W październiku fiku-miku, w czerwcu dziecko w foteliku 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki dziewczyny 😘 przechodzimy jak przeziębienie/grypę, jesteśmy tylko dość osłabieni.
Monia chyba powinnam też mieć test, ogólnie wynik dostaliśmy wczoraj przed północą (miał być do 22), eMek ma dzwonić do przychodni w razie pozytywa, więc musimy poczekać do poniedziałku. Nigdzie nie wychodzimy, grzecznie czekamy. W jego pracy już wiedzą, dużo osób będzie mieć kwarantannę.
Nie wiem jak to jest z tymi testami, ale ze względu na nasze samopoczucie byłam pewna, że wyjdzie korona.
Wizytę przełożę na następny cykl, chociaż wtedy owulacja pewnie ze złej strony, no ale nie przeskoczę.
Ale wiecie co? Jak zaczniemy się lepiej czuć to chyba zrobimy kwarantannowe dziecko 😈 powinnam się jeszcze załapać na testowanie ostatniego października. Skoro jesteśmy skazani na siebie to zrobimy z tego dobry użytek 😁
Magdalena29, Kittinka 3.0, Noelle, siuger, szona, MonikA_89!, Natalia_L, Księgowa, Red555, agge lubią tę wiadomość
-
Polubiłam za kwarantannowego dziedzica
Kittinka 3.0, miska122, Nana_r lubią tę wiadomość
Madziandzia
Starania o pierwszą dzidzię od 10.2018
Hashimoto, IO, jajowody drożne, owulacje są
Mąż - żpn II stopień, morfologia 0%, DFI 13,12 , HDS 26,24 , MAR prawidłowy, HBA 82,5%
22.10.2020 II, beta 197
24.10.2020 beta 550
06.11.2020 mamy 3 mm i ❤
17.12.2020 6,2 cm człowieka 😍
11.02.2021 340 g zdrowej dziewuszki 💗
23.04.2021 1709 g szczęścia 🥰
02.06.2021 3100 g wiercipięty 😍
22.06.2021 3450 g uparciucha 💪🏻
27.06.2021 jednak 3600 g 😅
05.07.2021 18:35 Łucja ❤ 56 cm, 3160g, 10/10 🥰
-
Annie nie zgodzę się z tym co powiedziała Ci położna. Ja nie mam BMI 35 a mniej i mam 0.6 ale najwidoczniej co lekarz/polożna/pielęgniarka to inna taktyka...
Miska trzeba szukać pozytywów i tak jak piszesz jesteście ma siebie skazani a maluchowi kupisz body z napisem " moi rodzice wzieli sobie do serca nakaz siedzenia w domu i tak oto powstałem ja "
Kochane udanej soboty! :*miska122, Japoneczka z Porcelany, agge lubią tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
miska122 wrote:Ja mam dzisiaj jakiś słaby dzień. Mój Emek dostał wyniki na koronę - pozytyw. Ja mam coraz gorszy węch i smak i czuję się średnio, więc zapewne też to złapałam. Przepadnie mi wizyta w klinice. Nic nie zarobię przez kwarantannę i w ogóle to już mam serdecznie dość tego roku. Uważajcie na siebie dziewczyny.
O nie mam nadzieję, że Twój stan się nie pogorszy. Dbaj o siebie!miska122 lubi tę wiadomość
Starania od 09.2018
11.2019- pjp, łyżeczkowanie
02.2020- powrót do starań
07.2020- znów się nie udało
10.2020- nowa nadzieja
Neoparin, Acard, Duphaston, Euthyrox 75 -
Misia albo bodziaka z napisem „moi rodzice nie zachowali dystansu społecznego” 🤭😄
Nana_r, miska122, Simons_cat, agusia_246, Misiaa, Rucola, szona, MonikA_89!, Księgowa, Japoneczka z Porcelany, agge lubią tę wiadomość
Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Mój Stary pracuje głównie za granicą. Więc dla nas to, że siedzi w domu to było nawet korzystne. Nie musieliśmy ustalać lotów pod owulke
Ale jesteśmy razem 24h/dobe już od marca i czasem by się przydało aby gdzieś wybyl nie no żart, nagle człowiek docenia jakie to miłe widzieć go codziennie rano całować na dzień dobry
Jadę na betę drugą, potem do pracy eh...
Noelle kciuki!Noelle lubi tę wiadomość
Starania od 09.2018
11.2019- pjp, łyżeczkowanie
02.2020- powrót do starań
07.2020- znów się nie udało
10.2020- nowa nadzieja
Neoparin, Acard, Duphaston, Euthyrox 75 -
Magdalena29 wrote:Z tymi testami na koronę to też jest ciekawa rzecz. Słyszałam o babce, do której już 8 raz przyjechała kobitka z sanepidu i jak test wyszedł kolejny raz pozytywny to zapytała czy ma wódkę w domu. Kazała jej się napić, poczekały chwilę i kolejny test. Już negatywny. Kazała jej chlapnąć kielicha przed jej wizytą za 2 tyg 🤦♀️
I pytanie czy to te testy jakieś felerne czy faktycznie baba ma wirusa i dzięki oszukaniu systemu popyla i rozsiewa dalej po mieście.
Sam producent testu, pisze na opakowaniu, że nie są one przeznaczone do testowania ludzi, a jedynie służą w celach badawczych, więc pytanie na czym opiera się całą ta pandemia. Nie wspominając już, że śmiertelność Covid równa się śmiertelności zwykłej grypy i wynosi 0,2%.
"Producent pisze też, że wykrycie sekwencji RNA nie oznacza obecności koronowirusa, test nie wyklucza innych chorób spowodowanych innymi wirusami lub bakteriami, czyli jak test wyjdzie pozytywny, to wcale nie oznacza, że chorujemy na koronowirusa".
"Dr Mike Yeadon, były wiceprezes i dyrektor naukowy firmy farmaceutycznej Pfizer, mówi że połowa lub nawet „prawie wszystkie” testy na obecność COVID-19 są fałszywie dodatnie. W Bostonie w tym miesiącu laboratorium zawiesiło przeprowadzanie testów na koronawirusa po wykryciu 400 „fałszywie dodatnich” wyników".
Misiaa wrote:Annie nie zgodzę się z tym co powiedziała Ci położna. Ja nie mam BMI 35 a mniej i mam 0.6 ale najwidoczniej co lekarz/polożna/pielęgniarka to inna taktyka...
Nana_r. Kciuki za betę 🙂
Makino, agge lubią tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
nick nieaktualnyAnnie, w pełni się z Tobą zgadzam. Testy to loteria. Koleżanka do porodu by ją przyjęli musiała wypełnić ankietę że zgłasza się z podejrzeniem covidu. Inaczej by ją do szpitala nie wpuścili 🤦♀️. Sorry, Ale ja nie wierzę w tą propagandę. Nie mówię, że zachorowań nie ma, ale uważam że liczba jest zawyżana. Możesz być przeziębiony i już Ci pozytyw wyjdzie, albo być całkiem zdrowy i wyjdzie. Bo podobno testy to loteria 🤷♀️🤦♀️
Miska, trzymam kciuki za covidowego dziedzica 😁
Nana, Noelle, kciuki za powtórkę bety
Ktoś jeszcze testuje/testował dziś ? No i gdzie nasza Sasanka, też robi covidowego dziedzica 🤔miska122, Noelle, agge lubią tę wiadomość
-
Makino wrote:Annie, w pełni się z Tobą zgadzam. Testy to loteria. Koleżanka do porodu by ją przyjęli musiała wypełnić ankietę że zgłasza się z podejrzeniem covidu. Inaczej by ją do szpitala nie wpuścili 🤦♀️. Sorry, Ale ja nie wierzę w tą propagandę. Nie mówię, że zachorowań nie ma, ale uważam że liczba jest zawyżana. Możesz być przeziębiony i już Ci pozytyw wyjdzie, albo być całkiem zdrowy i wyjdzie. Bo podobno testy to loteria 🤷♀️🤦♀️
Noelle. Trzymam kciuki za betę 🤗
Idę dziś na Babyshower koleżanki, z którą zaszłam w ciążę rownowczesnie, tylko ja ją straciłam. Ona niedługo będzie rodzić, a ja mogłam razem z nią. Trochę to przykre. Na początku było mi bardzo ciężko, ale potem się przyzwyczaiłam i też zaszłam w ciążę, wiec juz mnie to nie boli, bo wierzę, że mój maluszek do mnie wrócił 🙂
Ona się kompletnie nie spodziewa imprezki, aż jej zazdroszczę tej niespodzianki 🤗
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2020, 21:45
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
nick nieaktualnyWybaczcie za spoilerowanie ale.. Frezyjciada urodziła!!! Jeszcze raz wielkie gratualcje, mam nadzieję, że zaglądniesz do nas opowiedzieć!! Zdrówka dla Ciebie i Maluszka!!! Niech rośnie zdrowo!!! Odpoczywaj kochana!! :*
*Agape*, Misiaa, Noelle, MonikA_89!, Suszarka, Simons_cat, Księgowa, agge, Florencja lubią tę wiadomość
-
Annie1981 wrote:Miałam dziś USG, wszystko z maluszkiem ok 🙂 Ma już 7 cm, serduszko bije 🙂
Frelciaa. Pytałam o tą heparynę. Co prawda tylko położną, bo to ona robiła USG, ale pwoiedziala mi, że heparyne 0,6 dają jak kobieta ma BMI powyżej 35, a ja mam dużo mniej, więc dawka 0,4 jest dla mnie wystarczająca. Mam nadzieję, że jest kompetentna.
Taki duży?! Wow. Mój miał w Twoim czasie pół cm mniej 😋. Myśle ze położna dobrze Ci powiedziała, bo moja pani doktor tez tak uważa. Ja mam bmi 22 to chyba ok.Annie1981 lubi tę wiadomość
👩🏻🦰 29l.
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo 🔺PAI-1 4G hetero
💊acard od 1dc i 💉heparyna od transferu
🔺ryzyko celiakii - dieta bg
- 5 transfer poronienie w 8tc.
👨🏽33l.
🔺HBA 58%
🔹reszta parametrów w normie
🤰🏼Zarodeczku nasz malutki rośnij duży, okrąglutki. Pięknie się zagnieżdżaj i na 9 miesięcy w moim brzuszku zamieszkaj”👩❤️👨
16.06- 6 transfer blaski 4BB
22.06.20 6 dpt- beta 43,33 prog.33
24.06.20 8 ddpt- beta 113,9 prog.35
16.07.20 - ❤️ Serduszko nasze bije!
25.07.20- 2 cm Kluseczka tętno 167/min
18.02.21- nasz Chłopczyk już na świecie 😍
Litania do św Józefa 🙏🏻 -
miska122 wrote:Dzięki dziewczyny 😘 przechodzimy jak przeziębienie/grypę, jesteśmy tylko dość osłabieni.
Monia chyba powinnam też mieć test, ogólnie wynik dostaliśmy wczoraj przed północą (miał być do 22), eMek ma dzwonić do przychodni w razie pozytywa, więc musimy poczekać do poniedziałku. Nigdzie nie wychodzimy, grzecznie czekamy. W jego pracy już wiedzą, dużo osób będzie mieć kwarantannę.
Nie wiem jak to jest z tymi testami, ale ze względu na nasze samopoczucie byłam pewna, że wyjdzie korona.
Wizytę przełożę na następny cykl, chociaż wtedy owulacja pewnie ze złej strony, no ale nie przeskoczę.
Ale wiecie co? Jak zaczniemy się lepiej czuć to chyba zrobimy kwarantannowe dziecko 😈 powinnam się jeszcze załapać na testowanie ostatniego października. Skoro jesteśmy skazani na siebie to zrobimy z tego dobry użytek 😁
Wiesz po kwarantannie wiele kobietek które albo nie planowały albo były w wieku ze już nie chciały albo tez niby nie mogły to się z takim dziedzicem w brzuchu obudziły 😍😚 Dobrze ze w miarę łagodnie przychodzicie. Ja mam koleżankę w ciąży która ma COVID i jest No.. ciezko w szpitalu jest.miska122 lubi tę wiadomość
👩🏻🦰 29l.
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
👨🏽33l.
🔺HBA 58%
🤰🏼Zarodeczku nasz malutki rośnij duży, okrąglutki. Pięknie się zagnieżdżaj i na 9 miesięcy w moim brzuszku zamieszkaj”👩❤️👨
Misia ale Ty masz poważne podstawy medyczne do wyższej dawki heparyny. To jest zupełnie co innego niż dawka profilaktyczna wiec zarówno położna Annie i moja pani doktor maja racje. Moja pani doktor dodała ze dawkę lecznicza daje się tylko z poważnych wskazań. Dla lekarzy ciąża do 11tc to nie jest nawet płód. A Ty miałaś jednak swoje maluszki już na bardzo zaawansowanym etapie ciąży stracone zdziwiłabym się gdybys nie miała wyższej dawki.👩🏻🦰 29l.
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
👨🏽33l.
🔺HBA 58%
nick nieaktualnyMoja koleżanka zgłosiła się w pt do lekarza, bo straciła węch i smak. Zesłali ja na kwarantannę wraz z domownikami i w poniedziałek mieli zrobić jej test. Zrobili jej test, wynik był dodatni, kwarantannę miała do niedzieli do polnocy, a w poniedziałek już wracała do pracy bez powtarzanego testu 😁 a reszta domowników miała kwarantannę do środy, bo liczyli 10 dni od pozytywnego wyniku koleżanki. Absurd 😁🙃🙃🙃
-
Frelciaa ale to juz nie chodzi o moje wskazania...kazdy lekarz u ktorego bylam a bylam naprawde u wielu zreszta nie tylko mi tak mowili ale i dziewczynom tutaj ze 0.4 jest to dawka profilaktyczna owszem i podaje się ją jak juz kobieta naprawdę ma zrytą banię i dla jej swietego spokoju ją dają... ale w rzeczywistosci 0.4 jest do 59kg... 0.6 się daje od 60-79kg a 0.8 wyzej...heparyna jest jak leki..czesto dawkę masz uzaleznioną od wagi i tutaj jest taka sama sytuacja
Edita: i co do wyzszej dawki nizeli 0.4 słyszałam od jednego z lekarzy - genetyka że ginekolodzy nawet jak wiedzą że kobieta powinna mieć większą dawkę niż 0.4 to i tak nie dadzą jeśli rzeczywiście nie ma ku temu jakiś większych podstaw udowodnionych jakimiś chorobami bo są za to bardzo mocno rozliczani...ile w tym prawdy? Nie wiemWiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2020, 11:04
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
MonikA_89! wrote:Hmm a czemu robisz ANA3? Miałaś dodatnie ANA1? Z tego co mi wiadomo (ale mogę się mylić) to dopiero jak jest 1 dodatnia to dorabia się 2 i 3 🤔
Bo zamiast robić wszystkie po kolei (z założeniem, że coś by mogło wyjść w tych wcześniejszych), taniej jest zrobić od razu 3
-
Rucola wrote:Szona nie wiem czy idę dobrym tropem, ale jest alternatywa dla szczepień, immunoglobuliny ale ponoć cholernie droga impreza. tak tylko pisze. Powiedz mi, robiliscie AlloMlr?
Nie i na razie nie zamierzamy i wiem o immunoglobulinach i ich cenie. I tez na razie olewamy ten temat. -
miska122 wrote:Ja mam dzisiaj jakiś słaby dzień. Mój Emek dostał wyniki na koronę - pozytyw. Ja mam coraz gorszy węch i smak i czuję się średnio, więc zapewne też to złapałam. Przepadnie mi wizyta w klinice. Nic nie zarobię przez kwarantannę i w ogóle to już mam serdecznie dość tego roku. Uważajcie na siebie dziewczyny.
Ojej, bardzo mi przykro zdrowiejcie szybko! Będzie kolejna wizyta, najwazniejsze jest Wasze zdrowie :*miska122 lubi tę wiadomość
-
Misiaa wrote:Frelciaa ale to juz nie chodzi o moje wskazania...kazdy lekarz u ktorego bylam a bylam naprawde u wielu zreszta nie tylko mi tak mowili ale i dziewczynom tutaj ze 0.4 jest to dawka profilaktyczna owszem i podaje się ją jak juz kobieta naprawdę ma zrytą banię i dla jej swietego spokoju ją dają... ale w rzeczywistosci 0.4 jest do 59kg... 0.6 się daje od 60-79kg a 0.8 wyzej...heparyna jest jak leki..czesto dawkę masz uzaleznioną od wagi i tutaj jest taka sama sytuacja
Edita: i co do wyzszej dawki nizeli 0.4 słyszałam od jednego z lekarzy - genetyka że ginekolodzy nawet jak wiedzą że kobieta powinna mieć większą dawkę niż 0.4 to i tak nie dadzą jeśli rzeczywiście nie ma ku temu jakiś większych podstaw udowodnionych jakimiś chorobami bo są za to bardzo mocno rozliczani...ile w tym prawdy? Nie wiem
Mehh to tak samo jak dawka acardu. Pogadam jeszcze z kardiololo z ciekawości. Ale mnie każdy lekarz z którym rozmawiałam mówił ze dawka bez wskazań nie ma nic wspólnego z waga. Waga ma znaczenie przy wskazaniach medycznych. Tak samo ja mam lek na serce i dawka jest dostosowana do wagi BO mam podstawy medyczne do jego brania.
Co do kwarantanny i testów. Mój szwagier miał trzy testy robione- po kontakcie z zarażonym- pozytyw, potem po tygodniu miał test-negatyw i przyjechał jeszcze bus po 10dniach robić test i dopiero miał koniec kwarantanny po drugim negatywie.👩🏻🦰 29l.
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
👨🏽33l.
🔺HBA 58%
Litania do św Józefa 🙏🏻