🍁W październiku dorwał Stary, w lipcu wyszły z tego czary ✨👌
-
WIADOMOŚĆ
-
Limonka czyli pewnie znalazłaś przyczynę niepowodzeń. Wydaje mi się, że bez tej wiedzy mogłoby dojść do poronienia jakbyś zaszła a nie dostała odpowiednich leków. Mam nadzieję, że teraz Wam się uda !!😙
Limonka26 lubi tę wiadomość
-
Kurczę, a to nie było tak, że przy PAI hetero tylko acard wystarczył, a już przy PAI homo było zalecenie heparyny?
Anka, widzę, że Ty masz to samo, jak u Ciebie ten temat wygląda?
Zielone, właśnie widzę, że Ty też to masz. Jak i chyba sporo z nas tu 🙈
Ja to po prostu czuję jakby życie mi dało w twarz ostatnio: plemniki do kitu, komórki pewnie też i jeszcze problemy z zagnieżdżeniem… 😞 Normalnie modliłam się o to żeby tylko te geny od heparyny były ok, bo ja mdleje przy igłach, na pobieraniach krwi wchodzę, odwracam głowę, biorę wdech wydech i wychodzę. Ovitrelle robił mi mąż a ja nawet nie patrzyłam. Ja pierdziele 🤦🏼♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2021, 15:15
44cs - udało się 🤍
——————————————————
👱🏼♀️❌AMH 13/ PCOS/ IO/ PAI-1 i MTHFR hetero/ KIR AA/ rozjechane cytokiny/ cross-match 46%
🧔🏻♂️❌morfologia 1-2%/ HBA 72%/ stres oksydacyjny
——————————————————
💎 05.2023 I IVF- 10🥚- 1x❄️
• 06.2023 FET❄️4BB - beta 0 ✖️
💎 09.2023 II IVF- 6🥚- 3x❄️
• 01.2024 FET❄️4BA- 5tc💔
• 05.2024 FET❄️4BB - 5dpt ⏸️; 6dpt bhcg 23,1; 8dpt 42,2; 10dpt 115; 13dpt 403; 17dpt 2230; 20dpt 5883
🍀 24dpt CRL 0,36cm i 💓
🍀 11+6 prenatalne - 6cm szkraba, ryzyka niskie,
❤️171ud/min
-
Milka85 wrote:Słoneczko tzn, że słucha co do niego mówisz i nie wypuszcza drugim uchem 😊 To dość rzadkie zjawisko, u mnie wręcz niespotykane więc należy docenić 😊
Anegdotka o moim eMku... Poszliśmy do przychodni zrobić badania przed ivf. Były wypisane dla nas oboje na jednej kartce. Podeszłam pierwsza do okienka i wytłumaczyłam, że część jest dla męża i będzie na osobne zlecenie. Babka obok wzięła tą kartkę i mówi, że załatwi go od razu, to pójdziemy na pobranie razem. Zaznaczyłam, żeby o nic go nie pytała poza dowodem, bo na dzień dobry powie, że nie wie o co chodzi. Dodam, że stał krok za mną i oczywiście nic nie słyszał i nic nie widział. Podchodzi do babki obok:
- Dzień dobry. Ale ja nic nie wiem, żona wie.
- Proszę pana ja wszystko wiem.
- Ale pani nie jest moją żoną (śmiech połowy przychodni)
- Ale jestem kobietą, a kobiety wiedzą wszystko
- Zauważyłem po mojej żonie (śmiech połowy przychodni).
Do zabiegowego weszłam pierwsza. Pani zapytała jak znoszę pobieranie krwi. Mówię, że dobrze ale zaraz wejdzie moje duże dziecko mąż i z nim jest gorzej. Wyszedł po pobraniu z cukierkiem 🤦🤣
Co do leków i facetów - mój też łyka to, co podstawię pod nos, a właściwie - co położe na jego laptopie. Czasami się śmieje, że pewnie go truje -
Ja dziś robiłam test. Tak jak wcześniej pisałam - miałam w tym cyklu podwójna owulacje i jestem teraz 9/10 dpo.
Na teście dziś bladziutka, ale jasnoróżowa druga kreska 😍 poleciałam na betę i proga. Wyniki takie ❤️
Cieszę się rownie mocni, co się boję, przez moje historie....
W sobotę powtarzam i jakoś w przyszłym tyg. też.
Jo_an, Limonka26, Kociara_, Olcykowa, Gośka29, Maciejka🌸, Wiolala, szona, Jeżynka, Karo123, Kaśik, Oliwka91, Md1610, Simons_cat lubią tę wiadomość
-
Limonka homo gorsze niż hetero, ja mam homo pai i v r2 jeszcze, w wywiadzie jedna ciąża z pustym pęcherzykiem, wynik konsultowałam w klinice i jeszcze z genetykiem, mam brac acard 75 od owulacji i heparynę dopiero od dodatniego testu. I tez wyszły mi geny na celiakie ale szczerze mówiąc tym nie nie zajmowałam jeszcze. Również nienawidzę igieł a mąż mnie kłuł ovitrelle 🙈 dlatego cieszę się ze nie zalecili mi heparyny od owulacji bo chyba bym padła robiąc to co miesiąc, po dodatnim teście to co innego myśle ze więcej zniosę 😜 Nie załamuj się wynikami, jesteś o jedną informację bogatsza a to tez nie jest takie zero jedynkowe - to ze masz pai hetero wcale nie jest pewnikiem ze masz problemy z zagnieżdżeniem, to jednak hetero wiec tym bardziej. Wez na spokojnie acard i jeśli czujesz potrzebę skonsultuj jeszcze ze specjalistą 🙂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2021, 15:27
17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙
👱🏻♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️🩹, CB 💔, Mój Cud 💙 -
Limonka26 wrote:Mam wyniki badań na trombofilię, pytanie do bardziej doświadczonych - tutaj acard i metylowane witaminy tak? Heterozygotyczne to lepiej? A acard jaki 75? 150?
Konsultować to z kimś?
Jeszcze wyszedł mi jeden nieprawidłowy gen w celiakii 🙄 Więc chyba będę poszerzać tu diagnostykę, ja to chyba wszystkie choroby „jelitowe” przyciągam… 🤦🏼♀️Limonka26 lubi tę wiadomość
86' starania od 8.19, od 11.20 w Klinice. M:obniżona ilość i ruchliwość, DFI 28%
4.21 cb, 4.21 IUI, 6.21-2 IUI
7.21 IVF:11pęcherzyków❄️❄️❄️❄️❄️8.21 i 9.21-2 transfery
ANA1 ujemne, NK ok, biopsja endo, MTHFR A1298C homo, PAI-1 hetero. KIR AA, C1C1. AlloMLR 0%
Naturalny cud:
27.11 beta 36
18.06 33+0🐣Adaś
-
nick nieaktualnyLimonka26 wrote:Kurczę, a to nie było tak, że przy PAI hetero tylko acard wystarczył, a już przy PAI homo było zalecenie heparyny?
Anka, widzę, że Ty masz to samo, jak u Ciebie ten temat wygląda?
Zielone, właśnie widzę, że Ty też to masz. Jak i chyba sporo z nas tu 🙈
Ja to po prostu czuję jakby życie mi dało w twarz ostatnio: plemniki do kitu, komórki pewnie też i jeszcze problemy z zagnieżdżeniem… 😞 Normalnie modliłam się o to żeby tylko te geny od heparyny były ok, bo ja mdleje przy igłach, na pobieraniach krwi wchodzę, odwracam głowę, biorę wdech wydech i wychodzę. Ovitrelle robił mi mąż a ja nawet nie patrzyłam. Ja pierdziele 🤦🏼♀️Limonka26 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNie znam się jakoś super na tych muracjach ale zwykle heparyne zalecają przy pai homo vr i samej trombofili to juz wgl od owulacji dużo osób ma pai hetero nawet o tym nie wiedzą i są jakos w ciąży;) oczywiście jeśli cie to niepokoi to możesz zrobić dodatkowe badania ale watpie ze to przez to się nie udaje
Karo123 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyanka wrote:Tylko acard moj lekarz uwaza ze heparyna nie jest potrzebna przy hetero nie robiłam żadnych dodatkowych badan i nie mam obciążenia rodzinnego. Nigdy tez nie poronilam a pai zwykle to powoduje.
Hetero tzn że mamy ten uszkodzony gen i ten zdrowy. Czyli jeden rodzic przekazał nam chory a drugi rodzic zdrowy i tak naprawdę na dwoje babka wróżyła, który gen ma przewagę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2021, 15:43
Mamma-mia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZielone.Slońce wrote:Ja mam notatkę od hematologa, że może być przyczyną trudności z implantacja. Też mam pai hetero.
Hetero tzn że mamy ten uszkodzony gen i ten zdrowy. Czyli jeden rodzic przekazał nam chory a drugi rodzic zdrowy i tak naprawdę na dwoje babka wróżyła, który gen ma przewagę. -
Za chwilę was nadrobię - ale mój news dnia - jeśli badania, których mi brakowało są ok, to za chwilę podchodzę do ivf, krótki protokół - to na świeżo po wizycie ❤️
Lilou, Jo_an, anka, Limonka26, Mersalla, Zielone.Slonce, Olcykowa, Asia2309, Mamma-mia, Karo123, asiek96, Wiolala, Jeżynka, Kaśik, Oliwka91, Cecylia, Paulina1106, monnkej, Simons_cat lubią tę wiadomość
-
Limonka, ja się zgadzam z Anką. Jeśli nie ma poronien w wywiadzie to Acard 150 powinien narazie wystarczyć.
Ale jeśli chcesz mieć pewność odnośnie heparyny to polecam rozszerzenie badań i konsultacje z hematologiem 😊.
Przypomnę również, że acard i heparyna to dwie różne rzeczy, działające w zupełnie inny sposób. Najczęściej heparyna jest przepisywana przy trombofilii - v2, leiden, protrombina.anka, Limonka26, Karo123 lubią tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Mamma mia, gratulacje Beta pozytywna i jak na taki dzień po owu to super!
Limonka - ja mam pai hetero. Konsultowałam to i z hematologami dwoma i z Paśnikiem - miałam robionych sporo badań, żeby sprawdzić czy potrzebuję heparyny. I nie potrzebuję. Każdy z nich zalecał mi Acard w dawce 75 i tyle właśnie biorę. Mówili mi to co Księgowej - że heparyna to przy trombofilii, a samo pai nią nie jest na szczęście
Milka, pozdrowienia dla męża Mój podobny śmieszek, choć naprawdę teraz to jest wyszkolony, jakoś zaczął zadawać pytania to mu tłumaczę xD
Sesyjko, ja też już taki śluz miałam, ale i tak trzymam kciuki 😙Limonka26 lubi tę wiadomość
-
Limonka26 wrote:Mam wyniki badań na trombofilię, pytanie do bardziej doświadczonych - tutaj acard i metylowane witaminy tak? Heterozygotyczne to lepiej? A acard jaki 75? 150?
Konsultować to z kimś?
Jeszcze wyszedł mi jeden nieprawidłowy gen w celiakii 🙄 Więc chyba będę poszerzać tu diagnostykę, ja to chyba wszystkie choroby „jelitowe” przyciągam… 🤦🏼♀️
Mam te same mutację, ale w układzie homo. Miałam robione dodatkowe badania zakrzepowe. Mam trochę obniżone parametry białka s, reszta wyników ok. I mimo, że hematolog uważa, że mam predyspozycje do trombofillie, napisał mi w zaleceniach acard 75(jeżeli ginekolog zleci) i nie widzi powodów, aby wprowadzać heparynę-nawet w ciąży. Chyba, że gin zaleci inaczej. A to wszystko dlatego, że nie byłam w ciąży, ani nie poroniłam. Gdyby było inaczej, zalecił by wtedy heparyne, a tak nie widzi sensu. I sama postanowiłam zwiększyć dawkę acardu... Od owulacji i zobaczyć jak będę się czuć... A na pierwszą mutację biorę leki w metylowanej formie:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2021, 16:25
-
Tydzien temu robilam wymaz przed droznoscia, dzis dostałam telefon że laolatorium zgubiło moją probówkę z wymazem.... na powtórkę mogę iść dopiero 25 października... znowu miesiąc do tyłu 😓😓😓 Bosze jak można próbówkę zgubić 🤦♀️21 cs- 5.11.2021 r. ⏸
23.11- 6t1d jest 💙
8.07- 38t+3d Antoś już z nami 🥰 4070g, 56 cm, poród sn -
anka wrote:Tylko acard moj lekarz uwaza ze heparyna nie jest potrzebna przy hetero nie robiłam żadnych dodatkowych badan i nie mam obciążenia rodzinnego. Nigdy tez nie poronilam a pai zwykle to powoduje.
-
Kociara_ wrote:Za chwilę was nadrobię - ale mój news dnia - jeśli badania, których mi brakowało są ok, to za chwilę podchodzę do ivf, krótki protokół - to na świeżo po wizycie ❤️
Odnośnie heparyny - ja się kulam neoparinem, fragminem i clexane, więc jak któraś z Was boi się igiel, to mogę polecić najbardziej neoaprin - na wg mnie najlepsze igły, najmniej tępe, więc najłatwiej się wbijają może to którejś pomożeSvetlana lubi tę wiadomość
-
Asia2309 wrote:Tydzien temu robilam wymaz przed droznoscia, dzis dostałam telefon że laolatorium zgubiło moją probówkę z wymazem.... na powtórkę mogę iść dopiero 25 października... znowu miesiąc do tyłu 😓😓😓 Bosze jak można próbówkę zgubić 🤦♀️
Pewnie Ciebie to nie pocieszy, ale niestety takie historie się zdarzają. Jak czekałam na planowana operację i miałam wykonane z krwi przeciwciała na sars-cov-2 (wymogi szpitala), to ktoś się pomylil i... Zamroził moja krew taka afera byka, że przed północą jeszcze byłam na linii z kierownikiem labu, który obiecał sam przyjść o 5 do pracy, żeby udało się rozmrozić na czas.... -
Dzięki, naprawdę trochę mnie uspokoiłyście… 🙂
Acard już kupiłam i będę brać, ogarnę te dodatkowe badania i wtedy jeszcze skonsultuje się z lekarzem. Wszystko pewnie też zależy od historii pacjenta i od podejścia lekarza.
Mamma-mia gratuluję! 🙂 Nie wiem czemu, ale ja myślałam że Ty już jesteś w ciąży od jakiegoś czasu 🤔
Kociara, super duży krok do przodu przed Tobą, powodzenia! 🍀
Asia… 🤯🤯 Ehhh masakra, co za ludzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2021, 16:56
Mamma-mia, Księgowa, Kociara_ lubią tę wiadomość
44cs - udało się 🤍
——————————————————
👱🏼♀️❌AMH 13/ PCOS/ IO/ PAI-1 i MTHFR hetero/ KIR AA/ rozjechane cytokiny/ cross-match 46%
🧔🏻♂️❌morfologia 1-2%/ HBA 72%/ stres oksydacyjny
——————————————————
💎 05.2023 I IVF- 10🥚- 1x❄️
• 06.2023 FET❄️4BB - beta 0 ✖️
💎 09.2023 II IVF- 6🥚- 3x❄️
• 01.2024 FET❄️4BA- 5tc💔
• 05.2024 FET❄️4BB - 5dpt ⏸️; 6dpt bhcg 23,1; 8dpt 42,2; 10dpt 115; 13dpt 403; 17dpt 2230; 20dpt 5883
🍀 24dpt CRL 0,36cm i 💓
🍀 11+6 prenatalne - 6cm szkraba, ryzyka niskie,
❤️171ud/min
-
Limonka26 wrote:Dzięki, naprawdę trochę mnie uspokoiłyście… 🙂
Acard już kupiłam i będę brać, ogarnę te dodatkowe badania i wtedy jeszcze skonsultuje się z lekarzem. Wszystko pewnie też zależy od historii pacjenta i od podejścia lekarza.
Mamma-mia gratuluję! 🙂 Nie wiem czemu, ale ja myślałam że Ty już jesteś w ciąży od jakiegoś czasu 🤔
Kociara, super duży krok do przodu przed Tobą, powodzenia! 🍀
Asia… 🤯🤯 Ehhh masakra, co za ludzie.
Mam ogromną nadzieję, że tak bedzie!Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2021, 17:10