Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie W październiku fiku-miku, w czerwcu dziecko w foteliku 🤰
Odpowiedz

W październiku fiku-miku, w czerwcu dziecko w foteliku 🤰

Oceń ten wątek:
  • Noelle Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj podejdę do ginekologa w mojej pracy i poproszę ją o USG a jutro biegnę na badania. Bardzo Wam dziękuję za pomoc! ❤️

Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️klz99vvj0698zxow.png
  • Nana_r Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ayayanee wrote:
    Zaczynamy powoli 'żyć'. Myślę że po tym jak nadaliśmy imię w usc i wgl po 15nastym zrobiło się jakoś spokojniej... Zajelam się też stara pasja 'malarstwem' ale w innej technice, bardziej relaksacyjnej. Polecam pouring. :)
    Jutro mam wizytę u nowego gina. Stresuje się. Mam nadzieję że pozwoli nam jak najszybciej wrócić do gry. Wiem że nie byłam "mocno czyszczona" a raczej zostało wygarniete 'tyle co do badań ' - cytuje lekarza - by nie stracić materiału do badań. Na wypisie ze szpitala też jest "łyżeczkowanie części jaja płodowego". Pewnie też z tego powodu dzisiaj dopiero na dobre przestałam krwawić. Martwią mnie tylko bolące jajniki. Od 2 dni momentami mocno mnie kują - myślicie ze juz mogłyby szykować się na owu?

Mam straszne pretensje do siebie. Nie wiem... Wczoraj zmarł mój dziadek. W dzień kiedy sama dowiedziałam się o poronieniu okazało się że rano znaleźli go nieprzytomnego. Wylew. Był sparaliżowany, bez kontaktu. Od piątku chcieli go wypisać ze szpitala ale w domu którym mieszkał okazało się że wszyscy są z koroną. Moi rodzice nie mają warunków (mam brata z Autyzmem który wymaga stałej opieki) więc szukali mu miejsca w jakimś domu opieki.. . Jedyne o czym pomyślałam dowiadując się o jego śmierci to że 'lepiej tak bo już nie cierpi'. Nie potrafię jakoś tego tak... Przeżywać głęboko. Przykro mi ale nie wiem co myśleć o sobie 🤷‍♀️ wręcz wstyd mi że myślę że lepiej że tak się stało 🤦‍♀️

Bardzo mi przykro z powodu dziadka.
    Ale rozumiem Twoje uczucia. Moja babcia zmarła w szpitalu na raka płuc, już kilka lat temu, ale na końcu tak bardzo cierpiała, że wszyscy poczuliśmy ulgę, gdy odeszła. To naturalne. Przytulam mocno :*

Starania od 09.2018
    11.2019- pjp, łyżeczkowanie
    02.2020- powrót do starań
    07.2020- znów się nie udało :(
    10.2020- nowa nadzieja <3
    Neoparin, Acard, Duphaston, Euthyrox 75
  • Red555 Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie minimalny wzrost temperatury - wykres do duoy wiec i ten miesiąc spisany na straty. W życiu nie przypuszczałam że tyle mi to zajmie..

Do tego poklucilam się z M i jesyem wkurwiona.
    A i dziecko mi że żłobka cofnęli z katarem, a w domu nic nie ma i przed zlobkiem też nie miała...

f2w3rjjg126tkf9t.png
  • Nana_r Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena29 wrote:
    Noelle chyba bym się popłakała ze złości przy takiej sytuacji z pizzerią 😅

Przykro mi, że tak Cię męczą tymi igłami i jeszcze na darmo. Ja niestety nie pomogę, bo nie ogarniam krzepliwości i tematów około ciążowych 🤷‍♀️ czuję się jak jakiś tuman, który został kilka razy w tej samej klasie. Jeszcze nie nauczyłam się mnożenia mhehehe :D dwuznaczny żarcik

Sorry dziewczyny... ten suchy żart to po ojcu
    Lubie Twoje żarty :D

Noelle, Magdalena29 lubią tę wiadomość

Starania od 09.2018
  • Magdalena29 Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zachęcajcie mnie dziewczyny do żartów 🤣 mój mąż jest nimi głównie zażenowany 😂😂😂

Czuję się dziś jak kupa 💩 jeśli małpiszon nie przyjdzie to siknę w piątek. Dziś mi zimno, niedobrze i najchętniej bym poszła spać. A to ledwie 26 dc. Jutro powinna przyjść małpa

Madziandzia

Starania o pierwszą dzidzię od 10.2018

Hashimoto, IO, jajowody drożne, owulacje są

Mąż - żpn II stopień, morfologia 0%, DFI 13,12 , HDS 26,24 , MAR prawidłowy, HBA 82,5%

22.10.2020 II, beta 197
    24.10.2020 beta 550
    06.11.2020 mamy 3 mm i ❤
    17.12.2020 6,2 cm człowieka 😍
    11.02.2021 340 g zdrowej dziewuszki 💗
    23.04.2021 1709 g szczęścia 🥰
    02.06.2021 3100 g wiercipięty 😍
    22.06.2021 3450 g uparciucha 💪🏻
    27.06.2021 jednak 3600 g 😅

05.07.2021 18:35 Łucja ❤ 56 cm, 3160g, 10/10 🥰

w5wqdf9hljz4cnwi.png
  • kokoszka31 Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena29 wrote:
    Nie zachęcajcie mnie dziewczyny do żartów 🤣 mój mąż jest nimi głównie zażenowany 😂😂😂

Czuję się dziś jak kupa 💩 jeśli małpiszon nie przyjdzie to siknę w piątek. Dziś mi zimno, niedobrze i najchętniej bym poszła spać. A to ledwie 26 dc. Jutro powinna przyjść małpa

Sikaj sikaj i wysikaj 2 kreski bo jakoś bida na pierwszej stronie w tym temacie 😁

age.png
  • Ayayanee Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które są po łyżeczkowanie - jak długo krwawilyscie?

Wczoraj uznałam że chyba na dobre się skończyło bo od dwóch dni była cisza z małymi epizodami .. A dzisiaj trochę pomylam podłogę dość mocno zakul mnie brzuch i spotkała mnie NIE MAŁA niespodzianka w toalecie :|

| 👩‍🦰30l |👨‍🦱 32l |

1cs - 05.19 - 7tc 💔 puste.
    5cs - 10.20 - 8tc- ♂️💔
    7cs - 09.04. 2022 - 39 tc, Kuba 💔💔💔CC
    'Skoro masz złamane serce, to znaczy, że się starałaś...'
    🌈8 cs - 20.12.2023 - 37 tc, CC, Alicja z Krainy Marzeń 🌷🤍 2900g, 54 cm 🌈

age.png
  • *Agape* Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ayayanee wrote:

Wczoraj uznałam że chyba na dobre się skończyło bo od dwóch dni była cisza z małymi epizodami .. A dzisiaj trochę pomylam podłogę dość mocno zakul mnie brzuch i spotkała mnie NIE MAŁA niespodzianka w toalecie :|
    Samo krwawienie u mnie trwało jakoś ponad tydzień, a tak do 3 tygodni miałam jeszcze plamienia

Nasz tęczowy synek 😍🌈
    mhsv6iyef4wh4u59.png

05.2016 synek 👦🏻
    01.2020 poronienie zatrzymane 7tc 👼
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2020, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ayayanee wrote:

Ja chyba ze 2 tygodnie, ale mialam nakaz odpoczynku, wiec glownie lezalam w obawie przed krwotokiem. Mam nadzieje, ze szybko przestaniesz krwawic, dbaj o siebie i wypoczywaj :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2020, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy ktoś z was albo facetów był w ostatnich miesiącach w Gyncentrum w Katowicach?

• Frelciaa Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makino wrote:
    Dziewczyny, czy ktoś z was albo facetów był w ostatnich miesiącach w Gyncentrum w Katowicach?

A co się stało? Mój robił tam wymaz na koronę.

👩🏻‍🦰 29l.
    🔺endometrioza IIIst.,
    🔹kir BX
    🔺MTHFR_677C>T homo 🔺PAI-1 4G hetero
    💊acard od 1dc i 💉heparyna od transferu
    🔺ryzyko celiakii - dieta bg
    - 5 transfer poronienie w 8tc. :(
    👨🏽33l.
    🔺HBA 58%
    🔹reszta parametrów w normie

🤰🏼Zarodeczku nasz malutki rośnij duży, okrąglutki. Pięknie się zagnieżdżaj i na 9 miesięcy w moim brzuszku zamieszkaj”👩‍❤️‍👨
    16.06- 6 transfer blaski 4BB <3
    22.06.20 6 dpt- beta 43,33 prog.33
    24.06.20 8 ddpt- beta 113,9 prog.35
    16.07.20 - ❤️ Serduszko nasze bije!
    25.07.20- 2 cm Kluseczka <3 tętno 167/min
    18.02.21- nasz Chłopczyk już na świecie 😍
    ZdiDp1.png
    Litania do św Józefa 🙏🏻
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ayayanee wrote:

U mnie do 2 tygodni to trwało. Kilka dni jak taki mocniejszy okres, potem plamienia, czasem nawet w jakimś w dziwnym kolorze. Ale też miałam sytuację, że niby czysto przez dzień a potem znów zaczęło coś lecieć. Po 3tyg miałam wizytę u gina i już było wszystko ok

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2020, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelciaa wrote:
    A co się stało? Mój robił tam wymaz na koronę.

Bo mój mąż ma tam jutro badanie nasienia i się stresuje, że będzie musiał pod budynkiem mówić gdzie idzie. A kogo to obchodzi (chodzi o innych pacjentów) . Bo kojarzymy, że tam jest kilka przychodni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2020, 13:36

• Frelciaa Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makino wrote:
    Bo mój mąż ma tam jutro badanie nasienia i się stresuje, że będzie musiał pod budynkiem mówić gdzie idzie. A kogo to obchodzi (chodzi o innych pacjentów) . Bo kojarzymy, że tam jest kilka przychodni.

Są dwie. Holsamed i Gyncentrum i jakaś klinika urody. Niech mówi adres jak coś a nie nazwę kliniki jak go to stresuje. Ale tam się robi różne badania to nie jest tylko klinika niepłodności, tam też się leczy inne schorzenia. :) także luźne gacie. Zaparkuje sobie w Libero i tam trafi po mapie w środku centrum handlowego.

👩🏻‍🦰 29l.
    🔺endometrioza IIIst.,
    🔹kir BX
    👨🏽33l.
    🔺HBA 58%

🤰🏼Zarodeczku nasz malutki rośnij duży, okrąglutki. Pięknie się zagnieżdżaj i na 9 miesięcy w moim brzuszku zamieszkaj”👩‍❤️‍👨
    ZdiDp1.png
    Litania do św Józefa 🙏🏻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2020, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelciaa wrote:
    Są dwie. Holsamed i Gyncentrum i jakaś klinika urody. Niech mówi adres jak coś a nie nazwę kliniki jak go to stresuje. Ale tam się robi różne badania to nie jest tylko klinika niepłodności, tam też się leczy inne schorzenia. :) także luźne gacie. Zaparkuje sobie w Libero i tam trafi po mapie w środku centrum handlowego.

Kochana, my wiemy gdzie to, bo już tam robił badanie :). Jemu chodzi o przejście tego wejścia głównego do przychodni. Zobrazuje Ci o chodzi. Stoi kilka/kilkanaście osob przed budynkiem, bo wpuszczają pojedynczo, więc musi na głos powiedzieć przy ludziach innych, że chce go gyncentrum. Czy po prostu wchodzi i idzie do góry do swojej kliniki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2020, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noelle wrote:
    Dzisiaj podejdę do ginekologa w mojej pracy i poproszę ją o USG a jutro biegnę na badania. Bardzo Wam dziękuję za pomoc! ❤️
    I jak tam, jak tam ? 😁😁😁😁

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2020, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawa rozwiązana, przepisałam do Bielska na poniedziałek. Tam jest większa prywata :)

• Frelciaa Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makino wrote:
    Kochana, my wiemy gdzie to, bo już tam robił badanie :). Jemu chodzi o przejście tego wejścia głównego do przychodni. Zobrazuje Ci o chodzi. Stoi kilka/kilkanaście osob przed budynkiem, bo wpuszczają pojedynczo, więc musi na głos powiedzieć przy ludziach innych, że chce go gyncentrum. Czy po prostu wchodzi i idzie do góry do swojej kliniki.

Pojedynczo ?! ale kanał. Mógł w Angeliusie robić.. tam bez stresu pary razem wchodzą.

👩🏻‍🦰 29l.
    🔺endometrioza IIIst.,
    🔹kir BX
    👨🏽33l.
    🔺HBA 58%

ZdiDp1.png
    Litania do św Józefa 🙏🏻
  • Nana_r Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ayayanee wrote:

Ja za pierwszym razem 2 miesiące, bo mnie do końca oczyścili. Za drugim koło tygodnia, ale wtedy większość poroniłam samoistne.
    Bylas już na kontroli u lekarza?

Starania od 09.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2020, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makino wrote:
    Sprawa rozwiązana, przepisałam do Bielska na poniedziałek. Tam jest większa prywata :)

Tak sie zaczelam zastanawiac, czy moj ma w takim razie wszystko po kolei z glowa ;) Jezdzi do kliniki jak do Zabki po browara ;) Najwiekszym jego zmartwieniem jest to, ze w pokoiku grzeszkow dotknie czegos po poprzednim mezczyznie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2020, 14:59

Simons_cat, Nana_r lubią tę wiadomość

‹‹ 67 68 69 70 71 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ