W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Noelle wrote:Annamaria jak dobrze, że jesteś i odpowiadasz na moje obłąkańcze pytania. ❤️🙈
Z dnia na dzień czuję coraz bardziej jak dziecko we mgle. 😅
Justyna wpisujemy na pierwszą stronę? ☺️
starania od 08.2020
17.02.2021 ⏸ 💕
17.02.2021 Beta 132, Prog 44,5 →22.02.2021 Beta 980😍
08.03.2021 CRL - 0,37cm
29.03.2021 CRL - 2cm
19.04.2021- 6,5cm 👶🏻
17.05.2021 - kolejna wizyta
-
Annamaria piękne ubranka 😍
Noelle patrzyłam w preglife ale dopiero jak powiedzialas, że to ta apka to znalazłam, wcześniej byłam w tym samym miejscu i nie widziałam 🤦🏻♀️
Czy ktoras z was wie, jak zaradzić migrenom w 2 trymestrze? Podobno to dość częsty objaw.
Pije bardzo dużo, na pewno ponad 2 l dziennie samej wody + jakieś soki/kawę/herbatę czasem, kompocik (mniam 😋)
I zaczęłam brać magnez 375mg (za dużo, za malo?)
Wysypiam się w miarę
Ćwiczę jogę, czasem jakieś ćwiczenia dla ciezarnych.
Czasem mam dość niskie ciśnienie ale czasem też normalne więc to chyba też nie to np 97/55, a czasem 115/65 i w obu przypadkach mnie boli głowa 😞
Co jeszcze mogę robić, nie chcę brać za dużo apapu 😔 staram się jak najmniej
PS. Księgowa to najmilsza osoba na świecie 😘 dzięki jeszcze raz za informacyjną rozmowę 😊Księgowa, Justyna.Optyk lubią tę wiadomość
-
Beza, ja cierpię na migreny i może ty coś jesz, co ja powoduje? Ja np. mam ją po serze (w każdej postaci), ale migreny lubią łapać po orzechach, czekoladzie, pomidorach. Może jeszcze któryś z tych składników i trzeba go spróbować odstawić?
Polecam się na przyszłość ❤️Beza27 lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Weszłam na pierwszą stronę i... Ile już Was tu jest! ❤️❤️
Noelle masz termin, kiedy ja planowana punkcję 😄Noelle lubi tę wiadomość
Ona+On - wszystkie wyniki w normie
02.20 Lewy jajowód niedrożny
19.09.20 - I IUI ☹️🍷
12.11.20 - II IUI 🍷
31.01.20 - III IUI 🍺🍺🍺🍺
02.2021 Spadek jakości nasienia - ruchliwość 0%, morfologia 1%
04.2021 morfologia 11%, ruchliwość A+B 76% 💪💪💪✔️✔️
Oboje - suplementacja plus dieta i ruch✔️✔️
Gameta Gdynia:
04.21 AMH 1,31 ng/ml (duży spadek - 03.20 prawie 4 ng/mol)
TSH, FT3, FT4 ✔️
Plan:
Długi protokół:
Ovulastan ✔️
Gonapeptyl Daily ✔️
Bemfola ✔️
Menopur ✔️
Mensinorm ✔️
21.06.21 punkcja 🍀🍀
Mamy 4 komórki
26.06.21 transfer 4.1.1. 😭
27.07.21 transfer 3.1.1. 😭
30.08.21 transfer 4.2.2. 😭
Mamy ❄️ 2.1.2 ostatnia... Najważniejsza... ❤️
Plan - immunologia i... Znów zacząć wspólnie cieszyć się małymi rzeczami, uśmiechać się do siebie nawzajem...
ANA1 dodatnie
Następnie: ANA3, KIR, HLA-C, CBA, IMK -> Paśnik ? -
Księgowa wrote:Beza, ja cierpię na migreny i może ty coś jesz, co ja powoduje? Ja np. mam ją po serze (w każdej postaci), ale migreny lubią łapać po orzechach, czekoladzie, pomidorach. Może jeszcze któryś z tych składników i trzeba go spróbować odstawić?
Polecam się na przyszłość ❤️
Justyna niestety spacery nie pomagają 😞 -
Justyna.Optyk wrote:Beza wychodzisz na spacer w mieście czy na wsi ? To różnica... W mieście mi też nie pomaga. Na wsi - owszem
Może spróbuję w któryś dzień pojechać do lasu -
Ja miałam fatalne migreny zawsze. W 2 trymestrze zaczęły mnie męczyć w ciąży. Pomaga zimna szmata na głowę, oczy i kark. Dużo wody i w największym bolu efferalgan musujący. I jakoś leci.
Annamaria, super łupy!
Dziewczyny, czy wiecie coś o krzesełku Ricokids? Jakaś tam dadzą koleżanka chce sprzedać, niby w dobrej cenie. Ja w ogóle nie myślałam o zakupie takich rzeczy już teraz, ale może macie jakies zdanie?Beza27 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, ja dzis melduje sie z hiper slabym dniem. Przepraszam, ale musze sie wam tu wygadac.
3 h drogi w aucie, slabiej czuje maluszka rano orzed podroza i doslownie dwa ruchy juz na miejscu, znalazlam na majtkach glutka wiec ja juz mam czarne mysli w glowie i schizuje. Musze odpoczac chyba i jakos przetrwac do czwartku do wizyty.
Juz 19 tc jutro a ja dalej walcze z nieplodna glowa 😔😔Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2021, 20:43
13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F
6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻
Starania od 07.2019
11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
01.2021 - IVF start - IMSI
29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
MTHFR hetero i PAI homo ❌
Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌ -
Mlodamezatka wrote:Hej dziewczyny, ja dzis melduje sie z hiper slabym dniem. Przepraszam, ale musze sie wam tu wygadac.
3 h drogi w aucie, slabiej czuje maluszka rano orzed podroza i doslownie dwa ruchy juz na miejscu, znalazlam na majtkach glutka wiec ja juz mam czarne mysli w glowie i schizuje. Musze odpoczac chyba i jakos przetrwac do czwartku do wizyty.
Juz 19 tc jutro a ja dalej walcze z nieplodna glowa 😔😔
Kochana, jestem pewna że wszystko jest ok u Ignasia.. jesteś jeszcze na wczesnym etapie i te ruchy chyba jeszcze mogą być takie słabsze czasami..ja chyba w ogóle ich nie mam, a byłam na USG w zeszłym tygodniu i śpi sobie grzecznie moje bobo.. Głowa do góry 😘 tego strachu to my się już nigdy nie pozbędziemy niestety.. -
Młoda, ja do 20-21 tc też miałam takie ciche dni z ruchami, i wtedy ratował moją psychikę detektor tętna.. Nie masz pewnie, co ?
A jak duży ten glutek był? Taki gęstszy śluz, czy coś twardszego?
U mnie glutki były tylko na koniec, i był to już nie glutek - ale ewidentnie zupełnie inny od śluzu - jakby kawałek ściętego i ostudzonego po kilku godzinch kisielku, który ostygł na płasko talerzyku. No takie coś w dotyku.
Jednak patrz na Noelle, ona mówi, że miała glutki i jest ok! Pamiętaj , zawsze możesz na IP pojechać, zawsze. Najwyzej stracisz ze 2 godz, na usg i czekanie, ale wrócisz spokojna.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2021, 21:03
-
Annamaria wrote:Młoda, ja do 20-21 tc też miałam takie ciche dni z ruchami, i wtedy ratował moją psychikę detektor tętna.. Nie masz pewnie, co ?
A jak duży ten glutek był? Taki gęstszy śluz, czy coś twardszego?
U mnie glutki były tylko na koniec, i był to już nie glutek - ale ewidentnie zupełnie inny od śluzu - jakby kawałek ściętego i ostudzonego po kilku godzinch kisielku, który ostygł na płasko talerzyku. No takie coś w dotyku.
Jednak patrz na Noelle, ona mówi, że miała glutki i jest ok! Pamiętaj , zawsze możesz na IP pojechać, zawsze. Najwyzej stracisz ze 2 godz, na usg i czekanie, ale wrócisz spokojna.
Ten glutek to taki rozciagliwy sluz, lekka galaretka jakby.
Jejciu zeby Ignas sie chociaz poruszal chwile. A tu cisza total.
Dzieki za wsparcie ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2021, 21:05
13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
Starania od 07.2019
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
Mlodamezatka wrote:Ten glutek to taki rozciagliwy sluz, lekka galaretka jakby.
Eeeeee, to nie masz czym się martwić. Może po podróży i mniejszej ilości płynów pitych przez ciebie, po prostu śluz ci się zagęścił. Odpędź czarne myśli, bo czop śluzowy przed porodem tak nie wygląda Czop mozesz wziać w palce i on się nie rozleci, będzie nadal w jednym kawałku i musiałabyś go naciskiem rozetrzeć albo zgnieść na siłę.
U ciebie to na bank nie był kawałeczek czopa, odetchnij Młoda
I powtórzę, te ruchy w tym tygodniu mają prawo niestety być jeszcze takie leniwe i dziecko jeszcze mnóstwo czasu śpi! Nie zapominaj o tym
Głowa do góry -
szona wrote:
Dziewczyny, czy wiecie coś o krzesełku Ricokids? Jakaś tam dadzą koleżanka chce sprzedać, niby w dobrej cenie. Ja w ogóle nie myślałam o zakupie takich rzeczy już teraz, ale może macie jakies zdanie?
szona, obejrzałam sobie to Rico, nie ma jakiś cech szczególnych, jest jednym z wielu na rynku i kupisz takie też na spokojnie i niedrogo używane również później.. Nie wiem jaka cena jest od koleżanki, ale nie wiem, czy bym już na hurra, kupowała tylko dlatego, że ona sprzedaje..
Pomyśl sobie, czy pasuje ci do kuchni obojętnie co, czy wolisz np drewniane?
Ile macie miejsca w kuchni i gdzie je postawisz. Zazwyczaj znając życie takie krzesełka lądują obok krzesła mamy
Jeśli nie masz hiper mega wielkiej jadalni, to warto zmierzyć sobie rozstaw tych dolnych nóżek krzesełka i wizualnie sobie to w kuchni wyobrazić, nawet w cm położyć coś o tej rozpiętości na podłodze i zobaczyć czy wygodni ci obejść taki rozstaw, czy współgra to z innymi meblami/krzesłami innych domowników, układem kuchni. Ja z tego powodu (wiele innych krzeseł i układ lodówki w pobliżu) kupiłam węższe krzesełko do karmienia, bo rózne modele mają najróżniejsze rozmiary i rozstawy.
My mamy akurat drewniane i to jeszcze kolorowe. Minus jest taki, że po 3 latach używania od mycia go gdzieniegdzie minimalnie są mini ryski/odpryski farby, ale to trzeba serio się przyjrzeć, a służy i działa jak każde inne
Ja bym na spokojnie przemyślała. Czy masz je gdzie trzymać te ponad pół roku jeszcze, a w sumie nawet niecały rok, bo nie każdy niemowlak w wieku równo 6 miesiecy sam siedzi, niektóre dzieci można tak pionowo posadzić dopiero w wieku 7 a czasem i 8 miesiecy, no różnie jest. Nie spiesz się
Mi się osobiście b podobają te tanie Ikeowskie, lubię je za prostotę i ekspresowe czyszczenie (wszelkie materacyki nawet z ceratki, ze swoimi zagięciami, fałdkami, wpadaniem jedzenia pomiędzy ceratkową poduchę a krzesłko to jednak trwa dłużej..) Lubię też drewniane, bo ja w ogóle osobiście lubię drewno, ale nie ma chyba złych krzesełek
nasze np jest takie:
ale jest wiele innych równie fajnych, warto do siebie i do kuchni dopasować, bez pośpiechuszona lubi tę wiadomość
-
Annamaria wrote:Eeeeee, to nie masz czym się martwić. Może po podróży i mniejszej ilości płynów pitych przez ciebie, po prostu śluz ci się zagęścił. Odpędź czarne myśli, bo czop śluzowy przed porodem tak nie wygląda Czop mozesz wziać w palce i on się nie rozleci, będzie nadal w jednym kawałku i musiałabyś go naciskiem rozetrzeć albo zgnieść na siłę.
U ciebie to na bank nie był kawałeczek czopa, odetchnij Młoda
I powtórzę, te ruchy w tym tygodniu mają prawo niestety być jeszcze takie leniwe i dziecko jeszcze mnóstwo czasu śpi! Nie zapominaj o tym
Głowa do góry
Wybralismy sie z mezem na nasze jedyne wakacje w tym roku. Niecale 4 dni w spa, 3 noce. W planach byl delikatny masaz, czytanie ksiazek i wieczorami wizyta na cieplym basenie (ok 30 st). Prawie non stop w maseczce sciagnej tylko w samym basenie i w pokoju. Maz chcial mnie zrelaksowac kochany. A ja bede chodzic cala zestresowana do czwartku do wizyty 😔😔 Staram sie mu nie pokazywac ze sie martwie zeby i jemu przykrosci nie robic ale gosc i tak widzi.13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
Starania od 07.2019
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
Annamaria dobrze prawi! ☺️
Czop to taki zbity kawał śluzu, nawet jak odchodzi w kawałkach to są to takie małe zbite kulki.
A ruchy na tym etapie raz są a za chwilę ich nie ma bo boboś ma jeszcze dużo miejsca i może się poobracać tak, że go nie czuć. 😉Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️