Forum W oczekiwaniu na testowanie W październiku II kreski na celowniku
Odpowiedz

W październiku II kreski na celowniku

Oceń ten wątek:
  • Lena85 Autorytet
    Postów: 505 216

    Wysłany: 9 października 2019, 15:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa mamusia, właśnie to samo sobie pomyślałam 😊 pojade zrobić bete.

    Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

    02.2016 całkowite usunięcie tarczycy (Letrox 150x5 i 175x2)
    08.2018 rozpoczynamy starania
    05.2019 HSG
    07.2019 histeroskopia + laparoskopia
    2 cykle na Clo + duphaston - przerwa 2 m-ce
    Drugi cykl na stymulacji Aromkiem
    AMH: 2.11
    Cykl starań: 21
  • Angelika1313 Autorytet
    Postów: 1194 3302

    Wysłany: 9 października 2019, 15:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha kochane ja też testuje 14-tego i też mnie przeziębienie łapie 😂 tzn mam tylko stan podgoraczkowy .. w poniedziałek miałam stan podgoraczkowy i wczoraj nic A dziś znowu.. razem chorujemy na pewną chorobę pod nazwą ciąża 🤣😂
    Ja dziś byłam w labo i prog 15,70 A zawsze był koło 10 więc cieszę się z tego wyniku ale wkurzam się bo nie mam jeszcze wyniku estradiolu.. przez Was szybko tu wróciłam jak napisalyscie na fb że taki dzień się szykuje 🙆‍♀️

    Kittinka83, Salome, Daniela, Izape_91, Gosiek1993, Pati96, MonikA_89!, DzulkaJ, i'm_back, Sasanka55, aeiouy, Ania_85_ lubią tę wiadomość

    Aleksandra 23.06.2020 3090g 51cm 👣❤️

    7bd1324f90.png

    19cs.. 1 cykl po hsg szczęśliwy 💖
    10.10 II
    04.11 : Crl 6,6 mm i jest <3
    14.11 : 1,62 cm szczęścia 😍
    06.12 prenatalne: crl 45,5 mm <3
    07.02 : 287g córeczki ❤
    24.02 : 496g <3
    12.03 : 781g <3
    03.04: 1244g <3
    23.04: 1703g <3
    07.05: 2148g <3
    21.05: 2520g <3
    04.06: 2818g <3
    15.06: 3178g <3

    29.08.2019 HSG oba jajowody drożne
    🌸MTHFR C677T hetero🌸MTHFR A1298C hetero🌸PAI-1 homo🌸Insulinooporność🌸pcos🌸hiperprolaktynemia🌸niedoczynność tarczycy🌸cukrzyca w ciąży.
    💊 Metformina, letrox, acard, heparyna, duphaston, insulina
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7838 11041

    Wysłany: 9 października 2019, 15:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka, ja też odradzam takie wyciskacze łez. Obejrzyj lepiej jakaś komedię, od razu humor się poprawi 😘 Mam nadzieję, że glucophage już działa na maksa i skutków ubocznych jak nie było tak nie będzie!

    Daniela, na poprawę komórek jajowych mi dr zalecił DHEA 3x1 oraz Q10. Zanim jednak zaczniesz takie duże ilości DHEA (prasteron), to radziłabym sprawdzić jego poziom we krwi, żeby nie przedobrzyć. Sprawdzałaś może jakie masz Amh? Jak jest niskie (jak u mnie) to też komórki są słabsze.

    Agape, mierzyłaś ciśnienie? Może masz za niskie i stąd te zawroty głowy

    Mama Stasia, buziaki dla Zosieńki 😍💕 Jaka ona już duża!

    Karolina, dzielnego masz synka :) Trzymam kciuki, żeby wyniki były dobre!

    Maria, ten twój progesteron to ewidentnie ciążowy!!!!😊

    Karolina, Salome, MamaStasia :), Sasanka55 lubią tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Daniela Autorytet
    Postów: 1751 2276

    Wysłany: 9 października 2019, 15:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Stasia, cudna dziewczynka.

    Mój najmłodszy skończył kilka dni temu 10mcy i też nie wiem, kiedy zleciało i jednocześnie jakoś tak żal, że zaraz nam ten słodki okres niemowlęcy przeminie...

    Karolina, cieszę się, że udało się przeprowadzić badanie, teraz trzymam kciuki za wynik, oby był prawidłowy.

    Maria, progesteron w porządku masz. Ja plamiłam od polipów np, ale to by Ci lekarka na usg wykryła...

    14.10. to będzie wielki dzień na forum :) Ja z synem akurat mam ważną wizytę u lekarza i też liczę na dobre wieści.
    A na forum pewnie zaroi się od zdjęć pozytywnych testów, oby!

    Monika, dzięki za wskazówki. Amh nigdy nie badałam, najpierw nie było potrzeby, a potem odwagi... Teraz mam prawie 40 lat i cudów się nie spodziewam. Choć jeszcze jeden cud mógłby się w moim życiu wydarzyć, bardzo bym chciała. Patrzę, gdzie ten prasteron zrobić.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2019, 15:35

    Karolina, Salome, Pszczółka82, aeiouy, Ania_85_ lubią tę wiadomość

    cd9b90bv6jvl2h1u.png
  • Ochmanka Autorytet
    Postów: 1466 3962

    Wysłany: 9 października 2019, 15:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfia to i ja tu odpisze😉 cieszę się że idziecie do przodu, małymi kroczkami ale zawsze. Co prawda 5% to niewiele ale zawsze lepiej niż nic. Dziewczyny którym lekarze dawali 0 szans na dziecko urodziły zdrowego malucha także te lekarskie procenty nie zawsze są zgodne z prawdą 😚 nie mogę się już doczekać Waszej wizyty w sprawie Kropusiów❤

    szona, Sasanka55, aeiouy lubią tę wiadomość

    K5IHp2.png

    starania od 09.2018
    **************
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    **************
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    **************
    10.2019 - 7tc [*]
  • Aniulek.Ka Przyjaciółka
    Postów: 99 160

    Wysłany: 9 października 2019, 15:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    B HCG 155,5 - 33 dzień cyklu

    Taśka22, Pszczółka82, Salome, Gosiek1993, Madziandzia, majka91, Pati96, Ochmanka, MonikA_89!, Kittinka83, Malgonia, agge, Melissa93, MamaStasia :), Agape91, szona, DzulkaJ, i'm_back, Mildred, Misiaa, Evelle28, Sasanka55, Szczesliwa_mamusia, Jadwiga38, Karolina, Iseko, aeiouy, MagdalenaMaria2, buba123, Mama_Werki, 5ylwian, Ania_85_, Marta_43 lubią tę wiadomość

    uhugism.png
    3f4o4mn.png
    Pozytywny test 8.10.2019
  • Taśka22 Autorytet
    Postów: 1714 2206

    Wysłany: 9 października 2019, 15:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okej.
    7-8 dpo
    Progesteron 13,58
    Prolaktyna 10,9.

    Dobrze? Niedobrze?

    Salome, szona lubią tę wiadomość

    28.04.2017 r - Michałek <3

    Starania o drugiego dziecioszka od grudnia 2017.

    30 cs.
    Prawy jajowód - udrożniony
    Zrosty usunięte
    Endometrium - na razie kontrolujemy po histeroskopi
  • Pszczółka82 Debiutantka
    Postów: 14 6

    Wysłany: 9 października 2019, 15:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniulek.Ka wrote:
    No jakbym o moim dziecku czytała 😂 chociaż lepiej jakby miał brata, ale siostra też może być

    No dokładnie...mój też oczywiście brata stawia na 1miejscu ale z siostry też się ucieszy 😁 super że Wam się udało...może i dla nas będzie to TEN cykl 🤔 😊

  • Salome Autorytet
    Postów: 2592 3903

    Wysłany: 9 października 2019, 15:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniulek, piękna beta! Gratulacje!

    Taśka, a jakie masz normy w labo?

    Kurde, u mnie prawie powtórka z zeszłego cyklu - mega dziwny lekko żółtawy śluz tylko przy podcieraniu. Na razie jeden raz zauważyłam, ale ej no, o co chodzi? I czemu znów tydzień po owu?

    Aniulek.Ka lubi tę wiadomość

    FET nr 1: 5.1.1 - 10.2020 :(
    FET nr 2: 3.2.2 - 03.2021 :(

    Mój instagram
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5023 11627

    Wysłany: 9 października 2019, 16:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelika oby ten progesteron wskazywał na piękne zakończenie :)

    Ja mam dzisiaj jakiś zjazd energetyczny. Strasznie słaba jestem, chętnie bym się położyła w łóżku i spala. Ciężko mi coś przez gardło przechodzi. Dobrze że mam obiad z wczoraj to dzisiaj nic nie gotuje. Zastanawiam się, czy nie przełożyc wizyty z poniedziałku na ten piątek, bo mam szkolenie i muszę dojechać 100 km w jedną stronę, potem powrót i znowu potem do lekarza godzina drogi, to chyba nie na moje siły będzie....

    Tylko pytanie, czy 6t6d ewentualnie będzie serduszko?? Bo jak może nie być to wolę za te kilka dni pojechać....


    Dziewczyny, ja w cyklu w którym zaszłam w ciążę też chorowalam, także to dobry znak !

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2019, 16:04

    i'm_back lubi tę wiadomość

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Taśka22 Autorytet
    Postów: 1714 2206

    Wysłany: 9 października 2019, 16:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria87 wrote:
    Aniulek, piękna beta! Gratulacje!

    Taśka, a jakie masz normy w labo?

    Kurde, u mnie prawie powtórka z zeszłego cyklu - mega dziwny lekko żółtawy śluz tylko przy podcieraniu. Na razie jeden raz zauważyłam, ale ej no, o co chodzi? I czemu znów tydzień po owu?

    na razie mam tylko wynik. na stronkę jeszcze norm nie wrzucili z proga. a prolaktyny od 1,2 do 29,93

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2019, 16:07

    28.04.2017 r - Michałek <3

    Starania o drugiego dziecioszka od grudnia 2017.

    30 cs.
    Prawy jajowód - udrożniony
    Zrosty usunięte
    Endometrium - na razie kontrolujemy po histeroskopi
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 października 2019, 16:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochmanka a my cześki nie poprosiliśmy... W ogóle trochę trauma i jak dzieci we mgle...

    Iwona28 lubi tę wiadomość

  • Ochmanka Autorytet
    Postów: 1466 3962

    Wysłany: 9 października 2019, 16:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Angelika oby ten progesteron wskazywał na piękne zakończenie :)

    Ja mam dzisiaj jakiś zjazd energetyczny. Strasznie słaba jestem, chętnie bym się położyła w łóżku i spala. Ciężko mi coś przez gardło przechodzi. Dobrze że mam obiad z wczoraj to dzisiaj nic nie gotuje. Zastanawiam się, czy nie przełożyc wizyty z poniedziałku na ten piątek, bo mam szkolenie i muszę dojechać 100 km w jedną stronę, potem powrót i znowu potem do lekarza godzina drogi, to chyba nie na moje siły będzie....

    Tylko pytanie, czy 6t6d ewentualnie będzie serduszko?? Bo jak może nie być to wolę za te kilka dni pojechać....


    Dziewczyny, ja w cyklu w którym zaszłam w ciążę też chorowalam, także to dobry znak !
    Ja według OM jestem dzisiaj 6+5 ale wydaje mi się że do serduszka jeszcze z tydzień bo ciąża jest minimum tydzień młodsza z powodu późnej owulacji (dlatego taki suwaczek😉). No i na bank była pozna implantacja skoro 17dpo beta była 177 a pewnie dzisiaj miałabym przed 4000. Też się nad tym zastanawiałam i poczytałam że nie u każdej pod koniec 7tc już jest serduszko. Ale nie wiem co bym zrobiła na Twoim miejscu🤷‍♀️

    Madziandzia robiliście badanie w swoim mieście?

    Aniulek GRATULACJE!!! Rośnijcie zdrowo✊

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2019, 16:25

    Aniulek.Ka, i'm_back, Madziandzia, MagdalenaMaria2 lubią tę wiadomość

    K5IHp2.png

    starania od 09.2018
    **************
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    **************
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    **************
    10.2019 - 7tc [*]
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11422

    Wysłany: 9 października 2019, 16:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza u mnie bylo 6+2 w pierwszej ciazy, ale ja z tych co owulacje maja szybko i na dobrym sprzecid bylo robione. Wiec to jest tak, ze moze juz byc, ale moze tez nie byc.. nie wiem co Ci radzic.


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 października 2019, 16:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza ja w poprzedniej ciąży 6t4d miałam już widoczne serduszko :)
    ale to nigdy do końca nie wiadomo. Ja swoją wizytę też przełożyłam z poniedziałku na piątek, bo po tym nfz'cie poniedziałkowym muszę choć zobaczyć, czy kropuś jest tam gdzie powinien być. Owu też miałam późniejszą, więc nie wiem czy zobaczę serduszko :( lekarka mówiła, że mają swietny sprzęt, więc może jest szansa..
    Wizyta dopiero wieczorem, po 18tej, ale obiecuję, że dam Wam znać :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2019, 16:42

  • Aniulek.Ka Przyjaciółka
    Postów: 99 160

    Wysłany: 9 października 2019, 16:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczółka82 wrote:
    No dokładnie...mój też oczywiście brata stawia na 1miejscu ale z siostry też się ucieszy 😁 super że Wam się udało...może i dla nas będzie to TEN cykl 🤔 😊

    Trzymam za was wszystkie kciuki 🤗

    Pszczółka82 lubi tę wiadomość

    uhugism.png
    3f4o4mn.png
    Pozytywny test 8.10.2019
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 9 października 2019, 16:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Stasia, cudna dziewczynka 😍😍

    MamaStasia :) lubi tę wiadomość

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • szona Autorytet
    Postów: 6062 14546

    Wysłany: 9 października 2019, 17:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria87 wrote:
    Aniulek, piękna beta! Gratulacje!

    Taśka, a jakie masz normy w labo?

    Kurde, u mnie prawie powtórka z zeszłego cyklu - mega dziwny lekko żółtawy śluz tylko przy podcieraniu. Na razie jeden raz zauważyłam, ale ej no, o co chodzi? I czemu znów tydzień po owu?

    Nie miałaś jeszcze żadnego badania macicy, co nie? Histeroskopii? Możesz kwestie z progiem wykluczyc, więc chyba próbowałabym drążyć temat porządnego sprawdzenia czy nie ma tam żadnych polipów.

    Chociaż chciałabym najmocniej na świecie, żeby to była piękna implantacja ✊✊

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • Daniela Autorytet
    Postów: 1751 2276

    Wysłany: 9 października 2019, 17:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzieś czytałam, że od 21 dnia po owulacji serduszko może być widoczne.

    U mnie w ostatniej ciąży było 5+3, ale miałam owulacje od razu po miesiaczce, w 7/8 dc.

    Ile u Ciebie minęło od owulacji, Iza?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2019, 17:22

    cd9b90bv6jvl2h1u.png
  • MamaStasia :) Autorytet
    Postów: 1339 2872

    Wysłany: 9 października 2019, 17:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te przeziębienia to mi są dobrze kojarzą . Trzy lata temu zanim zrobiłam test byłam chora . Teraz te przeziębienie ma 2 lata i biega i rozrabia .

    Sasanka55 lubi tę wiadomość

    Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
    Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm)
‹‹ 35 36 37 38 39 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego