X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
Odpowiedz

W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚

Oceń ten wątek:
  • Mlodamezatka Autorytet

Wysłany: 10 września 2021, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna to czekam na pomiary Hanuski ❤️ No i do magisterki to koniecznie musisz dopisac Hanuske jako wspolautorke! 🙈🙈

Kokoszka zazdro tego pieknienia sie ! Ja na wosku bym umarla, a przez noszenie soczewek mam tak wrazliwe oko (a raczej strachliwe) na zblizanie sie orzez kogokolwiek ze moje marzenie o rzesach 2:1 dalej w daleeekim odlozeniu. Jedyne co walnelam sobie pedi tez w srode :D no i juz porodowe paznokcie - sam zel taki odrobineczke mleczny, ale wystarczajaco plytke widac 😁

Dzis przyszla i zamontowalam karuzele z gaskami. Jejuu za kazdym razem jak wchodze do sypialni mam taki wzrusz 🥺🥺🥺 to juz tak slicznie zaczyna wygladac 🙈

kokoszka31, Annamaria, K&K, Natka95, Noelle lubią tę wiadomość

13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
    40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
    14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
    40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F

6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻

Starania od 07.2019

11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
    07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
    11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
    01.2021 - IVF start - IMSI
    29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
    4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
    8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙

8 ❄️ oocytów
    Brak ❄️ zarodków

MTHFR hetero i PAI homo ❌
    Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 10 września 2021, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna.Optyk wrote:
    Powiedzcie mi Kochane już rozpakowane mamusie, czy Wasze brzdące śpią w śpiworkach ?
    Mam śpiworki, rozki, na "potem" mam też normalna pościel, ale póki co wiem, że to niebezpieczne. Zastanawiam się jak malutką kłaść spać.

Justyna, już kilka razy chciałam napisać, ale zawsze mi uciekało, albo zapominałam. Nie ma czegoś takiego jak NIEBEZPIECZNA zwykła pościel.. Można niebezpiecznie przykryć dziecko, zostawić luzem kołdrę pod samą brodą.. Wiecie, że ten "flow" na promowanie pustych łóżeczek i tylko dzieci w śpiworku zaczął się od profilu "zaufaj położnej" dopiero, gdzieś tak od roku? Zanim one się pojawiły, normalna pościel do łóżeczka i śpiworki współistniały jednocześnie bez demonizowania tej drugiej opcji.. były do wyboru, jak dziecku pasuje, jak rodzic woli..

(obserwuję ten profil, czasem naprawdę ciekawe treści można wyłapać, ale one mają dość czarno-białe podejście, i nie zawsze wg mnie mają 100% rację niestety. Jak ze wszystkim, info do odsiania i oceny zgodnie z własnym rozsądkiem, ale są dość wybiórcze i twardo promują produkty firm, które z nimi współpracują, które mają w ofercie, i to widać..)

Może w necie nie ma takich prostych trików, ale ja się spotkałam z takim prostym ułatwieniem, że jak przykrywasz dziecko kołderką, jej dolną część podwijasz pod nóżki dziecka, albo ten dolny odcinek wciskasz gdzieś w szczelinę pomiędzy materacyk a kosz wiklinowy/szczebelki, i taki noworodzio, choćby chciał to nie podciągnie kołderki sobie wyżej na buźkę.

Żadna nasza położna nie widziała nic złego w kołderkach, tak samo na szkole rodzenia, na której byłam wcześniej. I ja serio próbowałam, myślałam, że może to jest takie super, i trzeba spróbować, miałam dwa, mały i na większe dziecko, no ale moje dzieci nie lubiły tego, spały mniej spokojniej.. a mnie tak szczerze... strasznie irytowało rozpinanie i zapinanie tego śpiworka (!) w nocy milion razy... nie dość, że ubranko maluszka, rzepy lub napy od pieluszki, to jeszcze śpiworek... aaaa ..
    No i kwestia śpiworka przy starszym dziecku, które raczkuje lub podciaga się do wstawania już przy szczebelkach w łóżeczku. Mi wystarczyły dwa guzy, jak dwa razy maluch nie dał rady w tym śpiworku wstać i przewrócił się na szczebelki/barierkę. No nie, nie o to mi chodziło, zaraz zapakowałam do pudła z powrotem ten wynalazek.

Może dla maluszka się komuś to świetnie sprawdzi, pewnie, są różne dzieci :) moje z kolei uwielbiają spać tuląc coś, czy to misia, czy róg kołdry, nie dziwię im się, ja sama tak zasypiam. Często śpią na boku, albo wręcz na połowie kołdry oplatając ją nóżkami, i spali tak gdzieś nawet już jako maluszki, no śpiworek akurat nam nie podpasował.

Także nie wrzucałabym zwykłej lekkiej kołdry do wora z napisem "niebezpieczne". Żadna z was, która ma zwykłą pościel nie jest złą matką ani nie robi nic złego..

A z konkretów, my mamy lekką kołdrę i pościel muślinową. Jak jest cieplutka noc, to mała śpi tylko pod kocykiem, a jak jest chłodniej lub śpimy przy otwartym oknie, to śpi pod kołderką.

kokoszka31, Natka95, Noelle, szona lubią tę wiadomość

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

MTHFR_677C T i PAI-1 4G hetero

:) wegemama :)

NHRLp2.png
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 10 września 2021, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna.Optyk wrote:
    Mam skierowanie na 27.09. Ponoć od razu zaczynamy wywoływać. Według lekarki zaczynamy od balonika od razu, w poniedziałek.
    Zaczynam chyba odliczać dni...

Justyna, nie musisz liczyć, ja policzyłam! 17 dni ci zostało do pierwszej próby wywoływania od jutra!!!!! :)

miska, matko , jak ty pięknie wyglądasz!! I jaka sukienka, totalnie w moim klimacie, choć ubolewam ze nie mogłabym w niej karmić piersią. Napisałabyś mi skąd ona, gdzie ją kupiłaś? Jest przecudowna :)

Młoda, no teraz to się nie wymigasz od pokazania karuzelki i gąsek! :) naciesz nasze oczy :)

Dziś miałam dość intensywny dzień, zapisy na zajęcia dodatkowe dzieci, na jedne z nich miałam do wypełnienia na miejscu 9 kartek A4 (!) róznych druczków, no padłam... :) zakupy w aptece, piekarnia i już czułam od razu, jak macica mi mówi, że to zbyt intensywnie, z lekkiego plamienia w ciągu dnia od razu czułam jak mi mocniej leci krew :/ także cały wieczór mam w planie odpoczywać ...

I moje dziecko ewidentnie lubi tylko jeden wózek, ten na dmuchanych kołach. W pojedynczym Mamas&Papas marudkuje, nie chce spać, popłakuje

a7598117a099.jpg

a w tym podwójnym z dobrą amortyzacją śpi jak marzenie... :)

3f448d38dee0.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2021, 18:11

K&K, Natka95, Mlodamezatka, Noelle, szona, Rucola lubią tę wiadomość

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

MTHFR_677C T i PAI-1 4G hetero

:) wegemama :)

NHRLp2.png
  • miska122 Autorytet

Wysłany: 10 września 2021, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annamaria <3 <3 <3

Aż spojrzałam na metkę i to jest Sinsay :D Tyle, że kupowałam kiedyś stacjonarnie. Sukienka miała być na wesele, ale ostatecznie chyba zrobię w niej jakieś brzuszkowe zdjęcia. Czekam na złotą polską jesień. Byle by mnie błotna nie zastała :D

Annamaria lubi tę wiadomość

Hashimoto, IO, hiperinsulinemia
    Czynnik V (R2), MTHFR C677T, PAI-1 4G - hetero

10.19 - cb
    02.20 - cp, wycięty jajowód
    04.21 - II
    7.12.21 - Aleksy 53cm, 2680 g <3
    7/8.23 - cb
    age.png
    15.2.24 - II
    30.10.24 - Maksym 56cm, 3800 g <3 💙
    age.png
  • K&K Autorytet

Wysłany: 10 września 2021, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy da się jakoś odróżnić uplawy związane z infekcją intymną od wypływającej lutki?
    Dopiero co skończyłam brać globulki na infekcję, a od wczoraj na bieliźnie znowu mam białe uplawy. Nie mają żadnego zapachu, jak biorę to między palce to czuć takie mikro grudki jak właśnie nierozpuszczona tabletka. Ale dziś czuje jakieś takie dziwne uczucie w pochwie, jakbym podrapała się tam palcem 🤦‍♀️

5e1355db6b.png

Julia 🍓
    📅 26.02.2022
    ⏰ 5:49
    ⚖️ 3730 g
    📏 54 cm
  • Mlodamezatka Autorytet

Wysłany: 10 września 2021, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna jaki slodziak z Lilki 😍😍😍

To co mowisz o kolderkach ma sporo sensu. ❤️ Osobiscie jednak mam troche schize i bede bala sie polozyc pod kolderka dziecko ale kocyk to juz troszke inna bajka bo jest bardziej oddychajacy. Na razie mam spiworek i zamierzam z niego korzystac jak juz wyjdziemy z rozka, ale potem zobaczymy. Jesli okaze sie, ze spiworek jest totalnie na nie to nie bedzie wyjscia i bedziemy kombinowac. Mowie tutaj o spaniu nocnym. W ciagu dnia na pewno bede okrywac i kocykiem i kolderka czy innymi rzeczami bo wiadomo, maluch bedzie na oku ☺️

Pokaze wam jak to wyglada jak juz uprzatne maly bajzel bo prezenty po babyshowe dalej nierozpakowane, jak juz ubiore przescieradelka i moze jak sie uda w naszym ostatnim wolnym kacie w sypialni pojawi sie fotel 🙈
    Na razie mam maly sajgon, ale dzis i tak stalam 15 min nad przewijakiem i polozonym na nim ubranku i plakalam, ze to sie dzieje na prawde i ze na prawde czekamy na naszego synka 🥺🥺😭💙

Janinka, Annamaria, Suszarka, Łydzia lubią tę wiadomość

Starania od 07.2019

8 ❄️ oocytów
    Brak ❄️ zarodków

• Martyna33 Autorytet

Wysłany: 10 września 2021, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K&K cieszmy się z małych rzeczy, kilka dni bez wymiotów to już sukces ✊🏻 nie mam pojęcia czemu mi to wróciło cholerstwo☹️
    A co do upławów, jak byłam u gina to pobrała mi wymaz i powiedziała ze mogę już kupić globulki, bo ewidentnie wyglada na infekcje, a tu się okazało ze wymaz czysty i nic nie muszę brać. A upławy mam ze hej 😵 Także może u Ciebie to takie fizjologiczne upławy? U mnie wydzielina po luteinie była właśnie taka grudkowata

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 10 września 2021, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K&K wrote:
    Czy da się jakoś odróżnić uplawy związane z infekcją intymną od wypływającej lutki?
    Dopiero co skończyłam brać globulki na infekcję, a od wczoraj na bieliźnie znowu mam białe uplawy. Nie mają żadnego zapachu, jak biorę to między palce to czuć takie mikro grudki jak właśnie nierozpuszczona tabletka. Ale dziś czuje jakieś takie dziwne uczucie w pochwie, jakbym podrapała się tam palcem 🤦‍♀️

Ja mam od samego początku taki śluz, z jakby grudkami, a żadnej infekcji nie mam.

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Mlodamezatka Autorytet

Wysłany: 10 września 2021, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K&K wrote:
    U mnie podobnie. Przez pol dnia mam biala wydzieline, wodnista z grudkami. Ewidentnie luteina. Czasem tez sie zadrapie lekko i potem czasem przez pol wieczora czuje to w pochwie.
    Jesli nie swedzi, nie piecze, nie pachnie dziwnie, nie mrowi to najprawdopodobniej to od lutki. Przy braniu lutki tez trzeba wziac pod uwage ze wydzielanie sluzu sie zwieksza, tak samo jak w ciazy. Dlatego czasem moze wyjsc combos. Czasem ze mnie taka ilosc wyplynie jak co najmniej wody, ale sprawdzam paseczkiem i to na pewno nie to.

Takze mysle ze nie masz sie czym martwic raczej choc przy najblizszej wizycie pogadaj o tym z ginem 😉

Starania od 07.2019

8 ❄️ oocytów
    Brak ❄️ zarodków

• kokoszka31 Autorytet

Wysłany: 10 września 2021, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KK, po lutce to tak jak mówisz pełno tej wydzieliny z grudkami.. ale jak jest uczucie swędzenia lub podrażnienia to jest duża szansa na grzybka.. u mnie bynajmniej tak było..
    Ps. Przyszły wyniki- hemoglobina wzrosła mi do 13.5 (zaczynałam 3 mc temu z poziomu 11), tak więc 1x dziennie biofer czyni cuda nawet u wegetarianek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2021, 20:52

szona lubi tę wiadomość

age.png
  • Justynaa Przyjaciółka

Wysłany: 10 września 2021, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna optyk na której uczelni studiujesz? :) UR niestety na ten moment planuje stacjonarne zajęcia, możliwe ze później przejdzie na zdalne, chociaż nie satysfakcjonuje mnie to bo młoda pojawi się w październiku to cały październik i listopad ciężko będzie jeździć 40km na uczelnie 😭 chociaż mam już zgodę na indywidualny tryb 😍
    Ja na mojej magisterce tez podpisze Adriannę, bo daje popalić już teraz jak tylko siądę żeby pisać, a co będzie jak się urodzi o.O
    Jeszcze w jakiś uwagach powinnam napisać ze pisałam prace leżąc na patologii ciąży, a temat mam o aborcji i eutanazji wiec lekarze na obchodach aż się śmiali ze mnie za wybór tematu 🙄

0d1yvfxmjs0c4eki.png
    starania od 08.2020
    17.02.2021 ⏸ 💕
    17.02.2021 Beta 132, Prog 44,5 →22.02.2021 Beta 980😍
    08.03.2021 CRL - 0,37cm
    29.03.2021 CRL - 2cm
    19.04.2021- 6,5cm 👶🏻
    17.05.2021 - kolejna wizyta
  • Justyna.Optyk Autorytet

Wysłany: 10 września 2021, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja studiuje na WSPiA, UR nawet nie brałam pod uwagę. :) Ja się w żadne indywidualne tryby nie bawię, bo jak to mówią - za pieniądze to i ksiądz się modli. Płacę za to, więc ugadanie się co do zaliczenia, jego rodzaju, to czysta formalność ;) Bez dodatkowych papierów. Jest niewielu wykładowców, którzy robią tu ludziom pod górkę.

wnidupjyplv8ipq3.png

Hanusia, 3870g czystego szczęścia, 57cm miłości ❤️
    39+3 tc
  • szona Autorytet

Wysłany: 10 września 2021, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna.Optyk wrote:
    Powiedzcie mi Kochane już rozpakowane mamusie, czy Wasze brzdące śpią w śpiworkach ?
    Mam śpiworki, rozki, na "potem" mam też normalna pościel, ale póki co wiem, że to niebezpieczne. Zastanawiam się jak malutką kłaść spać.
    Aaaa mam też tulik jeden. Od koleżanki. Sama tego kebaba nie kupowałam...

Kupiłam dziś one size muślinowy BabySteps - 2.5 tog. Jakaś promocja weszła z któregoś sklepu. Odebrałam go, bo jak się okazuje magazyn BabySteps jest w moim mieście 😅 ma mnóstwo napow w różnych miejscach i rośnie wraz z dzieckiem. Bardzo mi się podoba, granatowy w srebrne gwiazdki :) Koleżanka z kolei była przeciwna tulikowi, ale gdy jej Młoda wyła non stop to się z tulikiem szybko przeprosiła ;) ja jeszcze nie kupuje, ale wiem, że w razie czego z zakupem czekac nie będę na pewno :p

age.png

preg.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

10 cs - ⏸️
    12t5d - prenatalne 👶🏼

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • szona Autorytet

Wysłany: 10 września 2021, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annamaria wrote:
    Justyna, już kilka razy chciałam napisać, ale zawsze mi uciekało, albo zapominałam. Nie ma czegoś takiego jak NIEBEZPIECZNA zwykła pościel.. Można niebezpiecznie przykryć dziecko, zostawić luzem kołdrę pod samą brodą.. Wiecie, że ten "flow" na promowanie pustych łóżeczek i tylko dzieci w śpiworku zaczął się od profilu "zaufaj położnej" dopiero, gdzieś tak od roku? Zanim one się pojawiły, normalna pościel do łóżeczka i śpiworki współistniały jednocześnie bez demonizowania tej drugiej opcji.. były do wyboru, jak dziecku pasuje, jak rodzic woli..

(obserwuję ten profil, czasem naprawdę ciekawe treści można wyłapać, ale one mają dość czarno-białe podejście, i nie zawsze wg mnie mają 100% rację niestety. Jak ze wszystkim, info do odsiania i oceny zgodnie z własnym rozsądkiem, ale są dość wybiórcze i twardo promują produkty firm, które z nimi współpracują, które mają w ofercie, i to widać..)

Może w necie nie ma takich prostych trików, ale ja się spotkałam z takim prostym ułatwieniem, że jak przykrywasz dziecko kołderką, jej dolną część podwijasz pod nóżki dziecka, albo ten dolny odcinek wciskasz gdzieś w szczelinę pomiędzy materacyk a kosz wiklinowy/szczebelki, i taki noworodzio, choćby chciał to nie podciągnie kołderki sobie wyżej na buźkę.

Żadna nasza położna nie widziała nic złego w kołderkach, tak samo na szkole rodzenia, na której byłam wcześniej. I ja serio próbowałam, myślałam, że może to jest takie super, i trzeba spróbować, miałam dwa, mały i na większe dziecko, no ale moje dzieci nie lubiły tego, spały mniej spokojniej.. a mnie tak szczerze... strasznie irytowało rozpinanie i zapinanie tego śpiworka (!) w nocy milion razy... nie dość, że ubranko maluszka, rzepy lub napy od pieluszki, to jeszcze śpiworek... aaaa ..
    No i kwestia śpiworka przy starszym dziecku, które raczkuje lub podciaga się do wstawania już przy szczebelkach w łóżeczku. Mi wystarczyły dwa guzy, jak dwa razy maluch nie dał rady w tym śpiworku wstać i przewrócił się na szczebelki/barierkę. No nie, nie o to mi chodziło, zaraz zapakowałam do pudła z powrotem ten wynalazek.

Może dla maluszka się komuś to świetnie sprawdzi, pewnie, są różne dzieci :) moje z kolei uwielbiają spać tuląc coś, czy to misia, czy róg kołdry, nie dziwię im się, ja sama tak zasypiam. Często śpią na boku, albo wręcz na połowie kołdry oplatając ją nóżkami, i spali tak gdzieś nawet już jako maluszki, no śpiworek akurat nam nie podpasował.

Także nie wrzucałabym zwykłej lekkiej kołdry do wora z napisem "niebezpieczne". Żadna z was, która ma zwykłą pościel nie jest złą matką ani nie robi nic złego..

A z konkretów, my mamy lekką kołdrę i pościel muślinową. Jak jest cieplutka noc, to mała śpi tylko pod kocykiem, a jak jest chłodniej lub śpimy przy otwartym oknie, to śpi pod kołderką.

U nas na zajęciach w szkole rodzenia też mówili, że kołdra ok, noworodek ma mieć rączki na kołdrze, nie nakrywac po same uszy, można końcówkę wetknąć za materac i heja. Ja śpiwór kupiłam, a czy użyje - wyjdzie w praniu. Gdzieś może użyje, u którejś z babć np. zeby nie ciągnąć kołdry ze sobą czy ciepłego koca :)

age.png

preg.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

10 cs - ⏸️
    12t5d - prenatalne 👶🏼

• miska122 Autorytet

Wysłany: 10 września 2021, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z teamu Cybex Balios S Lux mam pytanie. Brałyście z czarną ramą czy srebrną? Zachorowałam na srebrną, ale mąż teraz mówi, że może lepiej zaoszczędzić i wziąć czarną. Sama nie wiem, nie jestem fanką czerni przy wózkach, ale wiadomo hajs na ziemii nie leży. Może ma rację i nie warto zwracać uwagi na takie pierdoły...

Hashimoto, IO, hiperinsulinemia
    Czynnik V (R2), MTHFR C677T, PAI-1 4G - hetero

10.19 - cb
    02.20 - cp, wycięty jajowód
    04.21 - II
    7.12.21 - Aleksy 53cm, 2680 g <3
    7/8.23 - cb
    age.png
    15.2.24 - II
    30.10.24 - Maksym 56cm, 3800 g <3 💙
    age.png
  • szona Autorytet

Wysłany: 10 września 2021, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miska122 wrote:
    Dziewczyny z teamu Cybex Balios S Lux mam pytanie. Brałyście z czarną ramą czy srebrną? Zachorowałam na srebrną, ale mąż teraz mówi, że może lepiej zaoszczędzić i wziąć czarną. Sama nie wiem, nie jestem fanką czerni przy wózkach, ale wiadomo hajs na ziemii nie leży. Może ma rację i nie warto zwracać uwagi na takie pierdoły...

Mam srebrną, bo czarna się ponoć mocniej rysuje i widać srebrne ślady zarysowań :) poza tym ja wolałam to skórzane obicie, wydaje mi się praktyczniejsze. Koleżanki z pianką i tak kupiły na Allegro a la skórzane obicie na rączkę, bo im się ta gąbka kruszyła/odkształcała.

miska122 lubi tę wiadomość

age.png

preg.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

10 cs - ⏸️
    12t5d - prenatalne 👶🏼

• Noelle Autorytet

Wysłany: 10 września 2021, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska a ja to po prostu lubię jak coś z czego korzystam na codzień jest ładne. 😁 Trzeba robić sobie małe przyjemności. 🤣

Mlodamezatka, Annamaria, miska122, szona lubią tę wiadomość

Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️klz99vvj0698zxow.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 10 września 2021, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annamaria ❤ ten post o kolderkach mnie uspokoil bo jestem przekonana ze chce uzywac kolderki na noc , ewentualnie rozka, ale kolderke napewnoo .... nie widze sie zawijacej w nocy dziecko w otulacze itp
    Dlatego twoj wpis mnie uspokoil 😘
    Ps. Mala jest taka slodka ! 🥰 i piateczka za pompowane kola! My tez na takie postawilismy i mam nadzieje ze sie malej spodoba ❤🤗

Dziewczyny, podrzuce wam promke, na instagramie jest
    Matkapromocja - caly czas wrzuca rozne promki dzieciece w polsce 🥰

Mlodamezatka, Annamaria lubią tę wiadomość

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Mlodamezatka Autorytet

Wysłany: 10 września 2021, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miska122 wrote:
    U nas w sklepie nie bylo roznicy w cenie miedzy rama - generalnie w ogole nie zauwazylam roznicy w cenach.

Co do zarysowan to przestalkowalam calego olx ogladajac zarysowania na czarnym i na srebrnym stelazu baliosa i czarna rama wcale sie nie rysuje bardziej 😁 balam sie ze bedzie farba schodzic ale znalazlam pare fotek takiego hiper porysowanego i nic tam nie przebijalo. Srebrny stelaz rysuje sie na czarno natomiast 🤷🏻‍♀️ Wiec i tu bez roznicy. A tych fotek obejrzalam serio multum.

Raczka w czarnej ramie jest piankowa - ja wolalam skorzana wiec zamowilam nakladki skorzane na allegro. Wczoraj z mama w 30 min je zalozylysmy. I to takie do obszycia a nie na suwac wiec elegansio ☺️

Ergo: ja koniecznie chcialam czarna rame bo mi sie taka bardziej podoba. Srebrna rama ma brazowe raczki i w zestawieniu z czarno-garantowa gondola/siedziskiem to bylby juz dla mnie zbyt duzy festyn. Wzielismy to co nam sie bardziej podobalo.

Takze tak jak Noelle - polecam wziac to co sie bardziej podoba po prostu. 😁 bo z praktycznego punktu widzenia nie ma wlasciwie zadnej roznicy miedzy ramami.

Nasza odebrana bryka, ale jeszcze przed zalozeniem nakladek ze skory

828b44eb2f0f.jpg

Edit: maz tak zawziecie rozkladal ta gondole, ze sie skaleczyl i upieprzyl krwia caly pokrowiec materaca i to otoczke wewnatrz 🙄🙄 takze z planu wietrzenia wozka zrobilo sie od razu jednak pranko wnetrza 🤦🏻‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2021, 23:49

miska122, Noelle lubią tę wiadomość

Starania od 07.2019

8 ❄️ oocytów
    Brak ❄️ zarodków

• asiek96 Autorytet

Wysłany: 11 września 2021, 01:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka my wzięliśmy szary z czarną ramą, zamówiłam na allegro tylko skórzaną nakładkę na rączkę, jak przyjdzie to wstawię fotkę 😁 wzięliśmy czarną dlatego, że była promka na cały zestaw (wózek 2w1, fotelik i baza) właśnie tylko z czarną - oszczędziliśmy prawie tysiaka więc się opłacało 😁

miska122 lubi tę wiadomość

7b0959fad6.png
‹‹ 508 509 510 511 512 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ