W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Simons nie boj zaby! Beda na pewno zachwyceni! Wiecej kciukow do trzymania bedzie tylko ✊🏻✊🏻
Noelle te pomiary to dzisiaj od czapy. Szyjka najpierw zmierzona na 3,3 cm a potem na 4 cm. Glowka, brzusio wszystko w terminie. A ta kosc udowa nagle mniejsza niz tydzien temu na 16+1.
Ale jak patrze na zdjecie to po jego lapkach nie wyglada jakby konczyny mialy byc za krotkie 😅 Ignaś az sie za glowie lapie jak ten czas leci !
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2021, 07:29
Rucola, Noelle, Simons_cat, Księgowa, Atena37, Annamaria, Zielone.Slonce, miska122, kokoszka31, *Agape*, Natka95, szona lubią tę wiadomość
13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F
6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻
Starania od 07.2019
11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
01.2021 - IVF start - IMSI
29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
MTHFR hetero i PAI homo ❌
Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌ -
Mloda, jaki słodziak!
Simons, powodzenia
Ja powiedziałam rodzicom dzień przed wigilią
Tata leżał oczywiście ze swoją ulubioną kotką przed telewizorem i tylko rzuciłam, że za niedługo może z kim innym będą tak leżeć zaraz załapli 😅
Dziewczyny, która nie śpi i ma pół kciuka to poproszę, bo właśnie się zbieram na usg, nie mogę uwierzyć że to ostatnie prenatalne 🥺Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2021, 06:17
Atena37, kokoszka31, Noelle, lawendowePole, Simons_cat, szona lubią tę wiadomość
-
Natka juz ostatnie prenatalne ?! 🙈🙈🙈 kciuki mocne
Kokoszka no nieeeee. Najgorzej 😔
Simons i jak było? 😁Natka95 lubi tę wiadomość
13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F
6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻
Starania od 07.2019
11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
01.2021 - IVF start - IMSI
29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
MTHFR hetero i PAI homo ❌
Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌ -
Niby wszytko ok, maly wazy 1557 gram, leży głową w dół.. parametry ok, różnice między poszczególnymi max. kilka dni, także praktycznie ich nie ma przepływy dobre.
Ale i tak nie jestem usatysfakcjonowana wizytą 🤷♀️ gin nie sprawdzil szyjki, zmierzył tylko przez usg jak zapytałam, niby 3.54, powiedział że ok... ale żadnego badania czy miękka czy twarda, czy nie ma jakiegoś rozwarcia.. Nie wiem 🤷♀️🙄 za żadnym razem tego nie sprawdzał, a on robił wszystkie prenatalne.
Czekam 2 tyg na wizytę u swojego lekarza, który też pierwszy raz palpacyjnie mnie zbadał pierwszy raz miesiąc temu na wizycie, bo mu nawciskałam że niepokoją mnie jakieś kłucia.. Chyba nie tak to powinno wyglądać z tego co widzę u innych dziewczyn..Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2021, 09:05
Simons_cat lubi tę wiadomość
-
Natka u mnie lekarz od prenatalnych też sprawdzał tylko maluszka. 😕 Nawet na tych ostatnich prenatalnych nie powiedział mi, że mam skróconą szyjkę a dzień później okazało się, że ma 1,5 cm. 🙈
Najważniejsze, że z małym wszystko dobrze i ma ładną wagę. ❤️ Też już gotowy do wyjścia. 😁
Masz jakieś foto?! 🤩Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2021, 09:18
Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Noelle wrote:Natka to tak jak u nas. 😂
Ostatnie zdjęcie buzi mamy z drugich prenatalnych a i tak już w połowie była zakryta. 🙈
Teraz każde zdjęcie to kółko, które podobno jest owalem głowy. 😅
Dokładnie 🤣 albo jakieś dziwne wykresy z przepływami, z których nic nie wiem 🤔Noelle lubi tę wiadomość
-
Pozdrawiam Was serdecznie wraz z moim odwracającym się szogunem. 🙈
Zdjęcie takie rozmemłane bo szybko sięgałam po telefon żeby uchwycić tego wygibasa. 😂Księgowa, Atena37, kokoszka31, Natka95, Simons_cat, Makino, asiek96, szona, Beza27, *Agape*, Rucola, Mlodamezatka, Jusia88, malwaxxx28, lawendowePole lubią tę wiadomość
Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Mi szyjkę sprawdził doktor u którego byłam na wizycie pomiędzy wizytami u mojego. Ale sprawdził tylko wygląd, a nie długość. Teraz lekarka nie zmierzyła, a koleżanka miała zmierzoną więc chyba powiem doktorowi, żeby zetknął, bo do czego ma się później odnosić jak się zacznie coś dziać? 🤷😡
Powiedziałam rodzicom, ale było okropnie. Oni się cieszyli bardzo, a ja byłam wściekła. Że cieszą się aż za bardzo! Że jak mogą się tak cieszyć i nie pamiętać jak to było wcześniej! 😭😭😭😭😭😭😭 Nie powiedziałam tego oczywiście, bo zabierać im radości też nie mogę, ale jestem taka zła i jest mi tak przykro. Tym bardziej, że jeszcze mama wyskoczyła z głupim tekstem, że "się dzieci postarały" 😡 dalej mi się chce ryczeć jak o tym pomyśle. Dzisiaj już mi trochę lepiej i staram się nie świrować. Nie tak to miało wyglądać, ale no nie jestem w stanie tego ogarnąć na pozytywnie...Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
nick nieaktualnySimons_cat wrote:Mi szyjkę sprawdził doktor u którego byłam na wizycie pomiędzy wizytami u mojego. Ale sprawdził tylko wygląd, a nie długość. Teraz lekarka nie zmierzyła, a koleżanka miała zmierzoną więc chyba powiem doktorowi, żeby zetknął, bo do czego ma się później odnosić jak się zacznie coś dziać? 🤷😡
Powiedziałam rodzicom, ale było okropnie. Oni się cieszyli bardzo, a ja byłam wściekła. Że cieszą się aż za bardzo! Że jak mogą się tak cieszyć i nie pamiętać jak to było wcześniej! 😭😭😭😭😭😭😭 Nie powiedziałam tego oczywiście, bo zabierać im radości też nie mogę, ale jestem taka zła i jest mi tak przykro. Tym bardziej, że jeszcze mama wyskoczyła z głupim tekstem, że "się dzieci postarały" 😡 dalej mi się chce ryczeć jak o tym pomyśle. Dzisiaj już mi trochę lepiej i staram się nie świrować. Nie tak to miało wyglądać, ale no nie jestem w stanie tego ogarnąć na pozytywnie...
Simons, a Twoi rodzice wiedzą o twoich stratach? Mam nadzieję, że nadejdzie moment, że zaznasz spokoju i choć trochę pozytywnie będziesz myśleć ❤. Choć wiem, że to będzie ciezkie -
nick nieaktualnySimons, może tak chcieli sytuację rozładować, jeśli wiedzą o twoich stratach to na pewno im to siedzi w głowie cały czas. Mogli lepiej zareagować (dzieci się postarały - z tym to się mama nie postarała😒) ale wzięłaś ich z zaskoczenia😁
Mi teściowa pierwsze co powiedziała "to jeszcze wcześnie" jak odważyłam się powiedzieć o ciąży w 14tc.. potem to jeszcze powtórzyła w 20tc. Jak ktoś na głos wątpi w twoją ciążę (mimo że ty to może robisz bez przerwy) to jest jak policzek w twarz.
Nie złość się na rodziców, cieszą się bardzo i chcą żebyś o tym wiedziała. Ale na pewno nie zapomnieli o waszej historii starań, pewnie całą noc o tym myśleli i się martwili.
szona, lawendowePole lubią tę wiadomość
-
Simons, ja myślę, że to właśnie te straty wywołały taka radość. A w euforii jak w złości - można powiedzieć kilka słów za dużo, bądź nie tak. Odpuść im, oni chcą się cieszyć razem z Tobą.
szona, malwaxxx28 lubią tę wiadomość