W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Mea, może każdy niech poda swoją propozycję, a później zróbcie losowanie. 😁Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
Janinka wrote:Szona, a jakie konkretnie? Tez chętnie poczytam/wymienię się spostrzeżeniami 🤔
Dziewczyny, przepraszam, ze tak sobie wpadam znienacka, ale średnio ogarniam życie. Jak oglądam instagramy różnych (znanych) mam to się zastanawiam, gdzie popełniam błąd 🤣
Gratulacje dla świeżo upieczonych mam!
Np kiedy warto już pójść do gastrologa… 🥺 -
Martyna33 wrote:Co zabierasz z tych „normalnych”?
Można jeść w ogóle w trakcie porodu? I jeśli tak, to co jest dozwolone? Jakiś batonik energetyczny?
Miśka, ten kraj mnie przerażakrzywą robiłam z 3 tygodnie temu a wyniki poznam dopiero jutro na wizycie 🙄
Położne mówiły o batonikach, galaretkach dla sportowców (nawet nie wiem co to), ale my to pewnie nabierzemy pół Lewiatana 😂 czy można jeść zależy od szpitala, w szkole rodzenia poelcali białą czekoladę, wodę z miodem i lizaki.
O kurcze, ale Cię trzymają w niepewności. Trzymam mocno kciuki w takim razie żeby było wszystko w porządku.
Ja widziałam, że w McDonaldzie są nowe desery Twix i nie mogę się doczekać kiedy będę mogła spróbować. Nie wiem po co się katuję przeglądając takie aplikacje, ale cóż chociaż sobie popatrzę 🤷🏻♀️ -
Beza, gratulacje! Dobrze że Ci chociaż oszczędzili przebijania wód skoro i tak by to nic nie dało.
szona, dzieci mojej siostry ulewały mocno, w tym nosem. Nie był to objaw patologiczny, po prostu to niedomknięte coś tam co powoduje że dużo niemowlaków ulewa. Przeszło na dobre dopiero ok. 6 m-ca. Ale mamom ulewajacych dzieci współczuję, kilka razy widziałam tę fontannę z nosa i naprawdę byłam przerażona. Trzymaj się
Edit: z tego co wiem to wskazaniem do wizyty u gastrologa są chlustajace wymioty przez które dziecko nie przybiera na wadze.
Młoda, miałam się wczoraj odnieść do Twojego postu, napisałam długą odpowiedź ale ją w końcu usunęłam. Ja mam obniżenie narządów po ciąży. I jest to uczucie "kulki w pochwie". W ogóle myślałam że to się zdarza po sn, a jak się okazuje sposób porodu nie ma znaczenia. Polecam wizytę u fizjo uro-gin. Pokazała mi ćwiczenia. A do tego się okazało że mam jakiś spięty nerw i jak mi go rozluźniła to naorawde komfort życia seksualnego mi się poprawił. Burza w głowie się trochę normuje po połogu, naprawdę dokładnie rozumeim co przeżywasz. Trzymaj się, jesteś super Mamą!
miska, z przekąsek do szpitala miałam lizaka (i polecam ogromnie chupa chupsy, zawsze to szybka dawka cukru, zjadłam wieczorem po CC), biszkopty, i tubki owocowe. Z Tymbarku są takie z płatkami owsianymi albo kaszą jaglaną. Co się przydaje z nieoczywistych rzeczy - długi kabel do ładowarki i słuchawki przez które można rozmawiać przez telefon.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2021, 12:24
miska122, Beza27, szona, Mlodamezatka lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Szewcowa ja mam 3 koszule.
Kupowałam na allegro.
Pierwsza do porodu z konta Chelsea Clark. Rozpinana na guziki z przodu przez całą długość i z tyłu do pupy. Dość obszerna, ale to rozmiar L, teraz trochę żałuję, że nie M... Wiskoza.
I dwie po porodzie. Bardzo wygodne. Przymierzałam niedawno czy jeszcze w nie wchodzę, w razie, gdyby brzuch nie poleciał mocno w dół. Zmieściłam się. 🤣 Te są bawełniane. Z konta Dolce sonno. Obie mam w granacie.
Anna, na chyba jakieś inne, nie z moich polecajek. 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2021, 12:29
Szewcowa, Mlodamezatka lubią tę wiadomość
Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
Szona moja Klarcia spała na brzuszku więc nie odbijałam jej po karmieniu jak przysnęła - wiem, że można też odbić po prostu przekręcając dziecko brzuszkiem w dół i tu zmiana pozycji jest mniej drastyczna. 🤷🏻♀️ Co do ulewania to mogę doradzić tylko tyle żeby nie szelątać dzieckiem po karmieniu. 😜
Do gastrologa jeżeli ulewanie pojawia się po każdym karmieniu, ma dziwny kolor (np. Intensywnie żółty) albo dzidzia nie przybiera.
Chyba nie wiem nic więcej. 😔
Miska a co tam masz? Albo co do czego masz wątpliwości? ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2021, 12:28
szona lubi tę wiadomość
Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Szewcowa wrote:Beza gratulacje 🎊 ❤️ śliczny jest Gabryś i imię piękne, bardzo mi się podoba.
Księgowa, Asiek, Simons piękne brzuszki 😊 każdy inny 😊 będziecie robić / robiłyście sesje ciazowe? Bo ja się zastanawiam i nie wiem czy warto wydawać na to pieniądze czy samemu lepiej nie porobić jakiś fotek.
Jeszcze mam pytanie do mamusiek jakie miałyście koszule do porodu? Myślałam o tej od mamy ginekolog chabrowej, ale słyszałam, że jest trochę gruba i mało elastyczna. Może macie jakieś inne do polecenia?
https://formommy.pl/product-pol-1522-Koszula-ciazowa-Nina-butelkowa-zielen.html
Oraz na po:
https://formommy.pl/product-pol-1519-Koszula-ciazowa-Bella-granatowo-biala.html
A takze 3 sztuki na po (chociaż teraz już w nich śpię rotacyjnie, aby mieć zawsze 3 koszule do szpitala):
https://www.51015kids.eu/koszula-nocna-ciazowa-8w40aj
Tzn. fason jak powyżej. W smyku też są!
Wygodne, zamówiłam S i jest ok. Obecnie ważę 59.5kg, wzrost 162 cm. Ani za długa ani za krótka. Spoko bawełna.
https://www.51015kids.eu/niemowlak/strefa-przyszlej-mamy/bielizna
W linku powyżej jest więcej wzorowWiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2021, 13:27
24.03 (11dpo) ⏸️
15.04 - jest ❤️ CRL- 0.88 cm
29.04- CRL - 2,31 cm
20.05(prenatalne) - CRL-5,63 cm
8.06.- CRL- 9.73cm
16.06 - 160g ♀️
6.07- 246g
8.07-270g
15.07- II prenatalne- 300g Księżniczki ❤️
28.07 - 440g cudu ❤️
17.08(25+0)-721g
3.09 (27+3) - 960g
8.09 - III usg (28+2)- 1055g 🍀
30.09.2021 (31+3) - 1600g
17.11.2021 (38+2)- 2773g
5.12.2021 (40+6)- 2930g
53 cm piękna księżniczka 💕👶 -
miska122 wrote:Położne mówiły o batonikach, galaretkach dla sportowców (nawet nie wiem co to), ale my to pewnie nabierzemy pół Lewiatana 😂 czy można jeść zależy od szpitala, w szkole rodzenia poelcali białą czekoladę, wodę z miodem i lizaki.
O kurcze, ale Cię trzymają w niepewności. Trzymam mocno kciuki w takim razie żeby było wszystko w porządku.
Ja widziałam, że w McDonaldzie są nowe desery Twix i nie mogę się doczekać kiedy będę mogła spróbować. Nie wiem po co się katuję przeglądając takie aplikacje, ale cóż chociaż sobie popatrzę 🤷🏻♀️
Hmm ciekawe dlaczego biała czekolada? Najbardziej słodka? Zapisze sobie
Wiesz jedni ze trzymają w niepewności, a drugie ze przecież jeśli mam cukrzyce to powinnam od conajmniej 3 tygodni być na diecie. Ale lekarka stwierdziła „Ty jesteś chuda to napewno nie wyjdzie cukrzyca” taaa, chyba mało jeszcze w życiu pani doktor widziała 🙄🤷🏼♀️
A co do przeglądania jedzenia, zawsze jak jestem chora to przeglądam i patrzę co zjem jak wyzdrowieje 😂
A do czego Ty się pakujesz Miśka? Kabinowka + torba? Pampersy, podpaski, podkłady - to wszystko tyle miejsca zajmuje…
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Martyna33 wrote:Hmm ciekawe dlaczego biała czekolada? Najbardziej słodka? Zapisze sobie
Wiesz jedni ze trzymają w niepewności, a drugie ze przecież jeśli mam cukrzyce to powinnam od conajmniej 3 tygodni być na diecie. Ale lekarka stwierdziła „Ty jesteś chuda to napewno nie wyjdzie cukrzyca” taaa, chyba mało jeszcze w życiu pani doktor widziała 🙄🤷🏼♀️
A co do przeglądania jedzenia, zawsze jak jestem chora to przeglądam i patrzę co zjem jak wyzdrowieje 😂
A do czego Ty się pakujesz Miśka? Kabinowka + torba? Pampersy, podpaski, podkłady - to wszystko tyle miejsca zajmuje…
Biała czekolada, bo jak masz zakaz jedzenia, a będziesz ją podjadać to jak zwymiotujesz to nie będzie widać że jadłaś 🙈😂 tak mi przynajmniej mówiły położne 😂
Ja jestem szczupła i mam duże problemy z cukrami. Owszem otyłość może powodować cukrzycę II typu, ale nie oznacza to, że jak nie masz zbędnych kilogramów to jesteś bezpieczna.
Za bardzo nie mam się do czego spakować 😂 będę teraz mieszkać 2 tygodnie u taty, bo mamy remont w domu to przejrzę jakie ma walizki i coś pożyczę. Nie chcę kupować, bo ostatnio cienko z kasą, a zdecydowaliśmy się na prywatną salę przy porodzie, więc wolę na to odłożyć. Mam ten komfort, że mój ze mną będzie więc zamierzam dużo rzeczy dorzucić do jego walizkiale pewnie walizka i torba. Ja samych leków to mam pół plecaka zawsze jak gdzieś jadę 😂
-
Ja zamówiłam koszule z Vinted - 2 nieużywane (z Dolce Sonno i jeszcze czegoś) na pobyt i jedną używaną za grosze na poród. Jak później będę musiała wyrzucić przez plamy to nie będę żałować. Jak coś to do dzisiaj darmowa przesyłka na vinted
Szewcowa, monnkej lubią tę wiadomość
-
Z przekąsek ja mam spakowane musy w tubce i mambę 😁 mąż będzie miał w plecaku jeszcze małe soczki z tymbarka i zalewane owsianki - zostawi mi na po porodzie jakbym zgłodniała 😅Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Mój też ulewa, aa teraz na mm to już wgl.
Mamy na USG potwierdzony refluks żołądkowo przełykowy, ale nic z tym nie robimy dopóki przybiera na wadze prawidłowo.
Męża siostrzenica też tak ulewala, przeszło dopiero jak zaczęła siadać... 🤷
Wiem, że niektóre dziewczyny też używają specjalnych zagestnikow do mleka jak np Nutrution z Bebilonu, ale nie mam pojęcia jak to się sprawdza bo jeszcze nie próbowałam.szona lubi tę wiadomość
-
Noelle wrote:
Miska a co tam masz? Albo co do czego masz wątpliwości? ☺️
Mam piankę ginexid i Tantum Rosa w buteleczkach, chusteczki do higieny intymnej. Zastanawiam się czy dokupować nawilżany papier toaletowy chociażby. Warto kupić za wczasy Espumisan i coś na gorączkę, witaminę D? Brać do szpitala jakieś płyny do mycia dla dziecka? Chyba to nie ma sensu bo i tak jak coś to oni myją.
Co do wyprawki myślę nad karuzelą nad łóżeczko, poduszką do karmienia i Szumisiem. -
Biała czekolada, tak naprawdę nie jest czekoladą. Zawiera tylko tłuszcz kakaowy, a mleczna i deserowa miazgę kakaową ( może uczulać)
24.03 (11dpo) ⏸️
15.04 - jest ❤️ CRL- 0.88 cm
29.04- CRL - 2,31 cm
20.05(prenatalne) - CRL-5,63 cm
8.06.- CRL- 9.73cm
16.06 - 160g ♀️
6.07- 246g
8.07-270g
15.07- II prenatalne- 300g Księżniczki ❤️
28.07 - 440g cudu ❤️
17.08(25+0)-721g
3.09 (27+3) - 960g
8.09 - III usg (28+2)- 1055g 🍀
30.09.2021 (31+3) - 1600g
17.11.2021 (38+2)- 2773g
5.12.2021 (40+6)- 2930g
53 cm piękna księżniczka 💕👶 -
Dziękuję dziewczyny, kochane jesteście ❤️
My się poznajemy, na razie głównie śpi, choć dziś miał atak płaczu. Ale mam wrażenie że jest na razie dość spokojnym dzieckiem 😛 albo oszczędza chwilowo mamę póki ciężko wstawać 😅
Nie mogę się doczekać większej swobody ruchu
Ja większość koszuli mam doctora napa i bardzo polecam, do porodu też taką miałam ale skończyło się w szpitalnej 😛
Ja miałam przekąski dokładnie takie
ale nie pozwolili mi nic jeść, nie wiem czy pozwalają jeśli poród jest zupełnie naturalny a nie indukowany
Młody u mnie je samo modyfikowane, z piersi mi nic nie leci na razie, ale przystawiam go za każdym razem, potem laktator, zobaczymy jak będzie 🤷🏻♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2024, 13:09
Szewcowa, Noelle, monnkej lubią tę wiadomość
-
miska122 wrote:Mam piankę ginexid i Tantum Rosa w buteleczkach, chusteczki do higieny intymnej. Zastanawiam się czy dokupować nawilżany papier toaletowy chociażby. Warto kupić za wczasy Espumisan i coś na gorączkę, witaminę D? Brać do szpitala jakieś płyny do mycia dla dziecka? Chyba to nie ma sensu bo i tak jak coś to oni myją.
Co do wyprawki myślę nad karuzelą nad łóżeczko, poduszką do karmienia i Szumisiem.miska122 lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
miska122 wrote:Mam piankę ginexid i Tantum Rosa w buteleczkach, chusteczki do higieny intymnej. Zastanawiam się czy dokupować nawilżany papier toaletowy chociażby. Warto kupić za wczasy Espumisan i coś na gorączkę, witaminę D? Brać do szpitala jakieś płyny do mycia dla dziecka? Chyba to nie ma sensu bo i tak jak coś to oni myją.
Co do wyprawki myślę nad karuzelą nad łóżeczko, poduszką do karmienia i Szumisiem.
U nas poduszka do karmienia się nie sprawdza. Mam z Colorstories i jest jakaś taka niewygodna i się wysuwa. Za to karuzela nad łóżeczkiem i szumiś chodzą często 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2021, 14:40
miska122 lubi tę wiadomość
👱♀️: 34 lata
AMH: 0,2 ng/ml ⬇️
Problem z niepękającymi pęcherzykami - częste torbiele
Niedoczynność tarczycy -> Letrox 100 👍
10.2021 - córeczka ❤️
07.2022 - wznowienie starań o drugi cud
02.2023 - Clo + Ovitrelle + Duphaston ❌️
03.2023 - Clo + Ovitrelle + Duphaston ❌️
04.2023 - Clo + Ovitrelle + Duphaston ❌️
05.2023 - przerwa
-
Dzięki za polecenie koszul. Wzięłam 2 z allegro te co Simons, a to porodu to jeszcze pomyślę może ten Doktor Nap lub ta co Ateny. Poszukam jeszcze na vinted 😊
Beza, polubiłam za spokojnego Gabrysia i pyszne przekąski😋
Z tego co wiem to powinni pozwolić na jedzenie i picie przy porodzie sn. Tak nam mówili na szkole rodzenia i jest to w standardach opieki porodowej. Może faktycznie przy indukcji jest inaczej, pewnie jak wszystko zależy od szpitala i personelu.2.01.22 ❤️❤️❤️ Nasza Córeczka 😍