W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Natka95 wrote:Jeszcze leżę z jakąś laską laktoterrorystką pierdolącą za przeproszeniem jakie MM to chemia i jak to położone źle robią, że każą jej dokarmiać..
To nic że nie ma mleka i widzi że ja też dokarmiam więc mnie nakręca tylko tym gadaniem. 😡
Pani idealna we wszystkim 🥴
I właśnie przyszła położna z informacją, że dziecko żółte im wygląda, więc dodatkowe badania na żółtaczkę. Czuję że tryb połóg wjeżdża aż miło 😶
Powiedz jej: „A weź idź się wysraj może? Bo już masz taką napinkę, że się słuchać nie da”.
Wpuszczaj 1 i wypuszczaj 2 uchem! Choć domyślam się, ze to niełatwe
kokoszka31, Natka95 lubią tę wiadomość
-
Natka95 wrote:W Rzeszowie na Rycerskiej
starania od 08.2020
17.02.2021 ⏸ 💕
17.02.2021 Beta 132, Prog 44,5 →22.02.2021 Beta 980😍
08.03.2021 CRL - 0,37cm
29.03.2021 CRL - 2cm
19.04.2021- 6,5cm 👶🏻
17.05.2021 - kolejna wizyta
-
Noelle wrote:Powiem Wam zupełnie szczerze, że ja bardzo ale to baaaardzo przeżywałam to, że mąż nie będzie mógł nas odwiedzić… Na ten moment zupełnie tego nie żałuję i uważam, że nawet dobrze że tak się stało. 😉
Sytuacja zmusiła mnie żebym była zupełnie samodzielna, zdążyłam poznać się z Klarą, a do tego czułam się jak kupa gnoju i te kilka dni było dla mnie dogorywaniem. Dodatkowo mąż się za nami stęsknił i to też mu dobrze zrobiło. 😜
Jak wywozili mnie z sali porodowej to nie miałam nawet czasu pomyśleć, że teraz nie zobaczę go przez kilka dni. Na sali też liczyła się dla mnie tylko Klara i ogarnianie jej obsługi. 🤷🏻♀️ Mam nadzieję, że nigdy tego nie przeczyta ale w tamtym momencie był mi zupełnie zbędny. 😅 Tym bardziej, że jechałam tam nastawiona na spędzenie tych dni w samotności.
To ja wlasnie tak do tego teraz podchodzę. Jeśli tylko uda mi się urodzić tam, gdzie chcę, to niech tez mąż aż tak do nas nie pędzi trochę ogarnę siebie, cycki, krocze i małą i wtedy wejdzie on, cały na biało Przybijam Ci piąteczkę
A jedyne co mi mocno łeb zaprząta to covid. Bo czuję, że będzie rozpierducha w październiku.Noelle lubi tę wiadomość
-
miska122 wrote:Dziewczyny poproszę jutro o pół wolnego kciuka, bo mam wizytę i liczę na potwierdzenie płci 😊
Jak tak Was czytam to w głowie mam jedną myśl "wiem, że nic nie wiem" 🤭
Powiem Ci, ze jak usiądziesz i wydasz miliony monet w aptece to się poczujesz jakbyś miała doktorat z noworodkowstwa :p wspaniale uczucie na 5 sekund 🤣Simons_cat, miska122, Noelle, kokoszka31, Mlodamezatka, Bubble_ lubią tę wiadomość
-
szona wrote:Dziekuje tez za cynk odnośnie poduch do karmienia u Zaufaj Położnej! Myśle, ze kupie Jukki, bo polecana i cena sensowna.
szona, kokoszka31 lubią tę wiadomość
Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
Covida też się boję 🥺😭 ale mam nadzieję, że szczepienie coś da i mąż będzie chociaż przy porodzie. Później to możemy się zobaczyć choćby i po tygodniu 🤣 bo i tak teraz odwiedziny są na 2 h, więc gucio nam pomoże tak naprawdę.🤷 A przy porodzie jednak muszę go mieć, żeby mnie na ziemię sprowadzał. Czyta już 3 raz "jak zrobić dobrze kobiecie w ciąży" 😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2021, 23:05
kokoszka31, Mlodamezatka lubią tę wiadomość
Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
Moj na razie jest podekscytowany szkola rodzenia. Tylko musze ja znalezc najpierw, tak zeby praktyka byla stacjonarnie i terminy zajac pasowaly nam przy jego wyjazdach 🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤣
Szona no ja tez aptekowo juz chce zamykac temat, koszyk zrobiony i tylko czeka na zamowienie.
Nie wiem tylko jakie brac kropelki z wit D i probiotyk dla maluszka? Ktos cos? Pomoze ? 🙏🏼🙏🏼😅
Ja chyba bede kapac w derma eco baby - dobrze wypada w analizach skladu a jest dosc powszechnie dostepna. Do tego oliwka z dermy. Na zime na spacery krem na zimo z momme i z tej samej firmy mleczko po kapieli - tu w razie potrzeby tak samo jak oliwka. Zobaczymy. A jak nie zuzyje dla mlodego to sama chetnie bede sie tym miziac xd
To jak juz cisniemy ten temat - co z pielegnacja pupci. Planuje przy zmianie pieluszek przemywac zwykla woda z kropelka-dwoma oleju z migdalow. Rezerwowo chusteczki nawilizone z babydream te zielone lub cheeky panda. (Ale raczej te pierwsze)
Ale nie mam pojecia jakie kremiki przy podraznieniu i jakie na pieluszkowa sytuacje alarmowa 🥺🥺 znow - jakie macie typy? Slyszalam o zielonym linomagu i bephanten baby. 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2021, 23:24
13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F
6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻
Starania od 07.2019
11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
01.2021 - IVF start - IMSI
29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
MTHFR hetero i PAI homo ❌
Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌ -
O panie złoty ja tylko poszłam uśpić dziecko a tu milion wiadomości. 🤣
Mloda ja też jestem straszną bolidupą ale to, że zostałam sama na oddziale nie pozwoliło mi na ojojanie bo wiedziałam, że mała mnie potrzebuje. ☺️
A jeśli chodzi o vivomixx to kupiłam ten w kropelkach. 😉 Aktualnie mamy przerwę w stosowaniu bo sprawdzamy czy zielone kupy to jego zasługa i okazuje się, że nie więc szukamy dalej. 😅 Mam co do niego mieszane uczucia bo teraz widzę, że po odstawieniu zeszliśmy z 15 kup dziennie do 5 wychodzących z pampersa górą. 🤣 A dwa, że kupa ma prawidłową konsystencję i nie jest wodnita.
Myślę, że to zależy od dziecka i warto go przetestować chociaż nam chyba nie do końca służy - niemniej bardzo polecam spróbować. ☺️
Suszarka przypomniałaś mi dlaczego mam laktator ręczny. 🤣🤣🤣🤣 Trochę ręka boli ale nie musze myśleć. 🙈
Bebetka nie poddawaj się na starcie! Ja nie zliczę nawet ile razy ze łzami w oczach zarzekałam się, że karmie małą ostatni raz i przechodzę na mm. Moja laktacja ruszała baaardzo długo i mam wrażenie, że nawał miałam dopiero z tydzień temu. 😅 Jest to gra warta świeczki a na prawdę jak tylko skończyłam przystawiać małą to od razu chwytałam za laktator tylko po to żeby później znowu ją przystawić. Teraz idzie nam to jak z automatu. 😄 Młoda już pięknie chwyta, ja wiem jak ją przystawić i obie jesteśmy szczęśliwe.
Alutka laktacja ani samo karmienie piersią nie boli. 😉 Miałam kilka takich sytuacji, że młoda źle się przystawiła na przykład zaczęła ssać obok sutka i zrobiła mi krwiaka. 🤣 Ale to jedyne sytuacje kiedy samo ssanie może boleć. Wiadomo, że na początku pierś musi się przyzwyczaić ale trwa to dosłownie kilka pierwszych karmień i nie jest jakimś super bólem - raczej dziwnym uczuciem. 😉 Później ewentualnie może się zdarzyć jakiś nawał czy zastój ale jeśli często przystawiasz dzidziusia (a nie da się inaczej) to wszystko powinno być okej. ☺️
A co do tych małych gotowych mlek - wiem, że teoretycznie się to nie opłaca aleee my kupiliśmy normalną pakę mleka do rozrabiania i zrobiliśmy z niego dosłownie kilka porcji. To się dopiero nie opłacało… 🤣 Teraz ta paka leży i pewnie za chwilę ją wyrzucę. Także jeżeli miałabym decydować drugi raz jakie mleko kupić do dokarmiania to kupiłabym właśnie to gotowe. 😉
Chyba wszystko. 😅
Edit: jednak nie…
My mamy płyn do kąpieli i balsam z OnlyBio Baby i jesteśmy bardzo ale to bardzo zadowoleni! Wcześniej myliśmy młodą właśnie w olejku ze słodkich migdałów i nie byłam zadowolona. 😉
Mloda co do awarii pieluszkowych to jakoś super nie pomogę bo finalnie używam niemieckiego kremu. 🙈 Aleee bepanthen baby ratuje nam sytuację z trądzikiem! Wydaje mi się, że to rzecz którą trzeba przetestować indywidualnie na swoim bobosiu. ☺️
A pupcie rano i wieczorem przemywam wacikiem zwilżonym wodą, prócz tego w ciągu dnia i w nocy wjeżdżają u nas chusteczki. I tutaj polecam chusteczki nawilżane olejkiem bo dzięki temu, że nie są mokre to nie wybudzają dzidziusia ze snu. 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2021, 23:39
Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Noelle a powiesz jakich chusteczek uzywacie? ☺️
I co do tych kropelek to jest wlasnie wiele opcji hmm ta sa te 5 miliardow? https://www.aptekagemini.pl/vivomixx-krople-5-milardow-2-x-5-ml-900228013.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F
6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻
Starania od 07.2019
11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
01.2021 - IVF start - IMSI
29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
MTHFR hetero i PAI homo ❌
Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌ -
Mloda dokładnie te 5 miliardów. ☺️ Tam podaje się od 10 do 20 kropelek dziennie. 😉
A jeśli chodzi o chusteczki to używamy tych:
https://allegro.pl/oferta/babylove-chusteczki-olejki-szalwia-odparzenia-80-9261004633
Póki pamiętam to Wam napisze - jak będziecie kupować witaminę D3 to poszukajcie takiej bez dodatków oleju bo może powodować bóle brzucha (tu niestety nie pomogę bo sama mam taki z olejem bo o tym nie wiedziałam 😔) a dwa to podawajcie witaminę D3 zawsze do południa bo pobudza dziecko (o tym też nie wiedziałam).
Jeszcze update odnośnie dostawki - pisałam Wam, że nie jestem zadowolona i w sumie nadal nie jestem chociaż już się przyzwyczaiłam… 😅 Mimo to zaopatrzcie się w cokolwiek z opcją bujania. To ratuje każdą naszą noc! Serio. 🙈Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Mlodamezatka wrote:Ja sie bede czula duzo lepiej z kims u boku. Jestem straszna bolidupa i stachajlo. A moj maz potrafi mnie uspokoic i wesprzec. A po porodzie bede sie czula tez lepiej jak bede miala pomocna dlon. Niby sa polozne ale one maja duzo pacjentek na glowie. A tak to maz moze tulic mlodego jak ja bede probowala wziac prysznic 😅
Kokoszka to jedyny szpital gdzie w krk byla taka mozliwosc i teraz w covidzie tez mozna - testuja na wejsciu i zamykaja nas tam po porodzie. ❤️ Trzeba troche zaplacic ale od poczatku tylko taka opcje bralismy pod uwage, nawet przed covidem jak gadalismy.
Młoda, kiedy zamierzasz załatwiać tę sale i czy już dowiadywałas się coś na ten temat ? domyślałem się że rodzę w tym samym szpitalu i jestem nastawiona na wykupienie sali, ale nie wiem czy to już czas się o to pytać czy czekać do 30tygodnia - tak jak to piszą z pakietami na ich stronie ? Boje się że mi sal zabraknie, a to by mnie zasmuciło 🙈 wy kupujesz samą salę czy też jakiś pakiet?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2024, 10:40
-
Noelle wrote:Mloda dokładnie te 5 miliardów. ☺️ Tam podaje się od 10 do 20 kropelek dziennie. 😉
A jeśli chodzi o chusteczki to używamy tych:
https://allegro.pl/oferta/babylove-chusteczki-olejki-szalwia-odparzenia-80-9261004633
Póki pamiętam to Wam napisze - jak będziecie kupować witaminę D3 to poszukajcie takiej bez dodatków oleju bo może powodować bóle brzucha (tu niestety nie pomogę bo sama mam taki z olejem bo o tym nie wiedziałam 😔) a dwa to podawajcie witaminę D3 zawsze do południa bo pobudza dziecko (o tym też nie wiedziałam).
Jeszcze update odnośnie dostawki - pisałam Wam, że nie jestem zadowolona i w sumie nadal nie jestem chociaż już się przyzwyczaiłam… 😅 Mimo to zaopatrzcie się w cokolwiek z opcją bujania. To ratuje każdą naszą noc! Serio. 🙈
Dostawk chicco dream ma kołyskę. I Magic tez ma Jakby co!Noelle lubi tę wiadomość
-
Młoda, mam witaminę D Apotex, ApoD3 od 1 dnia życia
-
Aż naciągnięta skórę czuć, tak się mała wypina
Probiotyki BIOGAJA mają L. reuterii typowo na kolki i pleśniawki, jest w kropelkach.
Vivomix krople typowo na jelita.
Noelle te zielone kupy to może być norma, znam kilka takich przypadków. Jeżeli dziecia nie boli brzuszek i przybiera na wadze to na razie tylko obserwuj.
Znajomi mieli podobna sytuację, do tego stopnia że kazali zastąpić pierś mm, no jak się kupy nie zmienia to nie zaszczepią. Chłopiec rozwijał się prawidłowo, silny jak na swój wiek.
Druga konsulatach z jakimś szychą pediatra i nie kazał nic robić, i nie przyznawać się do i kup. We wrześniu chłopczyk skończy rok tak więc.
BIOGAJA jest też do ssania często przy różnych chorobach przyzębia się ją poleca. To jedyny preparat, który ma tylko ta bakterie.
Często polecana na konferencjach pediatrycznych.
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S003139391170511X
24.03 (11dpo) ⏸️
15.04 - jest ❤️ CRL- 0.88 cm
29.04- CRL - 2,31 cm
20.05(prenatalne) - CRL-5,63 cm
8.06.- CRL- 9.73cm
16.06 - 160g ♀️
6.07- 246g
8.07-270g
15.07- II prenatalne- 300g Księżniczki ❤️
28.07 - 440g cudu ❤️
17.08(25+0)-721g
3.09 (27+3) - 960g
8.09 - III usg (28+2)- 1055g 🍀
30.09.2021 (31+3) - 1600g
17.11.2021 (38+2)- 2773g
5.12.2021 (40+6)- 2930g
53 cm piękna księżniczka 💕👶 -
Cytat, czyli najważniejsze info z linku :
"L. reuteri należy do naturalnych mikrobiontów mleka kobiecego [7]. Znajduje się głównie w początkowej porcji mleka wypływającej z piersi podczas karmień. Niedawno wykazano jednak, że te bakterie można wyizolować z mleka tylko u około 15% kobiet karmiących [8]. W mleku kobiet zamieszkujących tereny wiejskie występują one częściej niż w mleku kobiet z miast.
Chociaż L. reuteri jest naturalnym mikrobiontem przewodu pokarmowego, to nie kolonizuje w sposób naturalny jelit 100% ludzi. Z tego względu niekiedy niezbędna jest dodatkowa podaż tych bakterii dla wywołania określonych korzyści zdrowotnych. Do kolonizacji dochodzi w ciągu kilku pierwszych dni suplementacji, jednak po jej zaprzestaniu liczba bakterii w przewodzie pokarmowym zmniejsza się do niskich wartości w ciągu kilku miesięcy [9]. Suplementacja podczas ostatnich tygodni ciąży oraz u matek karmiących powoduje wzrost liczby L. reuteri w ich mleku [10, 11]."
"Trudnym problemem okresu niemowlęcego pozostaje kolka niemowlęca. Zwykle podawanie różnych preparatów leczniczych przynosi poprawę niepełną i na krótko, co wymusza częste zmiany leków z uwagi na uciążliwość dolegliwości. Savino i wsp. [38, 39] badali możliwości zastosowania L. reuteri w kolce niemowlęcej. W ich pierwszym badaniu wzięło udział 90 niemowląt z kolką, karmionych naturalnie, których matki unikały mleka krowiego w diecie własnej. Dzieci losowo przydzielono do grup, z których w jednej stosowano simetikon w dawce 60 mg/d a w drugiej L. reuteri w dawce 108 CFU/d przez 28 dni. Stwierdzono, że podaż probiotyku, bardziej niż simetikonu, zmniejsza czas płaczu związanego z kolką, a efekt ten jest tym większy, im dłużej trwa suplementacja. Różnicę odnotowano już po 7 dniach leczenia, ale była ona zdecydowanie większa po 28 dniach. Nie obserwowano objawów ubocznych. W związku z tym uznano, że L. reuteri może być stosowany leczniczo w kolce niemowlęcej [38]. W niedawno opublikowanym badaniu tych samych autorów [39] udział wzięło 50 niemowląt karmionych wyłącznie naturalnie, z kolką niemowlęcą, u których losowo podawano L. reuteri 108 CFU na dobę lub placebo przez 21 dni. Monitorowano dzienną ilość godzin płaczu oraz występowanie efektów ubocznych. Stwierdzono istotnie większe zmniejszenie czasu płaczu dzieci suplementowanych L. reuteri w porównaniu z grupą kontrolną. Dodatkowo odnotowano korzystne zmiany mikroflory jelitowej. Nie stwierdzono pomiędzy grupami różnic w zakresie przyrostu masy ciała, częstości wypróżnień, występowania regurgiracji ani efektów ubocznych. Zatem stwierdzono, że L. reuteri łagodzi przebieg kolki niemowlęcej i jest dobrze tolerowanym i bezpiecznym lekiem.
Dość często występującą dolegliwością u niemowląt jest ulewanie. Indiro i wsp. [40] oceniali możliwość zastosowania L. reuteri także i w tej grupie pacjentów. Przeprowadzili oni badanie, do którego włączono 42 dzieci ulewających, w wieku poniżej 4 miesięcy, karmionych sztucznie. Dzieci przez 30 dni otrzymywały L. reuteri Protectis DSM 17938 108 CFU na dobę lub placebo. W grupie suplementowanej liczba epizodów ulewania zmniejszyła się o 80%, a w grupie otrzymującej placebo o 33%.
Praktycznym problemem wielu osób jest nietolerancja laktozy. Ojetti i wsp. [41] analizowali, czy L. reuteri może być skuteczna w zwalczaniu jej objawów. Do badania włączono 60 pacjentów z nietolerancją laktozy, których losowo zakwalifikowano do 3 grup. Chorym z pierwszej grupy podawano trilaktazę, z drugiej – L. reuteri (przez 10 dni), a z trzeciej – placebo. Wyniki testu oddechowego uległy normalizacji u znacząco większej liczby pacjentów otrzymujących L. reuteri niż u pacjentów otrzymujących placebo. Jednak jeszcze bardziej skuteczne w tym zakresie było podawanie trilaktazy. W obu tych grupach uzyskano także lepszy efekt kliniczny w porównaniu z placebo"
24.03 (11dpo) ⏸️
15.04 - jest ❤️ CRL- 0.88 cm
29.04- CRL - 2,31 cm
20.05(prenatalne) - CRL-5,63 cm
8.06.- CRL- 9.73cm
16.06 - 160g ♀️
6.07- 246g
8.07-270g
15.07- II prenatalne- 300g Księżniczki ❤️
28.07 - 440g cudu ❤️
17.08(25+0)-721g
3.09 (27+3) - 960g
8.09 - III usg (28+2)- 1055g 🍀
30.09.2021 (31+3) - 1600g
17.11.2021 (38+2)- 2773g
5.12.2021 (40+6)- 2930g
53 cm piękna księżniczka 💕👶 -
Atena Klarunia robiła do pewnego momentu ładne żółte kupki o konsystencji lekko ściętej jajecznicy - no takie idealne i książkowe. A w pewnym momencie te idealne kupki zrobiły się zieloną pienistą wodą i pojawiały się milion razy dziennie. 🙄 Po odstawieniu tego vivomixu widzę chociaż, że konsystencja i ilość wróciła do normy.
Pediatra też mówił, że najważniejsze żeby się nie odwodniła a kolorem się nie przejmować.
Aaa no i mieliśmy epizod z bólami brzucha więc dawaliśmy delicol przed każdym jedzeniem - teraz dajemy jej go tylko jak widzimy, że ewidentnie ma problem z bąkami albo kupą czyli max dwa razy dziennie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2021, 07:59
Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Przepraszam Noelle, ale porównanie kupki do lekko ściętej jajecznicy mnie rozwaliło 🤣 Pięknie to ujęłaś!
Noelle lubi tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Noelle, wierze 🤣🤣
A powiedz mi używając tych chusteczek w dzień i w nocy na ile starcza Ci opakowanie? Wiem ze tego schodzi dużo, ale ile 🧐
I czy jak podmywasz pupkę wodą to dodajesz jakiś płyn do tej wody? Ten sam co do kąpieli ?25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia