Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie 🍁W październiku dorwał Stary, w lipcu wyszły z tego czary ✨👌
Odpowiedz

🍁W październiku dorwał Stary, w lipcu wyszły z tego czary ✨👌

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2021, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma-mia wrote:
    Cecylia, ładnie ciemnieje :) Kiedy idziesz zbadac krew?

Annamaria, odpisałam Ci na pw :)

No właśnie nie wiem, myślałam żeby w poniedziałek a potem żeby może jutro (albo w sobotę żeby w poniedziałek powtórzyć), ale jak mnie znam to nic dobrego mi to nie przyniesie. Zastanawiam się jaki musi być wynik żeby mnie uspokoić i chyba takiego nie ma🙈 jak już zacznę to będę co dwa dni jeździć🙈 na razie będę na testach jechać, jak będą ciemnieć to może znajdę odwagę na betę.

• Księgowa Autorytet

Wysłany: 21 października 2021, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cecylia, uważam, że jutro/sobota to bardzo dobry pomysł ❤️

Mamma-mia, Ayayanee lubią tę wiadomość

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Asia2309 Autorytet

Wysłany: 21 października 2021, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cecylia ja też czekam na Twoja betę 😍✊🏼

Księgowa, to już 18 tydzień?! Prawie 19?! Kiedy to zleciało? 🤭 Jak się czujesz?

Cecylia, Księgowa lubią tę wiadomość

21 cs- 5.11.2021 r. ⏸

23.11- 6t1d jest 💙
    8.07- 38t+3d Antoś już z nami 🥰 4070g, 56 cm, poród sn
  • Karo123 Autorytet

Wysłany: 21 października 2021, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najstarszy sposób świata na wywołanie okresu - czyli beta z krwi - zadziałał, jeszcze przed pobieraniem krwi miałam wrażenie ze mam podbarwiony śluz, po pobieraniu już były nitki krwi także wiedziałam ze się zaczyna.
    Beta ujemna, nawet nie drgnęła. Test oglądałam po powrocie do domu sto razy, ładny różowy idealnie widoczny cień, to jest jakaś porażka. Już nie wiem jakie ja mam testy sikać żeby nie wyłapywać czegoś takiego..
    Na dodatek okres mi się rozkręca a to dopiero 26 dc, cykle mam prawie zawsze 29 dniowe :/

17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙

👱🏻‍♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️‍🩹, CB 💔, Mój Cud 💙
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 21 października 2021, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cecylia wrote:
    No właśnie nie wiem, myślałam żeby w poniedziałek a potem żeby może jutro (albo w sobotę żeby w poniedziałek powtórzyć), ale jak mnie znam to nic dobrego mi to nie przyniesie. Zastanawiam się jaki musi być wynik żeby mnie uspokoić i chyba takiego nie ma🙈 jak już zacznę to będę co dwa dni jeździć🙈 na razie będę na testach jechać, jak będą ciemnieć to może znajdę odwagę na betę.
    rób w sob i w pon :) 2 przyrosty nie dadzą Ci spokoju, to zrobisz trzy, a później zapiszesz się ładnie na usg :)

Cecylia lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2021, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo123 wrote:
    Najstarszy sposób świata na wywołanie okresu - czyli beta z krwi - zadziałał, jeszcze przed pobieraniem krwi miałam wrażenie ze mam podbarwiony śluz, po pobieraniu już były nitki krwi także wiedziałam ze się zaczyna.
    Beta ujemna, nawet nie drgnęła. Test oglądałam po powrocie do domu sto razy, ładny różowy idealnie widoczny cień, to jest jakaś porażka. Już nie wiem jakie ja mam testy sikać żeby nie wyłapywać czegoś takiego..
    Na dodatek okres mi się rozkręca a to dopiero 26 dc, cykle mam prawie zawsze 29 dniowe :/
    Przykro mi 😥
    Masakra z tymi testami, naprawdę trzeba chyba czekać do dnia spodziewanej miesiączki, żeby nie robić sobie nadziei. Ale jak my staraczki mamy tyle wytrzymywać, przecież to praktycznie niemożliwe 😭

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2021, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo, nie wierzę...

• Karo123 Autorytet

Wysłany: 21 października 2021, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawda Bindweef, najlepiej to by było poczekać aż okres nie przyjdzie a później jeszcze z trzy tygodnie poczekać żeby iść na usg i od razu zobaczyć serduszko i ze wszystko ok. I wtedy względnie moznaby się cieszyć, choć wiaodmo ze to jeszcze nie koniec trosk.
    W głowie mi się nie mieści ze dla większości ludzi beztroska radosc z ciąży zaczyna się już od zobaczenia dwóch kresek i nie są oni nawet świadomi ile rzeczy jeszcze może pójść nie tak…

No a testowac szybko będę nadal bo muszę brac heparynę od dodatniego testu ale juz chyba nie mam w zanadrzu testów które mnie jeszcze nie oszukały także chyba zostanie robić bete z krwi jak tylko będą cienie 😔 dzięki dziewczyny za wsparcie ❤️

👱🏻‍♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️‍🩹, CB 💔, Mój Cud 💙
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 21 października 2021, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, sama nie wiem kiedy 🙈 ja to się dalej testująca czuję 😅
    Wlasnie siedzę pod gabinetem lekarza 😊

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2021, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo123 wrote:
    Strasznie mi przykro 🥺 fo mnie tez wredna @ przyszls dzisiaj 😒

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2021, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo, przykro mi. 😥

Możecie mnie wyśmiać ale przez jakieś pierwsze półtora roku starań nie wpadłabym na to, że można zrobić test przed terminem 🐒. Byłam przekonana, że testy robi się jak się spóźnia okres. Dopiero tu się dowiedziałam, że można żyć inaczej. 🙈

• Red555 Autorytet

Wysłany: 21 października 2021, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo kurcze weszłam po całym dniu, chciałam Ci już po cichu gratulować...to wszystko niesprawiedliwe :(

Cecylia kochana za to za Ciebie już mocno mocno trzymam kciuki I myślę se powoli można się cieszyć ❤

Ja jak byłam u mojego giną ostatnio to tylko powiedział że kiepskie endometrium 6mm i że szyjka trzyma cokolwiek to znaczy. A to był 19 dzień cyklu. Teraz czekam na okres..

Cecylia lubi tę wiadomość

f2w3rjjg126tkf9t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2021, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielone.Slońce wrote:
    Karo, przykro mi. 😥

Możecie mnie wyśmiać ale przez jakieś pierwsze półtora roku starań nie wpadłabym na to, że można zrobić test przed terminem 🐒. Byłam przekonana, że testy robi się jak się spóźnia okres. Dopiero tu się dowiedziałam, że można żyć inaczej. 🙈

Ja też przez pierwszy rok, nawet więcej, zrobiłam tylko jeden test jak wydawało mi się, że spóźnia się okres. A teraz do 10dpo ciężko wytrzymać 😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2021, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie nowym genialnym odkryciem (i to calkiem niedawno) było sikanie do kubeczka a nie na test, to od Zielonego Słońca patent. Jak nie miałam czasu rano to po prostu sik - kubeczek i test w wolnej chwili. Albo też w razie gdyby później wieczorem dopadła mnie psychoza😊 jak miałam sik w kubeczku schowany to jakoś lepiej wytrzymywałam do następnego dnia😊

Zielone.Slonce lubi tę wiadomość

• Limonka26 Autorytet

Wysłany: 21 października 2021, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielone.Slońce wrote:
    Karo, przykro mi. 😥

Ja przez pierwsze cykle, gdy podczytywałam tu wątki zastanawiałam się „O co im chodzi z tym testowaniem ileś tam dpo 👀? Czemu po prostu nie czekają na brak okresu?” A trzy miesiące później sama latałam z testami od 8dpo 😅

Karo 🥺 Przykro mi, już nawet nie wiem co powiedzieć o tych wszystkich testach… Jak to w ogóle możliwe żeby na tylu wyszły widoczne cienie i kreski 😕

44cs - udało się 🤍
    ——————————————————
    👱🏼‍♀️❌AMH 13/ PCOS/ IO/ PAI-1 i MTHFR hetero/ KIR AA/ rozjechane cytokiny/ cross-match 46%

🧔🏻‍♂️❌morfologia 1-2%/ HBA 72%/ stres oksydacyjny
    ——————————————————
    💎 05.2023 I IVF- 10🥚- 1x❄️
    • 06.2023 FET❄️4BB - beta 0 ✖️
    💎 09.2023 II IVF- 6🥚- 3x❄️
    • 01.2024 FET❄️4BA- 5tc💔
    • 05.2024 FET❄️4BB - 5dpt ⏸️; 6dpt bhcg 23,1; 8dpt 42,2; 10dpt 115; 13dpt 403; 17dpt 2230; 20dpt 5883
    🍀 24dpt CRL 0,36cm i 💓
    🍀 11+6 prenatalne - 6cm szkraba, ryzyka niskie,
    ❤️171ud/min

preg.png
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 21 października 2021, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo, o rany, przykro mi... :(
    a to był nord czy jaki test?

age.png
  • Limonka26 Autorytet

Wysłany: 21 października 2021, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie odwrotnie, dwa dni temu miałam już dość mocne plamienia, jeszcze po ❤️ poleciało ze mnie tyle ciemnoróżowego śluzu, że byłam pewna że rano wstanę z okresem. I od tamtej pory cisza, dosłownie jakby okres postanowił, że jednak jeszcze nie przyjdzie. Jakby nie ten biały test rano to już bym sobie coś wkręcała.

Co do drożności - próbowałam dodzwonić się do szpitala, żeby w ogóle zorientować się jak wyglądają terminy na NFZ. Dzwoniłam 16 (!) razy i nikt nie odebrał… To chyba nie na moje nerwy 🤦🏼‍♀️ Jeszcze jak Wy tu opisujecie to macie fajne szpitale, a ten mój to tragedia, chodzi pogłoska, że lepiej tam nie wchodzić, bo jak się wejdzie to się już nie wraca 🙈 więc jutro dzwonię dowiedzieć się jak to wygląda prywatnie… 🙄

44cs - udało się 🤍
    ——————————————————
    👱🏼‍♀️❌AMH 13/ PCOS/ IO/ PAI-1 i MTHFR hetero/ KIR AA/ rozjechane cytokiny/ cross-match 46%

🧔🏻‍♂️❌morfologia 1-2%/ HBA 72%/ stres oksydacyjny
    ——————————————————
    💎 05.2023 I IVF- 10🥚- 1x❄️
    • 06.2023 FET❄️4BB - beta 0 ✖️
    💎 09.2023 II IVF- 6🥚- 3x❄️
    • 01.2024 FET❄️4BA- 5tc💔
    • 05.2024 FET❄️4BB - 5dpt ⏸️; 6dpt bhcg 23,1; 8dpt 42,2; 10dpt 115; 13dpt 403; 17dpt 2230; 20dpt 5883
    🍀 24dpt CRL 0,36cm i 💓
    🍀 11+6 prenatalne - 6cm szkraba, ryzyka niskie,
    ❤️171ud/min

preg.png
  • Karo123 Autorytet

Wysłany: 21 października 2021, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limonka jesteś pewna dnia owulacji? Może się trochę przesunęła? Trzymam kciuki (✊) żeby to poszło w jedną lub w drugą bo wiem ze takie zawieszenie to najgorsze

Ja za to od początku sikalam bardzo szybko, słuchajcie lepszej opcji - zdarzyło mi się bete oznaczać 7dpo i już wtedy opłakiwać ze nic z tego znowu, to u Was się nauczyłam ze to 10 dpo to jest dopiero racjonalny termin na testowanie 🥲

Mammamia to był Nord 😔 kupiłam cały ich zapas. Ostatnio którego testu nie dotknę to mam wrażenie ze przynoszę fałszywe kreski, wiec chyba już nie będę brac Waszych ulubionych żeby Wam pecha nie przynosić 🥴

I tez sikam do kubeczka, ja nie potrafię bezpośrednio na test, mam blokadę

• Sesyjka Autorytet

Wysłany: 21 października 2021, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo123 wrote:
    Przykro mi Karo.
    Aczkolwiek ja testowałam 2 dni po spóźnionym okresie, a nie zdarza mi się żeby się spóźniał i tez się zawiodłam😒 test biały..
    Wiadomo jak się ma nadzieję to można sobie wszystko wmówić, tak bardzo każda pragnie dziecka.

age.png
    💏 starania o pierwszego maluszka od 01.2021

👱🏼‍♀️:36
    Owulacje potwierdzone monitoringami
    AMH- 2,6
    MTHFR_1298A>C Układ heterozygotyczny
    09.2021- sono Hsg (oba drożne)
    12.2021- Histeroskopia (usunięty polip 1,5cm )

🙋‍♂️:39
    operacja żylaków 1st.
    morfologia: 2% --> 12%, ruch i żywotność- ok
    HBA, DFI- ok

1.08.2023 👶
  • Md1610 Autorytet

Wysłany: 21 października 2021, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo 😭😭😭 przytulam

Starania od 03.2020

🧔🏻‍♂️ 1996

Wyniki wszystkie okej 👏🏼

👩🏼 1997

PCOS - brak owulacji
    Cykle z lamettą od 10.2021
    10.02.2022 - drożność jajowodów (lewy jajowód udrożniony, prawy drożny) + biopsja endometrium (przewlekły stan zapalny endometrium -cd138)
    09.05.2022 - kontrolna biopsja (stan zapalny wyleczony)
    06.2022 - ponowne stymulację z lamettą
    18.11.2022 mini histeroskopia (usunięte 2 polipy)
    06.05.2024 - Transfer mrożony na cyklu sztucznym
    13.05.2024 - ⏸️
    15.05.2024 - Beta 186,60 😍
    17.05.2024 - Beta 456,90 😍
    29.05.2024 - Mamy ❤️
    13.06.2024 - 1,51 cm 🥹 (7+6)
    10.07.2024 - 5,14 cm małego człowieczka 🥹 (11+5) I prenatalne
    16.07.2024 - 6,29 cm 🥹
    04.09.2024 - II prenatalne ⏳

Cudzie trwaj ❤️

preg.png
‹‹ 98 99 100 101 102 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ