W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Widzę że macie tematy fotelików my mamy w domu cybexa leży sobie i czeka ale ja nie o tym... jak go wybieraliśmy to byliśmy w sklepie Bobowózki i cenną uwagę (moim zdaniem) dał nam sprzedawca.... upierałam się na czarny fotelik a facet opowiedział nam historię znajomego strażaka, który był przy poważnym wypadku samochodu...strażacy nie wiedzieli że w aucie było małe dziecko, rozglądali się ale nic nie było widać...na szczęście maluszek przeżył i zaczął płakać bo by odjechali...znajomy strażak mówił mu żeby proponował kolorowe foteliki bo je łatwiej "wyłapać" i stąd nasza decyzja że wzielismy czerwony może któraś pod tym kątem prsy wybieraniu fotelika też pomyśli bo ja w sumie na to bym nie wpadła..
kokoszka31, Księgowa, Beza27, Noelle, Simons_cat lubią tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Łatwo przenieść bazę montowana na ISOFIX, jest jeszcze baza montowana na pasy. Nie jest to bardzo uciążliwe. Moim zdaniem bardziej uciążliwe jest montowanie fotelika za kazdym razem. A taka baza już zostaje na dłużej chyba że często zmieniamy auto to wtedy obojętnie bo i tak musimy wszystko przepinać. Ewentualnie mieć dwie bazy 🤣
Ja na pewno kupię bazę bo nie wyobrażam sobie za każdym razem zapinać fotelik, bo dla mnie nie jest to wygodne, baza nawet zapinana na pasy jest mniejsza, niższa i łatwiej ją złapać pasami 😉
Ale co kto woli, zależy też od częstotliwości jeżdżenia samochodem, ja nie mieszkam w pobliżu niczego więc będę jeździe często 🤪kokoszka31 lubi tę wiadomość
-
Beza27 wrote:Łatwo przenieść bazę montowana na ISOFIX, jest jeszcze baza montowana na pasy. Nie jest to bardzo uciążliwe. Moim zdaniem bardziej uciążliwe jest montowanie fotelika za kazdym razem. A taka baza już zostaje na dłużej chyba że często zmieniamy auto to wtedy obojętnie bo i tak musimy wszystko przepinać. Ewentualnie mieć dwie bazy 🤣
Ja na pewno kupię bazę bo nie wyobrażam sobie za każdym razem zapinać fotelik, bo dla mnie nie jest to wygodne, baza nawet zapinana na pasy jest mniejsza, niższa i łatwiej ją złapać pasami 😉
Ale co kto woli, zależy też od częstotliwości jeżdżenia samochodem, ja nie mieszkam w pobliżu niczego więc będę jeździe często 🤪kokoszka31, Beza27 lubią tę wiadomość
13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F
6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻
Starania od 07.2019
11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
01.2021 - IVF start - IMSI
29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
MTHFR hetero i PAI homo ❌
Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌ -
W temacie wózków, baz i fotelików- ja dostaję wózek 3w1 od mojej koleżanki marki teutonia be you. Firma ta nie jest zbyt popularna w Polsce (w Niemczech bardziej) i moja koleżanka ubóstwia ten wózek pod kątem praktyczności. Będziemy mieli dwie bazy montowane na pasy w moim i męża aucie (one tam będą na stałe bo wcale nie jest tak szybko je montować za każdym razem). Stelaż do wózka ma adapter który pozwala wpiąć fotelik z auta co dla mnie jest bardzo ważne i potrzebne. Jedyny minus tego zestawu to jest dość ciężki, ale z racji że mieszkamy w domu nie będę musiała nigdzie dźwigać niczego.
-
O tak, moim zdaniem też jest bardzo ważne żeby fotelik z samochodu bez problemu przepiąć do wózka i też pod tym kątem będę patrzeć 🙂
kokoszka31, Mlodamezatka lubią tę wiadomość
-
Justynaaaaaaa! Powiedz mi, bo może się zakrecilam. Ostatnio leciał Harry Potter i Kamień Filozoficzny, nie?
Bo kuzwa albo ja coś ominęłam, albo TVN nie puszcza Komnaty Tajemnic, tylko kolejna część 😅szona, Mlodamezatka, Simons_cat lubią tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Żeby wpinać fotelik w stelaż wózka potrzebne są tylko adaptery 🙂 my za nasze zapłaciliśmy chyba ok. 60 zł. One są zazwyczaj uniwersalne, ale warto dopytać.
Młoda jak już zaczęłam Was czytać, to żal tu nie wpadać, tym bardziej, że ja na "świeżo" po 🙈 (chociaż ciągle mam wrażenie, że ja nadal w ciąży jestem 😂🤦🏻♀️)Nasz tęczowy synek 😍🌈
05.2016 synek 👦🏻
01.2020 poronienie zatrzymane 7tc 👼 -
Tak, wszystkie foteliki da się wpiąć w wózku, wystarczy adapter za kilkanascie zł 😁
Księgowa, wiesz że mnie też to zdziwiło. Podczas seansu niezliczoną ilość razy na dole ekranu leciał pasek, że za tydzień będzie więzień Azkabanu. Może stwierdzili, że porwanie Ginny przez Sama Wiesz Kogo nie jest tak istotne 🙄Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2021, 14:21
Księgowa lubi tę wiadomość
-
Jaka skarbnica wiedzy 😍 Jesteście nieocenione 🙂 Jeszcze boję się cokolwiek oglądać ale mam nadzieję że już niedługo wrócę do tych stron w celu kupowania 😀
My na naszego Touarega mówimy twarożek 😅Noelle lubi tę wiadomość
21.03 dwie kreski na teście
06.04 jest ❤ -
nick nieaktualnyPodzielę się z wami moim doświadczeniem w kwestii fotelika, może się jakiś komentarz komuś przyda 😊 zrobiłam niezłe fotelikowe studia w swoim czasie🤭
Najbezpieczniejsza dla dziecka jest łupina i powinno jeździć w niej jak najdłużej się da. W praktyce moją używałam tylko 9 miesięcy, bo potem i na długość (głowa wystaje górą) i na ciężar (moja była do 9 albo 10kg) była za mała i musiałam następny fotelik kupić. Miałam grata 20+ więc też tylko wchodził w grę montaż na pasy, ale da się przeżyć!! Po paru jazdach to są 2 minuty montażu. Ważne żeby poćwiczyć przed szpitalem!!😁 Zalecenia fizjo to, nie trzymać malucha w łupinie ponad 30 minut, więc zawsze na spacer przykładałam do wózka.
Na początku jeszcze da radę przypiąć malucha w domu a potem znieść do samochodu w łupinie, ale potem to waży duuużo więcej niż się wydaje i jest bardzo nie wygodne do przenoszenia. I to "potem" to już w okolicach trzeciego miesiąca 😅
Ja wtedy znosiłam małego w Manduce (polecam, dla mnie to must have!!!!) a łupina w samochodzie czekała i tam go montowałam.
Potem zmieniłam samochód i fotel na 1-2 z isofixem, z isize i z obrotem 360 no i to jest LUKSUS😍 I starcza od 62cm długości do 105cm czyli może nawet do 4-5 lat!!
Więc tak, łupina jest cholernie ważna żeby była dobrej firmy, nowa i nie przeterminowana (tak! jest data przydatności do użycia, chyba 5 lat?!) Ale można się przemęczyć bez isofixa i postawić na ful wypas w tym następnym foteliku.
Nie polecam czarnego bo się bardzo nagrzewa od słońca nawet w czasie jazdy.
Kupcie lusterko, żeby podglądać malucha, bardzo uspakaja i u mnie to był jeden z lepszych prezentów jakie dostałam.Noelle, kokoszka31, Księgowa lubią tę wiadomość
-
Justyna.Optyk wrote:Tak, wszystkie foteliki da się wpiąć w wózku, wystarczy adapter za kilkanascie zł 😁
Księgowa, wiesz że mnie też to zdziwiło. Podczas seansu niezliczoną ilość razy na dole ekranu leciał pasek, że za tydzień będzie więzień Azkabanu. Może stwierdzili, że porwanie Ginny przez Sama Wiesz Kogo nie jest tak istotne 🙄
Ja piszę do TVNu!!! Toż to jest skandal! 😅Noelle, Simons_cat lubią tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Nigdy Was nie nadrobię i nigdy nie podejmę decyzji w sprawie wózka.
Na razie wyszły mi liczne bakterie w moczu - choć żadnych leukocytów itd nie ma, wiec być może to zanieczyszczona próbka. Niemniej to, plus mniejszy brzuch, jakieś uszczypnięcia z wnętrza brzucha - i już w głowie jest kataklizm. Nie mam teraz najlepszego czasu, zdecydowanie 🤯 -
szona wrote:Nigdy Was nie nadrobię i nigdy nie podejmę decyzji w sprawie wózka.
Na razie wyszły mi liczne bakterie w moczu - choć żadnych leukocytów itd nie ma, wiec być może to zanieczyszczona próbka. Niemniej to, plus mniejszy brzuch, jakieś uszczypnięcia z wnętrza brzucha - i już w głowie jest kataklizm. Nie mam teraz najlepszego czasu, zdecydowanie 🤯
Ojjj kochana, już jesteś w drugim trymestrze, USG i pappa wyszły Ci dobrze więc czas zacząć cieszyć się z ciąży! Wiaodmo, zle rzeczy zdarzyć się mogą zawsze, ale jakby tylko na tym się skupiać w życiu to już w ogóle najlepiej nie wychodzić z łóżka!
Jeżeli coś bardzo Cię niepokoi to może napisz/zadzwoń do lekarza prowadzącego, albo umów się na jakieś USG które doda Ci pewności że wszystko u bobo okKsięgowa, szona lubią tę wiadomość
-
Przez ciążę to można zwariować, ile mozna sobie nakręcać.
Będąc na pierwszej wizycie (30.03) było tylko pęcherzyk, w między czasie robiłam kilka bet, dla spokojności.
Jutro o 18 mam wizytę, chce zabrać partnera ale.. Ubzdurałam sobie puste jajo, naprawdę.. Obecnie mam full pracy więc nie mam czasu myśleć, ale dziś pomyślałam że przez ciążę to same stresy i pidczytujac Was mam wrażenie że tak będzie do końca.
Ehh... A podobno ciąża to najpiękniejszy czas, akuratWiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2021, 15:26
24.03 (11dpo) ⏸️
15.04 - jest ❤️ CRL- 0.88 cm
29.04- CRL - 2,31 cm
20.05(prenatalne) - CRL-5,63 cm
8.06.- CRL- 9.73cm
16.06 - 160g ♀️
6.07- 246g
8.07-270g
15.07- II prenatalne- 300g Księżniczki ❤️
28.07 - 440g cudu ❤️
17.08(25+0)-721g
3.09 (27+3) - 960g
8.09 - III usg (28+2)- 1055g 🍀
30.09.2021 (31+3) - 1600g
17.11.2021 (38+2)- 2773g
5.12.2021 (40+6)- 2930g
53 cm piękna księżniczka 💕👶 -
Atena, ja już mówiłam, że jeśli jeszcze raz usłyszę, że ciąża to stan błogosławiony to zwymiotuje na niego 🤣🤣
kokoszka31, Atena37, Mlodamezatka, Noelle, Simons_cat, asiek96, malwaxxx28, lawendowePole lubią tę wiadomość
-
Księgowa wrote:Justynaaaaaaa! Powiedz mi, bo może się zakrecilam. Ostatnio leciał Harry Potter i Kamień Filozoficzny, nie?
Bo kuzwa albo ja coś ominęłam, albo TVN nie puszcza Komnaty Tajemnic, tylko kolejna część 😅Simons_cat, Księgowa lubią tę wiadomość
13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F
6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻
Starania od 07.2019
11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
01.2021 - IVF start - IMSI
29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
MTHFR hetero i PAI homo ❌
Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌ -
Szona kochana wdech i wydech. 😉
Męża zagnaj po żurawinkę i jakiś sok z brzozy - z tym przetrwasz do wizyty jeżeli masz lekkie objawy, jeżeli silne najlepiej zadzwonić do lekarza po leki. ☺️
To drugi trymestr - tutaj infekcje i zapalenia są na porządku dziennym. 😂
Brzuch kłuje bo kropek rozciąga macicę, a maleje bo wzdęcia odchodzą w niepamięć. ☺️
Zawsze jest coś do zamartwiania się - ja od czwartku byłam pewna, że mam zapalenie pęcherza a teraz okazało się że jak leże to wszystko jest okej a jak tylko podciągnę się do siedzenia to główka tak zjeżdża na pęcherz że umieram. 😂🤷🏻♀️
Gwarantuję Ci, że do samiusieńkiego końca ciąży codziennie przytrafi Ci się coś niepokojącego - nieważne czy to kolor moczu, konsystencja dwójki, ilość śluzu, glut w kibelku, twardniejący brzuch, czy piknięcie w brzuchu. 😉
Także jeszcze raz wdech i wydech i cieszymy się zdrową ciążą! Ciężką ale zdrową!
Atena! Ciebie też się to dotyczy! 😂
Wdech wydech!Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2021, 16:56
kokoszka31, Atena37, szona lubią tę wiadomość
Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Księgowa wrote:Justynaaaaaaa! Powiedz mi, bo może się zakrecilam. Ostatnio leciał Harry Potter i Kamień Filozoficzny, nie?
Bo kuzwa albo ja coś ominęłam, albo TVN nie puszcza Komnaty Tajemnic, tylko kolejna część 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2021, 17:04
Księgowa lubi tę wiadomość
Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
Simons_cat wrote:Też to widziałam. Mój mąż stwierdził, że to dlatego, że jest słaba, więc pominęli 🤣