W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Alutka128 wrote:Poproszę o pół kciuka, dzisiaj byłam na badaniach krwi na tarczycę, jutro wyniki, strasznie się boje tego wyniku szczególnie że od kilku dni odczuwam tak jakby kluskę w gardle tam gdzie tarczyca....
Bierzesz witaminy dla kobiet w ciąży z jodem? Czy używasz sól jodowaną?
Często dziwne wyniki tarczycy, są spowodowane niedoborem jodu. Tego pierwiastka są śladowe ilości w diecie.
24.03 (11dpo) ⏸️
15.04 - jest ❤️ CRL- 0.88 cm
29.04- CRL - 2,31 cm
20.05(prenatalne) - CRL-5,63 cm
8.06.- CRL- 9.73cm
16.06 - 160g ♀️
6.07- 246g
8.07-270g
15.07- II prenatalne- 300g Księżniczki ❤️
28.07 - 440g cudu ❤️
17.08(25+0)-721g
3.09 (27+3) - 960g
8.09 - III usg (28+2)- 1055g 🍀
30.09.2021 (31+3) - 1600g
17.11.2021 (38+2)- 2773g
5.12.2021 (40+6)- 2930g
53 cm piękna księżniczka 💕👶 -
Alutka128 wrote:Poproszę o pół kciuka, dzisiaj byłam na badaniach krwi na tarczycę, jutro wyniki, strasznie się boje tego wyniku szczególnie że od kilku dni odczuwam tak jakby kluskę w gardle tam gdzie tarczyca....
Trzymam kciuki ! ✊Dawaj znać ☺️
U mnie mimo podwyższenia dawki leku Euthyrox i tak poziom tsh wzrósł i musze powtórzac i kontrolować wynik. -
Atena37 wrote:Trzymamy kciuki!
Bierzesz witaminy dla kobiet w ciąży z jodem? Czy używasz sól jodowaną?
Często dziwne wyniki tarczycy, są spowodowane niedoborem jodu. Tego pierwiastka są śladowe ilości w diecie.
Ja mam stwierdzone Hashimoto od kilku lat, i od kilku lat przyjmuje hormony,
Mam niedobór selenu, i Wit D, dlatego teraz tylko to suplementuje no i oczywiście letrox 50 -
Alutka, kciuki na pokładzie ! Ale o tarczycę się tak nie martw, ja lecze niedoczynność wiele lat a lekarze przecierali oczy, bo moja tarczyca w badaniu wygląda super. najważniejszy jest wynik badania.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2021, 11:07
-
Justyna.Optyk wrote:Alutka, kciuki na pokładzie ! Ale o tarczycę się tak nie martw, moja ja lecze niedoczynność wiele lat a lekarze przecierali oczy, bo moja tarczyca w badaniu wygląda super. najważniejszy jest wynik badania.
Mój ginekolog się zdziwił że ostatnio jakieś 2 miesiące temu TSH wynosiło 8,5 reszta wyników też tak sobie a zaszłam w ciążę. Lekarz mi mowi że skoro zaszłam z takimi wynikami to bedzie wszystko dobrze, że widocznie aż tak źle z tą tarczyca nie jest -
Alutka128 wrote:Mój ginekolog się zdziwił że ostatnio jakieś 2 miesiące temu TSH wynosiło 8,5 reszta wyników też tak sobie a zaszłam w ciążę. Lekarz mi mowi że skoro zaszłam z takimi wynikami to bedzie wszystko dobrze, że widocznie aż tak źle z tą tarczyca nie jest
Trzymam kciuki, żeby było dobrze ! 😊 Dawaj znać co i jak. -
Ciuchlandowy szaber 🤣 nie wiedziałam że dziś pół ceny na dziecięce ciuchy, poszłabym na dostawę. Ale dzięki temu za to wszystko zapłaciłam 21 zł. Jedno body wzięłam na ryzyk - fizyk bo zaplamione, ale jak zwykle mydełko z Edeki dało radę (to z rossmanna zawiodło niestety xd).
Co najśmieszniejsze, mydełko z niemieckiej Edeki, które kupiłam do odplamiania, jest produkowane w PL, jakieś 30km od mojego domu rodzinnego. 🤣🤣Noelle, kokoszka31, Ola-olenka, Beza27, Salv lubią tę wiadomość
-
kokoszka31 wrote:Alutka kciuki 🤞
Ja dziś się wscieklam do kwadratu.. miałam mieć wizytę dziś j dr prowadzącej i co... Odwołali kurna.. jakaś nagła sytuacja 😭 w sobotę to samo było, ale w luxmed.. co za fatum 😭
Kochana, nie wiem jak Ty, ale ja mam przeczucie, że u Ciebie będzie chłopak -
Justyna.Optyk wrote:Płacisz za te wizyty ? Jeśli tak, siadlabym przy stronie znanylekarz i zapisała się na najbliższy termin. Powiedziała jaka jest sytuacja, że ciągle odwołują wizyty a Ty miałaś już dawno USG i chcesz, by lekarz sprawdził, czy wszystko okej.
Kochana, nie wiem jak Ty, ale ja mam przeczucie, że u Ciebie będzie chłopak
Usg z soboty odwołali mi w Luxmed, mam tam pakiet z pracy więc nie płacę.
A dziś odwołali mi lekarkę z innej prywatnej przychodni gdzie prowadzę ciążę..
Oczywiście obie sytuacje niezależne od siebie i pierwszorazowe tylko tak pechowo się to złożyło do kupy.. że tu i tu jakieś nieprzewidziane akcje.
Jutro mnie przepisali na zastępstwo na 15 w tej prywatnej przychodni więc może w końcu zobaczę mojego szkraba..
Justyna.Optyk, lawendowePole lubią tę wiadomość
-
kokoszka31 wrote:Usg z soboty odwołali mi w Luxmed, mam tam pakiet z pracy więc nie płacę.
A dziś odwołali mi lekarkę z innej prywatnej przychodni gdzie prowadzę ciążę..
Oczywiście obie sytuacje niezależne od siebie i pierwszorazowe tylko tak pechowo się to złożyło do kupy.. że tu i tu jakieś nieprzewidziane akcje.
Jutro mnie przepisali na zastępstwo na 15 w tej prywatnej przychodni więc może w końcu zobaczę mojego szkraba..kokoszka31 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny mamy to! ❤❤❤
Boze nasze dziecko jest zdrowe ! 🥺🥺🥺😍😍😍😍🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰 jaka radosc!
Nie ma ryzyka zadnych z zespolow! 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰
Zdrowiutkie malenstwo!
Przypomne wam ze mielismy podejrzenie Zespolu downa
z ryzykiem 1:24 , oraz 1:100 zespolu edwardsa.
NIC NIE MA 😍😍😍😍 JEST ZDROWIUTKIE !!!!! 🥰🥰🥰
Warto zrobic glebsze badania!🥰🥰
O matko jak sie cieszymy!!!!!
Zaczynam cieszyc sie ciaza od nowa 😍😍😍😍😍
A tutaj👇👇👇👇 w tym brzucholu siedzi DZIEWCZYNKA!!!!!!!!!!!!
https://zapodaj.net/657e122cce564.jpg.htmlkokoszka31, Justyna.Optyk, Martyna33, lawendowePole, Natka95, Beza27, Bc_m, *Agape*, Salv, Mlodamezatka, szona, malwaxxx28 lubią tę wiadomość
👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Alutka kciuki 🤞
Marienn jaka to musi być ulga, gratuluję z całego serca, rosnijcie dalej zdrowo 🥰
Kokoszka mam nadzieję że już koniec z odwoływaniem wizyt 🤞
Justyna widzę że łowy udane 😂 ja ciągle coś na vinted kupuje 🙈
Ostatnie zdobycze 😁
Ja dzisiaj dla siebie kupiłam mnóstwo ciuchów w każdym możliwym sklepie jaki mi przyszedł do głowy, pewnie część zwrócę bo nie będzie pasować 🤷🏻♀️
ale jedziemy na kilka dni w góry a ja się źle czuje we wszystkich moich ubraniach i chodzę w jednej bluzce i jednych spodniach jak wychodzę z domu 🙈 żeby chociaż z 3 bluzki pasowały i jakieś letnie spodnie 🤞Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2021, 14:42
szona lubi tę wiadomość
-
Marienn, super!! ❤❤
Kokoszka, współczuję.. wiem jak to jest się nastawic na wizytę, która potem jest odwołana 😒
Justyna, Beza widzę że szaleństwo zakupowe 🥰 dobrze, dobrze!
Ja zabralałam się za pakowanie torby dzisiaj 🙉 te mini pampki mnie roczulają na maxa 🥺kokoszka31, Justyna.Optyk, szona lubią tę wiadomość
-
Natka dzisiaj włączyłam zakupowego turbo kopa, bo to jeden z niewielu dni, gdy czuje się dobrze. Wczoraj znów mnie poranne rzyganie i migrena wyłączyły na cały dzień. Dzisiaj mam wrażenie, że fruwam z metr nad ziemią. Powoli się zaczynam kompletować i z tych "higienicznych" zakupów. Kupiłam podkładów poporodowe, gatki te siateczkowe, podkłady na łóżko, wkładki laktacyjne. Tak będę kupowała na bieżąco to, co będzie w promocji 😁
kokoszka31, Natka95, Annamaria, malwaxxx28 lubią tę wiadomość
-
Justyna, dobrze że masz takie dni i udaje Ci się je na maxa wykorzystać 😅 może już powoli będą Ci przechodzić te wymioty 😃
My wczoraj zamówiliśmy łóżeczko, teraz znalalam komodę z Ikei i pewnie poszukam do niej jakichs organizatorów, żeby małemu rzeczy posegregować i zamówię w końcu 😅
Niby jeszcze 2 miesiące, ale zaczynam się bać 🙈🙈