W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Justyna.Optyk wrote:Na prośbę męża wysłałam teściowej nowsze zdjęcie małej, ze smoczkiem akurat. Teściowa odpisała "A na co jej ten smoczek? Teraz się smoczków nie daje."
Mój Darek się zagotował i oddzwonił do mamusi z tekstem "Wychowałaś trójkę dzieci, w tym mnie, zanim zaczniesz komentować co robimy źle, zrób rachunek sumienia czy Ty wszystko zrobiłaś dobrze. A smoczek kupiłem dziecku ja, więc nie rób z Justyny najgorszej matki o głupi smoczek".
No szczerze to się nie spodziewałam... Ej, ja serio tak źle robię dając jej od czasu do czasu smoczek ? Daje jej w sytuacjach kryzysowych jak mi się rozedrze np po kąpieli. To jest 15-20min dziennie... Nie śpi z nim przecież czy coś.
Jesli mala sie przy smoczku spokaja, a Tobie daje to komfort to wszystko jest cacy. Przeciez nie pchasz jej na sile, ani nie wpychasz cala dobe.
Ja uwazam ze smoczki sa super - jak wszystko w granicach rozsadku i „normy” ( bo ta moze byc rozna dla roznych dzieci) i trzeba to sobie wywazyc. Ot tyle. Przeciez Hanuska nie wychoduje 3 lini zebowych przez to ze na 15 min jej wsadzisz smoczka do buzi (nawet jakbys na dluzej wlozyla 🙄) ani nie zrobi sobie osemki z kregoslupa jak na 20 min wsadzi sie do bujaczka zeby zjesc cieplego tosta na sniadanie i wypic ciepla kawke.
Im blizej jestem rozwiazania tym bardziej mnie wku**aja teksty, ze nie dawaj tego, tego nie mozna, to szkodzi, to jest be, to jest fuj. Ludzie kochani! Kazda mama ma swoj rozum i wie najlepiej co dziala na jej dziecko, jakie ma ono potrzeby i jakie ona ma potrzeby! Krzywdy dziecku nie chce i na pewno nie robi! Tak to mozna powiedziec ze wszystko szkodzi i dziecko to w ogole najlepiej nie dotykac, bo nawet jak podnosisz zle to go „krzywdzisz”
Wrrrr az mnie stelepalo. Justyna jestes najlepsza mama i nie martw sie zadnymi smoczkami, butelkami czy bujaczkami!!! Krzywdy swojemu dziecku nie dasz zrobic ❤️Ayayanee, Simons_cat, szona, asiek96 lubią tę wiadomość
13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F
6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻
Starania od 07.2019
11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
01.2021 - IVF start - IMSI
29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
MTHFR hetero i PAI homo ❌
Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌ -
szona wrote:Odpukać, bardzo dobrze. W pon. zdejmą szwy i będzie w ogóle czad. Mogli zdjąć dziś, ale może uda się w pon połączyć to z krótkim spacerem z Małą. Zdarza się czasem ketonal, bo szwy ciągną, ale robię w sumie wszystko, tylko staram się nie podnosić za dużo i za ciężko. Już od wczoraj zaczęłam lezec na brzuchu - ponoć można nawet wcześniej zacząć. Do fizjo na taśmy idę 2 tyg po porodzie i zaczynam powrót do swojej aktywności. 💪
szona lubi tę wiadomość
Starania od 07.2019
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
Furka jutro od razu powiedz o tych bolach. Nie wazne co to za wizyta, ale kazdy gin na pewno zbada wtedy dokladnie i wypyta o szczegoly i zareaguje jesli byloby to cos zlego. Natomiast ja tez mialam takie akcje czasem i zwykle na 2 dni pozniej brzuch mi wyrastal duzo wiekszy. Moze po prostu bol miesni i pachwin rozszerzajach sie tak promieniuje.
Aya jakie cudne zdjecie z usg ! 😍😍😍 jaki maluszek mamuniu 🥺🥺 ciekawa jestem mega plci u Ciebie 🙈
Noelle, Justyna jakie slodkie pupcioki okutane z tych waszych dziewczyn 😍😍 slodkosc mega! 💕💕
Noelle dziwne miejsce na zeba 🤔 a moze to nie zab? Zglupialam 😅
Kokoszka przezylas swoje przy porodzie 😳🥺 ale nooo szacun! I to mega ! A Szymuś mamuniu jaki on sliczny 🥺 znow mam TAAAAKI wzrusz 🙈
Tu bylo jeszcze duzo wiecej pisane ale ja juz nie pamietam co chcialam xd
Anna zazdro za pieczenie szarlotki. Ja to mam w ogole w kuchni 2 lewe rece … nie lubie i nie lubie. Nie potrafie nawet wg przepisu idac krok po kroku zrobic smacznie 🤦🏻♀️ Ae to juz predzej cos upieke smacznego niz ugotuje 🤣 Moj maz to sobie wybral „pania domu” 🤣Ayayanee lubi tę wiadomość
Starania od 07.2019
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
Szona, Justyna, czy Wy po cc też miałyście spuchnięte stopy?
Mi trochę puchły cały 3 trymestr, szczególnie w upały, ale teraz jest jakaś masakra. Kostki mam grubości łydek, a w klapki mi się mieści tylko kawałek stopy, mimo że specjalnie wzięłam większe 🤣👱♀️: 34 lata
AMH: 0,2 ng/ml ⬇️
Problem z niepękającymi pęcherzykami - częste torbiele
Niedoczynność tarczycy -> Letrox 100 👍
10.2021 - córeczka ❤️
07.2022 - wznowienie starań o drugi cud
02.2023 - Clo + Ovitrelle + Duphaston ❌️
03.2023 - Clo + Ovitrelle + Duphaston ❌️
04.2023 - Clo + Ovitrelle + Duphaston ❌️
05.2023 - przerwa
-
Nitka19 wrote:Szona, Justyna, czy Wy po cc też miałyście spuchnięte stopy?
Mi trochę puchły cały 3 trymestr, szczególnie w upały, ale teraz jest jakaś masakra. Kostki mam grubości łydek, a w klapki mi się mieści tylko kawałek stopy, mimo że specjalnie wzięłam większe 🤣
U mnie to wynikało z cholernie wysokich łóżek, gdzie moje nogi zwisały np podczas karmienia. Nawet mój mąż, który ma ponad 1.8m wzrostu siadając na tym łóżku, nie mógł oprzeć stop o podłoże.
Przejdzie ! ❤️
Szonka piona, ja już tez kładę się na brzuchu ! Ale ja mam szwy samorozpuszczalne.
Witam się z wami w #HemoroidTeam 😭 czy możecie polecić coś skutecznego... ? -
Dziewczyny gratulacje 😍😍😍
Kokoszka cudny ten twój synuś 😍😍 opis porodu przeczytałam i z tą głowka to jest kosmos, ale udaje się i to najważniejsze.. Ja do dzis pamiętam jak Oliwier wychodził i byłam zdziwiona, że to już, że to tak wygląda..
Nitka 😍😍 moje gratulacje, szybka akcja, i to jak z filmu ❤️ cudna kruszynka
A u nas nic nowego się nie urodziło, młody jest spokojny, wszystko zaczyna się układać.. Na usg bioderek, wszystko dobrze, lekarz nie miał żadnych uwag... Czekam z przychodni na telefon aby iść na szczepienie z młodym.. I tak sobie z dnia na dzień żyjemy.. Od poniedziałku mój zaczyna długa delegacje, aż do końca roku, od poniedziałku do czwartku go nie będzie z nami.. 😔Na weekend będzie zjeżdżał do nas, na szczęście nie daleko będzie, bo 100km od domu, więc w razie w jak coś to szybko wróci.. Ja zapisałam się do zaocznej szkoły, robię kierunek Florysta. Szkoła darmowa i trwa rok, więc na spokojnie, tylko na weekendy, co 2 tydzień.. I wróciłam do mojego hobby, bo już za tym tęskniłam.. Także dzień mi ucieka nawet nie wiem kiedy..
Justyna spanie na brzuchu, marzyłam o tym żeby urodzić jak najszybciej, aby w końcu się wyspac.. Takze to była pierwsza rzecz jaką zrobiłam po powrocie do domu..Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2021, 15:57
-
Justyna, oj tak, u mnie w szpitalu to łóżko to też tragedia! Ja mam wzrost 170 i nie daję rady na nim karmić. Na szczęście jestem na sali 1 osobowej i mam też fotel 😉
Jutro wychodzimy, więc się obłożę tym żelem, ale pójdę chyba boso, bo się nie zmieszczę w buty 🤣👱♀️: 34 lata
AMH: 0,2 ng/ml ⬇️
Problem z niepękającymi pęcherzykami - częste torbiele
Niedoczynność tarczycy -> Letrox 100 👍
10.2021 - córeczka ❤️
07.2022 - wznowienie starań o drugi cud
02.2023 - Clo + Ovitrelle + Duphaston ❌️
03.2023 - Clo + Ovitrelle + Duphaston ❌️
04.2023 - Clo + Ovitrelle + Duphaston ❌️
05.2023 - przerwa
-
Noelle wrote:Nitka ja wracałam do domu w klapkach ze szpitala bo też nie weszłam w buty, w których przyjechałam. 😅
Team #klapkiiskarpetki ? 🤣🤣Noelle, Janinka, Simons_cat, Nitka19, asiek96 lubią tę wiadomość
Starania od 07.2019
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
Nitka19 wrote:Szona, Justyna, czy Wy po cc też miałyście spuchnięte stopy?
Mi trochę puchły cały 3 trymestr, szczególnie w upały, ale teraz jest jakaś masakra. Kostki mam grubości łydek, a w klapki mi się mieści tylko kawałek stopy, mimo że specjalnie wzięłam większe 🤣Nitka19 lubi tę wiadomość
14cs CP, ostał się 1 jajowód
2cs po operacji -
kokoszka31 wrote:Za jakiś czas napiszę więcej. Urodziłam dziś o 16:44 siłami natury Szymonka. Ważył 3.7 kg mierzy 58 cm igłowa to aż 38 centymetrów. Było to najbardziej ekstremalne przeżycie jakiego kiedykolwiek doświadczyłam. Skończyło się nacięcie krocza ale nie było wyjścia. Całuję was wszystkie mocno14cs CP, ostał się 1 jajowód
2cs po operacji -
Justyna.Optyk wrote:Na prośbę męża wysłałam teściowej nowsze zdjęcie małej, ze smoczkiem akurat. Teściowa odpisała "A na co jej ten smoczek? Teraz się smoczków nie daje."
Mój Darek się zagotował i oddzwonił do mamusi z tekstem "Wychowałaś trójkę dzieci, w tym mnie, zanim zaczniesz komentować co robimy źle, zrób rachunek sumienia czy Ty wszystko zrobiłaś dobrze. A smoczek kupiłem dziecku ja, więc nie rób z Justyny najgorszej matki o głupi smoczek".
No szczerze to się nie spodziewałam... Ej, ja serio tak źle robię dając jej od czasu do czasu smoczek ? Daje jej w sytuacjach kryzysowych jak mi się rozedrze np po kąpieli. To jest 15-20min dziennie... Nie śpi z nim przecież czy coś.
Oj, Justyna - moje dziecko miało jeść tylko z piersi, bo to zdrowe i naturalne i nie dostawać smoczka, bo zgryz, bo coś. Wyszło tak, ze zajadamy głównie mm a w buzi mamy czasem smoczek, który dostaliśmy jeszcze w szpitalu na neonatologii - zapewne już powinnismy się go pozbyć 🤦🏻♀️
Mały nie wyglada na nieszczęśliwego.
A takie teściowe należy olać🤷🏻♀️szona lubi tę wiadomość
14cs CP, ostał się 1 jajowód
2cs po operacji -
Justyna, podobno pozycja kolankowo-łokciowa na odciążenie. No, ale tak się nie da cały dzień 😅 ale może kilka razy w ciągu dnia chociaż 🤷 to tak z niemedycznych rzeczy
Ja mam takie buty siateczkowe z Decathlonu, jak porozszerzam sznurówki to może stopy w nie wejdą? 🤣🤣🤣 Całą ciążę zero problemu z opuchnięciem, więc mnie teraz martwicie, że po porodzie może mnie to jednak dopaść 😅
Nie strasznie tymi łóżkami 🙈🙈🙈🙉🙉🙉 ja mam 160, to chyba rozbieg będę musiała brać? 🤣 Nie da się ich regulować? 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2021, 18:13
Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
Dzięki dziewczyny, po kąpieli jest trochę lepiej, a jutro na pewno zgłoszę.
Justyna.Optyk, super, że mąż tak szybko zripostował i postawił mamusię do pionunic złego nie robisz podając smoczek, "teraz" to my na szczęście mamy świetny dostęp do wiedzy, badań i specjalistów które "dobre rady" teściowych, matek i wscipskich bab chowają do lamusa, niech się dokształcą zanim gębę otworzą.
Edit. Ja miałam od razu po porodzie nałożone pończochy uciskowe, dzięki temu weszłam w adidasy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2021, 17:49
-
Simons_cat wrote:
Nie strasznie tymi łóżkami 🙈🙈🙈🙉🙉🙉 ja mam 160, to chyba rozbieg będę musiała brać? 🤣 Nie da się ich regulować? 🤔
Simons, u nas w szpitalu pod każdym łóżkiem był stołeczek, żeby łatwiej było zejść i wejść. Może i u ciebie będą?Simons_cat lubi tę wiadomość