W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam na liście do szpitala napisane, żeby spakować rzeczy w 1 walizkę, także chyba nie mogę dzielić na poród/poporodowe. Myślałam żeby wziąć kabinówke i torbę ale żeby mi problemu nie robili…
Miśka, gratuluje! 3 trymestr to już ohoho ostatnia prosta 😍
Alutka, mi sie wydaje że wszystkie myślimy ze nie dotrwamy do terminu jak jest daleko, a jak przychodzi co do czego to próbujemy wszystkiego na wywołanie porodu 🤣🤣
Tak w ogóle to dużo tutaj pływam i mam o wiele mniej boli w biodrach, spojenia. Także ciężarówkom polecam pływanie!miska122 lubi tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
A my jesteśmy wszyscy chorzy… Ja, mąż, Klara, a nawet pies… 🙄
Klara ma smarki, kaszel i gorączkę przez co w nocy musieliśmy dzwonić na izbę… Póki co obstawiliśmy ją lekami ale jeśli będzie się pogarszać to szpital. 🙈
Ukisnę. 😔Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Kokoszka zastanawiam sie nad ta pilka ale nie mam gdzie tego dac po prostu… 🤦🏻♀️ Ale jak bede zdesperowana to pewnie kupie.
Podobno przed porodem taki naplyw energii przychodzi. A lzej Ci bo pewnie brzuszek opadl to od razu jest lepiej.
Miska gratulacje 🎉🎉🎉 no i Alutka spoznione o 2 dni ale tez gratki ❤️❤️ Czyli weszlyscie na ostatnia „prosta” 😅
Alutka Ty nie mow hop z tym „nie dotrzymam do grudnia” 🤣 pragne przypomniec, ze mowilam, ze nie dotrwam do polowy wrzesnia a do pazdziernika to juz w ogole no way… 😅😅 zostawie to tak tylko.
Anna podziwiam Cie normalnie 🙈 sama z 5 dzieci w tym z jednym niemowlakiem . SZACUNEK ❤️
Natka nie przejmuj sie tym co ludzie powiedza. Robcie tak, zeby wam bylo dobrze i zebyscie nie musieli sie z Ksawciem dodatkowo stresowac ❤️ Wlasnie, zgodzil sie ksiadz?kokoszka31, miska122, Natka95 lubią tę wiadomość
13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F
6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻
Starania od 07.2019
11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
01.2021 - IVF start - IMSI
29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
MTHFR hetero i PAI homo ❌
Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌ -
Noelle kurcze biedni 🥺🥺 oby leki Klarci pomogly i obylo sie bez szpitala 🙏🏼
Martyna jak masz miec jedna torbe to najlepiej zrob tak jak napisala Suszarka kiedys - podziel na rzeczy porodowe i poporodowe. Te porodowe zapakuj do torby a ta torbe wloz do tej „duzej” walizki czy torby jaka bedziesz miala. Przy porodzie chyba jednak oddzielone rzeczy, ktore beda potrzebne wtedy to must have bo sily nie bedziesz miala zeby szukac potrzebnych rzeczy, albo pozniej tlumaczyc poloznej gdzie znajdzie zestaw do ubrania malucha.Martyna33 lubi tę wiadomość
Starania od 07.2019
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
Noelle, trzymajcie się 🙏🏼🥺
Młoda, dziękuje za protip, pewnie tak zrobię! Muszę tylko zobaczyć czy to wszystko zmieści mi się do średniej walizki, bo taka duża walizka to chyba przegięcie 😂25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
Wczoraj stary powiedział, że nie ma opcji żebym namówiła go na drugie dziecko - ale miał gorączkę więc chyba majaczył. 🤣
Nie no a tak serio to ja chyba nawet nie mam ochoty go namawiać. 🙈 Tak jak po porodzie fiksowałam na punkcie drugiej ciąży to teraz nawet nie chce o niej myśleć i to nie dlatego, że jest ciężko tylko wręcz przeciwnie… Jest cudownie!
Ostatnio rozmawiałam z mężem na ten temat i zgodnie stwierdziliśmy, że nie potrzebujemy do spełnienia nikogo więcej i chcemy podarować małej tyle szczęścia ile ona dała nam. Chcemy poświęcić jej każdą sekundę i całą energię jaką mamy, pokazać jej świat i dać wszystko co najlepsze. 🤷🏻♀️
Nie mówię „nigdy” ale na ten moment wyleczyłam się z drugiego dziecka. 😅kokoszka31, Mlodamezatka, szona, Cecylia, Magdalena29 lubią tę wiadomość
Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
kokoszka31 wrote:Miśka- gratulacje 😍
Szona- w końcu odetchniesz.. wymazu nie musisz powtarzać.. szczerze to szansa że wybilas Candidie po 1 serii leków jest zerowa w ciąży.. ale nic się nie przejmuj tym, to nie szkodzi maluszkowi, nawet przy SN, 50proc ciężarnych ma jakąś infekcje tego typu.. obserwuj jedynie czy nie pojawią się jakieś upławy, swędzenia i pieczenia..
Młoda- ja to nie wiem co mogę Ci powiedzieć 🥴 może jeszcze spróbuj kupić piłkę gumową taka dużą fitness i na niej trochę popracować miednicą, siedzieć jak najwięcej?
Natka- tak jak Anna napisała, nie przejmuj się nikim.. wiadomo że Ci ciężko, ale to minie..
Ja to w ogóle czuję się na tej samej końcówce dziwnie: może zabrzmi to jak z kosmosu, ale jestem jak motyl aktualnie, nic mi nie doskwiera, nawet mam wrażenie że brzuch zmalał i jest taki niespiety.. jakoś mi tak lekko się zrobiło 🤔 i nie wiem sama o co kaman.. może organizm ma taki zryw przed samym porodem jakos? Any ideas? oczywiście pytanie czy tak już zostanie czy to jakiś napływ mocy na 2-3 dni tylko..
U wielu moich koleżanek tak byłoże 37-38 tc jakieś herezje, skurcze, a po - Ameryka
ja np. miałam znacznie więcej twardnień brzucha w czasie 25-35tc. niż teraz
kokoszka31 lubi tę wiadomość
7 cs - cb
25 cs - ⏸
6t1d - jest ❤️!
12t3d - prenatalne 👧🏼
3.10.2021 r. Detonacja! ❤️
10 cs - ⏸️
12t5d - prenatalne 👶🏼
30.06.2025 r. Detonacja! ❤️
Zes*am się, a nie dam się 💪
https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html -
nick nieaktualnyNoelle dużo zdrówka dla całej rodzinki!!!
Brzuchatki donoszone, trzymam kciuku aby już się zaczeło, bo ładna pogoda ma być w paździerkinu i trzeba korzystać na spacery z bobasem
Dziś na wszystko w LIDL -ON LINE - 10%, z kodem RABAT10
Kod należy wpisać na końcu, pojawia się komunikat, że stracił ważność ale i tak się nalicza, ehWiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2021, 10:55
szona, kokoszka31 lubią tę wiadomość
-
Martyna33 wrote:Noelle, trzymajcie się 🙏🏼🥺
Młoda, dziękuje za protip, pewnie tak zrobię! Muszę tylko zobaczyć czy to wszystko zmieści mi się do średniej walizki, bo taka duża walizka to chyba przegięcie 😂
Martyna a ja wzięłam 1 walizkę, bo z moim mózgiem pewnie drugą bym zgubiłazrobiłam tak, że cała lewa strona to te porodowe rzeczy, a prawa - poporodowe. Wszystko jest też w workach strunowych i podpisane - np „Laktacja” i tam mam butelkę, laktator, fermaltiker, wkładki laktacyjne, stanik do karmienia, lanolina itd. Dalej „ubrania moje”, „ubrania Małej rozmiar 56”, „kosmetyki podręczne” - i tam mam pomadkę, żel antybakteryjny, mokre chusteczki, mokry papier toaletowy. I jeszcze kilka takich woreczków. Jak będę potrzebowała kąpieli, to mam torbę ze wszystkimi kosmetykami i ręcznikiem. Łapie i idę.
kokoszka31, Simons_cat lubią tę wiadomość
7 cs - cb
25 cs - ⏸
6t1d - jest ❤️!
12t3d - prenatalne 👧🏼
3.10.2021 r. Detonacja! ❤️
10 cs - ⏸️
12t5d - prenatalne 👶🏼
30.06.2025 r. Detonacja! ❤️
Zes*am się, a nie dam się 💪
https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html -
Noelle, a jakie leki dostała? Macie inhalacje zlecone? Podejrzewam, że i tak idziecie ją osłuchać do pediatry jutro? Kurcze, trzymaj się...
Mlodamezatka wrote:K
Anna podziwiam Cie normalnie 🙈 sama z 5 dzieci w tym z jednym niemowlakiem . SZACUNEK ❤️
Młoda, "noworodkiem"! jeszcze to nie niemowlak, "niemowlaczkiem" będzie dopiero od 6 tygodni
Musiałabyś mnie widzieć wczoraj... do smażenia na patelni nie mogłam mieć małej w chuście, bo mi trochę pryskał olej, więc w kuchni jedną nogą bujałam kosz wiklinowy na kółkach, żeby poleżała bez marudkowania, jednocześnie smażyłam i byłam ustnie mediatorem pomiędzy przedszkolakiem a starszym bratem, który rozmontował budowlę i zabrał młodszemu wszystkie przezroczyste niebieskie klocki Duplo - bo nie mogli się dogadać .. aaaaaa....
Generalnie tak było do wieczora. Dziś odpukać dobrze, jak na razie mała normalnie tylko je i śpi, a trójka młodszych bawi się i w szkołę Duplo... Kurcze, te klocki są ponadczasowe, wiek w zabawie nimi nie ma znaczenia, nawet starsi potrafią się wkręcić..Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2021, 11:04
-
Annamaria tak jutro od razu lecę z rana do pediatry!
Mamy zalecony pedicetamol, witaminę C, płukanie noska solą fizjologiczną i jakieś krople do noska ze srebrem. 🤷🏻♀️
Aaa no i te takie miętowe plasterki na noc żeby jej się lepiej oddychało - jako że przez gorączkę wysypka się zaostrzyła to kleje je na łóżko. 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2021, 11:12
To ja się też nadal w dwupaku melduje i uroczyście oświadczam, że jutro będą ją ze mnie pewnie wyciągać xd myślałam, że Hanuśka tego uniknie ale chyba nie...
Wczoraj bardzo niemrawo się ruszała. Mój brzuch jest też inny, chyba już niżej nie będę go miała. Mam wrażenie, że w końcu ustawia się w kanał do porodu. Ja nawet wczoraj byłam na zakupach i kurcze wróciłam bez permanentnego zmęczenia. Obudziłam się też bez wilczego głodu, co dla mnie nienormalne, bo zawsze to głód mnie budzi (uroki insuliny na noc).
Plamienia brokatem mnie rozwaliły ! 🤣
Natka, nie jesteś jedyną matką, której dziecko darloby się na własnym chrzcie, pamiętaj. Ja ponoć nieźle przekrzykiwałam organistę, mało kto w kościele słyszał jaką pieśń organista zapodał 🤣 nie martw się na zapas, naprawdę !Jeśli ksiądz jest okej to zgodzi się to zrobić po mszy i tyle. Jak chrzcilismy bratanka męża to ksiądz zapomniał, że ma w trakcie mszy trzy chrzty 🤣 i ochrzcił dopiero po mszy
Kochana, głowa do góry !
Noelle bardzo Wam współczuję... Ja póki co zapieram się rękami i nogami, mówię mężowi, że jak chce drugie dziecko to on niech zachodzi w ciążę i rzyga, ja mam dość. Podchodzi do tego sceptycznie, bo on chciał 2-3. Ale ja póki co jestem po ludzku zmęczona.
Annamaria podziwiam Cię, że dałaś radę. Jesteś taka supwrwomen - kobieta ze stali, której nie da się zniszczyćtylko pelerynę gdzieś chowasz !
U nas znów szaro buro i ponuro. Na niedzielny obiad zaplanowałam tylko kluski z serem, bo nie jestem w stanie stać przy garach. Mężowi zrobiłam wczoraj fasolkę po bretońsku, więc ma wybór 😁 jak mnie odwiezie na szpital to sobie musi radzić. Ja mam problem z umyciem naczyń, co mówić gotować... (jeszcze się zmywarki nie dorobiłam)
szona, Natka95 lubią tę wiadomość
-
Justyna my też chcieliśmy 2-3 i pod względem ciąży, porodu czy wychowania nie ma problemu. 🤷🏻♀️
Ale podchodzimy do tego zdroworozsądkowo i wiemy, że możemy jej zaoferować dużo więcej jeżeli będzie sama - brzmi to cynicznie ale taka jest prawda.Martyna33 lubi tę wiadomość
Martyna, ja mam średnią walizkę i wszystko mi ładnie weszło. Podzieliłam na poporodowe i porodowe+pieluchy i chusteczki. Mam taką walizkę w środku https://static.wittchen.com/zdjecia/walizka-srednia-5-56-3A-402-81/thumb_480x449/5d16095a4c812.jpg lewa komora jest na zamek, więc poporodowe zamknięte i oddzielone na później 🙂
Mnie dzisiaj dopadł nad ranem skurcz w stopie, pierwszyałć
Noelle, współczuję 😔 kurcze, parszywy czas teraz, wszyscy chorująMartyna33 lubi tę wiadomość
Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
szona wrote:U wielu moich koleżanek tak było
że 37-38 tc jakieś herezje, skurcze, a po - Ameryka
ja np. miałam znacznie więcej twardnień brzucha w czasie 25-35tc. niż teraz
Bylam na lutce, na konskich dawkach magnezu a czop wypadal jak szalony, szyjka sie skracala a brzuch twardnial nawet parenascie razy dziennie.
A teraz? Pare twardnien glownie jak wstaje w nocy z lezenia w jednej pozycji, czop nie wylazi. Szyjka trzyma 🤦🏻♀️ Moj organizm musi mnie serio nie lubic 🙄kokoszka31 lubi tę wiadomość
Starania od 07.2019
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
Martyna ja tak samo jak Szona mam popakowane w woreczki strunowe rzeczy tematycznie i podpisane wszystko. Higiena krocza (gynexid, tantum rosa, mokry papier toaletowy), prysznic, komsetyki, laktator, karmienie piersia (lanolina, wkladki laktacyjne, muszle laktacyjne), karmienie butelka (butelki 2 szt i smoczek awaryjnie), staniki do karmienia, koszule do karmienia, szlafrok i sweterek itd wszystko popakowane w osobne woreczki strunowe
Noelle jak najbardziej rozumiem wasza decyzje. My tez chcielismy 2. Nawet 3. Teraz chcemy dwojke ale ja powaznie sie zastanawiam czy dam rade przejsc kolejna taka ciaze majac juz dziecko. Dodatkowo nie wiadomo co postanowimy z dalszym ivf bo zarodkow juz nie mamy zadnych. Zycie weryfikuje samo. Na razie chce dac temu maluchowi wszystko co tylko moge 💙
Justyna kurczeee. Ty juz zaraz bedziesz miala Hanuske na rekach 🙈🙈 mamo nie moge uwierzyc. 🙈
Anna no tak 🤦🏻♀️ Noworodek nie niemowlak 😅 ale PODZIWIAM! 🎉
Dzis jak robilam zastrzyk z heparyny zle sie wklulam i bolalo w opor. Az mlody zaczal sie krecic. Wiec ja do niego slodkim glosikiem „No wiem Ignasiu, ze tez nie lubisz tych zastrzykow… TO WYŁAŹ!” Maz opluł herbatą dopiero co wyprana sofe 🤦🏻♀️🤦🏻♀️
Dzis 37+0 zgodnie z data punkcji i transferu. Wiec juz totalnie ciaza donoszona.
Mam plan umowic sie do lekarza na 40+0 tc i jak do tego czasu mlody nie wyjdzie poprosic go o skierowanie na wywolanie juz na nastepny dzien. Ja na prawde juz nie moge 🥺🥺Atena37a lubi tę wiadomość
Starania od 07.2019
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
Kokoszka, infekcji się boje, dlatego na wakacje zabrałam ginexid 🤣oby dał radę
Simons, a jakie wymiary ma ta walizka? Bo link mnie prowadzi tylko do zdjęcia, a mam bardzo podobną tez wittchen:)
Młoda, Szona- porobiłam sobie screeny waszych protipów co do pakowania i otworze sobie je jak będę bliżej 30 tc 🙏🏼 dziękuje ☺️
Noelle, to co piszesz o drugim bardzo do mnie przemawianie wiem czy będę chciała drugie, naprwno nie od razu, bo nie chce jak najszybciej mieć tego za sobą, chce poświecić dziecku maksymalnie dużo uwagi ☺️
szona, Łydzia lubią tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
Młoda 😂😂 ja jak ostatnio robiłam zastrzyk to młody zaczął kopać mniej więcej w miejscu gdzie trzymałam fałdkę. Myślałam, że puszcze skórę i błagałam go, żeby dał matce dokończyć zastrzyk 😂