W październiku fiku-miku, w czerwcu dziecko w foteliku 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam wyniki:
Beta 64,1 rośnie! 😍
Progesteron 21,42 i tutaj nie wiem?siuger, MonikA_89!, *Agape*, Zielone.Slonce, moyeu, Jusia88, Kittinka 3.0, miska122, Misiaa, Simons_cat, ElfiaKsiężniczka, Księgowa, Nana_r, Annie1981, JaSzczurek, Red555, Fiore, Kaśik, Magdalena29, Japoneczka z Porcelany, agge, Okularnica_:) lubią tę wiadomość
Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Siuger, Noelle gratuluję przyrostów! Trzymajcie się ciepło 😍
Noelle lubi tę wiadomość
Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
Wiem, że to najprawdopodobniej o niczym nie świadczy ale bardzo się ciesze bo w ostatniej ciąży w 40 dc beta osiągnęła raptem 100, a teraz w 29 wynik 60 - a owulacja w obu przypadkach był 17 dc. Jakoś tak pozytywnie mnie to nastraja. ☺️
siuger, Zielone.Slonce, Simons_cat, Annie1981, Red555, Magdalena29 lubią tę wiadomość
Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Gratuluję pięknych bet. Oby dalej był taki ładny październik 🙂
moyeu. Nie wiem czy już tutaj to wklejałam, ale polecam się zapoznać odnośnie AMH.
AMH mówi o bieżących ANTRALNYCH pęcherzykach a nie wszystkich.
"proces oogenezy rozpoczyna się od wstępnego załadowania i dojrzewania jaj z etapu pęcherzyka pierwotnego do etapu pęcherzyka antralnego. Ten pierwszy etap trwa około 30 dni i rozpoczyna się 5 miesięcy przed osiągnięciem przez komórkę jajową wystarczającej dojrzałości, aby można było ją wybrać do owulacji (stąd znaczenie zdrowia przed poczęciem). Ten antralny etap wzrostu pęcherzyka jest wykrywany przez lekarzy w teście AMH. Jednak ten test AMH nie jest prawdziwym odzwierciedleniem tego, ile dokładnie pęcherzyków `` pozostawiła '' kobieta, ponieważ pokazuje tylko jeden etap rozwoju pęcherzyka (antral) i nie jest prawdziwą miarą pełnej liczby pęcherzyków pierwotnych, czyli rzeczywistą liczbę pęcherzyków pozostawionych w jajnikach. Dosłownie musiałbyś usunąć i rozciąć jajnik pod mikroskopem, aby uzyskać dokładną liczbę pozostawionych pierwotnych pęcherzyków. Dlatego ten test AMH może być dość mylący, jeśli nie zostanie prawidłowo zinterpretowany."
Więcej tutaj
http://www.springacupuncture.com.au/how-you-can-improve-your-egg-health-in-90-days/moyeu, Simons_cat, Noelle lubią tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Frelciaa wrote:o kurczaczki. To wtedy chyba mama nie może karmić z tego co kojarzę.
Annie1981, agge lubią tę wiadomość
-
Annie1981 wrote:Gratuluję pięknych bet. Oby dalej był taki ładny październik 🙂
moyeu. Nie wiem czy już tutaj to wklejałam, ale polecam się zapoznać odnośnie AMH.
AMH mówi o bieżących ANTRALNYCH pęcherzykach a nie wszystkich.
"proces oogenezy rozpoczyna się od wstępnego załadowania i dojrzewania jaj z etapu pęcherzyka pierwotnego do etapu pęcherzyka antralnego. Ten pierwszy etap trwa około 30 dni i rozpoczyna się 5 miesięcy przed osiągnięciem przez komórkę jajową wystarczającej dojrzałości, aby można było ją wybrać do owulacji (stąd znaczenie zdrowia przed poczęciem). Ten antralny etap wzrostu pęcherzyka jest wykrywany przez lekarzy w teście AMH. Jednak ten test AMH nie jest prawdziwym odzwierciedleniem tego, ile dokładnie pęcherzyków `` pozostawiła '' kobieta, ponieważ pokazuje tylko jeden etap rozwoju pęcherzyka (antral) i nie jest prawdziwą miarą pełnej liczby pęcherzyków pierwotnych, czyli rzeczywistą liczbę pęcherzyków pozostawionych w jajnikach. Dosłownie musiałbyś usunąć i rozciąć jajnik pod mikroskopem, aby uzyskać dokładną liczbę pozostawionych pierwotnych pęcherzyków. Dlatego ten test AMH może być dość mylący, jeśli nie zostanie prawidłowo zinterpretowany."
Więcej tutaj
http://www.springacupuncture.com.au/how-you-can-improve-your-egg-health-in-90-days/
Tak Annie wrzucałaś to, ja sobie zdaje sprawę z ograniczeń tego badania, ale zależy mi żeby mieć wyniki które umożliwią mi skorzystanie z procedury ivf z dofinansowaniem z budzetu województwa mazowieckiego. Poza tym, wszędzie piszą o tym że diagnozując niską rezerwę trzeba spełniać kilka warunków, w tym AMH, FSH i usg w pierwszych dniach cyklu, monitoring mam zamiar zrobić w następnym cyklu bo aktualnie mam egzaminy na aplikacji więc po prostu nie mam czasu jeździć po pracy na monitoring. Przez to właśnie że samo AMH niewiele mówi należy konać jeszcze fsh i usg, żeby mieć w miarę pełen obraz pracy jajników. W następnym cyklu zbadam znowu fsh czy ten wynik jest incydentem czy tendencją bo w styczniu zeszłego roki fsh miałam na poziomie 2 więc ciekawa jestem z czego się to bierze. Wiesz, ja wiem że wiele kobiet zachodzi w ciążę z mega słabymi wynikami, ale ja pomimo raptem miernych wyników w tą ciąże zajść nie mogę, dlatego szukam ewentualnych przyczyn, bo tarczyce i IO mam ogarnięte a ciąży nie ma. Jak będę miała w ręku te trzy badania to przynajmniej lekarz będzie mógł ewentualnie wykluczyć ze problemem jest niska rezerwa a ja będę mogła wyluzować i nie martwić się że zostało mi mało czasu.30 lat 🍍 starania od II 2018
🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, jajowody drożne
❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota ❌ Białko S
❌AMH
IX 2020 0,72 -> IV 2021 0,42 ->II 2022 0,49 💪🏻
👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie
💉IVF💊
IV 2021 Invimed Warszawa dr K. długi protokół
19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I - CB 😭
💉IMMUNOLOGIA🦠
IV 2022 pierwsza wizyta u doc. P. w Łodzi, zlecił badania
❌TEST IMK
❌TEST CBA
❓ANA 3
✅P/c przeciwplemnikowe
❓KIR
❓HLA-C
Od X 2021 Trulicity 1,5 mg BMI 30 -> IV 2022 -11 kg, -10cm w biodrach, BMI 26,9 💪🏻 -
Miska oby Wam w miarę spokojnie minął czas kwarantanny. 🥰
Dziewczyny gratuluję bet ❤️
U mnie weekend jak zwykle w biegu, chociaż dzisiaj udało się nam wyjść na randkę 😜
Obecnie jestem na etapie ❤️❤️❤️ pewnie do czwartku włącznie żeby tym razem się wstrzelić...Noelle, miska122, siuger lubią tę wiadomość
-
JaSzczurek wrote:może i powinna, bo przeciwciała przechodzą do mleka a wirus nie, powinna karmić w maseczce i z zachowaniem higieny
Ja właśnie czytałam stanowisko szpitala u mnie w mieście jak byłam w pierwszej ciąży podczas pandemii tam było napisane ze jest odseparowana i nie może karmić malucha ale skoro może i powinna to super👩🏻🦰 29l.
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo 🔺PAI-1 4G hetero
💊acard od 1dc i 💉heparyna od transferu
🔺ryzyko celiakii - dieta bg
- 5 transfer poronienie w 8tc.
👨🏽33l.
🔺HBA 58%
🔹reszta parametrów w normie
🤰🏼Zarodeczku nasz malutki rośnij duży, okrąglutki. Pięknie się zagnieżdżaj i na 9 miesięcy w moim brzuszku zamieszkaj”👩❤️👨
16.06- 6 transfer blaski 4BB
22.06.20 6 dpt- beta 43,33 prog.33
24.06.20 8 ddpt- beta 113,9 prog.35
16.07.20 - ❤️ Serduszko nasze bije!
25.07.20- 2 cm Kluseczka tętno 167/min
18.02.21- nasz Chłopczyk już na świecie 😍
Litania do św Józefa 🙏🏻 -
moyeu. Lekarz widząc taki wynik AMH to na pewno jedyne co powie to będzie IVF. Wynik AMH możesz podnieść suplementami, jeżeli zależy Ci na refundacji.
Frelciaa wrote:Ja właśnie czytałam stanowisko szpitala u mnie w mieście jak byłam w pierwszej ciąży podczas pandemii tam było napisane ze jest odseparowana i nie może karmić malucha ale skoro może i powinna to super
Nie ma żadnych podstaw, żeby matka zarażona nie mogła karmić swojego dziecka. Nie ma podstaw do odseparowania dziecka, ale niestety w Polsce to się często dzieje, nawet jak matka jest zdrowa.
Ja nawet ostatnio podpisywałam petycję, żeby pozwolili być noworodkom z matkami, bo te biedne maluszki przeżywają ogromny stres wychodząc z brzuszka i trafiając w nieznane środowiska, bez zapachu, głosu i dotyku mamy. Ogromne ilości kortyzolu się wydzielają, a ten nie pomaga wcześniakom dojść do siebie, wręcz przeciwnie.
Może ktoś też miałby ochotę podpisać
https://www.petycjeonline.com/wobronienoworodkow
JaSzczurek, agge lubią tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Też podpisywałam tą petycję. To jest chore, żeby taki maleństwa pozbawiać kontaktu z mamą 😢
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Ja też to podpisałam. Jak wiecie urodziłam moją 2 córkę o wiele za wcześnie i jak Boga kocham gdyby mnie ktoś chciał teraz rozdzielić z dzieckiem to wzięłabym pistolet i z nim poszła do szpitala..to co w Polsce wyprawiają to istne barbardzyństwo! W innych państwach tak nie ma a tutaj jak zawsze wymyślają bzdury. Dziwię się że ludzie jeszcze nie wyszli na ulice!
Annie1981, JaSzczurek, agge lubią tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Udostępniłam kilka dni temu u siebie na Facebooku tą petycję.
👩🏻🦰 29l.
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo 🔺PAI-1 4G hetero
💊acard od 1dc i 💉heparyna od transferu
🔺ryzyko celiakii - dieta bg
- 5 transfer poronienie w 8tc.
👨🏽33l.
🔺HBA 58%
🔹reszta parametrów w normie
🤰🏼Zarodeczku nasz malutki rośnij duży, okrąglutki. Pięknie się zagnieżdżaj i na 9 miesięcy w moim brzuszku zamieszkaj”👩❤️👨
16.06- 6 transfer blaski 4BB
22.06.20 6 dpt- beta 43,33 prog.33
24.06.20 8 ddpt- beta 113,9 prog.35
16.07.20 - ❤️ Serduszko nasze bije!
25.07.20- 2 cm Kluseczka tętno 167/min
18.02.21- nasz Chłopczyk już na świecie 😍
Litania do św Józefa 🙏🏻 -
Misia w pełni Cię popieram. Też uważam że to jest nieludzkie traktowanie i matek i przede wszystkim dzieci, które matek potrzebują przecież najbardziej. Personel medyczny może wychodzić do domu, ma kontakt ze środowiskiem zewnętrznym i nie zaraża?? Totalny debilizm.
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualnyDla mnie to też niepojęte. Rozdzielać matkę z dzieckiem i to niby dla dobra tego dziecka 🤷♀️. Przecież wiadomo, że taka mama robiłaby wszystko dla swojego malucha i na pewno nie szlajała się po centrach handlowych czy innych skupiskach ludzi. Robiłaby wszystko by to zagrożenie było jak najmniejsze.
My dzisiaj mamy 6 rocznicę ślubu. Z wyjazdu nic przez 👑 nie wyszło. Ale moi rodzice zaproponowali że się zajmą wnuczką, więc wieczór i noc będziemy we dwójkę 😍😍. Tylko mam obawy, bo jednak to 70 km, a córka przyzwyczajona że mamusia usypia 🙈. Trzymajcie za nas kciuki, to pierwszy raz od urodzenia, gdzie się z nią rozdzielam na tyle.Noelle, MonikA_89!, Annie1981, Simons_cat, Red555, Rucola, Jusia88, agge lubią tę wiadomość
-
Makino, cudownej rocznicy 😘 Zaszalejcie jak za dawnych lat 😊 A o córeczkę się nie martw, babcia na pewno sobie poradzi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2020, 13:35
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62