Forum W oczekiwaniu na testowanie W październiku II kreski na celowniku
Odpowiedz

W październiku II kreski na celowniku

Oceń ten wątek:
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7110 9902

    Wysłany: 9 października 2019, 22:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona28 wrote:
    To jak to jest z tym estradiolem? Spada dopiero po owulacji? Bo z wykresow wynika ze jeszcze przed juz sie obniza a 118 jest za niski na owulacje. Kurde takie to skomplikowane.
    Monika nie biore bo w sumie wczesniej tsh bylo ok. Robilam wczesniej w przeciagu dwoch lat i wyniki byly raz 1 raz 0.8 raz 0.7 a teraz 0.5. Sadzisz ze powinnam cos z tym zrobic?
    Z wykresów wynika, że poziom estradiolu spada przed owu:
    http://leczbolpiersi.pl/cykl_menstruacyjny.php
    Z drugiej strony wszystkie wykresy są tworzone pod 28dniowy cykl z owulacją 14dc, a wiadomo, że mało która kobieta ma takie piękne cykle. Może owulacja była wcześniej niż sądziłaś i w momencie badania estradiol był już spadkowy.

    Nie wiem jak się leczy nadczynność tarczycy. Jakbyś była na lekach, to można by zmniejszyć ich dawkę 🤔 Ja biorę leki na zbicie TSH cyklicznie: np biorę przez 3 miesiące, potem odstawiam na kolejne 3 i jak wzrośnie to znowu biorę. Tylko że u mnie hormony szaleją po każdym ivf, więc jest nieco inna sytuacja. Myślę, że warto zasięgnąć opinii lekarza, bo podczas starań hormony tarczycy są dość istotne, lepiej je uregulować. Badałaś też ft3 i Ft4 czy samo TSH?

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • agge Autorytet
    Postów: 3873 5051

    Wysłany: 9 października 2019, 22:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany, ale się tu dzieje!

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • Jadwiga38 Koleżanka
    Postów: 33 26

    Wysłany: 9 października 2019, 22:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku ależ się cieszę Waszymi kreseczkami. Mam nadzieję, że dołączę w sobotę. A jak nie to kolejne przyjemności ze starań przede mną 😉

    Aniulek.Ka, Sasanka55 lubią tę wiadomość

  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 9 października 2019, 22:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria yo ze bierze to jeszcze nie znaczy ze sa dla niego dobre. Moj brak multiwitamine z solgara (niby taka super) i fertimen i wyniki byly takie se..
    Po profertilu i clo bylo troche zawirowan (przy hormonach troche dluzej sie stabilizuje wynik) ale finalnie poprawily sie bardzo.
    U nas hba nie dawalo szans (z reszta Beti tez ostatnio zaszla zaraz po kiepskim wyniku hba), a ja zaszlam naturalnie na tym dwa razy.

    szona, Malinowa91, Ochmanka lubią tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • szona Autorytet
    Postów: 5548 13049

    Wysłany: 9 października 2019, 23:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria, jeszcze jedna kwestia - bo nadal o Tobie myślę. Sasanka podkreślała wielokrotnie, że problemy z nasieniem powinny przeszkadzać w zapłodnieniu - a tymczasem zachodzi w ciążę bardzo ładnie. Ochmanka kilka tygodni temu napisała o „fatalnej ruchliwości”, a teraz ma w brzuchu małego dzięcioła 😎 Izape dowiedziała się o złych wynikach męża, rzuciła wszystko w pizdu i zaprzyjaźniła się z czarnuszką, nie minęły 3 mce i jest w pięknej ciąży! Jeśli to cuda to okej - ale te cuda dzieją się codziennie! Moja przyjaciolka ma AMH 0,7 - zaszła w ciążę w 6 miesiacu starań i jest w 26 tygodniu. Z tego co pamiętam, obniżone parametry nasienia ma również partner Nowej - a teraz Nowa wita się co chwila z muszlą, a każdej fali mdłości towarzyszy myśl, że bardzo kocha to źródło wszystkich pawi.

    Puenta!

    Te wszystkie ginekologiczne rzeczy to jest makabra. Możesz mieć wszystko od linijki i nie zajść w ciaze, a możesz mieć „stwierdzony problem” i być w ciazy za chwile. Nie znasz dnia ani godziny. A ja naprawdę czuję, że Wasz sukces jest blisko.

    Aaaaaa i najważniejsze: pamiętaj o ilości plemników Twojego męża. I ile zostaje zdrowych plemników tak czy siak. 💪

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2019, 07:17

    Szczesliwa_mamusia, Aniulek.Ka, Malinowa91, Agape91, Angelika1313, Maria87, Sasanka55, MonikA_89!, Karolina, i'm_back, Gosiek1993, aeiouy, Pati96, Ochmanka, Mama_Werki, moyeu, Ania_85_ lubią tę wiadomość

    14 cs po cb. (21 cs)
    Chwilowo - pie*dolę to i znikam stąd.
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6021 5830

    Wysłany: 9 października 2019, 23:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria-Szona bardzo madrze pisze. Poza tym do zaplodnienia wystarczy tylko ten jeden zolnierzyk.
    Juz nie pamietam dokladnie,ale przed 1 ciaza,moj maz tez mial kiepskie nasienie. I w zasadzie 1 seks i zaszłam w ciaże,choc szanse byly praktycznie zerowe. Do tej pory sie smiejemy,ze to byl zolnierz na sterydach ;-)

    Malinowa91, Izape_91, aeiouy, Ochmanka lubią tę wiadomość

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • Malinowa91 Autorytet
    Postów: 1589 3043

    Wysłany: 9 października 2019, 23:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ranyyy nie czytac Was kilka dni, a tu takie wspaniale wiadomosci!
    SASANKO, ANGELIKO piękne kreseczki! Jutro z rana odrazu tu zaglądam i wypatruje Waszych testów! Znowu jest wysyp ciąż i bardzo mnie to cieszy😊😊😊

    Angelika1313, Sasanka55, Ochmanka lubią tę wiadomość

    qdkkio4pccsu18zx.png

    58cs szczęśliwy ❤
    Córcia👨‍👩‍👧

    29lat👫
    03.2019-pierwsza wizyta-Kriobank Białystok
    04.2019- start ivf
    04.2019 - ET 4/5AA cb 😔😔😔
    06.2019- FET (N) 2BB 😔😔😔
    09.2019- FET (S) 4AA i 4BB 😊😊😊
    21.09 - 6dpt - II kreski❤
    8dpt - beta 99,56😍; 10dpt 286,03😍; 14dpt 1584,58😍; 18dpt 6879,10😍; 28dpt 52066,17😍; 29dpt mamy❤

    Mamy jeszcze:❄3BB❣

    “In vitro nie jest drogą prostą. Wiadomo jaki jest cel podróży, ale nie wiadomo, dokąd prowadzi droga”.

    MTHFR C677T- hetero; PAI-1 4G/5G-homo; hormony w normie; nasienie dolna granica normy; morfologia 3%
  • Olga_89 Autorytet
    Postów: 1151 2429

    Wysłany: 9 października 2019, 23:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i piękne zakończenie dnia! Sasanka, Angelika, niech moc będzie z wami! 😃😃😃

    Malinowa91, Angelika1313, Sasanka55, MagdalenaMaria2, Ochmanka lubią tę wiadomość

    8p3oskjozzzi1rdx.png
    Udzial w badaniach lkinicznych, Kriobank Bialystok-IVF
    AMH 8.62
    lekko Policystyczne jajniki
    07.03. 19 transfer 5 dniowego kropka 4AA
    mamy jeszcze:❄️❄️❄️
    15.03.19 8dpt beta 0
    Crio 05.04.19 4AA
    9dpt--> beta 178 😍 prog 15.53... 11dpt--> beta 389 😊 18dpt-->beta 8630 😄
    05.05--> serce wali jak dzwon :) <3 mamy 11mm :)
    07.07.19--> znamy plec :) chlopczyk! Gabrys <3
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 października 2019, 23:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego, 09:34

    Malinowa91, Angelika1313, Sasanka55, Malgonia, Gosiek1993, aeiouy lubią tę wiadomość

  • Aniulek.Ka Przyjaciółka
    Postów: 99 160

    Wysłany: 10 października 2019, 05:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, potrzebuje porady, mam wizytę u lekarza 14.10 ☺️ (szczęśliwa data) i nie wiem czy powtarzać betę przed wizytą czy poczekać aż lekarz zleci pełen pakiet badań?

    Malinowa91 lubi tę wiadomość

    uhugism.png
    3f4o4mn.png
    Pozytywny test 8.10.2019
  • Dorota1989 Koleżanka
    Postów: 52 156

    Wysłany: 10 października 2019, 06:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniulek.Ka wrote:
    Dziewczyny, potrzebuje porady, mam wizytę u lekarza 14.10 ☺️ (szczęśliwa data) i nie wiem czy powtarzać betę przed wizytą czy poczekać aż lekarz zleci pełen pakiet badań?


    Powinno się zrobić 3 przyrosty bety :*

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 października 2019, 06:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przepraszam za zamieszanie... 4 wczorajsze testy zawiodly albo cos sie zadzialo i oddzialo. Dzis placz i raczej biel (mooooze cos odroooobinke przebija na 1, ale to raczej miejsce, gdzie powinna byc kreska). Chyba pojde dzis na bete i proga, a testy wypierdziele raz na zawsze do kosza :(

    Dziewczyny, trzymam bardzo mocno kciuki za Was! Zycze Wam samych mocnych kresek, cudnych bet, pieknych progow i niech ta jesien bedzie naprawde magiczna <3

  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7110 9902

    Wysłany: 10 października 2019, 06:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniulek.Ka wrote:
    Dziewczyny, potrzebuje porady, mam wizytę u lekarza 14.10 ☺️ (szczęśliwa data) i nie wiem czy powtarzać betę przed wizytą czy poczekać aż lekarz zleci pełen pakiet badań?
    Ja bym powtórzyła po 48h, żeby sprawdzić przyrost :)

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 października 2019, 06:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55 wrote:
    Dziewczyny, przepraszam za zamieszanie... 4 wczorajsze testy zawiodly albo cos sie zadzialo i oddzialo. Dzis placz i raczej biel (mooooze cos odroooobinke przebija na 1, ale to raczej miejsce, gdzie powinna byc kreska). Chyba pojde dzis na bete i proga, a testy wypierdziele raz na zawsze do kosza :(

    Dziewczyny, trzymam bardzo mocno kciuki za Was! Zycze Wam samych mocnych kresek, cudnych bet, pieknych progow i niech ta jesien bedzie naprawde magiczna <3
    Sasanko, pamiętaj, że jest jeszcze wcześnie na testy, jeszcze wszystko może się zdarzyć i fasolka sobie dopiero zaczyna kiełkować. Leć na betę, trzymam kciuki :)

    Sasanka55 lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 października 2019, 06:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    malamisia wrote:
    Sasanko, pamiętaj, że jest jeszcze wcześnie na testy, jeszcze wszystko może się zdarzyć i fasolka sobie dopiero zaczyna kiełkować. Leć na betę, trzymam kciuki :)

    Dziekuje ;* Kochana jestes, choc zludzen nie mam :* Pojde na badanie, ale glownie ze wzgledu na proga.

    Dosc juz tu o mnie. Teraz czas na prawdziwe zatrzesienie II <3

    Edit: M. sie uparl, by isc do Novum. Moze to i dobrze :) Poczekamy tylko na kariotypy i wynik z WPN. Przy Novum sie uda!

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2019, 07:02

  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 10 października 2019, 07:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasaneczko, a ktory masz dzis dpo? Czasem te bety sie tak rozkrecaja. U mnie np czytelniejsze wyniki byly z popoludniowego sika. Moze teraz byl bardziej rozwodniony.
    Oby to jednak bylo TO.

    Malinka dziekuje. Porodem sie w ogole nie przejmuje. Bexzie co ma byc. W obu szpitalach ktore biora pod uwage noe znecaja sie i robia cesarki jak jest wskazanie. Po naturalnym szybviej bym mogla sie starac, ale bedzie co bedzie. Nie mam dokladnych wynikow z poprzedniej wizyty na pzu, tylko wage wypadowa, wiec ciezko mi to porownac. Moze w poprzednich badaniach byl jakis blad, bo poczatkowo Ala szla wlasnie 40 centylem. Licze, ze przez zmiane ulozenia ten brzuszek moze jakos sie inaczej rozmiescil. Przeplywy sa niby dobre a mala bardzo aktywna, ale wiadomo jak jest. Pojde na ta jeszcze jedna wizyte na pzu za tydzien i jesli ten brzuszek vedzie dalej tydzirn do tylu, ale rowno urosnie to ok, niech mala bedzie chudzina, utucze ja pozniej, ale jesli nie to spakuje torbe i bede sie szykowac na szpital.

    Sasanka55 lubi tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • szona Autorytet
    Postów: 5548 13049

    Wysłany: 10 października 2019, 07:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanko, może należysz do tych, którym testy wychodzą wieczorami? ✊✊

    Sasanka55, Ochmanka, Kittinka83 lubią tę wiadomość

    14 cs po cb. (21 cs)
    Chwilowo - pie*dolę to i znikam stąd.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 października 2019, 07:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanko 😘 leć oddać krew i wszystko będzie jasne. Nie poddawaj się jeszcze! Póki @ nie ma jest nadzieja, tym bardziej że jest jeszcze wcześnie...

    Sasanka55 lubi tę wiadomość

  • Evelle28 Autorytet
    Postów: 2434 2661

    Wysłany: 10 października 2019, 07:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój test 12 dp...
    thumbs


    „Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie.” ❤️

    Mthfr 1298a-c Homo
    Pai 1 4G Homo
    Morfologia ✔️
    LH-14,4⬆️
    FSH-10,4 ⬆️
    Tsh : 1,32 ✔️
    Ft 3 : 2,97 ✔️
    Ft 4 : 1,01 ✔️
    Kwas foliowy : 15,2 ng/ml ✔️
    Wit b 12 : 397pg/ml⬇️
    Homocysteina : 6.67umol/L✔️
    Białko C : 78% ✔️
    Bialko S: 85%✔️
    Ferrytyna : 38,3 ng/ml ✔️
    Anty Tg : 2,57 IU /ml ✔️
    Anty Tpo : 0,29 IU/ml ✔️
    DHEA-s : 210,2 ug/dl ✔️
    Prolaktyna : 17,44 ng/ml ⬆️
    Wit D3 : 48,8 ng/ml ✔️
    Antykoagulant tocznia : ujemny ✔️
    ANA 3 ➕

    22 CYKL STARAŃ

    Mama Aniołków:
    27.01.2018[*]💔
    23.11.2019 [*] 💔
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 4991 11594

    Wysłany: 10 października 2019, 07:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanko, leć ma betę, przecież 4 testy by się nie pomyliły!!


    Angelika gdzie Twój rozowy tescik??

    Angelika1313, DzulkaJ, Sasanka55, i'm_back, Iseko, Ochmanka, Kittinka83 lubią tę wiadomość

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
‹‹ 40 41 42 43 44 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego