Forum W oczekiwaniu na testowanie W październiku II kreski na celowniku
Odpowiedz

W październiku II kreski na celowniku

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 października 2019, 10:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj niestety 1 DC... Co oznacza, że już się umówiłam na monitoring na piątek 11.10 (9dc) owulacja zazwyczaj w 13, miałam 1 cykl z lametta bez ovitrelli ale w tym cyklu już pani doktor kazała z zastrzykiem a więc wszystko zakupione i czekamy co to urośnie 🤷‍♂️w październiku mam nadzieję że będzie to szczęśliwy miesiąc a więc być może na koniec miesiąca będzie można już zatestowac, jeszcze zobaczymy ❤️🤰

    szona lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 października 2019, 10:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2020, 09:33

    Mildred, Sasanka55, Ania_85_ lubią tę wiadomość

  • szona Autorytet
    Postów: 7367 16460

    Wysłany: 3 października 2019, 11:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam info, że przybył mój pakiecik z testDNA 😎 Czy gdy to wszystko pobiorę i zapakuję, umawiam kuriera i zabierze to zewsząd? Czy muszę cokolwiek podpisać przy nadaniu? Bo jutro mam tournee po sądach, zostawiłabym paczkę w sekretariacie i wio ;)

    Mildred, Malinaa90 lubią tę wiadomość

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    3.10.2021 r. Weronika na świecie! ❤️

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 3 października 2019, 11:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona wszystko co musisz podpisac bedzie w srodku koperty. Kurier tylko zabiera koperte :)

    szona, MonikA_89! lubią tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • szona Autorytet
    Postów: 7367 16460

    Wysłany: 3 października 2019, 11:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Szona wszystko co musisz podpisac bedzie w srodku koperty. Kurier tylko zabiera koperte :)

    To znakomicie :)

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    3.10.2021 r. Weronika na świecie! ❤️

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • Taśka22 Autorytet
    Postów: 1764 2270

    Wysłany: 3 października 2019, 12:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżu mąż mnie ma dość :D

    jajniki boją jak cholera. Testy owu pięknie pozytywne, śluz jak na mnie bombowy.

    Dostałam od gina przykaz robić testy rano i wieczorem i robić je aż przestaną wychodzić pozytywne. No więc od 1.10 od rana są pozywtyne. ale tak bolesnej owulki już dawno nie miałam. dzisiaj też pozytywny, aż bordowy. Na wszelki wypadek zaciągnę męża do łóżka jeszcze :P

    Sasanka55, Kittinka83, Iseko, Salome, MagdalenaMaria2 lubią tę wiadomość

    28.04.2017 r - Michałek <3

    Starania o drugiego dziecioszka od grudnia 2017.

    Prawy jajowód - udrożniony
    Zrosty usunięte
    Endometrium - uszkodzone mechanicznie po porodzie.
    Lekka nadwaga
    1 IUI 😐
    2 IUI 😐

    05.2021 - 1 IVF - słaba odpowiedź na stymulacje, tylko 3 komórki pobrane, nic się nie zapłodniło

    10-11.2021 - 2 IVF - długi protokół - 7 oocytów pobranych, 6 zapłodnionych, 3 zarodki w 3 dobie, 1 zarodek podany w 3 dobie(8B), 2 pozostałe nie dotrwały do mrożenia :(

    15.11.2021 - test!

    Mąż - wyniki w dolnej granicy normy
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5023 11627

    Wysłany: 3 października 2019, 12:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :*

    Geatuluje pięknych bet :*

    Ja jestem jakaś podminowana. Nie wiem czemu, strasznie się boje i mam w sobie jakiś niepokoj... W ogole byłam taka przekonana do tego accofilu, a teraz mam wątpliwości,czy dobrze zrobiłam ... No babie w ciąży nie dogodzi nigdy..... Nigdy nie może byc dobrze i tyle, ale nieważne. Najlepiej gdyby się dało wyłączyć myślenie w ciąży, byłoby idealnie...

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Mildred Autorytet
    Postów: 1393 3151

    Wysłany: 3 października 2019, 12:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinaa90 wrote:
    Mildred, znam Twój strach, sama przeszłam 2 poronienia. Ale kopiacy mnie w brzuchu Stasiu utwierdza mnie w przekonaniu, że warto było zaryzykować. Nie chciałam sprawić przykrosci nikomu swoim pytaniem. Wierzę że każda z Was zmierzy się za chwilę z tymi dylematami. Trzymam za Ciebie mocno kciuki.


    Nie,nie sprawilas przykrością. Dobre informacje, ciążę i wysokie przyrosty bety cieszą mnie !. Nareszcie ktoś mnie rozumie, moje wątpliwości, smutek, żal i cierpienie. To jest bardzo dla mnie ważne, mam wielkie szczęście że was mam czuje się jak wśród przyjaciół, zawsze mogę liczyć na dobre rady i pocieszenie. Chciałabym wam bardzo za to podziękować !

    A kopiace dzidziusie w brzuchu i kobiet które przeżyły podobne historie do moich dają dużo nadzieji . 😘


    Kochamy się i działamy dalej z moim M. Jak mam zle dni, dola, wątpliwości i płacze mój mąż wtedy zadaje mi pytanie: Czy będziemy mieli dzieci ? Czy będziemy świetnymi rodzicami ? Patrzę na niego w jego oczy pełne nadzieji i dobrych myśli i jak tu nie odpowiedzieć, że TAK !!
    Później wiara i nadzieja wraca,i humor mam już lepszy. 😀

    Izape, rozumiem Twoje wątpliwości ale w coś trzeba wierzyć. Uwierz może lekarzowi, będzie Ci wtedy łatwiej.

    Szona stawiam u Ciebie na same prawidłowe wyniki, będziesz w tej mniejszej 50% bez mthfr 😜

    szona, Kittinka83 lubią tę wiadomość

    9ewns65gkf9ocqq6.png
  • szona Autorytet
    Postów: 7367 16460

    Wysłany: 3 października 2019, 12:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mildred wrote:
    Nie,nie sprawilas przykrością. Dobre informacje, ciążę i wysokie przyrosty bety cieszą mnie !. Nareszcie ktoś mnie rozumie, moje wątpliwości, smutek, żal i cierpienie. To jest bardzo dla mnie ważne, mam wielkie szczęście że was mam czuje się jak wśród przyjaciół, zawsze mogę liczyć na dobre rady i pocieszenie. Chciałabym wam bardzo za to podziękować !

    A kopiace dzidziusie w brzuchu i kobiet które przeżyły podobne historie do moich dają dużo nadzieji . 😘


    Kochamy się i działamy dalej z moim M. Jak mam zle dni, dola, wątpliwości i płacze mój mąż wtedy zadaje mi pytanie: Czy będziemy mieli dzieci ? Czy będziemy świetnymi rodzicami ? Patrzę na niego w jego oczy pełne nadzieji i dobrych myśli i jak tu nie odpowiedzieć, że TAK !!
    Później wiara i nadzieja wraca,i humor mam już lepszy. 😀

    Izape, rozumiem Twoje wątpliwości ale w coś trzeba wierzyć. Uwierz może lekarzowi, będzie Ci wtedy łatwiej.

    Szona stawiam u Ciebie na same prawidłowe wyniki, będziesz w tej mniejszej 50% bez mthfr 😜

    To bardzo miło z Twojej strony :D ale mam słabość do czerwieni i wyczuwam dość czerwony wynik. Zobaczymy ;)

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    3.10.2021 r. Weronika na świecie! ❤️

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • IzaaK Autorytet
    Postów: 333 219

    Wysłany: 3 października 2019, 13:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    <1.25 😢

    PCOS
    Insulinooporność
    8 cykli lametta + ovitrelle

    Starania od października 2018
    💔 maj 2019 (8tc)
    💔 lipiec 2020 (cp 7tc)

    Grudzień 2020 laparoskopia
    26.05.2021 🍀 cykl naturalny
    12.06 2021 ❤️
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11234

    Wysłany: 3 października 2019, 15:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    IzaaK wrote:
    <1.25 😢
    Przykro mi 😢
    Próbujecie dalej z Lamettą?

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 3 października 2019, 16:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    DzulkaJ wrote:
    Hahaha dziewczyny ale jazz, miało być 14.10 bo to mój 28 dc będzie 👌😂 Maryś chyba faktycznie zaczęłam uczyć się wszystkiego na zaś, żeby później było łatwiej, dlatego mi się pomnożyło hahah w końcu jakoś te bliźniaki będę musiała ogarnąć!

    Dobrze, że mam Was i mnie pilnujecie 😂
    Moje urodziny, niech ten dzień szczęście przyniesie :D !

    Sasanka55, DzulkaJ, MagdalenaMaria2 lubią tę wiadomość

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 3 października 2019, 16:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    IzaaK wrote:
    <1.25 😢
    Przykro mi :(

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • IzaaK Autorytet
    Postów: 333 219

    Wysłany: 3 października 2019, 16:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Przykro mi 😢
    Próbujecie dalej z Lamettą?

    Nie, mój lekarz już teraz cisnal na gonadotropiny, także już się nawet nie będę przy tej lametcie upierac:(

    PCOS
    Insulinooporność
    8 cykli lametta + ovitrelle

    Starania od października 2018
    💔 maj 2019 (8tc)
    💔 lipiec 2020 (cp 7tc)

    Grudzień 2020 laparoskopia
    26.05.2021 🍀 cykl naturalny
    12.06 2021 ❤️
  • Salome Autorytet
    Postów: 2671 3943

    Wysłany: 3 października 2019, 16:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    IzaaK, przykro mi. Jaki teraz plan?

    Starania od 10.2018

    👩 zero ciąż
    AMH 1,6
    Hashimoto
    HSG, histeroskopia, laparoskopia - wszystko ok
    biopsja endometrium ok
    hormony w normie (insulina też)
    PAI-4 G homo, MTHFR hetero
    homocysteina ok
    lekko obniżone białko C i białko S
    panel antyfosfolipidowy, antykoagulant tocznia ok
    KIRy Bx, wszystkie implantacyjne
    NK 24%
    cytokiny - wysokie TNF alfa, interferon gamma
    kariotyp ok

    👦
    podstawowe wyniki nasienia w normie, duża liczba plemników (ponad 600mln)
    HBA 96%
    DFI 27%
    mioxsys 0,3
    kariotyp ok

    FET nr 1: 5.1.1 - 10.2020 :(
    FET nr 2: 3.2.2 - 03.2021 :(

    Brak jednoznacznej przyczyny niepowodzeń.

  • IzaaK Autorytet
    Postów: 333 219

    Wysłany: 3 października 2019, 16:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria niestety gonady.. Ale najpierw to jeszcze wyślę męża na badania, bo od razu przyjęła że problem jest u mnie bo jest mi znany od okresu dorastania. Przy pierwszej próbie lametta się udało... Ale nie udało... Więc odpuscilismy badanie nasienia, ale teraz wrócimy z tematem no i cóż... Ale powiem Wam że to mnie tak podlamalo że pierwszy raz pomyślałam o adopcji... Wiem że wiele z Was się stara dłużej i nie takie przeszkody pokonywalo... Ale mnie już brakuje do tego sił...

    PCOS
    Insulinooporność
    8 cykli lametta + ovitrelle

    Starania od października 2018
    💔 maj 2019 (8tc)
    💔 lipiec 2020 (cp 7tc)

    Grudzień 2020 laparoskopia
    26.05.2021 🍀 cykl naturalny
    12.06 2021 ❤️
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 października 2019, 16:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    Moje urodziny, niech ten dzień szczęście przyniesie :D !

    Kotek, w Twoje urodziny to sporo z nas testuje :D caly team :)

    Pati96, Mildred, Salome, agge, Malinaa90, Iseko, Kittinka83, szona, Ania_85_, Malgonia, MonikA_89! lubią tę wiadomość

  • Misiaa Autorytet
    Postów: 3486 5449

    Wysłany: 3 października 2019, 17:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam plan :D 29.10 mamy rocznicę ślubu więc dam memu M II w prezencie :p chyba że się ładnie postara to na urodziny 24.10 :p tak...tak właśnie sobie wymyśliłam :D

    Sasanka55, Mildred, Salome, agge, i'm_back, Moniquue, Gosiek1993, Iseko, aeiouy, Kittinka83, szona, Ania_85_, MonikA_89!, MagdalenaMaria2 lubią tę wiadomość

    24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔

    "Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda"

    h4zp9jcg72rwgcfo.png
  • reset Autorytet
    Postów: 7226 13038

    Wysłany: 3 października 2019, 17:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    IzaaK - nie znam Twojej historii, ale jeśli gonadotropiny mają być włączone "tylko" przez brak owulacji to ja bym mocno się zastanowiła nad tym. Sama przez dwa lata starań owulację miałam 5 (słownie: pięć!) razy, z czego przy 5 zaszłam (a monitoring miałam co miesiąc!). Przebadaj siebie, przebadaj M. (jako must have), zrób drożność jajowodów (jako minimum - po co Ci owulacja jak komórka może nigdy nie dotrzeć do macicy?) oraz jeśli masz dobre AMH rozważ histerolaparoskopię z elektrokauteryzacją jajników. U mnie dopiero nakłucie jajników oraz potem ponowne włączenie lametty dało owulacje. I bach, pykło.

    Aha, i jeszcze jedno - rozważ, czy brać je wtedy z refundacją. Bo może lepiej sobie zostawić refundację na czas ewentualnego ivf, gdzie i kosztów jest więcej, i zastrzyków bierze się więcej niż tylko do stymulacji.

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 2197 1501

    Wysłany: 3 października 2019, 17:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami po pracy. Ale jestem zdenerwowana znalazłam w okolicy laboratorium czynne do 17 poszłam z nadzieją na wynik tego samego dnia a tu dupa wynik bety dopiero jutro w 20 i jak pójdę w sobotę zrobić po 24h to wynik w poniedziałek po 20. Boże w jakich my czasach żyjemy :(. Nie wiem czy wierzyć tym testom ale robiąc w 6 dpo była biel bez żadnych prześwitów 9dpo rano tak jak Wam wkleiła cień cienia a p południu tego samego dnia już biel i dziś 10dpo cień cienia ale wydaje mi się wyraźniejszczy niż ten z wczoraj. Chyba by co drugi test nieoszukiwał.

    Wybieram się na zakupy i szczerze miałam nadzieję że moje wątpliwości zostaną dziś rozwiane no ale dupa. Do jutra wieczora umrę z niepewności. Został mi jeszcze jeden test z allegro i może wpadnę do rosmana albo apteki ale jaki test kupić! Pink super czuły czy bobotest? Czy jeszcze jakiś inny polecacie?

    Tak wyglądają już po wyschnięciu https://naforum.zapodaj.net/9d247063f847.jpg.html

    https://naforum.zapodaj.net/2c2e8c2008e9.jpg.html

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g
    02.11.2021 2800g
    08.11.2021 3400g
    16.11.2021 przyjęcie na odział CC.

    17.11.2021 Anielka ♥️
    3100g, 55cm szczęścia 😍
‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ