W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
-
WIADOMOŚĆ
-
miska122 wrote:Przychodzę z wieściami 😄 244 gram pięknego chłopczyka 😍 💙
Także można zmienić na pierwszej stronie: termin 19.12.21 Aleksy 😊
Jesli moge zapytac - na imie bedzie mu Aleksy czy to skrot od Aleksander? 😍miska122 lubi tę wiadomość
13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F
6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻
Starania od 07.2019
11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
01.2021 - IVF start - IMSI
29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
MTHFR hetero i PAI homo ❌
Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌ -
Mlodamezatka wrote:Aaaaaa #teamboy 💙💙💙
Jesli moge zapytac - na imie bedzie mu Aleksy czy to skrot od Aleksander? 😍
Aleksy to pełne imię, w skrócie Alek ☺️
Jak Aleksy Dawidowski z Kamieni na Szaniec 🤭 chociaż on miał na imię Maciej, ale używał drugiego 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2021, 12:50
Mlodamezatka, szona, Noelle, Simons_cat, Skorek lubią tę wiadomość
-
Kokoszka woooo! Ile wazy juz twoj bąbel! 😱😱 moj bedzie o pol kilko lzejszy (jak dobrze pojdzie i nie okaze sie ze jeszcze lzejszy 🤦🏻♀️)
Jak szyjka przez brzuch ok 3 cm to super! Mi zawsze przez brzuch wychodzi krotsza niz dopochwowo.
Szonka nie pomoge - ja zlapalam infekcje na poczatku i bralam pimafucin i do tego tantum rosa do podmywania i przeszlo.
Asia super paka! Ja na vinted czesc ubranek tez kupilam, ale jednak dla pierworodnego stwierdzilam ze kupuje w wiekszosci nowe. Nie wiadomo czy jeszcze kiedykolwiek bede szykowac wyprawke 🤷🏻♀️Efekt jest taki ze z ciuszkow mam ok 70-30 % nowe do uzywanych.
szona lubi tę wiadomość
Starania od 07.2019
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
miska122 wrote:Aleksy to pełne imię, w skrócie Alek ☺️
Jak Aleksy Dawidowski z Kamieni na Szaniec 🤭 chociaż on miał na imię Maciej, ale używał drugiego 🤔miska122 lubi tę wiadomość
Starania od 07.2019
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
Mlodamezatka wrote:Kokoszka woooo! Ile wazy juz twoj bąbel! 😱😱 moj bedzie o pol kilko lzejszy (jak dobrze pojdzie i nie okaze sie ze jeszcze lzejszy 🤦🏻♀️)
Jak szyjka przez brzuch ok 3 cm to super! Mi zawsze przez brzuch wychodzi krotsza niz dopochwowo.
Szonka nie pomoge - ja zlapalam infekcje na poczatku i bralam pimafucin i do tego tantum rosa do podmywania i przeszlo.
Asia super paka! Ja na vinted czesc ubranek tez kupilam, ale jednak dla pierworodnego stwierdzilam ze kupuje w wiekszosci nowe. Nie wiadomo czy jeszcze kiedykolwiek bede szykowac wyprawke 🤷🏻♀️Efekt jest taki ze z ciuszkow mam ok 70-30 % nowe do uzywanych.
No właśnie, waga mnie wręcz przeraziła.. pamiętaj Kochana że najważniejsze jest odnoszenie wyników do siatki percentylowej (czytałam o tym fajny artykuł u mamyginekolog). Jeśli wynik mieści się pomiędzy 10 a 90 percentylem wszystko jest w najlepszym porządku.. ja to trochę się martwię o moje krocze teraz 😬😬😬 -
kokoszka31 wrote:No właśnie, waga mnie wręcz przeraziła.. pamiętaj Kochana że najważniejsze jest odnoszenie wyników do siatki percentylowej (czytałam o tym fajny artykuł u mamyginekolog). Jeśli wynik mieści się pomiędzy 10 a 90 percentylem wszystko jest w najlepszym porządku.. ja to trochę się martwię o moje krocze teraz 😬😬😬
Niemniej jednak chcialabym zeby mial juz ten kilogram pupciok. 🙏🏼👶🏻
Edit - kokoszka DZIEKI CI WIELKIE NAJWIEKSZE ZA TA SIATKE ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2021, 13:01
kokoszka31 lubi tę wiadomość
Starania od 07.2019
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
Tyle tu nowych wiadomości, że przeczytałam ale nie wiem co komu miałam odpowiedzieć.. 🥴
Dzisiaj mam ciężką głowę 🥴
Może jeszcze odnośnie tematu laktacji, to na prawdę mam małe szanse na ten pokarm... Nie wiem co musiałabym robić, żeby w tych moich piersiach był pokarm. One są takie małe a do tego mam w nich sporo torbielek i guzek (nic groźnego, kiedyś robiłam biopsję).
W ogóle jakoś mi ciężko się za to wszystko zabrać-wyprawka, tajniki porodu, przygotowanie do porodu... Myślałam, że jak będę w ciąży to będę połykała te informacje a mnie na razie od tego odpycha... Nie wiem jak się przełamać. -
Miska, Kokoszka - super, że dzieciaczki rosną ❤️
Do mnie wlasnie dotarło, że choć jestem z Wami tu od początku to i tak przyjdzie moment, w którym będę musiała przeczytać te 300 stron od nowa 🙈 co by wiedzieć, jakie polecenia i czego były 😂Noelle, kokoszka31, miska122, Bubble_, Simons_cat lubią tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Bebetka93 wrote:Tyle tu nowych wiadomości, że przeczytałam ale nie wiem co komu miałam odpowiedzieć.. 🥴
Dzisiaj mam ciężką głowę 🥴
Może jeszcze odnośnie tematu laktacji, to na prawdę mam małe szanse na ten pokarm... Nie wiem co musiałabym robić, żeby w tych moich piersiach był pokarm. One są takie małe a do tego mam w nich sporo torbielek i guzek (nic groźnego, kiedyś robiłam biopsję).
W ogóle jakoś mi ciężko się za to wszystko zabrać-wyprawka, tajniki porodu, przygotowanie do porodu... Myślałam, że jak będę w ciąży to będę połykała te informacje a mnie na razie od tego odpycha... Nie wiem jak się przełamać.
Nie martw się tym i daj sobie czas. Ja jutro zacznę 3 trymestr i poza wózkiem i fotelikiem bardzo swobodnie robiłam dotychczas zakupy. Prędzej robiłam skriny żeby kiedyś do nich wrócić Zakupy robiłam też wówczas, gdy wjechała gdzieś ciekawa promocja. Powiem szczerze, że myślałam, ze dwa lata staram spowodują, ze oszaleje w ciąży i wyprawkę ogarnę w 1 trymestrze Że będę unosić się nad ziemią na chmurce i gloryfikować swoj stan. A tu klops. Czy to hormony, czy co, ale podchodzę do tematu tak na chłodno, że się sama nie poznaję. -
Noelle, bardzo Ci dziękuję! Dziś kupię tę piankę.
Miska, wspaniale rośnij Alku zdrowo!miska122, Noelle lubią tę wiadomość
-
Berbetka ja też mam mega mały biust- ale nie rozmiar ma znaczenie a ilości tkanki gruczołowej.. może być tak że kobieta przy miseczce F ma mniej tkanki gruczołowej niż ta z miseczką A. Spokojnie, masz jeszcze dużo czasu na wszystko.. polecam jedynie zacząć czytać fachową literaturę, dużo spraw Ci się wówczas rozjaśni ☺️
Księgowa, miałam pytać- jak się czujesz, kiedy następna wizyta? -
Miśka, świetna wiadomość i piękne imię 🧡
My z mężem totalnie nie możemy się dogadać co do imienia, tzn większość imion dla chłopca mi się nie podoba, a jak już coś mi się spodoba to się okazuje ze nie ma odpowiednika w j. Rosyjskim, a ja bym chciała żeby dziecko miało „normalne” imię po polsku i po rosyjsku. Także tak, nasz maluch chyba zostanie bez imienia 🤦🏼♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2021, 13:35
miska122 lubi tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
kokoszka31 wrote:Berbetka ja też mam mega mały biust- ale nie rozmiar ma znaczenie a ilości tkanki gruczołowej.. może być tak że kobieta przy miseczce F ma mniej tkanki gruczołowej niż ta z miseczką A. Spokojnie, masz jeszcze dużo czasu na wszystko.. polecam jedynie zacząć czytać fachową literaturę, dużo spraw Ci się wówczas rozjaśni ☺️
Księgowa, miałam pytać- jak się czujesz, kiedy następna wizyta?
Dziekuje, że pytasz 🥰 Czuje się dobrze, poza zawrotami głowy. Nie umiem się przyzwyczaić, że muszę robić wszystko powoli, bo należę raczej do aktywnych osób. Wizytę mam w środę, to będzie 5+4 i liczę chociaz na zarodek 🥰kokoszka31, szona, Noelle lubią tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Martyna, to macie niezły orzech do zgryzienia. A np. Aleksander własnie? Nie jest to też rosyjskie imię?
Dziewczyny, dziękuję za dobre słowo. Muszę w końcu sięgnąć do literatury, ale na razie bardzo ciężko mi to idzie. Może dziś poszukać chociaż jakieś książki i coś zamówię. -
Zuchy, nawiazując do kwestii laktatorów i wspominanych tu modeli Neno. Czy ktoś brał pod uwagę albo miał styczność z laktatorem Neno Angelo? Albo czy macie jakies zdanie na temat laktatorów BabyOno?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2021, 14:57
-
Miśka witamy w #teamboy 💙🥰
Księgowa ja też będę musiała przewertować te 300 stron z polecajkami, nie robiłam żadnych screenów to teraz mam 🤦🤦 kciuki za wizytę ✊
Kokoszka ale duży bobas 😍😍
Noelle ale piękna Klara 😍
Ja miałam szał na wyprawkę, teraz jakoś zluzowałam, ale muszę się w końcu za to wziąć bo zgodnie z moim planem do 30tc - max do 34tc chce mieć wszystko naszykowane 😁
Wstawię wam screeny mojego wózka na allegro, co możecie polecić a co odradzić? Bo sama nie wiem już 🤷
miska122, Księgowa lubią tę wiadomość
-
Asiek- ja bym nie brała kolorowych pieluch tetrowych, ponoć spierają się po1 razie i wyglądają jak kupa.. tetra przynajmniej o gramaturze 140g i możliwości prania w temperaturze powyżej 60stopni.
Laktator- tu bym jeszcze przeanalizowała zakup od firmy neno (super opinie i korzystniejsze cenowo od lovi) -
Bebetka93 wrote:Martyna, to macie niezły orzech do zgryzienia. A np. Aleksander własnie? Nie jest to też rosyjskie imię?
Dziewczyny, dziękuję za dobre słowo. Muszę w końcu sięgnąć do literatury, ale na razie bardzo ciężko mi to idzie. Może dziś poszukać chociaż jakieś książki i coś zamówię.
Aleksandrów mamy strasznie dużo wśród znajomych i generalnie to nie jest chyba imie które by nam się podobało… nie wiem Jakoś tak jest dużo fajnych imion ale żadne mi nie pasuje dla naszego dziecka.
Obecnie na liście mam : Leon, Filip, Maksymilian25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia