W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Księgowa wrote:Tak normalnie, to pierwszy pomiar powinien być między 18 a 22 tc. Aczkolwiek może być tak, ze lekarz to sprawdza, a ty o tym nie wiesz 😉 robi Ci badanie na fotelu ginekologicznym? Czy tylko USG?
Na prenatalnych miałam badanie palpacyjne a tak to tylko usg waginalne i przezbrzuszneStarania od 2019 🚼
👱🏼♀️33👱🏻♂️34
▪️Luty 2020 CP 7 tc 💔
( operacja jajowód zachowany )
▪️Maj 2021 klinika w De
Endometrioza
Zrost lewego jajnika z macicą
Lewy jajowód niedrożny
▪️Sierpień 2021 IVF
Protokół długi
19.08 punkcja 10:15 🧫🔬💉
Pobrano 9 komórek, zapłodniło się 6
24.08 Transfer 🐣 14:05 🍀
Mamy jeszcze ❄️❄️ blastki
Beta 6 dpt 31,6 Prog 11,6
Beta 9 dpt 128,0 Prog 29,40
Beta 14 dpt 800,0 Prog 51,5
13.09 Pierwsze USG 😍🤞🏻
20.09 Mamy ❤️
12.10 Wizyta 👩🏼⚕️ CRL 3cm 😍
03.11 Prenatalne 12+6 CRL 6,49 cm chłopczyka 💙
04.01.22 połówkowe 21+5 457 g 💙
17.02 badanie III trymestru 28+0 1260g i 37 cm milosci 💙
Marcel 23.04.2022 16:51
Nagłe cc z powodu gestozy 37tc+2d
2930g szczęścia i 50cm miłości 🥰
-
Annamaria wrote:Martyna, same oczka solą - przemywałam tylko jak było widać rano jakąś wydzielinę w kącikach. Tak prewencyjnie nie używałam soli do nich i nie gmerałam bez potrzeby.
Za to rano przy pierwszym przewijaniu pieluszki mam miseczkę z ciepłą wodą i koszyczek z wacikami. I ja po prostu całą buźkę po spaniu rano myję pierwszym wacikiem, zanim ją rozbiorę do pieluszki i umyję tyłeczek
Wtedy takie umycie okolic oczu ciepłą wodą wystarcza, nie trzeba sterylnej soli fizj z buteleczki, jak nic się nie dzieje
Pięknie Ci dziękuje za odpowiedz! Przydałoby się takie mini szkolenie od Ciebie hihi. Będę miała jeszcze na SR zajęcia o pielęgnacji to może czegoś ciekawego się dowiem
I dziękuje za polecenie hagi- kupiłam całą serie
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Jusia88 wrote:Na prenatalnych miałam badanie palpacyjne a tak to tylko usg waginalne i przezbrzuszne
To jak masz dopochwowo to na pewno sprawdza szyjkę. 😊Jusia88 lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Martyna33 wrote:Pięknie Ci dziękuje za odpowiedz! Przydałoby się takie mini szkolenie od Ciebie hihi. Będę miała jeszcze na SR zajęcia o pielęgnacji to może czegoś ciekawego się dowiem
I dziękuje za polecenie hagi- kupiłam całą serie
No te kosmetyki z hagi wymiataja😉Martyna33, szona lubią tę wiadomość
-
Jusia88 wrote:Witam się w 5 miesiącu ciąży 🙈🙈Omg dalej ciężko mi w to uwierzyć 😳 brzuch już mam spory jak na ten tydzień 🙈 a przytyłam tylko 2 kg od początku
Aya skąd taki świetny gif ? 😂
Ja chyba powoli odczuwam ruchy takie muśnięcia i trzepotanie 🙈😍 i czuje już jak macica czasami twardnieje i się „stawia”
Ja przepływy miałam sprawdzane do tej pory na prenatalnych, zastanawiam się od kiedy sprawdzają szyjkę ? Od połówkowych ?
O matko, ale zleciało 🙈 u mnie przepływy sprawdza co usg 🤷🏻♀️ szyjka pierwszy raz z moją wiedzą teraz na 'wstępnych polowkowych' xd
Też w tym czasie czułam takie muśnięcia, tylko jak leżałam lub schyliłam się po cośczęsto miałam tak że czasami czułam 'czesto' a był dzień że może jedno muśnięcie 🤷🏻♀️
Od 3 dni czuję ruchy już tak totalnie. Regularnie. Aż jakoś tak mi dziwnie 🙈 jakby jakaś 🐠 tam się kotłowała xd
A gif w Google mi wyskoczył xdWiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2021, 09:44
Jusia88, kokoszka31, Simons_cat lubią tę wiadomość
-
Hm ja ani razu nie miałam badanej szyjki palpacyjnie 🤔 nie wiem czy to ok czy nie ..🧐
Tylko usg. Na połówkowych że szyjka 3,2cm i że to super jak na mnie i tyle. 😒
Od tej nieszczęsnej glukozy czyli od poniedziałku codziennie wieczorem wymiotuje , czuję mdłości i głową mi prawie eksploduje. Mam nadzieję że to się zaraz skończy bo on ok 16- 17tej jestem zgon 🥴 -
Mea wrote:Hm ja ani razu nie miałam badanej szyjki palpacyjnie 🤔 nie wiem czy to ok czy nie ..🧐
Od tej nieszczęsnej glukozy czyli od poniedziałku codziennie wieczorem wymiotuje , czuję mdłości i głową mi prawie eksploduje. Mam nadzieję że to się zaraz skończy bo on ok 16- 17tej jestem zgon 🥴Nie powinno się sprawdzać palpacyjnie dopóki poród się nie zacznie, wystarcza badanie usg
Mea lubi tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Ola-olenka wrote:Ja tez przybieralam tak malo że już i diabetolog i gin krecili nosem. A efekt koncowy mega- ze szpitala wychodzilam z plaskim brzuchem😉
Ja miałam moment krytyczny psychicznie, bo po prostu nienawidziłam tej diety i czułam się okradziona z ciezarnego podjadania. Pielęgniarki zachwycone, że będę miała figurę po ciąży, a ja miałam to gdzieś. Ale pod koniec ciąży już inaczej na to patrzęw poniedziałek mam wizytę, zobaczymy jak waga będzie wyglądać teraz.
-
Mea wrote:Hm ja ani razu nie miałam badanej szyjki palpacyjnie 🤔 nie wiem czy to ok czy nie ..🧐
Od tej nieszczęsnej glukozy czyli od poniedziałku codziennie wieczorem wymiotuje , czuję mdłości i głową mi prawie eksploduje. Mam nadzieję że to się zaraz skończy bo on ok 16- 17tej jestem zgon 🥴
Mea, z doświadczenia mogę Ci powiedzieć, ze USG jest dokładniejsze niż badanie palpacyjne. 😊 Także jest wszystko w porządku.Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
miska122 wrote:Ja miałam moment krytyczny psychicznie, bo po prostu nienawidziłam tej diety i czułam się okradziona z ciezarnego podjadania. Pielęgniarki zachwycone, że będę miała figurę po ciąży, a ja miałam to gdzieś. Ale pod koniec ciąży już inaczej na to patrzę
w poniedziałek mam wizytę, zobaczymy jak waga będzie wyglądać teraz.
Ja mam porównanie z pierwszaciaza gdzie jadlam wszystko i na plusie 20kg ktore spadlo po roku dopiero. Też mialam chwile zalamania bo co chwile musialam odstawiac kolejne produkty i niewiele mi zostawalo to cieszylam sie ze byla ta dieta -
Ayayanee wrote:O matko, ale zleciało 🙈 u mnie przepływy sprawdza co usg 🤷🏻♀️ szyjka pierwszy raz z moją wiedzą teraz na 'wstępnych polowkowych' xd
Też w tym czasie czułam takie muśnięcia, tylko jak leżałam lub schyliłam się po cośczęsto miałam tak że czasami czułam 'czesto' a był dzień że może jedno muśnięcie 🤷🏻♀️
Od 3 dni czuję ruchy już tak totalnie. Regularnie. Aż jakoś tak mi dziwnie 🙈 jakby jakaś 🐠 tam się kotłowała xd
A gif w Google mi wyskoczył xd
Tez bardziej odczuwam jak leżę bo jak jestem w ruchu to nie albo tak nie skupiam uwagi 🙈 aż nie mogę uwierzyć że we mnie rośnie człowiek 🙈😍
Kiedy masz połówkowe ? Czy już mialas ?
Ayayanee lubi tę wiadomość
Starania od 2019 🚼
👱🏼♀️33👱🏻♂️34
▪️Luty 2020 CP 7 tc 💔
( operacja jajowód zachowany )
▪️Maj 2021 klinika w De
Endometrioza
Zrost lewego jajnika z macicą
Lewy jajowód niedrożny
▪️Sierpień 2021 IVF
Protokół długi
19.08 punkcja 10:15 🧫🔬💉
Pobrano 9 komórek, zapłodniło się 6
24.08 Transfer 🐣 14:05 🍀
Mamy jeszcze ❄️❄️ blastki
Beta 6 dpt 31,6 Prog 11,6
Beta 9 dpt 128,0 Prog 29,40
Beta 14 dpt 800,0 Prog 51,5
13.09 Pierwsze USG 😍🤞🏻
20.09 Mamy ❤️
12.10 Wizyta 👩🏼⚕️ CRL 3cm 😍
03.11 Prenatalne 12+6 CRL 6,49 cm chłopczyka 💙
04.01.22 połówkowe 21+5 457 g 💙
17.02 badanie III trymestru 28+0 1260g i 37 cm milosci 💙
Marcel 23.04.2022 16:51
Nagłe cc z powodu gestozy 37tc+2d
2930g szczęścia i 50cm miłości 🥰
-
Monia na mm możliwe są zaparcia.
Ja generalnie robie tak, że jak młoda się nie męczy to czekam aż kupa sama się zjawi a jeśli widzę, że doskwiera jej brzuszek to podaje czopka. Dzisiaj mamy np 5 dzień bez kupy… 😅
Dziecko powinno się dopajać wodą dopiero w momencie rozszerzania diety - wszystko poza mlekiem jest traktowane jako RD. ☺️ Jeżeli teraz podasz wodę to dziecko mniej zje i mniej przybierze.Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Boże, proszę ojojacie mnie bo nie umiem sobie poradzić sama ze sobą 😭
Przez przypadek (mąż myślał, że śpię) usłyszałam rozmowę z moją siostrą. Okazuje się, że ona już zorganizowała mi baby shower, który ma być jutro. Nie chodzi mi o to, że dowiedziałam się o tej niespodziance ale wydaje mi się to baaaaaardzo, baaardzo za wcześnie 😭😭😭 a ona jest taka szczęśliwa, że będzie ciocią i wgl wszystko słodko pierdząco, w gorącej wodzie kąpana. I mój mózg ciążowy oczywiście zamiast się cieszyć, od wczoraj ma takiego doła, że siedzę i płaczę bo czuję jakąś taką nutkę zawodu, że jest to tak bardzo wcześnie i nie tak powinno być 😭😭😭 -
Księgowa wrote:Mea, z doświadczenia mogę Ci powiedzieć, ze USG jest dokładniejsze niż badanie palpacyjne. 😊 Także jest wszystko w porządku.
Księgowa lubi tę wiadomość
-
Jusia88 wrote:Tez bardziej odczuwam jak leżę bo jak jestem w ruchu to nie albo tak nie skupiam uwagi 🙈 aż nie mogę uwierzyć że we mnie rośnie człowiek 🙈😍
Kiedy masz połówkowe ? Czy już mialas ?
Mam w poniedziałekale na ostatniej wizycie moja Gin trzymała mnie 40 min na fotelu i mówiła że zrobi mi takie wstępne połówkowe 😅 śmiejemy się że połowę połówkowych mam za sobą teraz reszta ;d
Jusia88 lubi tę wiadomość
-
K&K wdech i wydech. 😉
Po 30 tc jak zaczniesz mieć problemy z ogarnięciem siebie i życia to będziesz dziękować, że zrobiła to tak szybko. 😅 Chociaż to wcale nie jest szybko tak mi się wydaje. 🤷🏻♀️
Co do wagi to ja zaszłam w ciąże z wagą niecałe 59 kilo, do porodu turlałam się jako prawie 76 kilowa kula. 🤣 Więc też sobie pofolgowałam. Za to teraz - na kp i diecie dostosowanej pod młodą ważę już 57 kilo z hakiem. 😅Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
K&K no powiem Ci ze miałabym to samo dokladnie. Wyłam jak krowa jak mi mama jakieś kocyki poznosiła ostatnio....
Mimo wszystko, zazdro... Ja wiem ze mi nikt nie zrobi takiej niespodzianki. -
Dziewczyny, pytanie.
Czy któraś ma fotelik Maxi Cosi Pebble Pro albo Maxi Cosi CabrioFix? Jakieś opinie?