W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Noelle wrote:Alutka a dużo Ci tego wypada? Czop może odchodzić fragmentami na długo przed porodem.
Wodnista wydzielina też może być normą. 😉
Wypada tak po jednym glutku przy każdym sikaniu. Nie wiem, będę obserwować, ostatnie 3 dni miałam bardzo sucho aż było to dziwne jak na mnie bo od początku ciazy mam śluzu, nie jakoś bardzo dużo ale był, a ostatnie dni było sucho aż bolało mnie przy podcieranuu. -
Dziewczyny, jak któraś rozważała comiesięczną grupę Izy Dembińskiej rozpoczynać w grudniu to w grudniu jej nie będzie. Trzeba wykupić teraz dostęp na listopad i on jest do końca roku wtedy, a nie na miesiąc jak zawsze. 🙂Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
Simons_cat wrote:Była u mnie położna. Przejrzała walizkę i wywaliła chyba 1/4 rzeczy. 🤣🤣🤣 Jak żyć? 🤣🤣🤣
Powiedzcie mi teraz jakie gatki lepiej wziąć, może ktoś ma porównanie. Lepsze te z Horizon, bo tam dwie opcje - wyższe i niższe czy lepsze te z Canpol?
Czy liczyłyście ile zużyłyście podkładów tych dużych na łóżko?
Chusteczek nawilżanych zostawiła mi małą paczkę, takie 10 sztuk, a całe Babydream wyrzuciła. 😅 Nie będą potrzebne? A może kupić taki mniejszy pojemnik i tam sobie dać więcej chusteczek, ale to zawsze mniej, niż całe duże opakowanie? 🤔
Pomacała brzuch i stwierdziła, że młody jeszcze nigdzie się nie wybiera i poród przedwczesny mi nie grozi. 😁💪
I mam zagwizdkę ze szpitalem cały czas. 😭 Przeraża mnie, że zwlekają tam tak bardzo z cesarką. Nie wiem czy będę się czuła bezpiecznie. Mam jeszcze jeden szpital jak coś, w którym rodzinne są możliwe nadal. Położna poleca szpital z Wrocławia albo z Oławy, ale w Oławie na pewno nie ma rodzinnych , a we Wrocławiu nawet nie wiem, bo mnie to nie interesowało wcześniej. Oleśnica ma ten plus, że jest blisko i są te porodu rodzinne, personel z dobrymi opiniami w większości. No, tylko te cesarki to u nich jakaś mega ostateczność. 😔
Podkladow zuzylam 1 na dzien jakos. Wszystko szlo w podpaske nawet jak lezalam to ona na plasko miedzy nogami i w nia szlo. Dlatego wzielabym ze 2 opakowania podpasek ale ja serio zmienialam czesto bardzo.
Chusteczki do mycia pupy zuzylismy pond 1 opakowanie babydream. Moczylismy w cieplej wodzie w kranie i tak (byl obok) bo od zimnych to bylo straszne avanti.
Jak juz jestem w temacie i mam chwile to zapisze swoje hity.
Nawilzony papier toaletowy - hit. Pod koniec kazdej wizyty w kibelku takim mokrym sie macalam - jest tez zimny i bylo ekstra. Do tego czasem psik tantum rosa (przelalam do atomizera) i bylo jakby luksusowo 😅 do tego te reczniczki bawelniane z rossmana zeby koncowo osuszyc krocze - duuuzo przyjemniejsze niz zwykly papier toaletowy. Poza tym genialnie sprawdzaja sie przy przewijaniu - zeby nakryc siusiaka zeby nie bylo fontanny, albo jakiegos malego osikania czy kleksa kupy na przewijaku zeby nie ubabrac w tym ubranka lub mlodego.
Ubranka na razie zestaw body+pajac lub body+spodenki ale takie szersze dresiaki najlepszy. Pajace bez stopek bo chrabaszcz tak wierzga ze wlozyc te nogi do stopek to dramat a i tak po 5 min nogi sa nad nogawkami i one sobie dyndaja 🤦🏻♀️ Nosimy rozmiar 50 z hm i jest za duzy 🙈 mimo 56 cm przy urodzeniu 😅
Najlepsza do przewijania ciepla woda i waciki. W domu z tym tez jest luksusowo. 🤣 aczkolwiek przewijanie to i tak na razie wielkie avanti. Robi sie czasem az purpurowy 🙄
Dalej uczymy sie siebie. Noc byla znow bardzo ciezka, ale w dzien to inne dziecko 😍 Baczus jest kochany i dzis byla polozna i zwazyla na 3120 czyli w 2 dni 50 gram. Ja odciagam po karmieniu z 2 piersi lacznie juz ok 30 ml. Nie jest zawrotna ilosc ale idzie powolutku do przodu. 💪🏻 Wiec dalej jest zestaw cyc+moje odciagniete+mieszanka ale jak je to zasypia i trwa to ponad godzine. Robi sie wtedy taki paczek w masle (potem wrzuce zdjecie)
Koncze bo maz przebiera mlodego a ja szykuje sie od otwarcia mcDriva 😅
Wracam potem!Simons_cat, asiek96, Atena37 lubią tę wiadomość
13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F
6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻
Starania od 07.2019
11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
01.2021 - IVF start - IMSI
29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
MTHFR hetero i PAI homo ❌
Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌ -
Alutka no to na spokojnie obserwuj skoro jutro i tak się widzisz z lekarzem. ☺️
A moje bobo padło przy zabawie. ❤️
Simons_cat, K&K, Magdalena29, Justyna.Optyk, miska122, Mlodamezatka, Annamaria, Suszarka, szona, Karo123, asiek96, Furka, monnkej, Atena37, Nitka19, Natka95, Ayayanee lubią tę wiadomość
Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
No papier nawilżany też mi wyrzuciła 🤣 mój mąż mówi, że mam sobie to wszystko wpakować z powrotem jak zmieszczę xD
Noelle, Mlodamezatka lubią tę wiadomość
Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
U nas glut zszedł na oskrzela 😔
Ehhh... serce pęka jak taki maluch choruje...Madziandzia
Starania o pierwszą dzidzię od 10.2018
Hashimoto, IO, jajowody drożne, owulacje są
Mąż - żpn II stopień, morfologia 0%, DFI 13,12 , HDS 26,24 , MAR prawidłowy, HBA 82,5%
22.10.2020 II, beta 197
24.10.2020 beta 550
06.11.2020 mamy 3 mm i ❤
17.12.2020 6,2 cm człowieka 😍
11.02.2021 340 g zdrowej dziewuszki 💗
23.04.2021 1709 g szczęścia 🥰
02.06.2021 3100 g wiercipięty 😍
22.06.2021 3450 g uparciucha 💪🏻
27.06.2021 jednak 3600 g 😅
05.07.2021 18:35 Łucja ❤ 56 cm, 3160g, 10/10 🥰
-
Piękne są wasze dzieci!!
Ja tez mam pytanie w temacie torby do szpitala - czy trzymałyście sie sztywnie listy szpitalnej przy pakowaniu?
Przykładowo na liście dla dziecka mam:
• 3 bawełniane koszulki
• 2 bawełniane cienkie czapeczki i jedna cieplejsza
• 3 pajacyki lub 3 kaftaniki i 3 pary śpiochów
Czy bawełniane koszulki to body?😂 jeśli to body, to długi czy krótki rękaw jeśli poród w styczniu? czy zamiast kaftaników mogę wziąć po prostu pajace ?🤷🏼♀️ Wydają mi się wygodniejsze niż kaftaniki.
Jak się ubiera dzieci zimą w szpitalu: body z krótkim i pajac? Czy może body z długim i polspiochy ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2021, 14:05
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
miska122 wrote:Melduję się po wizycie. Kawaler waży 1780g, standardowo zasłania się rękami. Jest ciut do przodu, ale nie ma żadnych nieprawidłowości. Szyjka skróciła mi się z 3,8 na 3,4, ale lekarka mówi, że jest jak najbardziej w porządku. Dostałam skierowanie na Łubinową, będę dzwonić w tym tygodniu umawiać się na listopad na kwalifikacje.
Mały już od dawna głową a dół, ma chyba dosyć III trymestru i chciałby się już ewakuować.
Poprawiły mi się wyniki krwi na diecie cukrzycowej, ale w ciągu miesiąca przytylam kilo, trochę mało patrząc ile mały przybiera.
Zawsze mówiłam, że moja córka zasłania się na usg rękoma - a teraz śpi identyczniebędziesz pewnie miała tak samo
7 cs - cb
25 cs - ⏸
6t1d - jest ❤️!
12t3d - prenatalne 👧🏼
3.10.2021 r. Detonacja! ❤️
10 cs - ⏸️
12t5d - prenatalne 👶🏼
30.06.2025 r. Detonacja! ❤️
Zes*am się, a nie dam się 💪
https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html -
Justyna.Optyk wrote:Ej no, dziecko mi się zepsuło
Ciągle zachlystuje się gdy karmię ją piersią.. jak temu zapobiec ?
Justyna, spróbuj usiąść bardziej odchylona do tyłu, a dziecko normalnie na leżąco poziomo na tobie. Wypływ mleka jest wtedy wolniejszy, to taka delikatna odwrotność karmienia, kiedy prawie pochylasz się nad dzieckiem.Noelle lubi tę wiadomość
-
Magdalena29 wrote:U nas glut zszedł na oskrzela 😔
Ehhh... serce pęka jak taki maluch choruje...
O nieeeeee. Dostaliście inhalacje sterydami, czy szpital?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2021, 14:17
-
Justyna potwierdzam! Karm w pozycji pod górkę. 😉
Ewentualnie jeżeli ma problem z jedzeniem tylko na początku a później jakoś to idzie możesz odciągnąć troszkę mleka przed karmieniem żeby zeszło ciśnienie.Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Simons_cat wrote:Była u mnie położna. Przejrzała walizkę i wywaliła chyba 1/4 rzeczy. 🤣🤣🤣 Jak żyć? 🤣🤣🤣
Powiedzcie mi teraz jakie gatki lepiej wziąć, może ktoś ma porównanie. Lepsze te z Horizon, bo tam dwie opcje - wyższe i niższe czy lepsze te z Canpol?
Czy liczyłyście ile zużyłyście podkładów tych dużych na łóżko?
Chusteczek nawilżanych zostawiła mi małą paczkę, takie 10 sztuk, a całe Babydream wyrzuciła. 😅 Nie będą potrzebne? A może kupić taki mniejszy pojemnik i tam sobie dać więcej chusteczek, ale to zawsze mniej, niż całe duże opakowanie? 🤔
Pomacała brzuch i stwierdziła, że młody jeszcze nigdzie się nie wybiera i poród przedwczesny mi nie grozi. 😁💪
I mam zagwizdkę ze szpitalem cały czas. 😭 Przeraża mnie, że zwlekają tam tak bardzo z cesarką. Nie wiem czy będę się czuła bezpiecznie. Mam jeszcze jeden szpital jak coś, w którym rodzinne są możliwe nadal. Położna poleca szpital z Wrocławia albo z Oławy, ale w Oławie na pewno nie ma rodzinnych , a we Wrocławiu nawet nie wiem, bo mnie to nie interesowało wcześniej. Oleśnica ma ten plus, że jest blisko i są te porodu rodzinne, personel z dobrymi opiniami w większości. No, tylko te cesarki to u nich jakaś mega ostateczność. 😔
Używam do teraz Canpola - i są świetne. Naciągam prawie po same uszy
W klinice w ogóle nie potrzebowałam chusteczek, bo wszystko było na miejscu, a położne same przewijały dziecko 🙊 Na pewno jednak wzięłabym przynajmniej jedną normalną paczkę. Siostra mi opowiadała, że jak jej młody walnął smółkę, to zmywała ją z niego całą paczką mokrych chusteczek. W domu będziesz była wacikami i wodą - a w szpitalu pewnie takiej opcji nie będzie.Simons_cat lubi tę wiadomość
7 cs - cb
25 cs - ⏸
6t1d - jest ❤️!
12t3d - prenatalne 👧🏼
10 cs - ⏸️
12t5d - prenatalne 👶🏼
Alutka128 wrote:A tak rozważam bo w sumie od rana wychodzi ze mnie sluz który wygląda jak glut z nosa, taki kremowy, ale nie taki jak serek co miałam zawsze tylko taki jak glut z nosa, nie wiem jak to określić, ale każdy z nich ma gdzieś z 0.5cm do 1 cm, I tylko na papierze, a majtki mokre jak od wody i dlatego pytam
Tak mi właśnie odchodził czop. I był tylko na papierze. I tak samo czułam dużą wilgotność.7 cs - cb
25 cs - ⏸
6t1d - jest ❤️!
12t3d - prenatalne 👧🏼
10 cs - ⏸️
12t5d - prenatalne 👶🏼
szona wrote:Zawsze mówiłam, że moja córka zasłania się na usg rękoma - a teraz śpi identycznie
będziesz pewnie miała tak samo
Tak mi właśnie powiedziała dzisiaj lekarka 😁 pytała czy któreś z nas tak śpi 🤭 ręka nad głową na pewno po mnie, pod brodą po starymSimons_cat, szona lubią tę wiadomość
-
Simons_cat wrote:No papier nawilżany też mi wyrzuciła 🤣 mój mąż mówi, że mam sobie to wszystko wpakować z powrotem jak zmieszczę xD
Mi się zupełnie nie przydałNo ale ja miałam cc.
7 cs - cb
25 cs - ⏸
6t1d - jest ❤️!
12t3d - prenatalne 👧🏼
10 cs - ⏸️
12t5d - prenatalne 👶🏼
Martyna33 wrote:Piękne są wasze dzieci!!
Ja tez mam pytanie w temacie torby do szpitala - czy trzymałyście sie sztywnie listy szpitalnej przy pakowaniu?
Przykładowo na liście dla dziecka mam:
• 3 bawełniane koszulki
• 2 bawełniane cienkie czapeczki i jedna cieplejsza
• 3 pajacyki lub 3 kaftaniki i 3 pary śpiochów
Czy bawełniane koszulki to body?😂 jeśli to body, to długi czy krótki rękaw jeśli poród w styczniu? czy zamiast kaftaników mogę wziąć po prostu pajace ?🤷🏼♀️ Wydają mi się wygodniejsze niż kaftaniki.
Jak się ubiera dzieci zimą w szpitalu: body z krótkim i pajac? Czy może body z długim i polspiochy ?
Jak wychodziłyśmy mała była w body z długim rękawem, w pajacyku ze stopami. Ogólnie teraz wciąż wkładamy ją w długi rękaw (body) plus jakieś spodenki czy legginsy, plus skarpety, a na noc ściągamy spodnie i wkładamy małą w body z długim rękawem i pajac.
Z moich ciuchów nic nie używałam, w klinice wkładali ją w ich zestawy.Martyna33 lubi tę wiadomość
7 cs - cb
25 cs - ⏸
6t1d - jest ❤️!
12t3d - prenatalne 👧🏼
10 cs - ⏸️
12t5d - prenatalne 👶🏼
https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html