Forum W oczekiwaniu na testowanie W październiku II kreski na celowniku
Odpowiedz

W październiku II kreski na celowniku

Oceń ten wątek:
  • szona Autorytet
    Postów: 5545 13041

    Wysłany: 9 października 2019, 20:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aeiouy wrote:
    O matko, dziewczyny co tu sie dzieje!!!!

    Sasanko i Angelika - no ja cie piernicze!!! Co za wiesci i te zdjecia testow!!!😍😍😍
    I jeszcze nawet 14.10 nie ma haha!
    Wdech i wydech - bedzie dobrze, badzcie dobrej mysli 😚

    Dzulka - poczekajmy jeszcze, ok? Jeszcze pare dni i bedzie kresunia :*

    Co do tej garstki testerek co zostana jeszcze - to pamietajcie o mnie caly czas. Bo pewnie przywitam za chwile 3. rok staran.. to juz tuz tuz...

    O ile dobrze pamiętam - urodziłyśmy się w ten sam dzień. Więc jako królowa listopadowego wątku biorę Cię pod pachę i wszystkie swoje dobre myśli wysyłam do Ciebie. No zarąbisty będzie ten listopad, trust me 😎

    Chyba, że walniesz bombę w październiku - to też pozwalam :D

    Maria87, DzulkaJ, Angelika1313, Szczesliwa_mamusia, aeiouy, Iseko, Kittinka83, i'm_back, Ochmanka, Ania_85_ lubią tę wiadomość

    14 cs po cb. (21 cs)
    Chwilowo - pie*dolę to i znikam stąd.
  • aeiouy Autorytet
    Postów: 793 1717

    Wysłany: 9 października 2019, 21:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    O ile dobrze pamiętam - urodziłyśmy się w ten sam dzień. Więc jako królowa listopadowego wątku biorę Cię pod pachę i wszystkie swoje dobre myśli wysyłam do Ciebie. No zarąbisty będzie ten listopad, trust me 😎

    Chyba, że walniesz bombę w październiku - to też pozwalam :D

    Haha no prawie, bo dzien pozniej mam urodziny ❤ 😘

    Jutro mamy wizyte u immunologa. Zobaczymy co powie na nasz combo mix (przeciwciala przeciwplemnikowe u M. i moje zrabane kiry).

    Edit: bardzo lubie jak poprawiasz mi humor zawsze ❤

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2019, 21:36

    szona lubi tę wiadomość

    Starania o pierwsze dziecię od 12.2017
    5 poronien: 03.2018 & 12.2018 & 06.2019 & 03.2020 & 08.2020 (cb)
    12.2018 - pierwsza wizyta w klinice
    04.2019 - HSG: prawy jajowód niedrożny
    Od 08.2019 - Pacjentka Prof. M.
    10-11.2019 szczepienia limfocytami męża ->allo mlr 23.3%
    01.2020 - 06.2020 - szczepienia pullowane (juz 8 szczepien, czekam na 9.) -> allo mlr 22%
  • Maria87 Autorytet
    Postów: 2101 3175

    Wysłany: 9 października 2019, 21:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanko, Angeliko - widać ładnie :)
    Czekam na jutrzejszy poranek! 😁

    Dzulka, Ty jeszcze poczekaj, kochana ☺

    A ja niestety nie mam dobrych wieści... Mamy wyniki fragmentacji DNA - 32%, czyli wynik nieprawidłowy 😔 Wszystko się wali... 😢

    Sasanka55 lubi tę wiadomość

    Rozpoczęcie procedury IVF po 16-stu cyklach starań naturalnych.

    24.05.2020 - start długi protokół. 21.06.2020 punkcja - pobrano 13 kumulusów, w tym 10 dojrzałych komórek, 6 zapłodniono, 6 zarodków w 3 dobie, 2 x ❄️ - 5.1.1 i 3.2.2

    6.02.2020 - start krótki protokół, stymulacja przerwana (tylko 5 pęcherzyków)

    Macierzyństwo Kraków

    👎 Hashimoto (Euthyrox 88)
    👉 AMH 1,48
    👉 ANA słabo dodatnie
    👎 MTHFR_677C-T hetero, MTHFR_1298A-C hetero, PAI-1 4G homo
    👎 wysoka homocysteina
    👎 anty-TG, anty-TPO
    👍 KIR Bx
    👎 NK 24%
    👍 Ujemne: p/c przeciwplemnikowe i przeciw antygenom jajnika, antykoagulant toczniowy.

    🧔 całkowita liczba 565 mln (było 355 mln), morfologia 3% (bez zmian), ruch postępowy 48%, ruch całkowity 56%, HBA 94%, fragmentacja DNA 28% (było 32%), USG ok, brak bakterii.

    instagram
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6021 5830

    Wysłany: 9 października 2019, 21:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normlanie laski,przez Was sama bym chetnie nasikala na test,zeby ujrzec 2kreski 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
    To juz jakies zboczenie jest 🙊

    MonikA_89!, Ania_85_ lubią tę wiadomość

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • aeiouy Autorytet
    Postów: 793 1717

    Wysłany: 9 października 2019, 21:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    DzulkaJ wrote:
    Aeiouy jestem z Tobą i pamiętam ❤️ mam nadzieję, że jesteś już na finiszu zmagań o dzidzie!

    Starania o pierwsze dziecię od 12.2017
    5 poronien: 03.2018 & 12.2018 & 06.2019 & 03.2020 & 08.2020 (cb)
    12.2018 - pierwsza wizyta w klinice
    04.2019 - HSG: prawy jajowód niedrożny
    Od 08.2019 - Pacjentka Prof. M.
    10-11.2019 szczepienia limfocytami męża ->allo mlr 23.3%
    01.2020 - 06.2020 - szczepienia pullowane (juz 8 szczepien, czekam na 9.) -> allo mlr 22%
  • frezyjciada Autorytet
    Postów: 4319 6567

    Wysłany: 9 października 2019, 21:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojacieżpierdziele!!!!! Dziewczyny!!!! 😍😍😍😍 Jak tak dalej pójdzie to sama będę w listopadzie sikać, bo wszystkie będą już z lokatorem 😅 o ile moja łaskawa @ w końcu przyjdzie

    Sasanka55 lubi tę wiadomość

  • Fiore Autorytet
    Postów: 817 1691

    Wysłany: 9 października 2019, 21:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria! Moj mąż miał defragmentacje dna 37%. Załamał się totalnie, a ja z nim. Nasz lekarz prowadzący w klinice, jest tez andrologiem i powiedział: spokojnie. Bez paniki. Gowniany wynik może się przytrafić każdemu facetowi. Kazał brać profertil i wprowadzić zmiany w życie- stary się ogarnął nie powiem. Zaczął jeść zupełnie zdrowo ze mną, bo ja na diecie już od roku. Sport x2 tyg, schudł, alko do minimum i to bez mocnych %. Jak odbieraliśmy wynik po 3 miesiacach, bo tak kazał dr powtórzyć to stan przedzawałowy mieliśmy. Defragmentacja spadła do 10%. Spokojnie, ogarniecie to :*

    Maria87, szona, Ania_85_ lubią tę wiadomość

    Starania od 04.2018.
    Hiperinsulinemia, Endometrioza. Lekka adenomioza.
    AMH 4,4.
    03.2019- Poronienie samoistne 7tc. [*]
    07.2019- HyCosy- oba drożne.
    02.2020 1 ICSI krótki- punkcja. Transfer odroczony- ryzyko hiperstymulacji. Mamy ❄️❄️❄️❄️
    03.2020- 1 transfer 5.3.1 🙏🏻🙏🏻 7dpt- II ; 24dpt- <3
    Będzie synek!
    p19us65gjob0eyci.png
  • Fiore Autorytet
    Postów: 817 1691

    Wysłany: 9 października 2019, 21:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha i oprócz profertilu zalecił inne bajery: korzeń Maca, zielona herbatę, kurkumę i inne superfoods. Powiedział, ze często za taki stan rzeczy odpowiada stres oksydacyjny, wiec trzeba koniecznie wprowadzić zmiany w odżywianiu i stylu życia.

    Maria87 lubi tę wiadomość

    Starania od 04.2018.
    Hiperinsulinemia, Endometrioza. Lekka adenomioza.
    AMH 4,4.
    03.2019- Poronienie samoistne 7tc. [*]
    07.2019- HyCosy- oba drożne.
    02.2020 1 ICSI krótki- punkcja. Transfer odroczony- ryzyko hiperstymulacji. Mamy ❄️❄️❄️❄️
    03.2020- 1 transfer 5.3.1 🙏🏻🙏🏻 7dpt- II ; 24dpt- <3
    Będzie synek!
    p19us65gjob0eyci.png
  • aeiouy Autorytet
    Postów: 793 1717

    Wysłany: 9 października 2019, 21:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysiu tez uwazam, ze nad nasieniem mozna popracowac.
    Przy slabej morfologii u nas tez androlog zalecil nam profertil i zmiane stylu zycia: wiecej ruchu. Do tego moj M. ograniczyl mocno kawe i alko i chodzil po pracy w domu w samych dresach bez slipek/na luzaka ;) Wyniki sie poprawily po 3 miesiacach! Uszka do gory :*

    Edit: tez bral mace przez ok 3 miesiace razem z profertilem.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2019, 21:34

    Maria87, Sasanka55 lubią tę wiadomość

    Starania o pierwsze dziecię od 12.2017
    5 poronien: 03.2018 & 12.2018 & 06.2019 & 03.2020 & 08.2020 (cb)
    12.2018 - pierwsza wizyta w klinice
    04.2019 - HSG: prawy jajowód niedrożny
    Od 08.2019 - Pacjentka Prof. M.
    10-11.2019 szczepienia limfocytami męża ->allo mlr 23.3%
    01.2020 - 06.2020 - szczepienia pullowane (juz 8 szczepien, czekam na 9.) -> allo mlr 22%
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 4990 11592

    Wysłany: 9 października 2019, 21:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aeiouy jeżeli ten 3 rok starań ma być dla Was równie szczęśliwy co u nas, to niech i będzie :) ja wierzę że immunolog Wam pomoże i będziesz obstawiona lekami tak, że się uda :* daj znać jutro po wizycie! O której macie ??

    Kurka dziewczyny co to za wysyp kresek?! Mam nadzieję że reszta dołączy !!😍😍😍😍😍
    Sasanko i Angelika ♥️♥️♥️


    A u mnie za wysokie leukocyty i P. Kazał odstawić accofil na 3 dni. Ciesze sie, bo nie mam już miejsca gdzie się kłuć na bruChu. A mam jeszcze heparyne. Odliczam dni do poniedziałku i USG.

    Maria, wprowadźcie zdrowa dietę na poprawę nasienia dla emka, luźne galoty, suplementy i będzie dorbzey, to naprawdę nie jest koniec świata !!!! Te wyniki da się poprawić. Tylko trzeba brać. Większe dawki witamin. Olej z czarnuszki + sok pomidorowy powinny te pomoc.

    Ps. Zaczęłam robić pierwszy kocyk dla naszego maleństwa 😍 oszalalam!

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2019, 21:35

    Maria87, Angelika1313, Madziandzia, aeiouy, Daniela, Malgonia, Agape91, Gosiek1993, szona, MonikA_89!, Malinaa90, Kittinka83, Karolina, i'm_back, Ochmanka, Ania_85_ lubią tę wiadomość

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 9 października 2019, 21:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria tez jestem zdania ze fragmentacja to jeszcze nie koniec swiata.
    Q10 poprawia jakosc tak samo jak u nas, dobre wit z grupy B, zwlaszcza kwas foliowy, najlepiej metylowany w razue gdyby chlop tez mial mutacje.

    Ja juz po wizycie. Msla zrobila fikolka i odwrocila sie glowa do gory. Ale ponoc mirjsca ma sporo wiec wiwrzymy w to, ze jeszcze sie przekreci.
    Do tego nie rosnie jej brzuszek. 2 tygodnie temu wazyla 200g mniej, a powinna przybrac przynajmniej 300.
    Oczywiscie kazal sie nie denerwowac, ale ja i tak pewnie bede szalec. Nastepna wizyta za niecale 3 tygodnie. Pewnie umowie sie jeszcze na PZU bo oszaleje inaczej.

    Iseko, Izape_91 lubią tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 października 2019, 21:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochmanka, tak w Warszawie. Jeszcze nam zależało żeby skorzystać z pokoju "zwierzeń" razem. Istny dramat. Kanapa za mała, gabinet pani technik jedynie za cienką ścianą, przez którą na bank było słychać jak ta kanapa skrzypi. A wiem to, bo ja wręcz słyszałam jak babka oddycha. Jałowa prezerwatywa była jak zrobiona z jakiegoś wyschniętego jelita. Ostatni raz takie cyrki 😂

    Dziewczyny! Sasanka, Angelika no jak w mordę strzelił widzę!

    Dorota1989, Sasanka55, Karolina lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 października 2019, 21:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Przy ivf mówią, że na jeden dojrzały pęcherzyk przypada estradiol w przedziale 150-200. Skoro jednak wczoraj była mocna krecha, a wiemy, że estradiol spada po owulacji, to trzeba szybko brać męża w obroty :)

    Co do TSH to faktycznie trochę za niskie. Bierzesz jakieś leki?

    To jak to jest z tym estradiolem? Spada dopiero po owulacji? Bo z wykresow wynika ze jeszcze przed juz sie obniza a 118 jest za niski na owulacje. Kurde takie to skomplikowane.
    Monika nie biore bo w sumie wczesniej tsh bylo ok. Robilam wczesniej w przeciagu dwoch lat i wyniki byly raz 1 raz 0.8 raz 0.7 a teraz 0.5. Sadzisz ze powinnam cos z tym zrobic?

  • Maria87 Autorytet
    Postów: 2101 3175

    Wysłany: 9 października 2019, 21:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle że mój chłop już chyba z pół roku codziennie łyka sporą ilość tabsów.... I to wszystko na nic...
    Właśnie przestałam wierzyć... 😔

    Rozpoczęcie procedury IVF po 16-stu cyklach starań naturalnych.

    24.05.2020 - start długi protokół. 21.06.2020 punkcja - pobrano 13 kumulusów, w tym 10 dojrzałych komórek, 6 zapłodniono, 6 zarodków w 3 dobie, 2 x ❄️ - 5.1.1 i 3.2.2

    6.02.2020 - start krótki protokół, stymulacja przerwana (tylko 5 pęcherzyków)

    Macierzyństwo Kraków

    👎 Hashimoto (Euthyrox 88)
    👉 AMH 1,48
    👉 ANA słabo dodatnie
    👎 MTHFR_677C-T hetero, MTHFR_1298A-C hetero, PAI-1 4G homo
    👎 wysoka homocysteina
    👎 anty-TG, anty-TPO
    👍 KIR Bx
    👎 NK 24%
    👍 Ujemne: p/c przeciwplemnikowe i przeciw antygenom jajnika, antykoagulant toczniowy.

    🧔 całkowita liczba 565 mln (było 355 mln), morfologia 3% (bez zmian), ruch postępowy 48%, ruch całkowity 56%, HBA 94%, fragmentacja DNA 28% (było 32%), USG ok, brak bakterii.

    instagram
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 października 2019, 21:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona28 wrote:
    To jak to jest z tym estradiolem? Spada dopiero po owulacji? Bo z wykresow wynika ze jeszcze przed juz sie obniza a 118 jest za niski na owulacje. Kurde takie to skomplikowane.
    Monika nie biore bo w sumie wczesniej tsh bylo ok. Robilam wczesniej w przeciagu dwoch lat i wyniki byly raz 1 raz 0.8 raz 0.7 a teraz 0.5. Sadzisz ze powinnam cos z tym zrobic?
    Edit: jeden gin przy 0.7 mowil ze jest ok a drugi ze za niski a teraz to 0.5 mi calkiem namieszalo bo w koncu w normie jeszcze a ona zaczyna sie od 0.35

  • szona Autorytet
    Postów: 5545 13041

    Wysłany: 9 października 2019, 22:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria87 wrote:
    Tyle że mój chłop już chyba z pół roku codziennie łyka sporą ilość tabsów.... I to wszystko na nic...
    Właśnie przestałam wierzyć... 😔

    Ale nie wiesz jakie wyniki miał pół roku temu! Łap dietę, tam jest antyoksydantów od groma. Rozumiem smutek, bo i u mnie byłby smutek - ale fakty są takie, że na tym forum jest mnóstwo przypadków problemów z nasieniem, które bez problemu kończy się ciążą. Nie poddawaj się, proszę 🙁

    Ochmanka lubi tę wiadomość

    14 cs po cb. (21 cs)
    Chwilowo - pie*dolę to i znikam stąd.
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7103 9890

    Wysłany: 9 października 2019, 22:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria87 wrote:
    Sasanko, Angeliko - widać ładnie :)
    Czekam na jutrzejszy poranek! 😁

    Dzulka, Ty jeszcze poczekaj, kochana ☺

    A ja niestety nie mam dobrych wieści... Mamy wyniki fragmentacji DNA - 32%, czyli wynik nieprawidłowy 😔 Wszystko się wali... 😢
    Maria, u nas jest 31% przy normie do 30%. Dr powiedział, że nie mamy się przejmować tym 1% powyżej normy. Ile macie plemników i jaką morfologię? Daj Emkowi jakieś suple i będzie dobrze 😘

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Misiaa Autorytet
    Postów: 2044 3369

    Wysłany: 9 października 2019, 22:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria dołączyłam do tego forum w maju.. niby niewiele a jednak... i wierz mi że przez ten czas tyle ciąż tu się przewinęło a niby wg.lekarzy nie powinno ich być albo z wielkimi przebojami...to i mi dało nadzieję... trzeba wierzyć i się nie poddawać choć wiem że jest ciężko..

    Ochmanka lubi tę wiadomość

    24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB

    Acard, insulina, clexan, luteina, euthyrox

    eiktugpjuxjlxhci.png
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1215 2177

    Wysłany: 9 października 2019, 22:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysiu kazda z nas przeszla jakąś zalamkę po odebraniu wyników badań. Nasienie zawsze mozna poprawić - i piszę to ja, ktora ma męża rolnika i szanse na poprawę nasienia mamy tylko przez 3 miesiące w roku, a mimo to walczymy! Androlog nam powiedział, ze wyniki są tragiczne, ale dopóki cos tam pływa to da się coś wyrzezbić z tego😁 także zawsze jest nadzieja, nie poddawaj się!

    Ochmanka, Ania_85_ lubią tę wiadomość

    29 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Siofor 1500 | Letrox 62,5 | NAC |Miovelia - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 2,24
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️MUCHa: ujemne
    ✔️AOA: ujemne
    ✔️ASA: ujemne
    ✔️ANA1, ANA4: ujemne

    👨
    Morfologia 2% - > 4%,
    Liczba 2,6mln - > 20mln,
    ruch postępowy 17% - >22%
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1215 2177

    Wysłany: 9 października 2019, 22:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aeiou ja o Tobie nie zapominam, idziemy podobnie bo u mnie tez prawie 3 lata...

    aeiouy lubi tę wiadomość

    29 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Siofor 1500 | Letrox 62,5 | NAC |Miovelia - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 2,24
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️MUCHa: ujemne
    ✔️AOA: ujemne
    ✔️ASA: ujemne
    ✔️ANA1, ANA4: ujemne

    👨
    Morfologia 2% - > 4%,
    Liczba 2,6mln - > 20mln,
    ruch postępowy 17% - >22%
‹‹ 39 40 41 42 43 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego