🍁W październiku dorwał Stary, w lipcu wyszły z tego czary ✨👌
-
WIADOMOŚĆ
-
anka wrote:Czytalsm wlasnie .
Ale u mnie taka sprawa ze w środę tydzień temu pecherzyk miał 16 mm 2 dni później juz go po prostu nie było lekarz stwierdził że musiał pęknąć A gdyby nie pękł to raczej by dalej rósł i byłby dalej tego dnia tez czułam mocne kłucie jajnika .
U mnie też tak bylo, w jednym dniu miałam ładny pęcherzyk, według obliczeń miał pęknąć za 3 dni, poszłam po 4 i null, zero nic nie widać21 cs- 5.11.2021 r. ⏸
23.11- 6t1d jest 💙
8.07- 38t+3d Antoś już z nami 🥰 4070g, 56 cm, poród sn -
nick nieaktualnyAsia2309 wrote:U mnie też tak bylo, w jednym dniu miałam ładny pęcherzyk, według obliczeń miał pęknąć za 3 dni, poszłam po 4 i null, zero nic nie widać
Bo ja podczas stymulacji + ovitrelle mam ładnego naturalnego proga kolo 11 a bez stymulacji wlasnie kolo 6-8 i tego nie rozumiem najbardziej... -
Tak, miałam 8 z kawałkiem, teraz miałam cykl z samy clo, bez zastrzyku i już było ponad 16 🤷♀️ wizytę u mojej gin mam dopiero 26 także może coś więcej się dowiem21 cs- 5.11.2021 r. ⏸
23.11- 6t1d jest 💙
nick nieaktualnyAsia2309 wrote:Tak, miałam 8 z kawałkiem, teraz miałam cykl z samy clo, bez zastrzyku i już było ponad 16 🤷♀️ wizytę u mojej gin mam dopiero 26 także może coś więcej się dowiem
-
anka wrote:16 to dobry wynik wuec może po prostu to nie luf tylko slaba owulacja,? Bo u sb akurat mam takie podejrzenie .
Może, tego też nie wykluczam. Do tej ginekolog chodzę dopiero od lipca, więc rozważamy różne opcje, na razie padło na luf, zobaczymy co dalej wymyśli 😊21 cs- 5.11.2021 r. ⏸
23.11- 6t1d jest 💙
nick nieaktualny
-
Ja przyjęłam w tym cyklu strategie jak w poprzednim czyli testowanie bardzo szybko (absurdalnie szybko? 😅) bo wtedy mój mózg się przyzwyczaja do widoku tej bieli i łatwiej mi to znieść 😉
Także melduje 7dpo biel17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙
👱🏻♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️🩹, CB 💔, Mój Cud 💙 -
Japoneczko' przykre to co piszesz... ale wiem jak staranka potrafią wszystko zepsuć ... u mas to chyba ze mma gorzej, czasami się nawet zastanawiam jak maz ze mma wytrzymuje...
U mnie tez niby nie pekaly, niby po ovitrelle mają pekac... ale raczej prędzej zmienię lekarza niż jej w pewne rzeczy uwierzę...Japoneczka z Porcelany lubi tę wiadomość
27tc+3 - 😢 [*] 11.20
37tc+3 - 🌈
6tc+4 - 😭 [*] 07.24 - żegnaj okruszku...
3tc+4 💔
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _
X.2021 - start IVF
23.12.21 - transfer blastki ❄️4AA
29.12 - 6dpt - beta 39.40 mlU/ml
18.01 - 26dpt - 6+1 CRL 0.55cm i bijące serduszko 😍
01.03 - 12+1 I prenatalne 7.5cm chłopca 💙
21.04 - 19+3 - II prenatalne - 330g 💙
06.07 - 30+2 - III 25.08 - 1810g 💙
25.08 - 37+3 - 3220g i 54cm cudu jest juz ze mną
...
_ _ _ _
03.24 - wracamy po rodzeństwo
04.06 FET ❄️3AA 🙏🙏
09.06 - 5dpt. - ⏸️
06.07 - 7+2 💔
_ _ _ _
04.09 prog 41.8; 2dpt 18.4
05.09 - FET ostatniej szansy ❄️4AB
4dpt - ⏸️; beta 59.8🤯; prog 28.5
11.09 - 6dpt 80.4 💔 7dpt 79.8; 9dpt 98 🤯
44cs - udało się 🤍
——————————————————
👱🏼♀️❌AMH 13/ PCOS/ IO/ PAI-1 i MTHFR hetero/ KIR AA/ rozjechane cytokiny/ cross-match 46%
🧔🏻♂️❌morfologia 1-2%/ HBA 72%/ stres oksydacyjny
——————————————————
💎 05.2023 I IVF- 10🥚- 1x❄️
• 06.2023 FET❄️4BB - beta 0 ✖️
💎 09.2023 II IVF- 6🥚- 3x❄️
• 01.2024 FET❄️4BA- 5tc💔
• 05.2024 FET❄️4BB - 5dpt ⏸️; 6dpt bhcg 23,1; 8dpt 42,2; 10dpt 115; 13dpt 403; 17dpt 2230; 20dpt 5883
🍀 24dpt CRL 0,36cm i 💓
🍀 11+6 prenatalne - 6cm szkraba, ryzyka niskie,
❤️171ud/min
-
Japoneczko mam nadzieję tak jak dziewczyny pisały, że to kryzys, z którym dacie sobie radę. Bardzo mi przykro, że musisz przez to przechodzić 😔 jakkolwiek by potoczyło się Twoje życie to pamiętaj, że jesteśmy tu z Tobą i mimo, że nie znamy się w "prawdziwym" życiu to napewno każda tu z osobna chciałaby przesłać Ci teraz ogrom wsparcia i miłości 🥺❤️
Japoneczka z Porcelany lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKaro123 wrote:Ja przyjęłam w tym cyklu strategie jak w poprzednim czyli testowanie bardzo szybko (absurdalnie szybko? 😅) bo wtedy mój mózg się przyzwyczaja do widoku tej bieli i łatwiej mi to znieść 😉
Także melduje 7dpo biel -
Japoneczko, przytulam Cię mocno...
Ale powiem Ci, że chwilę po przeczytaniu Twojego posta, od razu przyszła mi do głowy myśl, że... pokonacie ten kryzys.
My , babki, jesteśmy delikatne, ale czasem mam wrażenie, że nasi faceci, trzymający wszystko w sobie są jeszcze bardziej słabi i delikatniejsi od nas.
Dużo razem przeszliście, a tego tak po prostu , ot tak, się nie zapomina.
Zrób coś dziś dla siebie, tylko dla siebie.
Będę mocno trzymała za Was kciuki❤️Japoneczka z Porcelany lubi tę wiadomość
-
Karo, uff jak dobrze że nie jestem z takimi pomysłami sama 🤣 ja nawet głośno nie mówię koedy zaczynam sikac 🤣 bardzo szanuje za 7dpo ! 🤭
Cecylia lubi tę wiadomość
21 cs- 5.11.2021 r. ⏸
23.11- 6t1d jest 💙
Anka z tym luf to chyba też jest tak, że te pęcherzyki mogą przekształcać się w ciałko żółte i udawać, że była owulacja? Może u Ciebie Ovi+luteina to byłoby rozwiązanie?
Asia a ty co dostałaś na to?
Karo 😂😂😂 ja dziś 6dpo i myślę czy w ogóle nie poczekać na okres ale mam w domu masę testów więc trochę szkoda nie sikać 🙈 -
Japoneczko bardzo mi przykro, wierzę że to tylko przerwa, po której Wasz związek będzie jeszcze mocniejszy. Życzę Ci teraz dużo siły jakbyś chciała wylać żale to śmiało ❤
Japoneczka z Porcelany lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOliwka91 wrote:Anka z tym luf to chyba też jest tak, że te pęcherzyki mogą przekształcać się w ciałko żółte i udawać, że była owulacja? Może u Ciebie Ovi+luteina to byłoby rozwiązanie?
Karo 😂😂😂 ja dziś 6dpo i myślę czy w ogóle nie poczekać na okres ale mam w domu masę testów więc trochę szkoda nie sikać 🙈 -
Oliwka91 wrote:
Na razie drugi cykl jade z clo a później nie wiem co będzie dalej 😪 ale owulke w tym cyklu na bank miałam bo sprawdzałam na monicie 😁Oliwka91 lubi tę wiadomość
21 cs- 5.11.2021 r. ⏸
23.11- 6t1d jest 💙
Anka No 9dpo to ja szanuje, oaza cierpliwości 😁
Oliwka czekanie do terminu @ to dla mnie jakiś sport ekstremalny - jeszcze nigdy tego nie doświadczyłam 😂
Asia cieszę się ze nie jestem sama 😅 na początku starań testowałam irracjonalnie szybko, później nauczyłam się ze tzreba chociaż do tego 9/10 dpo poczekać, a teraz znów wróciłam do strategii szybkiego testowania i lepiej to znoszę 😆Oliwka91, Cecylia lubią tę wiadomość
17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙
👱🏻♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️🩹, CB 💔, Mój Cud 💙 -
anka wrote:naprawde? na to kompletnie nie wpadlam myślalam wlasnie ze albo rosna do wielkich ropzmiarow (u mnie na pewno tak sie nie dzieje) wgl raz na kilka lat zrobi mi sie torbiel bardziej mam tak że mi sie wchlaniają a nie pekają dlatego od razu przy stymulacji dostawalam ovitrelle . teraz też mialam dostać ale tego pecherzyka juz nie było..
Teoretycznie one mogą się luteinizować i wytwarzać progesteron. Dlatego diagnostyka jest trudna ALE proszę nie myśl, że ty go masz, po prostu może warto rzucić lekarzowi taką opcję. Wtedy się chyba Ovi daje na to, żeby zastymulować pęknięcie po prostu. Ale ja myślę, że może u Ciebie coś ta insulina może jeszcze mieszać, podobno podwyższona insulina może obniżać progesteron też, ogólnie wszystkie hormony zaburza 😔 od kiedy będziesz glukophage? Podobno conajmniej 3 miesiące się reguluje na nim organizm