W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Noelle wrote:Simons ona jest tylko na Śląsku także nic Cię nie ominęło. 🤣
Martyna33, szona, K&K, Noelle, Suszarka, asiek96, Ayayanee, Mlodamezatka, Łydzia lubią tę wiadomość
Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
nick nieaktualny
-
Młoda, ile nas tu jest, tyle różnych sposobów na łuszczące się dziecko
hyhy, to i ja dorzucę mój, krem z Rossmana, HagiBaby
moja położna radziła raczej bardziej nawilżać, niż natłuszczać. Moja łuszczyła się wszędzie, brzuch, nogi, nadgarstki, a po tym kremie to znikało w oczach..
No i ja podobnie jak Noelle, jestem z frakcji - emolienty wjeżdżają na wyraźne wskazanie do dziecka - nie zapobiegawczo lub pięlęgnacyjnie ot tak. Jest taki flow, że na szkołach rodzenia i położne z tych szkół dość mocno je promują, a dermatolog moich dzieci to bardzo logicznie podważa.. tak jak Noelle po swoich skórnych historiach z Klarą napisała, jak już zaczniemy od początku, to będzie już na dłuższą metę zupełnie inny sposób pielęgnacji.
Wczoraj nie zaglądałam, ale miałyśmy szczepienie, ja byłam dość przejęta.. Po tym NOPie to już chyba nigdy nie będę podchodzić do szczepień na zupełnym lajcie. Po odczekaniu 15 minut debaty, czy szczepić ją 5 w 1 czy 6 w 1, pediatra zdecydowała, że przez COVID i szalejacy rsv - zmieniamy sposób jaki nam zaplanowała, i szczepimy teraz 6 w 1, żebym jak najrzadziej musiała z nią bywać w przychodni. Teraz tydzień uważania na ślinę i kupki małej, żeby mi się rotawirusy nie przeniosły na resztę domowników , trochę upierdliwe to, no ale dam radę.
.. to mój bidulek po szczepieniu..
Pamiętacie, że ona taki okruszek była, urodziła się z wagą 3 kg, teraz ma miesiąc i 3 tygodnie i waży już równe 5 kg
.. a ja się pytałam ich, czy nie spadła z wagi, bo długo śpi w nocy.. 🙈😂 Babeczki, jak ją zważyły to mnie obśmialy , że raczej w drugą stronę.. 😂
Ale żeby nie było tak różowo, ona ma coś takiego jak asymetria płodowa. Że niemowlę układa się w takiej pozycji, w jakiej było w brzuchu mamy. Podobno nawet po kształcie głowy widać, na jakiej stronie leżała u mnie w brzuszku 😳 szczerze, ja pierwszy raz o czymś takim słyszę.. Napięcie mięśniowe ma ok, tylko mamy to mieć na uwadze i aktywizowac ją i pilnować, by spala z główką raz na jednym, raz na drugim boku. Tak w ogóle to ona nadal prawie całe dnie przesypia.. 🙈
Noelle, midzia, Natka95, Simons_cat, Atena37, K&K, miska122, szona, asiek96, Bebetka93, Furka, monnkej, Magdalena29 lubią tę wiadomość
-
Ktoś tu się dziś wyspał, w przeciwieństwie do matki 🧐
Od kilku dni znów mamy turbodrzemki w dzień, próbowałam się kłaść z małym jak szedł na drzemkę, żeby trochę odespać, ale zanim zasnęłam to on już się wybudzal.🤷
Dziś stwierdziłam, dobra to nie ma sensu i przed położeniem go spać machnęłam sobie kawę. I co??
Śpi już prawie godzinę. 😶😶😶
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2021, 11:58
Simons_cat, Atena37, K&K, Noelle, miska122, szona, Annamaria, asiek96, Bebetka93, midzia, monnkej, Mlodamezatka, Magdalena29 lubią tę wiadomość
-
Natka, kładź się! 😁 Takie 15-20 minut z zamkniętymi oczami i spokojnym oddychaniem też coś daje. 🙂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2021, 12:10
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
Też słyszałam, że już nie robią tych kart. Co dziwne, mnie o nią ostatnio pytali. W sumie szkoda młody miałby swój pierwszy, poważny dokument 😁
-
W Akademii Płodności znowu jest dostępny slodyczobook - z przepisami na desery dozwolone przy IO/cukrzycy
Simons_cat, miska122, monnkej, Mlodamezatka, Ayayanee lubią tę wiadomość
-
K&K wrote:No a do Sosnowca to nawet my potrzebujemy paszport 🙊😅🤪
My to jesteśmy Państwo w Państwie 😂K&K, Noelle, Justyna.Optyk, Simons_cat lubią tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Annamaria wrote:Młoda, ile nas tu jest, tyle różnych sposobów na łuszczące się dziecko
hyhy, to i ja dorzucę mój, krem z Rossmana, HagiBaby
moja położna radziła raczej bardziej nawilżać, niż natłuszczać. Moja łuszczyła się wszędzie, brzuch, nogi, nadgarstki, a po tym kremie to znikało w oczach..
No i ja podobnie jak Noelle, jestem z frakcji - emolienty wjeżdżają na wyraźne wskazanie do dziecka - nie zapobiegawczo lub pięlęgnacyjnie ot tak. Jest taki flow, że na szkołach rodzenia i położne z tych szkół dość mocno je promują, a dermatolog moich dzieci to bardzo logicznie podważa.. tak jak Noelle po swoich skórnych historiach z Klarą napisała, jak już zaczniemy od początku, to będzie już na dłuższą metę zupełnie inny sposób pielęgnacji.
Wczoraj nie zaglądałam, ale miałyśmy szczepienie, ja byłam dość przejęta.. Po tym NOPie to już chyba nigdy nie będę podchodzić do szczepień na zupełnym lajcie. Po odczekaniu 15 minut debaty, czy szczepić ją 5 w 1 czy 6 w 1, pediatra zdecydowała, że przez COVID i szalejacy rsv - zmieniamy sposób jaki nam zaplanowała, i szczepimy teraz 6 w 1, żebym jak najrzadziej musiała z nią bywać w przychodni. Teraz tydzień uważania na ślinę i kupki małej, żeby mi się rotawirusy nie przeniosły na resztę domowników , trochę upierdliwe to, no ale dam radę.
.. to mój bidulek po szczepieniu..
Pamiętacie, że ona taki okruszek była, urodziła się z wagą 3 kg, teraz ma miesiąc i 3 tygodnie i waży już równe 5 kg
.. a ja się pytałam ich, czy nie spadła z wagi, bo długo śpi w nocy.. 🙈😂 Babeczki, jak ją zważyły to mnie obśmialy , że raczej w drugą stronę.. 😂
Ale żeby nie było tak różowo, ona ma coś takiego jak asymetria płodowa. Że niemowlę układa się w takiej pozycji, w jakiej było w brzuchu mamy. Podobno nawet po kształcie głowy widać, na jakiej stronie leżała u mnie w brzuszku 😳 szczerze, ja pierwszy raz o czymś takim słyszę.. Napięcie mięśniowe ma ok, tylko mamy to mieć na uwadze i aktywizowac ją i pilnować, by spala z główką raz na jednym, raz na drugim boku. Tak w ogóle to ona nadal prawie całe dnie przesypia.. 🙈
Możesz wstawić, który to dokładnie krem? Ten z olejem morelowym? Czy jeszcze coś z tej serii polecasz? -
Dostałam wynik na GBS - ujemny! Jestem z siebie dumna. 😂😂😂😂
K&K, asiek96, Noelle, szona, Bebetka93, midzia, Atena37, miska122, monnkej, Mlodamezatka, Magdalena29 lubią tę wiadomość
Krakow - dziewczyny, macie jakieś opinie o Klinice Położnictwa i Perinatologii UJCM, ul. Kopernika 23?Hashimoto + GB.
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Księgowa wrote:Krakow - dziewczyny, macie jakieś opinie o Klinice Położnictwa i Perinatologii UJCM, ul. Kopernika 23?
Cześć ☺️ Przepraszam ze się wtrącam w wątek, ale bardzo chciałam polecić Kopernika! Rodziłam tam dwa razy SN (raz z indukcją) i uważam ze opieka okołoporodowa jest na medal! Cały personel bardzo empatyczny, wszystko dla mamy i maluszka zapewnione. Ja rodziłam w styczniu, niestety nie było odwiedzin ale poród rodzinny jak najbardziej możliwy☺️ Pozdrawiam Was wszystkie bardzo serdecznie🤗Księgowa, szona lubią tę wiadomość
Mama Piątki
2005 🐭
2019 🐹
2021🐭
2021 👼🏻 8tc
2022 🐹🐹 -
MamaTrójki dziękuję 😊Hashimoto + GB.
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Złożyłam dzisiaj deklarację wyboru położnej, co prawda przez IKP, mam nadzieję że to działa.
Czy ona teraz sama się będzie ze mną kontaktować czy może za jakiś czas zadzwonić do niej?
Szukam szkoły rodzenia, bo okazuje się, że przyszpitalna prowadzi zajęcia ale tylko dla Pań, a nie chcę chodzić sama bez męża 🙄 -
Zielone.Slońce wrote:Justyna, jeżeli mam receptę od okulisty na okulary to mogę ją zrealizować później niż po miesiącu?