ❄️ zarodków

MTHFR hetero i PAI homo ❌
    Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌
‹‹ 23 24 25 26 27 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ