Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie 🍁W październiku dorwał Stary, w lipcu wyszły z tego czary ✨👌
Odpowiedz

🍁W październiku dorwał Stary, w lipcu wyszły z tego czary ✨👌

Oceń ten wątek:
  • Wiolala Autorytet

Wysłany: 14 października 2021, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limonka czyli pewnie znalazłaś przyczynę niepowodzeń. Wydaje mi się, że bez tej wiedzy mogłoby dojść do poronienia jakbyś zaszła a nie dostała odpowiednich leków. Mam nadzieję, że teraz Wam się uda !!😙

Limonka26 lubi tę wiadomość

Zapominamy o tym co było złe bo jesteś już z nami Synku ♥️♥️♥️

age.png
  • Limonka26 Autorytet

Wysłany: 14 października 2021, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, a to nie było tak, że przy PAI hetero tylko acard wystarczył, a już przy PAI homo było zalecenie heparyny?
    Anka, widzę, że Ty masz to samo, jak u Ciebie ten temat wygląda?
    Zielone, właśnie widzę, że Ty też to masz. Jak i chyba sporo z nas tu 🙈

Ja to po prostu czuję jakby życie mi dało w twarz ostatnio: plemniki do kitu, komórki pewnie też i jeszcze problemy z zagnieżdżeniem… 😞 Normalnie modliłam się o to żeby tylko te geny od heparyny były ok, bo ja mdleje przy igłach, na pobieraniach krwi wchodzę, odwracam głowę, biorę wdech wydech i wychodzę. Ovitrelle robił mi mąż a ja nawet nie patrzyłam. Ja pierdziele 🤦🏼‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2021, 15:15

44cs - udało się 🤍
    ——————————————————
    👱🏼‍♀️❌AMH 13/ PCOS/ IO/ PAI-1 i MTHFR hetero/ KIR AA/ rozjechane cytokiny/ cross-match 46%

🧔🏻‍♂️❌morfologia 1-2%/ HBA 72%/ stres oksydacyjny
    ——————————————————
    💎 05.2023 I IVF- 10🥚- 1x❄️
    • 06.2023 FET❄️4BB - beta 0 ✖️
    💎 09.2023 II IVF- 6🥚- 3x❄️
    • 01.2024 FET❄️4BA- 5tc💔
    • 05.2024 FET❄️4BB - 5dpt ⏸️; 6dpt bhcg 23,1; 8dpt 42,2; 10dpt 115; 13dpt 403; 17dpt 2230; 20dpt 5883
    🍀 24dpt CRL 0,36cm i 💓
    🍀 11+6 prenatalne - 6cm szkraba, ryzyka niskie,
    ❤️171ud/min

preg.png
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 14 października 2021, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka85 wrote:
    Słoneczko tzn, że słucha co do niego mówisz i nie wypuszcza drugim uchem 😊 To dość rzadkie zjawisko, u mnie wręcz niespotykane więc należy docenić 😊

Anegdotka o moim eMku... Poszliśmy do przychodni zrobić badania przed ivf. Były wypisane dla nas oboje na jednej kartce. Podeszłam pierwsza do okienka i wytłumaczyłam, że część jest dla męża i będzie na osobne zlecenie. Babka obok wzięła tą kartkę i mówi, że załatwi go od razu, to pójdziemy na pobranie razem. Zaznaczyłam, żeby o nic go nie pytała poza dowodem, bo na dzień dobry powie, że nie wie o co chodzi. Dodam, że stał krok za mną i oczywiście nic nie słyszał i nic nie widział. Podchodzi do babki obok:
    - Dzień dobry. Ale ja nic nie wiem, żona wie.
    - Proszę pana ja wszystko wiem.
    - Ale pani nie jest moją żoną (śmiech połowy przychodni)
    - Ale jestem kobietą, a kobiety wiedzą wszystko
    - Zauważyłem po mojej żonie (śmiech połowy przychodni).

Do zabiegowego weszłam pierwsza. Pani zapytała jak znoszę pobieranie krwi. Mówię, że dobrze ale zaraz wejdzie moje duże dziecko mąż i z nim jest gorzej. Wyszedł po pobraniu z cukierkiem 🤦🤣
    😂😂😂 niezły ancymon Ci się trafił 😂

Co do leków i facetów - mój też łyka to, co podstawię pod nos, a właściwie - co położe na jego laptopie. Czasami się śmieje, że pewnie go truje :P

age.png
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 14 października 2021, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś robiłam test. Tak jak wcześniej pisałam - miałam w tym cyklu podwójna owulacje i jestem teraz 9/10 dpo.
    Na teście dziś bladziutka, ale jasnoróżowa druga kreska 😍 poleciałam na betę i proga. Wyniki takie ❤️
    Cieszę się rownie mocni, co się boję, przez moje historie....
    W sobotę powtarzam i jakoś w przyszłym tyg. też.
    IMG-20211014-142825.jpg

Jo_an, Limonka26, Kociara_, Olcykowa, Gośka29, Maciejka🌸, Wiolala, szona, Jeżynka, Karo123, Kaśik, Oliwka91, Md1610, Simons_cat lubią tę wiadomość

age.png
  • Karo123 Autorytet

Wysłany: 14 października 2021, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limonka homo gorsze niż hetero, ja mam homo pai i v r2 jeszcze, w wywiadzie jedna ciąża z pustym pęcherzykiem, wynik konsultowałam w klinice i jeszcze z genetykiem, mam brac acard 75 od owulacji i heparynę dopiero od dodatniego testu. I tez wyszły mi geny na celiakie ale szczerze mówiąc tym nie nie zajmowałam jeszcze. Również nienawidzę igieł a mąż mnie kłuł ovitrelle 🙈 dlatego cieszę się ze nie zalecili mi heparyny od owulacji bo chyba bym padła robiąc to co miesiąc, po dodatnim teście to co innego myśle ze więcej zniosę 😜 Nie załamuj się wynikami, jesteś o jedną informację bogatsza a to tez nie jest takie zero jedynkowe - to ze masz pai hetero wcale nie jest pewnikiem ze masz problemy z zagnieżdżeniem, to jednak hetero wiec tym bardziej. Wez na spokojnie acard i jeśli czujesz potrzebę skonsultuj jeszcze ze specjalistą 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2021, 15:27

17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙

👱🏻‍♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️‍🩹, CB 💔, Mój Cud 💙
  • Jo_an Autorytet

Wysłany: 14 października 2021, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limonka26 wrote:
    Mam wyniki badań na trombofilię, pytanie do bardziej doświadczonych - tutaj acard i metylowane witaminy tak? Heterozygotyczne to lepiej? A acard jaki 75? 150?
    Konsultować to z kimś?

a0dd38fa5b02.jpg

Jeszcze wyszedł mi jeden nieprawidłowy gen w celiakii 🙄 Więc chyba będę poszerzać tu diagnostykę, ja to chyba wszystkie choroby „jelitowe” przyciągam… 🤦🏼‍♀️
    Też dziś dostałam wynik, mam podobny do Ciebie tyle, że MTHFR homo. Jutro będę u lekarza to napiszę co o tym sądzi, jakie da zalecenia

86' starania od 8.19, od 11.20 w Klinice. M:obniżona ilość i ruchliwość, DFI 28%
    4.21 cb, 4.21 IUI, 6.21-2 IUI :(
    7.21 IVF:11pęcherzyków❄️❄️❄️❄️❄️8.21 i 9.21-2 transfery :(
    ANA1 ujemne, NK ok, biopsja endo, MTHFR A1298C homo, PAI-1 hetero. KIR AA, C1C1. AlloMLR 0%

Naturalny cud:
    27.11 beta 36
    18.06 33+0🐣Adaś
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2021, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limonka26 wrote:
    Kurczę, a to nie było tak, że przy PAI hetero tylko acard wystarczył, a już przy PAI homo było zalecenie heparyny?
    Anka, widzę, że Ty masz to samo, jak u Ciebie ten temat wygląda?
    Zielone, właśnie widzę, że Ty też to masz. Jak i chyba sporo z nas tu 🙈

Ja to po prostu czuję jakby życie mi dało w twarz ostatnio: plemniki do kitu, komórki pewnie też i jeszcze problemy z zagnieżdżeniem… 😞 Normalnie modliłam się o to żeby tylko te geny od heparyny były ok, bo ja mdleje przy igłach, na pobieraniach krwi wchodzę, odwracam głowę, biorę wdech wydech i wychodzę. Ovitrelle robił mi mąż a ja nawet nie patrzyłam. Ja pierdziele 🤦🏼‍♀️
    Tylko acard :) moj lekarz uwaza ze heparyna nie jest potrzebna przy hetero :) nie robiłam żadnych dodatkowych badan i nie mam obciążenia rodzinnego. Nigdy tez nie poronilam a pai zwykle to powoduje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2021, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie znam się jakoś super na tych muracjach ale zwykle heparyne zalecają przy pai homo vr i samej trombofili to juz wgl od owulacji dużo osób ma pai hetero nawet o tym nie wiedzą i są jakos w ciąży;) oczywiście jeśli cie to niepokoi to możesz zrobić dodatkowe badania ale watpie ze to przez to się nie udaje

Karo123 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2021, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Tylko acard :) moj lekarz uwaza ze heparyna nie jest potrzebna przy hetero :) nie robiłam żadnych dodatkowych badan i nie mam obciążenia rodzinnego. Nigdy tez nie poronilam a pai zwykle to powoduje.
    Ja mam notatkę od hematologa, że może być przyczyną trudności z implantacja. Też mam pai hetero.
    Hetero tzn że mamy ten uszkodzony gen i ten zdrowy. Czyli jeden rodzic przekazał nam chory a drugi rodzic zdrowy i tak naprawdę na dwoje babka wróżyła, który gen ma przewagę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2021, 15:43

Mamma-mia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2021, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielone.Slońce wrote:
    Ja mam notatkę od hematologa, że może być przyczyną trudności z implantacja. Też mam pai hetero.
    Hetero tzn że mamy ten uszkodzony gen i ten zdrowy. Czyli jeden rodzic przekazał nam chory a drugi rodzic zdrowy i tak naprawdę na dwoje babka wróżyła, który gen ma przewagę.
    No może tak jest ale uważam że nie ma co sugerować się sama mutacje a zrobic dodatkowe badania ;) ja napisalam tylko to co wiem 😊 ile lekarzy tyle opini 😊

• Kociara_ Autorytet

Wysłany: 14 października 2021, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za chwilę was nadrobię - ale mój news dnia - jeśli badania, których mi brakowało są ok, to za chwilę podchodzę do ivf, krótki protokół - to na świeżo po wizycie ❤️

Lilou, Jo_an, anka, Limonka26, Mersalla, Zielone.Slonce, Olcykowa, Asia2309, Mamma-mia, Karo123, asiek96, Wiolala, Jeżynka, Kaśik, Oliwka91, Cecylia, Paulina1106, monnkej, Simons_cat lubią tę wiadomość

36 cykli starań
    2 x IUI ❌
    Nieudana procedura IVF - imsi - 3 x FET - ❌
    💔 ciąża biochemiczna - naturals - 03.2022

kiedy Bóg drzwi zamyka - to otwiera okno
    Naturalny cud ❤️ mamy syna!

27.01.23 - 3390 g i 55 cm
    age.png

22.05.2024 - puste jajo, poronienie 7+2 💔
    08.2024 - powrót do starań o rodzeństwo
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 14 października 2021, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limonka, ja się zgadzam z Anką. Jeśli nie ma poronien w wywiadzie to Acard 150 powinien narazie wystarczyć.
    Ale jeśli chcesz mieć pewność odnośnie heparyny to polecam rozszerzenie badań i konsultacje z hematologiem 😊.

Przypomnę również, że acard i heparyna to dwie różne rzeczy, działające w zupełnie inny sposób. Najczęściej heparyna jest przepisywana przy trombofilii - v2, leiden, protrombina.

anka, Limonka26, Karo123 lubią tę wiadomość

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Kociara_ Autorytet

Wysłany: 14 października 2021, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma mia, gratulacje <3 Beta pozytywna i jak na taki dzień po owu to super!

Limonka - ja mam pai hetero. Konsultowałam to i z hematologami dwoma i z Paśnikiem - miałam robionych sporo badań, żeby sprawdzić czy potrzebuję heparyny. I nie potrzebuję. Każdy z nich zalecał mi Acard w dawce 75 i tyle właśnie biorę. Mówili mi to co Księgowej - że heparyna to przy trombofilii, a samo pai nią nie jest na szczęście :)

Milka, pozdrowienia dla męża :D Mój podobny śmieszek, choć naprawdę teraz to jest wyszkolony, jakoś zaczął zadawać pytania to mu tłumaczę xD

Sesyjko, ja też już taki śluz miałam, ale i tak trzymam kciuki 😙

36 cykli starań
    2 x IUI ❌
    Nieudana procedura IVF - imsi - 3 x FET - ❌
    💔 ciąża biochemiczna - naturals - 03.2022

kiedy Bóg drzwi zamyka - to otwiera okno
    Naturalny cud ❤️ mamy syna!

27.01.23 - 3390 g i 55 cm
    age.png

22.05.2024 - puste jajo, poronienie 7+2 💔
    08.2024 - powrót do starań o rodzeństwo
  • Bunkierka Autorytet

Wysłany: 14 października 2021, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limonka26 wrote:
    Mam wyniki badań na trombofilię, pytanie do bardziej doświadczonych - tutaj acard i metylowane witaminy tak? Heterozygotyczne to lepiej? A acard jaki 75? 150?
    Konsultować to z kimś?

a0dd38fa5b02.jpg

Jeszcze wyszedł mi jeden nieprawidłowy gen w celiakii 🙄 Więc chyba będę poszerzać tu diagnostykę, ja to chyba wszystkie choroby „jelitowe” przyciągam… 🤦🏼‍♀️

Mam te same mutację, ale w układzie homo. Miałam robione dodatkowe badania zakrzepowe. Mam trochę obniżone parametry białka s, reszta wyników ok. I mimo, że hematolog uważa, że mam predyspozycje do trombofillie, napisał mi w zaleceniach acard 75(jeżeli ginekolog zleci) i nie widzi powodów, aby wprowadzać heparynę-nawet w ciąży. Chyba, że gin zaleci inaczej. A to wszystko dlatego, że nie byłam w ciąży, ani nie poroniłam. Gdyby było inaczej, zalecił by wtedy heparyne, a tak nie widzi sensu. I sama postanowiłam zwiększyć dawkę acardu... Od owulacji i zobaczyć jak będę się czuć... A na pierwszą mutację biorę leki w metylowanej formie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2021, 16:25

💓 39+0

age.png
  • Asia2309 Autorytet

Wysłany: 14 października 2021, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tydzien temu robilam wymaz przed droznoscia, dzis dostałam telefon że laolatorium zgubiło moją probówkę z wymazem.... na powtórkę mogę iść dopiero 25 października... znowu miesiąc do tyłu 😓😓😓 Bosze jak można próbówkę zgubić 🤦‍♀️

21 cs- 5.11.2021 r. ⏸

23.11- 6t1d jest 💙
    8.07- 38t+3d Antoś już z nami 🥰 4070g, 56 cm, poród sn
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 14 października 2021, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    U mnie takie mutacje jak w podpisie i zazwyc,aj przy ciążach miałam od hematologa przepisany acard + heparynę, a dodatkowo 2x w ciąży robiła mi anyty-Xa. Ogólnie sporo badań mi robil, ale to jedno takie dziwne 😄

age.png
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 14 października 2021, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kociara_ wrote:
    Za chwilę was nadrobię - ale mój news dnia - jeśli badania, których mi brakowało są ok, to za chwilę podchodzę do ivf, krótki protokół - to na świeżo po wizycie ❤️
    Cudowne wieści 💚💪

Odnośnie heparyny - ja się kulam neoparinem, fragminem i clexane, więc jak któraś z Was boi się igiel, to mogę polecić najbardziej neoaprin - na wg mnie najlepsze igły, najmniej tępe, więc najłatwiej się wbijają :) może to którejś pomoże :)

Svetlana lubi tę wiadomość

age.png
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 14 października 2021, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia2309 wrote:
    Tydzien temu robilam wymaz przed droznoscia, dzis dostałam telefon że laolatorium zgubiło moją probówkę z wymazem.... na powtórkę mogę iść dopiero 25 października... znowu miesiąc do tyłu 😓😓😓 Bosze jak można próbówkę zgubić 🤦‍♀️
    Orany.... strasznie wspolczuje. Niby to niedługo, ale jak człowiek bardzo chce, to czas mu się dłuży, wiek o tym....
    Pewnie Ciebie to nie pocieszy, ale niestety takie historie się zdarzają. Jak czekałam na planowana operację i miałam wykonane z krwi przeciwciała na sars-cov-2 (wymogi szpitala), to ktoś się pomylil i... Zamroził moja krew :O taka afera byka, że przed północą jeszcze byłam na linii z kierownikiem labu, który obiecał sam przyjść o 5 do pracy, żeby udało się rozmrozić na czas....

age.png
  • Limonka26 Autorytet

Wysłany: 14 października 2021, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, naprawdę trochę mnie uspokoiłyście… 🙂
    Acard już kupiłam i będę brać, ogarnę te dodatkowe badania i wtedy jeszcze skonsultuje się z lekarzem. Wszystko pewnie też zależy od historii pacjenta i od podejścia lekarza.

Mamma-mia gratuluję! 🙂 Nie wiem czemu, ale ja myślałam że Ty już jesteś w ciąży od jakiegoś czasu 🤔

Kociara, super duży krok do przodu przed Tobą, powodzenia! 🍀

Asia… 🤯🤯 Ehhh masakra, co za ludzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2021, 16:56

Mamma-mia, Księgowa, Kociara_ lubią tę wiadomość

44cs - udało się 🤍
    ——————————————————
    👱🏼‍♀️❌AMH 13/ PCOS/ IO/ PAI-1 i MTHFR hetero/ KIR AA/ rozjechane cytokiny/ cross-match 46%

🧔🏻‍♂️❌morfologia 1-2%/ HBA 72%/ stres oksydacyjny
    ——————————————————
    💎 05.2023 I IVF- 10🥚- 1x❄️
    • 06.2023 FET❄️4BB - beta 0 ✖️
    💎 09.2023 II IVF- 6🥚- 3x❄️
    • 01.2024 FET❄️4BA- 5tc💔
    • 05.2024 FET❄️4BB - 5dpt ⏸️; 6dpt bhcg 23,1; 8dpt 42,2; 10dpt 115; 13dpt 403; 17dpt 2230; 20dpt 5883
    🍀 24dpt CRL 0,36cm i 💓
    🍀 11+6 prenatalne - 6cm szkraba, ryzyka niskie,
    ❤️171ud/min

preg.png
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 14 października 2021, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limonka26 wrote:
    Dzięki, naprawdę trochę mnie uspokoiłyście… 🙂
    Acard już kupiłam i będę brać, ogarnę te dodatkowe badania i wtedy jeszcze skonsultuje się z lekarzem. Wszystko pewnie też zależy od historii pacjenta i od podejścia lekarza.

Mamma-mia gratuluję! 🙂 Nie wiem czemu, ale ja myślałam że Ty już jesteś w ciąży od jakiegoś czasu 🤔

Kociara, super duży krok do przodu przed Tobą, powodzenia! 🍀

Asia… 🤯🤯 Ehhh masakra, co za ludzie.
    a moze mnie kojarzysz z zeszłego roku? :) Zaszłam wtedy w ciążę, ale niestety poroniłam :( A cały ten rok -dosłownie bo od stycznia - robiłam wszystko, co możliwe, żeby kolejnym razem udało się zajść i donosić szcześliwie... Miałam różne rezonansy, tomografie, badania z krwi, z moczu, hsg, zabiegi, latałam po specjalistach...
    Mam ogromną nadzieję, że tak bedzie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2021, 17:10

age.png
‹‹ 57 58 59 60 61 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ