Forum W oczekiwaniu na testowanie W październiku II kreski na celowniku
Odpowiedz

W październiku II kreski na celowniku

Oceń ten wątek:
  • Aniulek.Ka Przyjaciółka
    Postów: 99 160

    Wysłany: 31 października 2019, 05:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Mój organizm coś nie może przystosować się do zmiany czasu 🤔 obudziłam się przed 5 bez budzika i nie mogę usunąć.

    Byłam wczoraj na wizycie, a więc kropeczka ma 0,89cm, serduszko bije 🤗 a ja jestem przeszczesliwa. Ciąża jest młodsza o 6 dni od tego co mi podawało Ovu dlatego na początku nic nie było widać, implatacja musiała być późno.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2019, 05:30

    Olga856, buba123, i'm_back, Karolina, Sasanka55, malamisia, Daniela, szona, aeiouy, MagdalenaMaria2, Pati96, Salome, Malinaa90, Dorota1989, agge, Suszarka, Gosiek1993, moyeu, Szczesliwa_mamusia, MonikA_89!, Ochmanka, Ania_85_ lubią tę wiadomość

    uhugism.png
    3f4o4mn.png
    Pozytywny test 8.10.2019
  • Olga856 Przyjaciółka
    Postów: 96 88

    Wysłany: 31 października 2019, 05:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniulek.Ka wrote:
    Hej dziewczyny,
    Mój organizm coś nie może przystosować się do zmiany czasu 🤔 obudziłam się przed 5 bez budzika i nie mogę usunąć.

    Byłam wczoraj na wizycie, a więc kropeczka ma 0,89cm, serduszko bije 🤗 a ja jestem przeszczesliwa. Ciąża jest młodsza o 6 dni od tego co mi podawało Ovu dlatego na początku nic nie było widać, implatacja musiała być późno.
    Gratulacje 🤗

    Aniulek.Ka lubi tę wiadomość

    c55fyx8d83g33aob.png
  • Olga856 Przyjaciółka
    Postów: 96 88

    Wysłany: 31 października 2019, 05:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madżka89 wrote:
    f2da4a5bfef2.jpg
    Kobietki przepraszam, ze wcinam się w wątek , ale proszę o poradę, test ewidentnie pozytywny, kiedy będzie owulka?
    Ja po takim teście owuilke mam w czasie do 24 godzin, czyli na następny dzień.

    c55fyx8d83g33aob.png
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7497 10622

    Wysłany: 31 października 2019, 06:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, Aniołek, gratuluję serduszek 💕 Rośnijcie zdrowo 😘

    Aeiouy, super, że będzie podwyżka! Nowe stanowisko, to nowe wyzwania. Może dzięki temu uda ci się choć trochę zapomnieć o staraniach i będzie ciąża z zaskoczenia! 😊

    A my dzisiaj wieczorem idziemy na halloweenową degustację wina !🍷🎃👻

    Aniulek.Ka, aeiouy, Pati96, i'm_back, Karolina, Daniela, Malinaa90, Dorota1989, Gosiek1993, Ochmanka, Ania_85_ lubią tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Fiore Autorytet
    Postów: 859 1725

    Wysłany: 31 października 2019, 07:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati wspaniale wieści, kamień z serca! Ja dziś idę na monitoring to kliniki przed druga IUI, co ciekawe owulak wyszedł już prawie pozytyw a ma 10dc 😱 jeśli lekarz powie, ze dziś to niezłe jaja będą bo mąż będzie jechał z podróży służbowej do wawy i będzie musiał zasuwać...

    Pati96 lubi tę wiadomość

    Starania od 04.2018.
    Hiperinsulinemia, Endometrioza. Lekka adenomioza.
    AMH 4,4.
    03.2019- Poronienie samoistne 7tc. [*]
    07.2019- HyCosy- oba drożne.
    02.2020 1 ICSI krótki- punkcja. Transfer odroczony- ryzyko hiperstymulacji. Mamy ❄️❄️❄️❄️
    03.2020- 1 transfer 5.3.1 🙏🏻🙏🏻 7dpt- II ; 24dpt- <3
    Będzie synek!
    p19us65gjob0eyci.png
  • Fiore Autorytet
    Postów: 859 1725

    Wysłany: 31 października 2019, 07:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati wspaniale wieści, kamień z serca! Ja dziś idę na monitoring to kliniki przed druga IUI, co ciekawe owulak wyszedł już prawie pozytyw a ma 10dc, ostatnio miałam owu w 14. 😱 jeśli lekarz powie, ze dziś to niezłe jaja będą bo mąż będzie jechał z podróży służbowej do wawy i będzie musiał zasuwać...

    Starania od 04.2018.
    Hiperinsulinemia, Endometrioza. Lekka adenomioza.
    AMH 4,4.
    03.2019- Poronienie samoistne 7tc. [*]
    07.2019- HyCosy- oba drożne.
    02.2020 1 ICSI krótki- punkcja. Transfer odroczony- ryzyko hiperstymulacji. Mamy ❄️❄️❄️❄️
    03.2020- 1 transfer 5.3.1 🙏🏻🙏🏻 7dpt- II ; 24dpt- <3
    Będzie synek!
    p19us65gjob0eyci.png
  • Pati96 Autorytet
    Postów: 2211 3223

    Wysłany: 31 października 2019, 08:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarLenka wrote:
    Pati super ❤️ A wiesz kiedy byla owu? Ta domniemana chociaz, to odejmij 2 tygodnie od tego, albo odejmij od teraz te 6 jak lekarz mowi i juz. Termin masz na kiedy?

    Domniemana owulka była w 26 dc. Terminu mi nie podał, bo mówił, że narazie jeszcze nie ,bo właśnie przez to będzie się zmieniał. Według owulacji wczoraj by było 6+2 ,a według usg 6+0.

    Edit: Ustawiłam suwaczek wg domniemanej owulacji, najwyżej później będę korygować.😊

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2019, 08:14

    Zajsonek, Dorota1989, Kittinka83, Aniulek.Ka, MonikA_89! lubią tę wiadomość

    mhsv2n0a4bxtclwx.png
    23.04.2019 - poronienie zatrzymane 8 tc [*]
    Niedoczynność tarczycy, insulinooporność,PCOS,MTHFR 1298A-C homo,PAI-1 4G

    Euthyrox 50, Glucophage xr 1500
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 października 2019, 08:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, Aniulek, cudne wiesci :) <3 bardzo sie ciesze :)

    Pati, oszczedzaj sie, badz jak leniwa krolowa i niech eMek zabawi sie w poddanego :)

    Ja dzis 7dpo (mooooze max 8dpo). Zasikalam 2 Nordy, bo piersi bola po bokach jak nigdy (zawsze to sutki byly wrazliwe), placze od wczoraj non stop z byle powodu , smieje sie i krzycze jednoczesnie. Nie wierze juz Nordom, wiec nie bylo mi szkoda ich marnowac, testujac tak wczesnie. Na obu cos majaczy, ale nie traktuje tego jako potwierdzenia ciazy przy testach-oszustach, tylko jako dobra wrozbe na ten cykl :)

    Pati96, Madziandzia, Agape91, Salome, Suszarka, Malinaa90, Kittinka83, Gosiek1993, szona, moyeu, Aniulek.Ka, Szczesliwa_mamusia, Malgonia, MonikA_89!, MagdalenaMaria2, Ochmanka, Ania_85_ lubią tę wiadomość

  • Zajsonek Autorytet
    Postów: 2474 2400

    Wysłany: 31 października 2019, 08:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati96 wrote:
    Domniemana owulka była w 26 dc. Terminu mi nie podał, bo mówił, że narazie jeszcze nie ,bo właśnie przez to będzie się zmieniał. Według owulacji wczoraj by było 6+2 ,a według usg 6+0.

    Edit: Ustawiłam suwaczek wg domniemanej owulacji, najwyżej później będę korygować.😊

    Super ja się umówiłam na 12.11 to będzie 6+1 😍
    Na wizycie bedzie jakieś 31dpo to już chyba powinno być cos widac? 🤗

    Kittinka83 lubi tę wiadomość

    dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • Zajsonek Autorytet
    Postów: 2474 2400

    Wysłany: 31 października 2019, 08:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55 wrote:
    Pati, Aniulek, cudne wiesci :) <3 bardzo sie ciesze :)

    Pati, oszczedzaj sie, badz jak leniwa krolowa i niech eMek zabawi sie w poddanego :)

    Ja dzis 7dpo (mooooze max 8dpo). Zasikalam 2 Nordy, bo piersi bola po bokach jak nigdy (zawsze to sutki byly wrazliwe), placze od wczoraj non stop z byle powodu , smieje sie i krzycze jednoczesnie. Nie wierze juz Nordom, wiec nie bylo mi szkoda ich marnowac, testujac tak wczesnie. Na obu cos majaczy, ale nie traktuje tego jako potwierdzenia ciazy przy testach-oszustach, tylko jako dobra wrozbe na ten cykl :)

    U mnie właśnie pierwszym sygnałem, że się udało byl ogromny ból piersi okolo 10dpo, z reszta bol trwa do dzisiaj jest mega uciążliwy najchętniej chodziłabym bez stanika 😂

    Sasanka55 lubi tę wiadomość

    dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • Misiaa Autorytet
    Postów: 2445 3793

    Wysłany: 31 października 2019, 08:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanko a nie mówiłam że do grudnia będziesz w ciąży? Jestem pewna że to majaczenie jest w tym cyklu właśnie spełnieniem marzeń ;)
    My dzisiaj pierwsze seksy z fertilsafe... też mnie delikatnie piekło, M w ogóle...poślizg jak nigdy ale.... memu M to nie podeszło bo nie ogarnął tematu...i ograzmu brak.. :/ jutro powtórka! Idę w ślady Sasanki i w tym miesiącu musi się udać :D

    Sasanka55, Salome, Aniulek.Ka lubią tę wiadomość

    24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB

    Acard, insulina, neoparin, euthyrox, dopegyt


    h4zp9jcg1yqg5wwe.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 października 2019, 08:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajsonek, wspolczuje bolu, ale spelnienie marzen chyba wszystko wynagradza :)

    Misiaa, na razie to sie nie ciesze :) To moga byc evapy albo moje urojenia, bo widac majaczenie majaczenia. Aparat tego nie uchwyci i normalny czlowiek rowniez. Mojemu M. tez sie zelik nie spodobal, za duzy poslizg i mial problemy, wiec seksy trwaly i trwaly, a on ledwo juz oddychal :D

    Powodzenia, Misiaa, zachodzimy w tym cyklu razem :*

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2019, 08:36

    Misiaa, szona lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 października 2019, 08:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas seksy regularnie ale przy takich wynikach to bardziej ćwiczymy do starań niż się staramy :P
    Coraz bliżej 4.11, no tak nie mogę się doczekać! Za to mój mąż psioczy, że akurat on tak bardzo na wizytę jak ja się nie cieszy 😂 boi się pokazać siusiaka widać 😈

    MonikA_89!, Ochmanka lubią tę wiadomość

  • Iseko Autorytet
    Postów: 1215 2177

    Wysłany: 31 października 2019, 08:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff udalo mi się doczytac w końcu😂 od 2 tygodni probuje byc na bieżąco, a ciągle bylam jakis dzien do tyłu😂 wchodzę mniej na forum, staram się utrzymać więcej luzu. A co u mnie hmmm... na ostatniej wizycie w invicta usłyszałam, że z takimi wynikami nasienia to tylko in vitro.. mamy jeszcze zrobic fragmentację ale ona raczej nie widzi szans na naturalna ciążę. Więc trochę się podlamalam, nie chce mi się już nawet starać, biorę tylko metę i letrox, nie chce mi się juz zadnych badan robić też. Na in vitro nas nie stać, nawet budowy nie możemy skonczyc w terminie, bo kasa się skończyła, a co tu dopiero myśleć o tak kosztownej procedurze... A no i dzisiaj dostalam @, duzo za wcześnie więc znów mi się cykle rozjeżdżają. Także, Szona mozesz mnie wykreślić z testowania w listopadzie, bo na ten cykl juz tez nie liczę nawet.

    Dobra, wylałam swoje smuty, a teraz już z powrotem cieszę się Waszymi radosciami 😘

    Pati baardzo sie cieszę z Twoich wieści, gratuluję serduszka i caly czas trzymam mocno kciuki za Ciebie😘 piękny suwaczek❤

    Iza pięknie wyglądasz, super że tak się dobrze czujesz😁

    Monika bardzo mi przykro, że maluszki nie przetrwały 🙁 bardzo mocno Ci kibicuję i modlę się o ten cud dla Was😘😘

    Maria podziwiam cierpliwość, jakby mi lekarz powiedział coś takiego to bym wyszła od razu 😂

    Przepraszam, ze się nie odniosę do wszystkich, ale ciężko to zrobić jak się nie odpisuje na bieżąco. Ale wiedzcie, że z malym opóźnieniem ale śledzę wszystko😁 i caly czas trzymam za Was kciuki, cieszę się i smucę się razem Wami❤

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2019, 09:24

    29 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Siofor 1500 | Letrox 62,5 | NAC |Miovelia - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 2,24
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️MUCHa: ujemne
    ✔️AOA: ujemne
    ✔️ASA: ujemne
    ✔️ANA1, ANA4: ujemne

    👨
    Morfologia 2% - > 4%,
    Liczba 2,6mln - > 20mln,
    ruch postępowy 17% - >22%
  • Salome Autorytet
    Postów: 2374 3480

    Wysłany: 31 października 2019, 09:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziandzia, ja teraz też mam poczucie, że seks jest treningowy, bo dopóki wyniki się nie poprawią, to nic z tego nie będzie. Ale kto wie, może i Ty i ja się zaskoczymy ;)

    Sasanko, liczę na to, że to objawy ciążowe!

    Pati, cieszę się, że wszystko w porządku ☺

    Iseko, kochana, nie wiem jakie dokładnie są wyniki męża, ale jeśli fragmentacja DNA wyjdzie ok, to może spróbujcie z inseminacją? Wtedy plemniory są selekcjonowane i może się udać. Ja bym na Twoim miejscu poleciła mężowi te dodatkowe badania i dopiero później się zamartwiała. Może in vitro wcale nie będzie potrzebne!

    Pati96, Sasanka55, Madziandzia lubią tę wiadomość

    Pierwszy transfer - nieudany
    Został 1 x ❄️
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1215 2177

    Wysłany: 31 października 2019, 09:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria badania oczywiscie zrobimy, ale lekarka raczej nie dala nam nadziei. Ja w inseminację nie do końca wierzę, mój lekarz (nie z invicty tylko ten wcześniejszy) mi kiedys opowiadal o tym i generalnie wyvhodzi, ze to strata kasy.

    29 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Siofor 1500 | Letrox 62,5 | NAC |Miovelia - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 2,24
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️MUCHa: ujemne
    ✔️AOA: ujemne
    ✔️ASA: ujemne
    ✔️ANA1, ANA4: ujemne

    👨
    Morfologia 2% - > 4%,
    Liczba 2,6mln - > 20mln,
    ruch postępowy 17% - >22%
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 października 2019, 09:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego, 13:54

    Pati96, Sasanka55, szona, Aniulek.Ka, MonikA_89!, Ochmanka lubią tę wiadomość

  • Inga28 Autorytet
    Postów: 1121 1819

    Wysłany: 31 października 2019, 10:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam na listopadowym wątku, ale tu chyba na razie jest więcej dziewczyn i może któraś Was miała podobnie.

    "Ehh wszystko po tym łyżeczkowaniu mi się poprzestawiało :( wczoraj lekkie plamienie (myślę sobie, spoko okres się rozkręca). Ale rano na wkładce czysto, godzina 10:00 a tu nadal mała brązowa plamka i nic więcej.
    Brzuch boli mnie okropnie, jak zawsze przy @, które mam bardzo obfite.

    Czy któraś po łyżeczkowaniu też miała takie dziwne @? Nigdy wcześniej przed miesiączką nie miałam plamień, tylko od razu krwawienie. Dodam, że wczoraj był mój 26dc. Zabieg łyżeczkowania miałam 21 sierpnia, pierwsza miesiączka po zabiegu 5 października (i ta była normalna)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2019, 10:02

    poronienie 08.2019 (puste jajo-łyżeczkowanie)
    30.03.2020 - II kreski ❤️🐥 20.04.2020 - 0,83cm i serduszko
    Będzie synek!💙
    8599rjjg9nc50a0l.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 października 2019, 10:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś ostatni dzień października, kolejny miesiąc spędzony w znakomitym Waszym towarzystwie :* dziękuję Wam😘 i od jutra widzimy się na zajebiście bojowym wątku!!! Szonka ruszajcie jutro do boju!! a reszta grzecznie w koszarach kibicuje Wam z całych sił :D

    Pati <3 wspaniałe wieści!!! Niech rośnie zdrowo!!!

    Izape brzusio pierwsza klasa😊

    Iseko nie poddawaj się kochana, listopad to taki super bojowy wątek :) nie może Cie w nim zabraknąć!!!Może właśnie ten dzisiejszy okres przyszedł wcześniej, żebyś spokojnie zdążyła z testowaniem w listopadzie!!😘

    Sasanko trzymam kciuki za Ciebie baaardzo mocno!!! Wszystko brzmi obiecująco <3

    Miłego ostatniego październikowego dnia słoneczka :)



    Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2019, 11:01

    Pati96, szona, Sasanka55, Agape91, Iseko lubią tę wiadomość

  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 31 października 2019, 11:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati96 wrote:
    Jestem po wizycie jest zarodek i serduszko ! 😍 Całe 3 mm szczęścia.😊 Generalnie gin mówił, że widać plamienie, ale nie widzi żadnego krwiaka , kosmówka też bez cech odklejania. Kazał brać 3x1 dupka i prowadzić oszczedzajacy tryb życia. No i mam założona kartę ciąży, wg usg 6 tydzień i następną wizyta za 2 tygodnie. Dziękuję kochane za kciuki.😘
    Gratulacje!!!!

    Pati96 lubi tę wiadomość

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
‹‹ 127 128 129 130 131 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego