W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Simons_cat wrote:Też to widziałam. Mój mąż stwierdził, że to dlatego, że jest słaba, więc pominęli 🤣
Moj powiedział, że obejrzymy w necie, ale ja tam napisałam do TVN 😂kokoszka31, Justyna.Optyk, Simons_cat, Mlodamezatka, szona, Noelle lubią tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Ja nie płacze, bo nie lubię komnaty xD i książki, i filmu 🤣
szona, Księgowa lubią tę wiadomość
Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
Dziewczyny ale mialam dziś stresujaca sytuacje zatrulam się czyms i na kibelku z bólu jelit zrobilo mi sie niedobrze i czarno przed oczami i obudzilam sie na podlodze. Na szczęście wszystko ok nic mnie nie boli. No moze poza guzem na glowie. Konsultacja z lekarzem byla
-
szona wrote:Nigdy Was nie nadrobię i nigdy nie podejmę decyzji w sprawie wózka.
Na razie wyszły mi liczne bakterie w moczu - choć żadnych leukocytów itd nie ma, wiec być może to zanieczyszczona próbka. Niemniej to, plus mniejszy brzuch, jakieś uszczypnięcia z wnętrza brzucha - i już w głowie jest kataklizm. Nie mam teraz najlepszego czasu, zdecydowanie 🤯
Szona, luzik. Mój tato jest lekarzem i powiedział, że liczne bakterie w moczu oraz leukocyty w ilości do 10 to z moczu, który "za długo na parapecie leżał" 😄 czyli najprościej mówiąc poleżał 2-3 h zanim wzięli go do badania. Miałam tydzień temu identyczną sytuację. Jeśli Cię to uspokoi to zrób posiew moczu 😌
EDIT: ja ten wątek traktuję jako kopalnię wiedzy 😆 co do wózków i fotelików to na razie oglądam z wygląd, ale pewnie za kilkanaście dni wrócę do Waszych rad 😀Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2021, 18:03
kokoszka31, szona lubią tę wiadomość
-
Ola-olenka wrote:Dziewczyny ale mialam dziś stresujaca sytuacje zatrulam się czyms i na kibelku z bólu jelit zrobilo mi sie niedobrze i czarno przed oczami i obudzilam sie na podlodze. Na szczęście wszystko ok nic mnie nie boli. No moze poza guzem na glowie. Konsultacja z lekarzem byla
😱 Ty się Kochana już dzisiaj nigdzie nie ruszaj ! Współczuję ! Był ktoś z Tobą ? -
Justyna.Optyk wrote:😱 Ty się Kochana już dzisiaj nigdzie nie ruszaj ! Współczuję ! Był ktoś z Tobą ?
Nigdzie się nie ruszam. Bylam sama z córeczką 2 letnia na szczescie spała bo by sie wystraszyla. Stracilam przytomnosc doslownie na chwilę na szczescie teraz juz ok -
Noelle wrote:Szona kochana wdech i wydech. 😉
Męża zagnaj po żurawinkę i jakiś sok z brzozy - z tym przetrwasz do wizyty jeżeli masz lekkie objawy, jeżeli silne najlepiej zadzwonić do lekarza po leki. ☺️
To drugi trymestr - tutaj infekcje i zapalenia są na porządku dziennym. 😂
Brzuch kłuje bo kropek rozciąga macicę, a maleje bo wzdęcia odchodzą w niepamięć. ☺️
Zawsze jest coś do zamartwiania się - ja od czwartku byłam pewna, że mam zapalenie pęcherza a teraz okazało się że jak leże to wszystko jest okej a jak tylko podciągnę się do siedzenia to główka tak zjeżdża na pęcherz że umieram. 😂🤷🏻♀️
Gwarantuję Ci, że do samiusieńkiego końca ciąży codziennie przytrafi Ci się coś niepokojącego - nieważne czy to kolor moczu, konsystencja dwójki, ilość śluzu, glut w kibelku, twardniejący brzuch, czy piknięcie w brzuchu. 😉
Także jeszcze raz wdech i wydech i cieszymy się zdrową ciążą! Ciężką ale zdrową!
Atena! Ciebie też się to dotyczy! 😂
Wdech wydech!
Żurawinę piję od 2 tygodni, bo miałam za wysokie pH i teraz jest jak należy. No ale pojawiły się bakterie 🤦♀️ Jutro mam wizytę, rano powtórzę mocz, bo może próbka była zanieczyszczona 🤔 -
Szonka znam to uczucie, ze jak nie urok to sraczka 😏 i mowie Ci, ze moj brzuch tez mniejszy. I cycki tez!
Noelle skorzytam z Twojej rady tez - wdech wydech 😅
Odkrylam ze zawodowo przesuwam kupowanie jakichkolwiek rzeczy ciazowych.
„Kupie poduche do spania/dzinsy ciazowe/leginsy/luzniejsza koszule/ogrodniczki/wstaw dowolne po 10tc -> po prenatalnych -> po wczorajszej wizycie -> po wyniku sanco (tu mam wtf bo niby co to zmieni ale glowa i tak juz przelozyla glowa)” a pewnie po sanco przeloze na „po kontroli serduszka”
Skonczy sie tak, ze pewnego pieknego dnia wyjde z golym dupskiem bo juz nic niego nie nacigne 🤦🏻♀️13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F
6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻
Starania od 07.2019
11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
01.2021 - IVF start - IMSI
29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
MTHFR hetero i PAI homo ❌
Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌ -
Ola-olenka wrote:Nigdzie się nie ruszam. Bylam sama z córeczką 2 letnia na szczescie spała bo by sie wystraszyla. Stracilam przytomnosc doslownie na chwilę na szczescie teraz juz ok
-
Ola-olenka wrote:Nigdzie się nie ruszam. Bylam sama z córeczką 2 letnia na szczescie spała bo by sie wystraszyla. Stracilam przytomnosc doslownie na chwilę na szczescie teraz juz ok13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F
6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻
Starania od 07.2019
11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
01.2021 - IVF start - IMSI
29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
MTHFR hetero i PAI homo ❌
Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌ -
Mloda rada wdech wydech dostępna dla wszystkich - bierz ile tylko potrzebujesz! 😄
Ola na prawdę jak nie urok to sraczka.... 🙈
Chociaż ja na początku miałam bez powodu takie jazdy, że siedziałam na kibelku i miałam miskę na kolanach bo nie wiedziałam którędy szybciej mi poleci a do tego lało mi się z czoła jakbym miała gorączkę 40 stopni. 🙄
I kilka razy fiknęłam w sklepie.
Co powiedział lekarz?
Szona dokładnie - powtórz dla świętego spokoju i daj znać co z tym wynikiem i konsultacją! 😉Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Mloda juz jest ok zanim mala wstała to juz mi przeszlo. Mąż miedlugo bedzie.
Noelle ja mam pierwszy raz taka jazdę. Lekarz mowi że w pewnym sensie dobrze sie stalo bo jelita się oczyscily po ponadtygodniowym zaparciu i pewnie dlatego tak bolalo. Z maluchem wszystko ok brzuch nie boli mam odpoczac pic 2 wodęmiska122 lubi tę wiadomość
-
Ola-Oleńka masakra, całe szczęście, że nic Ci się nie stało.
Ja dziś odebrałam wyniki krwi i jestem zdziwiona.
Czy któraś wie dlaczego w krwi mogę mieć podwyższony poziom kwasu foliowego?
Zazywam standardową dawkę 400mg.
Norma jest 17,coś tam a ja mam powyżej 20... -
Bebetka93 wrote:Ola-Oleńka masakra, całe szczęście, że nic Ci się nie stało.
Ja dziś odebrałam wyniki krwi i jestem zdziwiona.
Czy któraś wie dlaczego w krwi mogę mieć podwyższony poziom kwasu foliowego?
Zazywam standardową dawkę 400mg.
Norma jest 17,coś tam a ja mam powyżej 20...
Możliwe, że nie przyswajasz zwykłego kwasy foliowego i powinnaś przerzucić się na metylowany 😉 -
Dziękuję za odpowiedź! Przepraszam, że tak się władowałam na wątek, myślałam, że weszłam na inny 🙈 tak Wam się tutaj z moim problemem wtrynilam. Czy mogę prosić o "rzuceniem okiem" na większą ilość moich badań? Znacie się na tym?
Ja jeszcze tak średnio...
TSH 2.06
Ft3 3.16
Ft4 1.27 (od stycznia biorę Euthyrox 25)
Zelazo 167 (33-193)
Ferryryna 25.31 (4.63-204)
Homocysteina 6.52 (5.1-15.4)
Kwas foliowy >20(2.34-17.56)
Witami a B12 428 (187-883)
Witamina D 30.59 (norma >30)
-
Szona na mocz polecam pić Urolact. Mnie ratował, jak tylko w moczu pojawiało się coś nie tak. A dodam, że ok 11/12 tygodnia standardowo jak w każdej ciąży miałam zapalenie pęcherza z antybiotykiem włącznie 🙄 Jak ok 18 tygodnia wyniki znowu były niezbyt ciekawe, to odkryłam to cudo i trzymałam się go już do końca i wyniki były super
szona lubi tę wiadomość
Nasz tęczowy synek 😍🌈
05.2016 synek 👦🏻
01.2020 poronienie zatrzymane 7tc 👼 -
Bebetka93 wrote:Dziękuję za odpowiedź! Przepraszam, że tak się władowałam na wątek, myślałam, że weszłam na inny 🙈 tak Wam się tutaj z moim problemem wtrynilam. Czy mogę prosić o "rzuceniem okiem" na większą ilość moich badań? Znacie się na tym?
Ja jeszcze tak średnio...
TSH 2.06
Ft3 3.16
Ft4 1.27 (od stycznia biorę Euthyrox 25)
Zelazo 167 (33-193)
Ferryryna 25.31 (4.63-204)
Homocysteina 6.52 (5.1-15.4)
Kwas foliowy >20(2.34-17.56)
Witami a B12 428 (187-883)
Witamina D 30.59 (norma >30)
Jeśli bierzesz euthyrox to dziwne, że TSH ani drgnie. FT4 jak dobrze pamiętam to jest właśnie hormon, który bierzesz w tym leku, więc dobrze, że podskoczył. Być może trzeba zwiększyć dawkę na 50 ? Ja bym skonsultowała -
Bebetka ja dodam tylko, że masz za niską witaminę D3 i na pewno trzeba ją dosuplementować. ☺️
No i ten kwas foliowy jakby faktycznie się nie przyswajał. 🤔
Nikt się nie oburzył po Twoim wbiciu na wątek bo wszystkie jesteśmy też na wątku staraniowym i chyba nawet nie zauważyłyśmy tej pomyłki. 😂😂😂
Znany nick to dawaj i odpowiadamy. 😂😂😂Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️