W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Justyna.Optyk wrote:Szona, moje milczenie oznacza, że zanim przebiłam się przez IP, testy na covid i wsje badania to trochę zeszło 😁
Otóż dziś tylko leże i mierze cukier. No szlag mnie trafił. Na skierowaniu mam "indukcja porodu" a przyjmowała mnie jakaś młoda lekarka i mówi, że co robimy ze mną dalej to jutro zdecyduje lekarz ordynator. No wiesz jak się Hanna sama nie zdecyduje to mogę zapomnieć, że dziś coś się wydarzy. I miałam nie brać już insuliny ale lekarka zdecydowała, że mam brać jednak bo dziś nawet balonika nie dostanę, więc to nie jest okres okołoporodowy. Aaaa .. i jeszcze jedno. Nagle dzieciak urósł, nie wiem jak ale tutaj też lekarce wychodziło prawie 4kg a 2 tyg temu było niby 3.2kg, znów duży brzuszek. Jestem załamana
Kurczę, jak zwykle każdy lekarz swoje…Przytulam Cię mocno, wysyłam siły i to już naprawdę ostatnia prosta!!!
7 cs - cb
25 cs - ⏸
6t1d - jest ❤️!
12t3d - prenatalne 👧🏼
3.10.2021 r. Detonacja! ❤️
10 cs - ⏸️
12t5d - prenatalne 👶🏼
30.06.2025 r. Detonacja! ❤️
Zes*am się, a nie dam się 💪
https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html -
Przez ta sytuacje mam taki zjazd ze masakra. Siedze i mi lzy same leca po twarzy. Juz mam dosc tej ciazy. Psychicznie po prostu juz mam dosc. Najchetniej polozylabym sie na indukcji lub cesarce, wszystko mi jedno teraz zaraz zeby go juz wyciagneli bo z kazdym kolejnym dniem mam dalej strach czy wszystko jest okej. Moja glowa juz nie wyrabia po prostu. 🥺13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F
6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻
Starania od 07.2019
11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
01.2021 - IVF start - IMSI
29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
MTHFR hetero i PAI homo ❌
Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌ -
Justyna.. no tak, czego można się spodziewać po naszej służbie zdrowia.. a te pomiary USG to już w ogóle dziwne, ale akurat na Twoją korzyść działa fakt, że Hania wyszła im większa, bo to zawsze powód do rozwiązania szybszego.. postaraj się wyspać dziś i odpocząć bo jutro może zapadną jakieś konkretne decyzje. Trzymamy kciuki dalej 🤞
-
Justyna, a jutro ma być Twój lekarz, że czekają?Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
Justysia, jeju, wobec tego oby Hania sama zechciała dziś wyjsc.. a jak nie to chociaż żeby jutro coś ruszyło! Trzymaj się tam jakoś, szkoda ze Cię tak położyli i noc nie robią…25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Justyna, bez sensu ta sytuacja. Co do pomiarów, znam wiele przypadków gdzie dziecko miało być ponad 4kilo a było ponad 3... Także tym się nie przejmuj, to wszystko jest tylko orientacyjnie. Trzymam kciuki żeby Hania w takim razie zdecydowała się wyjść sama ✊
-
Justynko, ręce opadają 🙈 jakoś jak pojechałam do szpitala na zabieg to nie musiało być rodynatora, żeby podjąć decyzję o tym co ze mną będą robić, bo masakra 🥺 trzymaj się! No i pogadaj z Hanusią, może jednak się ruszy w kierunku wyjścia 😁
Młoda, nie denerwuj się 💓 gdyby coś się stało, to mały by się raczej nie ruszał... Ja napisałam o twj położnej, bo zawsze jednak warto skonsultować i ewentualnie podjechać na ktg żeby to sprawdzić.. Moją kolezanke synek starszy kopnął w brzuch i też ją bolało, leżała... Do tego mała jakiś czas się nie ruszała, ale później zaczęła. No i jej położna też powiedziała, że zawsze najlepiej sprawdzić taką sytuację. No ale ona w sumie nigdzie nie pojechała, przeleżała, jest wszystko dobrze. Głowa do góry, już niebawem będziecie razem.
Tak się balas, że wyjdzie za szybko to młody chyba wziął to sobie do serca. 🙂
Martyna, co za figura 😁 seksimama, zazdroszczę 😍 a ta pogoda. U nas dzisiaj też słońce świeci, ale nie na tyle, żeby ubierać bikini 😁 -
kokoszka31 wrote:Ja to w sumie dziś pomyślałam, że pewnie urodzę blisko terminu... W moim przypadku znam dokładnie datę, wręcz godzinę poczęcia.. a ciąża przecież trwa 266dni od owulacji.. wiaodmo można to jakoś sforsować na siłę- albo przez niewydolność szyjki, wywołanie skurczy, ale zasadniczo tyle dni trwa i tyle..
kokoszka, aaaaaaaaa... jakby to było takie proste... raczej nie trzymaj się kurczowo tej teorii
Natka, my kupujemy to mleko w Makro, ale szona może coś podpowie..?
Justyna, nie denerwuj się, zobaczysz co jutro lekarz zdecyduje, na bank cię weźmie też na usg, będziesz mieć drugi pomiar i zobaczysz czy wychodzi tak samo. Mi tuż przed porodem usg szpitalne zawyżyło wagę dziecka o ponad 600 g więc spokojnie.. Zobaczymy, jak jutro będzieDziś nic nie zrobisz, więc chillout cię czeka.. masz coś do czytania?
Młoda, nie wydaje mi się, żeby coś się stało.. i dla własnego spokoju pewnie bym na IP na chwilę i szybkie usg pojechała. Jak ma cię to uspokoić, to czemu nie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2021, 11:23
kokoszka31 lubi tę wiadomość
-
Jutro ma być ordynator a nie moja lekarka. Nie wiem czemu chcą czekać.
Masa dziecka staram się nie przejmować, naprawdę. Ale siedzieć tu dla samego siedzenia - masakra ....
Hanna raczej sama się nie zdecyduje, rozwarcie na palec, wszystko zamknięte od środka... -
Annamaria wrote:kokoszka, aaaaaaaaa... jakby to było takie proste... raczej nie trzymaj się kurczowo tej teorii
Natka, my kupujemy to mleko w Makro, ale szona może coś podpowie..?
Justyna, nie denerwuj się, zobaczysz co jutro lekarz zdecyduje, na bank cię weźmie też na usg, będziesz mieć drugi pomiar i zobaczysz czy wychodzi tak samo. Mi tuż przed porodem usg szpitalne zawyżyło wagę dziecka o ponad 600 g więc spokojnie.. Zobaczymy, jak jutro będzieDziś nic nie zrobisz, więc chillout cię czeka.. masz coś do czytania?
Młoda, nie wydaje mi się, żeby coś się stało.. i dla własnego spokoju pewnie bym na IP na chwilę i szybkie usg pojechała. Jak ma cię to uspokoić, to czemu nie?
Ja alpro barista kupiłam już i w Lidlu i w Auchan, w Biedrze także bywa
7 cs - cb
25 cs - ⏸
6t1d - jest ❤️!
12t3d - prenatalne 👧🏼
3.10.2021 r. Detonacja! ❤️
10 cs - ⏸️
12t5d - prenatalne 👶🏼
30.06.2025 r. Detonacja! ❤️
Zes*am się, a nie dam się 💪
https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html -
Justyna.Optyk wrote:Jutro ma być ordynator a nie moja lekarka. Nie wiem czemu chcą czekać.
Masa dziecka staram się nie przejmować, naprawdę. Ale siedzieć tu dla samego siedzenia - masakra ....
Justyna, to raczej standardowe postępowanie.. z wątku obok dziewczyny idąc na wywoływanie też pierwszy dzień - badania krwi, wyniki, i dopiero na drugi dzień jakiekolwiek decyzje. U ciebie się nie dzieje nic niebezpiecznego, więc lecą normalną procedurą. Spokojnie
kokoszka31, Noelle lubią tę wiadomość
-
Kochane, w Lidlu jest właśnie promocja na to mleko owsiane 😁 przy zakupie 2szt cena to 7.49zl/szt.
kokoszka31, szona, Atena37a, Noelle lubią tę wiadomość
-
Annamaria wrote:Justyna, to raczej standardowe postępowanie.. z wątku obok dziewczyny idąc na wywoływanie też pierwszy dzień - badania krwi, wyniki, i dopiero na drugi dzień jakiekolwiek decyzje. U ciebie się nie dzieje nic niebezpiecznego, więc lecą normalną procedurą. Spokojnie
-
nick nieaktualny
-
Justyna.Optyk wrote:Kochana... Badań krwi nie zrobili. Miałam KTG, USG i badanie palpacyjne.
Że what...??! Ale dziwnie!To chyba podstawa.. Zapytaj na obchodzie, czy masz w ogóle zlecone.
-
Justyna dziwne że nie pobrali krwi do badań. Myślę że jutro napewno zapadanie jakaś sensowna decyzja. Nie denerwuj się kochana.
Młoda ja myślę podobnie jak dziewczyny, buldożki są małe i raczej nie za ciężkie. Myślę że nie mógł zrobić Ignasiowi krzywdy. Dla swojego spokój skontaktuj się z.lekarzem ale myślę że możesz być spokojna.
Mnie dziś załamała moja mama. Stwierdziła że mój brzuch się zmienił i jest dużo niżej. No i faktycznie stanęłam przed lustrem i wydaje mi się że jest zdecydowanie niżej. Poza tym nie męczę się już tak bardzo ostatnio, lepiej mi się oddycha i zapomniałam co to zgaga. Do tego ten ucisk w dole brzucha. Kurcze nie za wcześnie? W czwartek zaczynam dopiero 32tc.2015 córcia
Obecnie 3 lata starań
Wyniki nasienia w normie.
01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)
Progesteron:
7 dpo 5,91
9 dpo 8,49
13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1
Beta HCG
22.03.2021 - 53,6 🥰
24.03.2021 - 97,0
26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
06.04.2021 - 17920 😍
13.04.2021 mamy ♥️
20.05.2021 🎂 prenatalne
15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
18.08.2021 960g
30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g
02.11.2021 2800g
08.11.2021 3400g
16.11.2021 przyjęcie na odział CC.
17.11.2021 Anielka ♥️
3100g, 55cm szczęścia 😍 -
Annamaria wrote:Że what...??! Ale dziwnie!
To chyba podstawa.. Zapytaj na obchodzie, czy masz w ogóle zlecone.
Chora tu jest dieta cukrzycowa.
Przyszłam ok 10-11, lekarka sugerowała na czczo, bo miałam mieć badanie krwi. Od 6.30 na nogach, więc byłam już głodna. Dobrze, że miałam zrobiona kanapkę. Okazuje się, ze my, z cukrzyca mamy na obiad tylko rosół z makaronem (białym rzecz jasna i rozgotowanymi warzywami) a te bez cukrzycy mają dodatkowo kurczaka, surówki i ziemniaczki. Wiecie, jak pachnie nam, cukrzykom w całej sali, gdy mamy jedną nircukrzycową na pokładzie ? 😁 Dobrze, że mam jeszcze jabłuszko.
Już dwójka dzieci się urodziła tutaj między czasie od kiedy jestemten pierwszy krzyk maleństwa jest nie do opisania...