W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Księgowa wrote:Atena! Wlasnie, ty mi jesteś potrzebna! 😍
Czy ja mogę brać probiotyk np. Iladian? Nie wiem, co z tą moją infekcja, bo mam miec powtarzane wymazy, a tak mi przyszło do głowy, że może mogłabym ja w międzyczasie troszkę opanować.
A dopochwowo teraz mam albivag - ale dopochwowo to lepiej skonsultować jednak.Księgowa lubi tę wiadomość
-
K&K wrote:Mi moja ginekolog powiedziała, że można brać probiotyk. Doustnie mam trivagin + dieta kwaśna, kiszonki, kefiry, ograniczyć słodycze.
A dopochwowo teraz mam albivag - ale dopochwowo to lepiej skonsultować jednak.
Dzięki! Dopochwowo nic nie mogę, bo biorę lutke i nie chce tam już nic wtykać 😅 ale kefir, kapusta jest, tylko myslalam jeszcze nad tabletusiami (jakby mi mało było 😂).Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Nitka... Pytanie czy to brzuszek ? Nóżki podkula ? Moja podkulała, brzuszek był twardy. Zanim dałam Espumisan sprawdziłam czy to brzuszek przez termofor z pestek wiśni. Zaraz po położeniu ciepłego termoforu jej w brzuszku robi się takie "siuuuuur" i słychać, ze to był zastój gazów. Jeśli dziecko to gazy oddaje to nie wiem czy Espumisan to dobry pomysł...
A te wymioty to faktycznie taka fontanna czy raczej spokojne ulewanie ? Jeśli to fontanna i dziecko jest przy tym niespokojne to poszłabym do pediatry. Tu może być problem z refluksem.
Co do trądziku to się nie wypowiem, bo nie wiem, ale moja też zaczyna sypać... I w sumie po myciu trochę gaśnie i na wieczór znów się zaognia. Ale to dosłownie max 5-10 plamek... Myślałam, że to potówki. 🙈
Młoda... Ja to rozumiem. Ja też popełniam wszystkie błędy, których miałam nie robić. Booorze szumiący, mam wrażenie, że jestem najgorsza matka na świecie ! Ale wiesz co ? Dziś przyjechał do nas teść i gdy ja nosiłam a on bawił się z nią, powiedział "zobacz, jaką masz super mamę, ślicznie cię ubiera, pieluszki zmienia, daje pyszne mleczko, czego trzeba ci więcej maluszku?" I wiesz co ? Jakoś mi się tak dobrze na sercu zrobiło. Musimy pamiętać, że jesteśmy najlepsze na ile pozwala nam sytuacja. Twoja jest trudna ! A Ty sobie mega dobrze radzisz ! Jak przeczytałam, że lecisz na laktatorze nawet w nocy to pomyślałam sobie: mega szacun... Ja też powinnam rozkręcając laktację. I wiesz co ? Nie robiłam tego. Nie dałam rady. A Ty dajesz !
Wiecie co ? Bycie młoda mama w nowo kupionym domu na wsi to strzał w kolano. Kurde... Wychodzę na spacery to każdemu mówię "dzień dobry" i patrzą na mnie jak na debila (na wiosce, gdzie się wychowałam patrzyliby tak, gdybym dzień dobry nie powiedziała xd), nie znam tu nikogo prócz sąsiadki, ale to kobieta 40+ i świadomie bezdzietna, także nie będę jej z Małą wbijała na kawę, skoro dzieci to nie jej bajka. Mąż... Mąż mnie wkurwia. "Pilnuje Małej w nocy". Ona w nocy śpi, budzi się na karmienie. A on w tym czasie ogląda filmy na Netflix albo gra na telefonie. Potem śpi do południa. Rozumiecie ? Wysyłam go na zakupy, bo tu mam tylko maly wiejski sklep... i jak wróci jest już ciemno. Wszystko cały dzień przy Malej robię ja.w dodatku ogarniam dom. A on mi ostatnio mówi "co Ty zrobisz jak pójdę do pracy?". Se mysleee....no jebnę mu zaraz. Przyjechał dziś teść i teściowa naszykowala mu krokietów, gołąbków, bigosu dla nas, upiekła chleb domowy. Pomyślałam sobie - przynajmniej odeszło mi robienie jedzenia dla nich (mąż z ojcem i bratem ścinają drzewa z podwórka). A co moj mąż mi mówi ? Dobrze, że mama nagotowala bo ja robię ostatnio tylko zupy ! Tak, robię zupy, bo nie mam na nic czasu... Ale to, że ma wyprane gacie, dziecko ani głodne ani zaniedbane to jest nic... Wiecie co ? Gdybym miała matkę bliżej to bym chyba się do niej wyprowadziła, taki rodzaj bejbi blusa.
Jak już wszystkie marudzimy to wszystkie, nie ? -
Księgowa wrote:Dzięki! Dopochwowo nic nie mogę, bo biorę lutke i nie chce tam już nic wtykać 😅 ale kefir, kapusta jest, tylko myslalam jeszcze nad tabletusiami (jakby mi mało było 😂).
-
Atena to jutro odwiedzasz moje strony
Dziewczyny przykro mi, że macie takie nastroje i problemuz czasem będzie lepiej, musi, bo przecież ludzie decydują się na następne dzieci
Atena37 lubi tę wiadomość
-
Księgowa, ja na początku ciąży brałam Trivagin w kapsulkach. Niby infekcji nie było jak lekarka mnie obejrzała, ale zgłosiłam kaszkowata wydzieline to dostałam clotrimazolum i właśnie ten probiotyk.
Justyna, uwielbiam Twoją narrację. Tematyka niezbyt fajna i szczerze, to gdyby mój mąż rzucał mi takie teksty, to chyba bez dłuższego zastanowienia dostałby po głowie (albo bym się rozryczała i nakrzyczała na niego, gdybym miala gorszy dzień 🙄). No myślenie chłopa. Na pół dnia byś zamieniła się z nim rolami, to by płakał i błagał, żeby wrócić "na swoje miejsce". Ehh
Młoda, tak mi Ciebie szkoda. Nie zawsze odnoszę się do Twoich wpisów, ale czytam i współczuję, że ten połóg TAK bardzo Ci Doskwiera, Młody ma problemy i w ogóle... Co do narządów rodnych to nie znam się, ale może dzieje się tak przez to, że akcja porodowa była bardzo szybka.. Poszukaj sobie jakąś dobrą fizjo uroginekologiczną, to wszystko da się naprawić odpowiednią pracą z cialem. Wiem, że nie masz teraz nawet czasu na zjedzenie czegoś, ale spróbuj to jakoś zorganizować, żebyś mogła zacząć "naprawiać szkody". Wiadomo, to dopiero można ok 6 tygodni po porodzie, ale pomyśl o tym. Dziękuję Tobie również za dobre słowa, każde wsparcie się dla mnie liczy. Złotych rad mogę znaleźć na pęczki w sieci (większość nie działa), ale o zrozumienie i wsparcie już nie jest tak łatwo.
Atenko, nie odniosłam się wcześniej, zapomniała-świetnie, że doszłaś do tego co dolega Twojej suni. Dla niej i dla Was teraz życie będzie łatwiejsze 🙂Księgowa, Atena37 lubią tę wiadomość
-
Justyna ja to się z mężem przynajmniej raz dziennie rozwodzę. 🤣
Ja nie śpię całą noc bo mąż nawet oka nie uchyli żeby na dziecko spojrzeć ale to on cały dzień marudzi jaki to nie jest zmęczony. Drzemie mi tu później na kanapie i nawet pampersa nie zmieni bo mu ręce po pracy odpadają. 😝 Daje mu dziecko na 5 minut do potrzymania to mi ją oddaje bo kwęknęła i na pewno chce cyca - ostatnio to już doszło do tego, że młoda robi histerię jak tylko straci mnie z radaru i widzi samego ojca. 😅
Mogłabym tak wymieniać godzinami.
Kocham go najmocniej na świecie ale czasami to mi się nawet nie chce patrzeć w jego stronę. 🤣Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Kurde, mam nadzieję że mój mąż się nie "zepsuje". Teraz robi wszystko, gotuje chociaż to on akurat kocha robić zawsze, sprząta. A ja czasem nie mam siły i tylko siedzę i płaczę bo mi szkoda, że on musi to robić a nie umiem się zebrać, żeby ogarniać 😓
Noelle, już miałam dawno pytać, bo też mieszkasz na 4 piętrze bez windy. Możesz mi napisać jak ogarniasz wyjścia z Klarą? Czy sama nie wychodzisz? Bo ja jak narazie, mam pustkę jak to potem wszystko poukładać. Dodatkowo mam jeszcze psa i nie wiem jak będę z nim wychodzić jak mąż będzie miał nocki, wychodzi wtedy już o 18 🙄 -
K&K mamy dwa samochody i zostawiam wózek w bagażniku, później schodzę tylko z Klarą na rękach i go rozkładam. Jak muszę ogarnąć spacer z psem to idziemy na spacer w nosidle - bardzo je lubi. ☺️
Kilka razy zostawiłam wózek na parterze i po prostu go przykryłam żeby nikt mi go nie macał. 🤷🏻♀️K&K lubi tę wiadomość
Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Księgowa wrote:Atena! Wlasnie, ty mi jesteś potrzebna! 😍
Czy ja mogę brać probiotyk np. Iladian? Nie wiem, co z tą moją infekcja, bo mam miec powtarzane wymazy, a tak mi przyszło do głowy, że może mogłabym ja w międzyczasie troszkę opanować.
Za tydzień?
Jak za krócej to weź witaminę C dopochwowo https://www.aptekagemini.pl/feminella-vagi-c-6-tabletek-dopochwowych-0009457 i Lactovaginal. Rano c, wieczorem probiotyk przez 3 dni. Potem przerwa do wymazu.
Jak za dużo będzie do wymazu, to znowu będzie do powtórki, a tak to tworzysz super środowisko dla pożytecznych kosztem patogennych.
Po wynazie zrób kurację ale w systemie : raz na noc c, raz probiotyk.
W międzyczasie doustnie np. Lakcid, Sanprobi barier, Vivomixx 10 na noc.
Księgowa, Rucola lubią tę wiadomość
24.03 (11dpo) ⏸️
15.04 - jest ❤️ CRL- 0.88 cm
29.04- CRL - 2,31 cm
20.05(prenatalne) - CRL-5,63 cm
8.06.- CRL- 9.73cm
16.06 - 160g ♀️
6.07- 246g
8.07-270g
15.07- II prenatalne- 300g Księżniczki ❤️
28.07 - 440g cudu ❤️
17.08(25+0)-721g
3.09 (27+3) - 960g
8.09 - III usg (28+2)- 1055g 🍀
30.09.2021 (31+3) - 1600g
17.11.2021 (38+2)- 2773g
5.12.2021 (40+6)- 2930g
53 cm piękna księżniczka 💕👶 -
Dzis mamy klub marudek 😅
Justyna dobrze powiedzial Twoj tesciu ❤️ Jestes super mama 💕 zazdroszcze, ze masz takie wyczucie swojego dziecka. Ja nic nie ogarniam… jak tylko cos sie zaczyna mlodemu dzis. To ja mam „o co mu chodzi?” 🙄
To ja na meza nie moge zlego slowa powiedziec. Gdyby nie on to na pewno nie probowalabym dalej kp chociazby. No wiecie. Jakies mikro rzeczy 😅
Echh macie tych pomocnikow dziewczyny 🙄
Bebetka, ciesze sie, ze chociaz ta odrobine wsparcia moglam dodac ❤️❤️ Co do urofizjo bede sie umawiac blizej konca pologu. Na razie caly czas krwawie, szwy w ranie jeszcze sa wiec nic konstruktywnego nie zrobilabym i tak.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2021, 22:27
13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F
6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻
Starania od 07.2019
11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
01.2021 - IVF start - IMSI
29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
MTHFR hetero i PAI homo ❌
Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌ -
Księgowa wrote:Dzięki! Dopochwowo nic nie mogę, bo biorę lutke i nie chce tam już nic wtykać 😅 ale kefir, kapusta jest, tylko myslalam jeszcze nad tabletusiami (jakby mi mało było 😂).
Zakwas organizm ascorvita musujące - 1 rano. To witamina C 1000mg o statusie leku.
W kiszonkach, im dużej stoją tym zmienia się tam flora na mniej probiotyczną. A że kwaśny smak to wogole nie świadczy o witaminie C:
Np. Świeża kapusta ma w 100 g - 46 mg witaminy C
Kiszona kapusta - w 100g tylko 16 mg witaminy CKsięgowa lubi tę wiadomość
24.03 (11dpo) ⏸️
29.04- CRL - 2,31 cm
8.06.- CRL- 9.73cm
16.06 - 160g ♀️
6.07- 246g
8.07-270g
28.07 - 440g cudu ❤️
17.08(25+0)-721g
3.09 (27+3) - 960g
17.11.2021 (38+2)- 2773g
5.12.2021 (40+6)- 2930g
Nitka19 wrote:Kokoszka, Justyna, łączę się w bólu 🙁 U nas też od kilku dni jakieś problemy brzuszkowe. Dzisiaj Helenka spała tylko chwilę przed południem i godzinę na spacerze. Za każdym razem jak próbujemy ją odłożyć, to ryk. Je bardzo łapczywie i zdarza jej się puścić fontannę wymiotów na wszystko dookoła, a gazy puszcza tak głośne, jak stary dziad. Myślicie, że ten Espumisan by coś pomógł? Czasami zdarza się jej zrobić wodnistą kupkę i nie wiem, czy nie szkodzi jej moje mleko 🙁 W dodatku pojawił się jej na policzkach paskudny trądzik niemowlęcy i wygląda jak mały muchomor 🙁 Położna kazała smarować na zmianę moim mlekiem i nadmanganianem potasu, ale na razie nie widzę poprawy.
Przepraszam Dziewczyny za te żale, ale mam jakiś kryzys i brak siły.
https://ziololek.pl/produkt/linotormentiallae-ae/
Z droższych polecam https://www.eau-thermale-avene.pl/cicalfate?gclsrc=aw.ds&gclid=Cj0KCQjwt-6LBhDlARIsAIPRQcJRijcvmLx1GrqCOg7WyzK-sWnF8NCNIWEACt9ZJaLUsyxIRvz0ubIaApQuEALw_wcB
A dokładniej to https://www.eau-thermale-avene.pl/cicalfate-krem-regenerujacyWiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2021, 22:38
24.03 (11dpo) ⏸️
29.04- CRL - 2,31 cm
8.06.- CRL- 9.73cm
16.06 - 160g ♀️
6.07- 246g
8.07-270g
28.07 - 440g cudu ❤️
17.08(25+0)-721g
3.09 (27+3) - 960g
17.11.2021 (38+2)- 2773g
5.12.2021 (40+6)- 2930g
Nitka nie doczytałam, że macie problem z trądzikiem!
U nas pomogło przemywanie buźki mokrą tetrą i smarowanie bepanthen baby. ☺️ Tą tetrą robiłam taki jakby peeling lekko pocierając.
Ale u Klary ten trądzik był tak zaostrzony, że aż miała całą skórę pokrytą taką ropną skorupką. 😔Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Atena! Dziękuję 🥰🥰
Wymaz ma być w czwartek, więc w sumie już mniej niż tydzień, zakładając, że zacznę od jutra.Atena37 lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Dobry wieczór wszystkim! Ależ zrobiłam sobie odwyk od forum
ale oczywiście wszystko nadrobiłam tylko nie wiem czy zdołam się do wszystkich teraz odnieść i nie pomyle kilka osób ;p
A więc co do życia to chyba udało mi się po części spełnić się zawodowo bo skończyłam studia które mnie interesowały i zaraz po studiach dostałam pracę w zawodzie i niedługo później awans i w sumie to chodzę do pracy z chęcią i uśmiechem na twarzy i teraz rozpaczam że nie mogę w niej być że względu na szkodliwość ale wiadomo że dziecko ważniejsze niż praca z tym że bardzo chciałabym w niej zostać i dalej pracować ale też chciałabym mieć 3 dzieci woec nie wiem jak mój prywatny pracodawca to wytrzyma 😂😂😂
K&K gratulacje obrony! Uważam że ja bym sobie w takim stanie nie poradziła bo mój mózg by się wogole nie skupił na jakim kolwiek przyswajaniu wiedzy;p
Beza trzymam kciuki żeby gładko poszło! 🤞🍀
Księgowa cieszę się że wszystko u Was dobrze a Zuza piękne imię u nas też jest brane pod uwagę
Bebetka jesteś silna babka bo umiesz mówić o swoich problemach i chcesz je rozwiązać więc to bardzooo dużo mam nadzieję że wszystko sobie jakoś po układasz
Annamaria 450zl 🤯 no szok! Również uważam że ktoś poszalał że swoim byciem guru
Oczywiście zapomniałam pewnie o wielu kobietach za co przepraszam ale wszystkim mocno kibicuje i trzymam kciuki czy to przy problemach z brzusznymi, czy strasznie wykonczonymi mężami, uszczypliwosciami od życzliwych osób czy po prostu zmęczonych mam które dają z siebie 100% - Kochane jesteście Wielkie!!K&K, Księgowa, Beza27 lubią tę wiadomość
Wiek 29 lat.
Starania o pierwsze maleństwo od lutego 2020.
Obecnie 18 CS - ten w którym pierwszy raz zobaczyłam bladziocha
18 CS ---> 18 czerwcaJest druga kreseczka!!
22.06.2021 bhcg 361,2 mIU/ml
25.06.2021 bhcg 1594,2 mIU/ml
29.06.2021 mamy pęcherzyk i ciałko zółte
06.07.2021 mamy małego człowieka 5,4mm i serduszko6w2d
03.08.2021 mamy 37,4 mm człowieka :*
13.08.2021 I prenatalne --> wszystko wporządku
15.10.2021 II prenatalne i 5 rocznica ślubu (taki mały prezencik mam nadzieję się nam pokaże i ujawni swoją płeć) mamy ok 413g małej królewny
14.12.2021 III prenatalne 1495g(prognoza do porodu 3500g i 55 cm)
11.01.2022 Mała waży ok 2144g
01.02.2022 Mała waży ok 2828gNasze Szczęście
-
A macie może jakieś sposoby na zatkany nos? On nie jest zatkany cały czas, przez katar. Zatyka mi go tylko w nocy jak kładę się już spać. I przez to oddycham przez buzię, często się budzę bo aż gardło drapie, rano chyba mija godzina aż to gardło znowu się nawilży.
-
K&K wrote:A macie może jakieś sposoby na zatkany nos? On nie jest zatkany cały czas, przez katar. Zatyka mi go tylko w nocy jak kładę się już spać. I przez to oddycham przez buzię, często się budzę bo aż gardło drapie, rano chyba mija godzina aż to gardło znowu się nawilży.
Ja smaruje Vicksem pod nosem 😊K&K lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Dziewczyny wpadam na szybko, nie odniose się do wszystkich bo normalnie nie mam siły już...
Mea jesteś dzielna babka ☺️
Justyna dobrego masz teścia, współczuję nerwówki z mężem, oby się uspokoiło ✊
Młoda jesteś super mama koniec kropka. Chcesz jak najlepiej dla swojego synia i wszystko robisz dobrze, super, że mąż cię wspiera ☺️
Próbuję wygonić młodego, chodzę dwa razy dziennie na spacerki, latam po schodach, kicam na piłce i na mężu. Poszłam z taką nadzieją dzisiaj na KTG i na wizytę, myślę sobie na bank coś już się zaczęło bo dobijają mnie już te skurcze przepowiadające, brzuch twardnieje i mam dużo więcej śluzu, no leje się ze mnie dosłownie.
No i dupa... Na KTG zapisały się jakieś 3 skurcze, jeden nawet doszedł do 70. A przy badaniu nic, szyjka skierowana do tyłu, nie zgładzona, zero rozwarcia.
Młody już 3750g, także duży chłop. Ale coś mu się nie spieszy poza brzuch. Szczerze jakoś mnie to wszystko dobiło, miałam nadzieję, że zaraz się coś zacznie a tu nic. Przeraża mnie poród po terminie, boje się cesarki, boje się że jak jeszcze podrośnie to mnie rozerwie.
Normalnie jestem rozczarowana 😥😥Łydzia lubi tę wiadomość
-
asiek96 myślę że młodemu całkiem dobrze i ciepło w brzuszku
Bądź pozytywnej myśli bo zauważyłam że jak ktoś się strasznie czegoś boi i stresuje to te dzieciaczki jakoś wyłapują ten strach i nie chcą wyjsc.... A może rano wstaniesz z lozka, wody wyleją 🤣 i będziesz pędzić na porodowke....?
Trzymam kciuki żeby wszystko szybko się rozwinęłoWiek 29 lat.
Starania o pierwsze maleństwo od lutego 2020.
Obecnie 18 CS - ten w którym pierwszy raz zobaczyłam bladziocha
18 CS ---> 18 czerwcaJest druga kreseczka!!
22.06.2021 bhcg 361,2 mIU/ml
25.06.2021 bhcg 1594,2 mIU/ml
29.06.2021 mamy pęcherzyk i ciałko zółte
06.07.2021 mamy małego człowieka 5,4mm i serduszko6w2d
03.08.2021 mamy 37,4 mm człowieka :*
13.08.2021 I prenatalne --> wszystko wporządku
15.10.2021 II prenatalne i 5 rocznica ślubu (taki mały prezencik mam nadzieję się nam pokaże i ujawni swoją płeć) mamy ok 413g małej królewny
14.12.2021 III prenatalne 1495g(prognoza do porodu 3500g i 55 cm)
11.01.2022 Mała waży ok 2144g
01.02.2022 Mała waży ok 2828gNasze Szczęście