W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Mój mały Denzel dostał od Mikołaja m.in. tę wydrę Fisher Price. Ale to jest scary
Leży, dyszy, rusza się brzuch i jeszcze odgłos bijącego serca. Ona może zaśnie, ja się czuję jak w horrorze 🤣 To się jakoś kładzie na dziecku, żeby czuło ten „ruch oddechu”? 😅
Simons_cat, monnkej, Noelle, Natka95 lubią tę wiadomość
7 cs - cb
25 cs - ⏸
6t1d - jest ❤️!
12t3d - prenatalne 👧🏼
3.10.2021 r. Detonacja! ❤️
10 cs - ⏸️
12t5d - prenatalne 👶🏼
30.06.2025 r. Detonacja! ❤️
Zes*am się, a nie dam się 💪
https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html -
Szona, no co ty, aż tak? Ja pragnę bardzo tą wyderkę 🤣 ale w sumie nie widziałam jej w akcji na żywo 🤣Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56

Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54

👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
Ja też chcę tą wydrę i mały ma dostać od rodziny.
Pozdrawiam z nocnego karmienia gdzie dobudzalam małego. Uwielbiam radę żeby często dostawiać, kiedy moje dziecko chce spać i ma gdzieś wymuszane karmienia.
Ja z gorączką, jak mi nie przejdzie mam dostać antybiotyk. W takich momentach po prostu kocham kp... -
miska122 wrote:Ja też chcę tą wydrę i mały ma dostać od rodziny.
Pozdrawiam z nocnego karmienia gdzie dobudzalam małego. Uwielbiam radę żeby często dostawiać, kiedy moje dziecko chce spać i ma gdzieś wymuszane karmienia.
Ja z gorączką, jak mi nie przejdzie mam dostać antybiotyk. W takich momentach po prostu kocham kp...
Kurde, już gorączka
moja cdl mówiła, że do 38 stopni mam nie reagować lekami, tylko masować. I koniecznie z jakimś olejem, bo na sucho znacznie trudniej to rozbić
Pierwszego dnia zastoju moja córka w nocy spała od 23:30 do 5. Widziałam z bólu wszystkie gwiazdy. Ale ja nie wybudzałam. KP jest w wielu aspektach naprawdę okropne i stanowczo za mało o tym się mówi. Za dużo jest z kolei słodkiego pierdzenia jakie to karmienie bajeczne. My na wigilię do teściowej wzięliśmy moje mleko i butelkę lansinoh, bo nie miałam ochoty tam przez pół h słyszeć jej wycia przed jedzeniem.
miska122, Natka95, Simons_cat, kokoszka31 lubią tę wiadomość
7 cs - cb
25 cs - ⏸
6t1d - jest ❤️!
12t3d - prenatalne 👧🏼
10 cs - ⏸️
12t5d - prenatalne 👶🏼
Zes*am się, a nie dam się 💪
https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html -
Zostały dwa dni izolacji a ja od kilku dni śnie tylko o tym, że przyjmują mnie jeszcze w tym czasie do szpitala.. oby wytrwać 🙏 we wtorek ostatnia wizyta
Jak Wam minęły święta?
Miśka trzymaj się!Teodor 30.12.2021r. - 3130g, 51cm 💙
Rita 23.08.2023r. - 3780g, 57cm 🩷 -
My dalej sobie leżymy w szpitalu uczymy się siebie,
Maly w nocy co godzinę się budził... podejrzewam że od MM bo nawal dopiero wczoraj wieczorem mi przyszedł, o 4 rano zrobił dwie wielkie kupy i zasnął 😂
Za to ja mam strach przed zrobieniem 💩... boję się że szwy mi popękają 🤣🤣🤣
Zjadłam Jabłko i popilam woda i czekam aż się samo zacznie żebym nie musiała się spinać za bardzo....
Ogólnie nigdy nie sądziłam że połóg jest tak ciezki....
-
szona wrote:Mój mały Denzel dostał od Mikołaja m.in. tę wydrę Fisher Price. Ale to jest scary
Leży, dyszy, rusza się brzuch i jeszcze odgłos bijącego serca. Ona może zaśnie, ja się czuję jak w horrorze 🤣 To się jakoś kładzie na dziecku, żeby czuło ten „ruch oddechu”? 😅
Moja Ania też dostala te wydre😊 -
Alutka, poproś o czopek glicerynowy, wtedy pójdzie gładko. Gliceryna oprócz tego, że rozrusza to nawilży.
Moje dziecko dostało masę zabawek ale wyderki niestety nie
W wigilię mieliśmy okazję dopiero zaprosić chrzestną 
Chrzestnym będzie mój cioteczny brat. Z racji tego, że ma takiego samego pierdolca jak ja na punkcie HP, kupiłam mu na podziękowanie od Hani pierwsza część. A że studiuje iberystykę - po hiszpańsku. Niech się chłopak uczy 🤣 -
Jeżynka, Martyna33, miska122, Asia2309, Łydzia, Natka95, Janinka, monnkej, Księgowa, Simons_cat, szona, K&K, Magdalena29 lubią tę wiadomość
Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️
-
Miałam 38,5 i tak kręciło mi się w głowie, że bałam się iść pod prysznic. Cała noc w potach. Teraz już bez temperatury, jestem w stanie funkcjonować, ale nadal mam zastój w cycku, nie potrafię go rozmasować. Pokażę położnej po świętach. No właśnie gloryfikowanie kp doprowadza mnie do szału. Jak lekarz czy ktokolwiek inny pyta jak karmię i mówię, że tylko piersią to mnie wychwalają jakbym Nobla dostała. I myślałam sobie ostatnio jakie to musi być ciężkie dla tych które chcą tak karmić, a nie mogą, a wszędzie laktoterror.szona wrote:Kurde, już gorączka
moja cdl mówiła, że do 38 stopni mam nie reagować lekami, tylko masować. I koniecznie z jakimś olejem, bo na sucho znacznie trudniej to rozbić
Pierwszego dnia zastoju moja córka w nocy spała od 23:30 do 5. Widziałam z bólu wszystkie gwiazdy. Ale ja nie wybudzałam. KP jest w wielu aspektach naprawdę okropne i stanowczo za mało o tym się mówi. Za dużo jest z kolei słodkiego pierdzenia jakie to karmienie bajeczne. My na wigilię do teściowej wzięliśmy moje mleko i butelkę lansinoh, bo nie miałam ochoty tam przez pół h słyszeć jej wycia przed jedzeniem.
Alutka połóg jest ciężki i w sumie wszystko jest ciężkie, zwłaszcza na początku. Ale dobrze, że mamy te nasze skarby, bo dla nich to człowiek góry przeniesie.
Noelle Klara wygrała z tą metką 😂
W ogóle powiem Wam, że zawsze mnie wkurzało jak ktoś mówił "będziesz mieć dzieci to zrozumiesz". A teraz widzę, że mieli rację. Oglądaliśmy wczoraj HP i Czarę Ognia i pod koniec jest scena, kiedy Harry wraca z ciałem Cedrika i jego ojciec rozpacza nad synem. I ja w momencie płacz, bo automatycznie myślałam o moim synku. Później rozmawiałam o tym z mężem i powiedział mi, że dokładnie to samo czuł przy tej scenie. Nigdy jakoś nie mieliśmy takich refleksji oglądając ten film.
-
szona wrote:Mój mały Denzel dostał od Mikołaja m.in. tę wydrę Fisher Price. Ale to jest scary
Szona kochana co do scary zabawek dzieciowych - to najlepsze przed Toba, wierz mi 😂 przyzwyczajaj się 😅 a już dla dziewczynek to mam wrażenie że w ogóle jest tego masę. Sama córy nie mam ale dla chrzesnicy jak szukałam kiedyś w sklepie to oczy i paszcze coraz szerzej otwierałam i miałam ochotę uciekać z krzykiem 🥴🤪
Wydrę też mam i mam nadzieję że się sprawdzi w wyciszaniu i uspokajaniu jak zagipsujemy gościa
szona lubi tę wiadomość
-
Oooo ja tez team wyderka 😬
W ogóle ostatnio na edukacji przedporodowej położna wspominała ze wyszły nowe badania, które mówią o szkodliwości białego szumu na słuch dziecka w przyszłości. Także się skończy era szumisiów.
Ale fajnie ze ta wyderka ma dużo różnych funkcji, mam nadzieje ze nam się sprawdzi 👍25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Alutka poproś o czopki glicerynoweAlutka128 wrote:My dalej sobie leżymy w szpitalu uczymy się siebie,
Maly w nocy co godzinę się budził... podejrzewam że od MM bo nawal dopiero wczoraj wieczorem mi przyszedł, o 4 rano zrobił dwie wielkie kupy i zasnął 😂
Za to ja mam strach przed zrobieniem 💩... boję się że szwy mi popękają 🤣🤣🤣
Zjadłam Jabłko i popilam woda i czekam aż się samo zacznie żebym nie musiała się spinać za bardzo....
Ogólnie nigdy nie sądziłam że połóg jest tak ciezki....Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56

Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54

👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
Noelle wrote:Martyna najlepiej i tak działa szuszanie matki także spoko. 🤣
Hahahha😂
Tak sobie pomyślałam ze albo dziecko ma problemy z słuchem bo słuchało szumisia, albo matka bo ogłuchnie od płaczu dziecka😂25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Noelle wrote:Martyna najlepiej i tak działa szuszanie matki także spoko. 🤣
Potwierdzam
7 cs - cb
25 cs - ⏸
6t1d - jest ❤️!
12t3d - prenatalne 👧🏼
10 cs - ⏸️
12t5d - prenatalne 👶🏼