W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Młoda, ale to chyba norma, że suszarka kurczy.. Wszystkie moje znajome z suszarkami biorą to pod uwagę, i czasem aż tak, że specjalnie kupują ciut większe tshirty męzom, bo jest raczej wiadome, że suszarka je zmniejszy. Tak samo jak z dziecięcymi.. To teraz kumam, bo ja byłam w szoku, że po praniu ci się tetry zmniejszyły, ale jak piszesz, że to po suszeniu, to się nie dziwię.
Ja mam te drugie chusteczki z Rosska, jakieś za 8 czy 10 złi staram się nie mieszać kolorów, ale jak pilnie potrzebuję wyprać coś na granicy, tak trochę pasujacego do prania, to dorzucam z chusteczką zawsze i jest spoko
Lisa, o, to u mnie przeciwnie, 2 ktg bez najmniejszego skurczu, no ale u mnie to NIC nie znaczy, bo akcja może się zacząć i zmienić w godzinę, u mnie to lawinowo idzie.
Dziewczyny, już po wizycie
3030 gr zdrowego dziecka, łożysko i wody super, wsio ok
Za tydzień kolejna wizyta. Gościu nadal napiera na skierowanie na oddział na choć obserwację lub wywoływanie jakieś po terminie porodu, no ale zobaczymy. Może urodzę wcześniej, a poza tym to tylko skierowanie, zawsze mogę iść na oddział nieco późniejmiska122, Simons_cat, Noelle, asiek96 lubią tę wiadomość
-
Borze szumiący, biednemu to zawsze wiatr w oczy i uj w pupcie...
Domek, który kupiliśmy ma oświetlana klatkę schodową luksferami (cała ściana luksfery od zewnątrz, a wewnątrz tylko mały kawałek, dlaczego - nie wiem). No to ja biorę się za mycie. Jest to wysoko, więc nie dosięgnę. Mam zakaz drabin i stawania na stołkach, więc w ruch poszedł mop. Od naszej wprowadzki myte to nie było, a ja dopiero się za to wzięłam.
Kurde, muszę kupić nowy wkład do mopa, normalnie cały czarny ! Ale to jeszcze nic. Myślałam, że w okół to po prostu brudna ściana ale po kontakcie z wodą widzę, że to grzyb. No to biorę swój super ekstra środek na takie wypadki iiiii.... Kuźwa dozownik zepsuty, leje mi się po rękach. Śmierdzę niczym sklep chemiczny 🤣🤣
Kupiłam dziś podgrzewacz do butelek. Mama mnie przekonała tym, że i zupki będzie mi się dobrze w tym grzało (ten z Pepco). Dziś piorę kolejną dawkę ciuszkow, tym razem wszystkich, które dostałam od szwagierki, teściowej i mamy. Mam wrażenie, że to żelazko przyrosnie mi do ręki...
Co do prasowania, Młoda, mi też tetra na początku się zbiegła a potem rozprasowalam to.
PS. Ile pieluch tetrowych do szpitala ?
PS2. Tak, zaczynam powolne pakowanie 🤣
Annamaria ja Ci serdecznie współczuję gości przed samym porodem. Tobie i tak zapewne ciężko ogarniać rzeczywistość, a jeszcze obsłużyć gości, by byli zadowoleni i nie wyszli z niesmakiem.... Wiem coś o tym. Ostatnio powiedziałam dość, a ja mam młodsza ciążę przecież niż Ty Kochana... Teraz leniuchuj, niech Twoi mężczyźni Ci dogadzają ! ❤️
Annamaria lubi tę wiadomość
-
Od kilku dni wieczorem czuję takie lekie ukłucia w różnych miejscach brzucha. Tak od środka. Czy mogą to być ruchy dziecka? Czy na tym etapie można je odczuwać jako ból (lekki, ale jednak ból)? Zaczęłam też czuć takie "smyranie", ale nie wiem czy to nie jest jeszcze moja wyobraźnia, bo wcześniej nie czułam kompletnie nic. Martwią mnie troszkę te ukłucia, a wizytę mam dopiero za tydzień...
Zaczęłam się zastanawiać, czy nie przegięłam trochę w tych górach, ale przez cały tydzień czułam się dobrze i nic się nie działo, a praktycznie od ostatniej nocy w Zakopanem mam takie dziwne odczucia w brzuchu.
-
Bebetko, na tym etapie nie ruchy nie bolą, to musi być coś innego, albo z rośnięciem macicy, albo może powysiłkowo ona się nieco bawi w skurcze i może tak to czujesz. Smyranie to jak najbardziej mogą być ruchy, ale ból ma inną przyczynę.
Ja to pewnie wzięłabym przez 2, 3 dni jakiś potas lub magnez w dobrze przyswajalnej formie, np metylowane z Naturelli i zobaczyła, czy przejdzie.
Pijesz dużo wody w te upały? Nie zapominaj o nawadnianiu też, a wysiłku miałaś i łażenia trochę, może to powiązane.
Justyna, ja biorę do szpitala 3 tetrowe, 1 duży otulacz bambusowy Pink No More i tyle.
Młoda, pytałaś o muśliny, ja je normalnie prasujęi nic się nie dzieje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2021, 13:46
-
AnnaMaria, no właśnie tak myślałam, że na tym etapie to nie powinno boleć.. Mam nadzieję, że teraz jak odpocznę to wszystko jakoś się unormuje.
Ja generalnie cały czas biorę Aspargin, chociaż całkiem szczerze się przyznam, że na wyjeździe nie brałam pełnej dawki, bo zwyczajnie w ferworze dnia zapominałam czasami o tabletkach.
Piję wodę, chociaż wydaje mi się, że ostatnio mam mniejsze pragnienie. A w górach to już w ogole mnie dobijało to, że jak więcej się napiłam to od razu czułam, że chce mi się siku, a gdzie tu na szlaku... I tak wbrew wyznawanym przeze mnie zasadkm poszłam kilka razy w krzaczki, bo już nie mogłam wytrzymać 🙈 -
Bebetka, ja mam ostatnio tak mocne kłucia od środka, ze zginam się w pół i nie mogę się wyprostować. Podobno rozciąganie macicy🤷🏼♀️ W ciąży to chyba co chwile coś nowego boli 🤣
Zaliczyłam dziś wymioty rano 🙄 Totalnie znienacka mnie wzięło, bo śniadanie zjadłam jak zwykle w łóżku. Chyba królewiczowi się nie spodobało ze od pobudki do śniadania minęło 30 min a nie jak zwykle 10. Dyrektor 🤣
Oglądaliśmy dziś wózki i tak jak myślałam pewnie zdecydujemy się na anex e type . Drugi wariant to britax smile 3 ze względu na koła, ale wkurza mnie mała gondola 🧐 Fotelik pewnie avionaut, ale jest leciutki 😍
Kupiłam dziś biustonosze i ufff, jak dobrze mieć staniki w swoim (nowym) rozmiarze ✊🏻25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Annamaria wrote:Młoda, ale to chyba norma, że suszarka kurczy.. Wszystkie moje znajome z suszarkami biorą to pod uwagę, i czasem aż tak, że specjalnie kupują ciut większe tshirty męzom, bo jest raczej wiadome, że suszarka je zmniejszy. Tak samo jak z dziecięcymi.. To teraz kumam, bo ja byłam w szoku, że po praniu ci się tetry zmniejszyły, ale jak piszesz, że to po suszeniu, to się nie dziwię.
Wszystko dla dziecka od początku suszę w suszarce. Ubranka z H&M, Smyka, Zary, Next, Reserved, Newbie itd. nie skurczyły mi się nigdy. Za to szajsik z Pepco zawsze się zbiegnie o 1-2 rozmiary. Nastawiam program "delikatne".
Nasze ubrania suszę na zwykłym programie "Mieszane XL" i też mi się nic nigdy nie zbiegło 🤷 może to kwestia suszarki, ja mam Electrolux Perfect Care.
Tetry po suszeniu w suszarce wyglądają na skurczone, ale da się to normalnie rozprasować. Chociaż akurat to wolę suszyć na powietrzu niż w suszarce.Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Bebetka93 wrote:Od kilku dni wieczorem czuję takie lekie ukłucia w różnych miejscach brzucha. Tak od środka. Czy mogą to być ruchy dziecka? Czy na tym etapie można je odczuwać jako ból (lekki, ale jednak ból)? Zaczęłam też czuć takie "smyranie", ale nie wiem czy to nie jest jeszcze moja wyobraźnia, bo wcześniej nie czułam kompletnie nic. Martwią mnie troszkę te ukłucia, a wizytę mam dopiero za tydzień...
Zaczęłam się zastanawiać, czy nie przegięłam trochę w tych górach, ale przez cały tydzień czułam się dobrze i nic się nie działo, a praktycznie od ostatniej nocy w Zakopanem mam takie dziwne odczucia w brzuchu.
Te kłucia, takie szczypawki to więzadła
-
Noelle, dziękuję!
Miska, to też ustalę! :*
Już napisałam też do lekarza, bo jest kiepsko -
Suszarka wrote:Suszarka kurczy wyłącznie ubrania słabej jakości.
Wszystko dla dziecka od początku suszę w suszarce. Ubranka z H&M, Smyka, Zary, Next, Reserved, Newbie itd. nie skurczyły mi się nigdy. Za to szajsik z Pepco zawsze się zbiegnie o 1-2 rozmiary. Nastawiam program "delikatne".
Nasze ubrania suszę na zwykłym programie "Mieszane XL" i też mi się nic nigdy nie zbiegło 🤷 może to kwestia suszarki, ja mam Electrolux Perfect Care.
Tetry po suszeniu w suszarce wyglądają na skurczone, ale da się to normalnie rozprasować. Chociaż akurat to wolę suszyć na powietrzu niż w suszarce.
Suszarka- Twój nick odnośnie tej wypowiedzi jest sztosik 😁
Zgadzam się, Pepco, Sinsay i cool club się kurczą. Dobre marki i o dziwo Lidl dają radę spokojnie ☺️Suszarka, Simons_cat lubią tę wiadomość
-
Szona, nie jestem przekonana co do więzadeł, bo to mnie dotyka w bardzo różnych miejscach brzucha. Dziś już jest i tak lepiej, więc obstawiam, że to może być kwestia dużego wysiłku i braku regularności w suplementowaniu magnezu. Przed powrotem do domu w nocy brzuch zrobił mi się na chwilę twardy... Później minęło. Muszę się teraz trochę oszczędzić i jednak regularnie brać ten magnez.
Martyna, anexy są mega spoko 🙂 niestety nie w naszym budżecie. Ja na ten moment nastawiłam się na Roan Bass Next. Podobają mi się też Adamexy ale ich "żelowe" (moim zdaniem pseudo żelowe) koła mnie nie przekonują.
Zastanawiam się nad kupnem używanego nosidełka, żeby chociaż trochę zredukować koszty (wózek jednak kupimy nowy) i zastanawiam się, czy to będzie ok. Na tapecie mam na razie nosidełko Maxi Cosi Citi (bo takie udało mi się znaleźć w dobrym stanie i niezłej cenie). Pan w sklepie nam powiedział, że jeżeli nie kupujemy bazy tylko będzie to zapięcie na pasy w samochodzie to nie do każdej kanapy każde nosidło pasuje... Avionauty właśnie podobno nie pasują do plaskich kanap, bo dziecko za bardzo leży. Byliśmy w 3 sklepach i z każdego wyszłam bardziej ogłupiona, niż byłam przed wejściem. -
Bebetka, te roany bass next tez wyglądają mega spoko i podobne do anexów:))
A co do używanego nosidełka - nie polecam. Nie wiesz czy w ogóle i jak poważny mógł być wypadek u poprzedniego właściciela, a potem taki fotelik może być uszkodzony (niebezpieczny) czego gołym okiem nie zobaczysz.
Przynajmniej tak czytałam ze używany fotelik absolutnie nie. Prędzej używany wózek, ale fotelik musi być nówka. Ale może tutaj dziewczyny jeszcze się wypowiedząJustyna.Optyk, Suszarka, Simons_cat, szona lubią tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
Martyna33 wrote:Bebetka, te roany bass next tez wyglądają mega spoko i podobne do anexów:))
A co do używanego nosidełka - nie polecam. Nie wiesz czy w ogóle i jak poważny mógł być wypadek u poprzedniego właściciela, a potem taki fotelik może być uszkodzony (niebezpieczny) czego gołym okiem nie zobaczysz.
Przynajmniej tak czytałam ze używany fotelik absolutnie nie. Prędzej używany wózek, ale fotelik musi być nówka. Ale może tutaj dziewczyny jeszcze się wypowiedzą
Potwierdzam, chyba że ktoś bierze od znajomej osoby i ma pewność że fotelik nie brał udziału w żadnym wypadku etc. -
Lisa, AnnaMaria kciuki żeby bobaski się nie ociągały i szybko wychodziły ☺️✊
Bebetka, tak jak pisze Martyna, lepiej kupić używany wózek niż fotelik. Chyba, że kupujesz od znajomego i masz 100% pewność, że jest bezwypadkowy 🙂
A propos tych kłuć - mi lekarz mówił że jak kłuje po bokach to na bank więzadła, wtedy trzeba się położyć i odpocząć, to nic groźnego 🙂
Zamówiłam łóżeczko i materac 😁 zdecydowałam się w końcu na Fiki Miki sensitive lateks pianka, mam nadzieję, że będzie dobry, polecała go fizjomommy ☺️
Jak myślicie, jak wezmę się w najbliższym czasie za pranie i prasowanie to będzie akurat czy za wcześnie? Z jednej strony jeszcze 3 miesiące czasu jest, ale z drugiej boje się że pod koniec nie będę się czuła za dobrze 🤷
Justyna.optyk uważaj tam na siebie, szczególnie z tą chemią ☺️ -
Nie pomyślałam, że nosidło może być uszkodzone a nie będzie tego widać.. O mamuniu, to teraz mam dylemat znowu- kolejny. Może uda mi się wyrwać gdzieś jakąś promke i jakoś zmieszczę się w budżecie?
Ja koniecznie chciałam nosidło z gwiazdkami ADAC a nie to, które jest w zestawie, bo ma tylko homologacje. -
Martyna33 wrote:Bebetka, te roany bass next tez wyglądają mega spoko i podobne do anexów:))
Przynajmniej tak czytałam ze używany fotelik absolutnie nie. Prędzej używany wózek, ale fotelik musi być nówka. Ale może tutaj dziewczyny jeszcze się wypowiedzą
Zgadzam się z Martyna fotelik tylko nowy. A z tym dopasowaniem różnie bywa u nas avionaut na pasy nie pasuje a z bazą juz tak. Nam jak gość w sklepie dobieral to mowil że na stronie 8gwiazdek jest do sciagniecia aplikacja na telefon do pomiaru kąta nachylenia razem z wyjasnieniem jaki jest dopuszczalny. -
Bebetka93 wrote:Nie pomyślałam, że nosidło może być uszkodzone a nie będzie tego widać.. O mamuniu, to teraz mam dylemat znowu- kolejny. Może uda mi się wyrwać gdzieś jakąś promke i jakoś zmieszczę się w budżecie?
Ja koniecznie chciałam nosidło z gwiazdkami ADAC a nie to, które jest w zestawie, bo ma tylko homologacje.
Ja tez codziennie dowiaduje się czegoś nowego 😂
Myśle ze na spokojnie musisz zerkać i upolujesz jakąś nówkę w cenie nie zwalającej z nóg. W końcu mamy jeszcze troszkę czasu ☺️Bebetka93 lubi tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
Wrocilam do domu od lekarza i nadrabiam
Fotelik nie uzywany - jedynie od kogos do kogo masz milion % zaufania. Jak dziewczyny pisaly 😉
To klucie tez wydaje mi sie ze wiezadla/rozciaganie macicy. Na tym etapie czesto tak czulam
Anna no wlasnie jak do tej pory nasza suszarka nie skurczyla mi absolutnie niczego nawet o milimetr 😉 takze to nie jest tak, ze zawsze skurczy. Tym bardziej - rzeczy ktore niby nie sa do suszarki - zostawilam 2 pieluszki na probe - wyszly idealne a zwykle tetry ktore „mozna” skrocone.
Suszarka wlasnie mialam nadzieje ze unikne suszenia na powietrzu bo serio nie mamy na to juz miejsca… jest wtedy scisk jak w autobusie w godzinach szczytu 🙄🤦🏻♀️
Lisa no no 😁 to moze w tym tygodniu dolaczy kolejny forumowy bobas do nas ! ✊🏻❤️
Anna nie rozumiem takiego naciskania na polozenie na oddzial. Przeciez tp to data orietacyjna i nawet te pare dni „po terminie” moze byc de facto jeszcze „przed terminem” 🙄 oby zaczelo sie wczesniej u Ciebie
Bylam u fizjo - ledwo sie polozylam na kozetce tak mnie postrzelilo w krzyzu 🙄 musial zajac sie tym zamiast tymi pachwinami i spojeniem 🤦🏻♀️
U lekarza spoko, ale dzis mialam straszny nieogar. Chyba nie zmierzyl mi przeplywow, ale mierzyla ta babeczka w czwartek i bylo ok. Mlody byl mocno aktywny. Szyjka od czwartku dalej 2,5 cm. I jest na pewno zamknieta z obu stron 🙏🏼 Lozysko, wody ok. Tym razem mlody zmierzony na ok 1,4 kg, a w czwartek byl na 1,5. Takze takie pomiary. Mam narzucony rezim odpoczywania. A tu tyle rzeczy teraz do zrobienia 😭 jeszcze w pt babyshower przyjaciolki, za tydzien sesje mamy miec…
Po powrocie rozpakowalam zamowienie z apteki i juz leze i nic nie robie. Te pieluchy wyprasuje jutro 🙄
Dalej chodze jak z kokosem wepchnietym wiecie gdzie 🙄 stresuje mnie to. Lekarz mowi, ze to miednica mi sie juz rozluznia, ale fest mi sie to nie podoba.
Zlapalam dzis strasznego dola. 😔Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2021, 18:17
13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F
6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻
Starania od 07.2019
11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
01.2021 - IVF start - IMSI
29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
MTHFR hetero i PAI homo ❌
Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌ -
Dziewczyny jak by któraś szukała to w biedrze na promce są pampersy 1 przy zakupie dwóch opakowań .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2021, 19:24
Mlodamezatka, Noelle, Simons_cat lubią tę wiadomość
2015 córcia
Obecnie 3 lata starań
Wyniki nasienia w normie.
01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)
Progesteron:
7 dpo 5,91
9 dpo 8,49
13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1
Beta HCG
22.03.2021 - 53,6 🥰
24.03.2021 - 97,0
26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
06.04.2021 - 17920 😍
13.04.2021 mamy ♥️
20.05.2021 🎂 prenatalne
15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
18.08.2021 960g
30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g
02.11.2021 2800g
08.11.2021 3400g
16.11.2021 przyjęcie na odział CC.
17.11.2021 Anielka ♥️
3100g, 55cm szczęścia 😍