Forum W oczekiwaniu na testowanie W październiku II kreski na celowniku
Odpowiedz

W październiku II kreski na celowniku

Oceń ten wątek:
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7363 10451

    Wysłany: 13 października 2019, 20:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinaa90 wrote:
    Szona potwierdzam! Po jednym wieczorze z bezalkoholowym winem obudziłam się z kacem:D
    Ja raz piłam białe bezalkoholowe i nic mi nie było :P Stwierdziłam jednak, że wolę już pić sok z winogron, bo bliżej mu w smaku do wina 😂
    Nie wiem jak czerwone, bo już się nie odważyłam spróbować

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • DzulkaJ Autorytet
    Postów: 824 1115

    Wysłany: 13 października 2019, 20:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro nasz wielki dzień dziewczyny! Trzymam za każdą mocne kciuki i dobre wieści, nie ważne czego będą dotyczyły! 😍

    Sasanka55, MagdalenaMaria2, MonikA_89!, Angelika1313, Karolina, Szczesliwa_mamusia, aeiouy, szona, Mildred, buba123, Ania_85_, i'm_back, Madziandzia, Ochmanka lubią tę wiadomość

    ❌PCOS stwierdzone 05.19(Brak owulacji naturalnych)
    ❌30.01.20-HyCoSy- oba jajowody drożne
    ❌On: morfologia 3% przy innych parametrach w normie

    Starania od 11.2018 r. z przerwami
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 13 października 2019, 20:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaa wrote:
    Dziewczyny a ja mam pytanie z innej beczki :p
    Jakie jest Wasze zdanie na najlepsze zajścje w ciąże..tzn sex przed owu, w owu czy dzień po? Bo tak się właśnie zastanawiam haha :D
    My praktykowaliśmy co dwa dni i udało się, akurat trafiliśmy też w owulację :P w owulację seks był z samego rana, o 5.

    Angelika1313 lubi tę wiadomość

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 13 października 2019, 20:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szoneczko ostatnio mialam kaca po lemoniadzie i chipsach.. sle to takiego, ze o matko ;)
    W ogole to czesto mi sie zdarza miec kaca w ciazy. Czasem mysle, ze to z niewyspania i z odwodnienia, bo jak wstaje w nocy 7 razy na siku, a nie pihe zeby nie wstawac 11, to rano czuje sie jak po dobrej imprezie ;)

    szona, Ochmanka lubią tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Misiaa Autorytet
    Postów: 2304 3687

    Wysłany: 13 października 2019, 21:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Praktykujemy co 2 dni ale naszły mnie właśnie myśli na zastanawianie kiedy najczęściej dochodzi do zapłodnienia :p

    I ja trzymam kciuki jutro od rana za Was wszystkie! Niech posypią się kreseczki jak grzyby po deszczu!

    24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB

    Acard, insulina, clexan, luteina, euthyrox

    eiktugpjuxjlxhci.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 października 2019, 21:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego, 13:46

    Misiaa lubi tę wiadomość

  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5008 11616

    Wysłany: 13 października 2019, 21:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia u nas w szczęśliwym cyklu było co 2 dzień, a jak wyszedł pozytywny test owu to w dzień pozytywa wieczorem i na dobitkę na następny dzień koło południa, a owulację czułam gdzies ok 6 godzin po seksie i pomyślałam że niezły timing miał emek, bo ten drugi ♥️ to był jego pomysł:p postanowiłam mu zaufać i nie żałuję!😁

    Angelika1313, Misiaa, Ania_85_ lubią tę wiadomość

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Aniulek.Ka Przyjaciółka
    Postów: 99 160

    Wysłany: 13 października 2019, 21:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, trzymam kciuki za jutro 🤗

    uhugism.png
    3f4o4mn.png
    Pozytywny test 8.10.2019
  • szona Autorytet
    Postów: 5641 13283

    Wysłany: 13 października 2019, 22:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinaa90 wrote:
    Misia w pierwszej ciąży nie wiem, byliśmy na wakacjach i w ogóle nie myśleliśmy o owu, w 2 ciąży co dwa dni i zaszlismy w 1 cyklu starań o. O. W tej szczęśliwej ciąży w piątek gin powiedzial nam ze owu będzie w sobote lub niedzielę więc zrobiliśmy 3 dniowy maraton:D

    Co dwa dni czyli - seks w pon, wt i sr przerwy i atak we czwartek? Czy seks w pon, pauza we wtorek i we środę ogień?

    15 cs po cb. (22 cs)
    Chwilowo - pie*dolę to i znikam stąd.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 października 2019, 22:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego, 13:47

    szona lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 października 2019, 22:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaa wrote:
    Praktykujemy co 2 dni ale naszły mnie właśnie myśli na zastanawianie kiedy najczęściej dochodzi do zapłodnienia :p

    I ja trzymam kciuki jutro od rana za Was wszystkie! Niech posypią się kreseczki jak grzyby po deszczu!

    U mnie sie metoda codziennie, ani co dwa dni nie sprawdzila. Za pierwszym razem to juz ten miesiac odpuscilam, nie robilam zadnych testow owu nic nie liczylam, seksow bylo jakos malo. I szok ciaza. Tym razem to w ogole seks byl tylko dwa razy, dzien przed owu i w dzien owu i tez szok dla mnie bo sie akurat nie staralam wiec tez nie spodziewalam tego. Cos musi zaskoczyc ten konkretny raz ale czemu akurat tym razem to ja nie rozumiem.

  • Angelika1313 Autorytet
    Postów: 1194 3302

    Wysłany: 14 października 2019, 05:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas owu była w środę. W poniedziałek było we wtorek dowiedziałam się że dupa z tego więc wtorek środa byłam załamana więc nic nie było i w czwartek rano byłam u gina okazało się że owu była i żebym szybko rzuciła się na mego 😂 tak też zrobiłam 😂 czyli u mnie się sprawdziło poniedziałek i czwartek 😉

    Aniulek.Ka, Agape91 lubią tę wiadomość

    Aleksandra 23.06.2020 3090g 51cm 👣❤️

    7bd1324f90.png

    19cs.. 1 cykl po hsg szczęśliwy 💖
    10.10 II
    04.11 : Crl 6,6 mm i jest <3
    14.11 : 1,62 cm szczęścia 😍
    06.12 prenatalne: crl 45,5 mm <3
    07.02 : 287g córeczki ❤
    24.02 : 496g <3
    12.03 : 781g <3
    03.04: 1244g <3
    23.04: 1703g <3
    07.05: 2148g <3
    21.05: 2520g <3
    04.06: 2818g <3
    15.06: 3178g <3

    29.08.2019 HSG oba jajowody drożne
    🌸MTHFR C677T hetero🌸MTHFR A1298C hetero🌸PAI-1 homo🌸Insulinooporność🌸pcos🌸hiperprolaktynemia🌸niedoczynność tarczycy🌸cukrzyca w ciąży.
    💊 Metformina, letrox, acard, heparyna, duphaston, insulina
  • DzulkaJ Autorytet
    Postów: 824 1115

    Wysłany: 14 października 2019, 06:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki ☺️ melduje z rana, że u mnie biało 😊 dzisiaj 13/14 dpo

    Czekamy na resztę informacji Dzisiaj ❤️

    ❌PCOS stwierdzone 05.19(Brak owulacji naturalnych)
    ❌30.01.20-HyCoSy- oba jajowody drożne
    ❌On: morfologia 3% przy innych parametrach w normie

    Starania od 11.2018 r. z przerwami
  • Pati96 Autorytet
    Postów: 2209 3221

    Wysłany: 14 października 2019, 06:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja chyba oszaleje, jest druga kreska na teście! Z niedowierzania zrobiłam 3 testy. 2 nordy jest dobrze widoczna kreska ,a na pinku też jest ,ale słabo widoczna. Lecę na betę..Kurde ,ale ja jestem przecież przeziębiona. Mam katar i kaszel z odrywajaca się flegma.

    598e58373a2c.jpg

    DzulkaJ, Salome, Angelika1313, Melissa93, MonikA_89!, Malgonia, Fiore, Agape91, Izape_91, Meggs, Kittinka83, Mildred, Malinowa91, Sasanka55, buba123, kiedys_sie_uda, frezyjciada, Irvine90, szona, Szczesliwa_mamusia, moyeu, Ania_85_, i'm_back, MamaStasia :), Madziandzia, APrzybylska, Ochmanka, Olga_89, aeiouy, Gosiek1993, Aniulek.Ka, Beti82, Nuch2, Taśka22, Malinaa90, dzastina2005, Nikodemka, agge, Iseko, majka91, 5ylwian, Weronikaaa, Mama_Werki, MagdalenaMaria2, Ewelina29, Jadwiga38 lubią tę wiadomość

    mhsv2n0a4bxtclwx.png
    23.04.2019 - poronienie zatrzymane 8 tc [*]
    Niedoczynność tarczycy,PCOS,MTHFR 1298A-C homo,PAI-1 4G

    Euthyrox 50
  • DzulkaJ Autorytet
    Postów: 824 1115

    Wysłany: 14 października 2019, 06:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Pati 👌

    Pati96 lubi tę wiadomość

    ❌PCOS stwierdzone 05.19(Brak owulacji naturalnych)
    ❌30.01.20-HyCoSy- oba jajowody drożne
    ❌On: morfologia 3% przy innych parametrach w normie

    Starania od 11.2018 r. z przerwami
  • Angelika1313 Autorytet
    Postów: 1194 3302

    Wysłany: 14 października 2019, 06:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha Pati i co mówiłam że to "pcos" będzie u Ciebie takie jak i u mnie ? :* ze niby to ze nie bedzie owulacji ? a jednak ? aaaaa ale się cieszę! trzymam kciuki ! :* a nie mowilam :*

    Pati96, Salome, i'm_back, Ochmanka, aeiouy lubią tę wiadomość

    Aleksandra 23.06.2020 3090g 51cm 👣❤️

    7bd1324f90.png

    19cs.. 1 cykl po hsg szczęśliwy 💖
    10.10 II
    04.11 : Crl 6,6 mm i jest <3
    14.11 : 1,62 cm szczęścia 😍
    06.12 prenatalne: crl 45,5 mm <3
    07.02 : 287g córeczki ❤
    24.02 : 496g <3
    12.03 : 781g <3
    03.04: 1244g <3
    23.04: 1703g <3
    07.05: 2148g <3
    21.05: 2520g <3
    04.06: 2818g <3
    15.06: 3178g <3

    29.08.2019 HSG oba jajowody drożne
    🌸MTHFR C677T hetero🌸MTHFR A1298C hetero🌸PAI-1 homo🌸Insulinooporność🌸pcos🌸hiperprolaktynemia🌸niedoczynność tarczycy🌸cukrzyca w ciąży.
    💊 Metformina, letrox, acard, heparyna, duphaston, insulina
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7363 10451

    Wysłany: 14 października 2019, 06:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Co dwa dni czyli - seks w pon, wt i sr przerwy i atak we czwartek? Czy seks w pon, pauza we wtorek i we środę ogień?
    Druga opcja. Do atakuuuuu! 💪😘

    Kittinka83, szona lubią tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7363 10451

    Wysłany: 14 października 2019, 06:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, widać gołym okiem bez przybliżania. Oby to było TO!✊😘

    Kciukasy za resztę! ✊✊✊✊

    Pati96, Aniulek.Ka lubią tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 14 października 2019, 06:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati piekne kreski :)
    Pocichutku gratuluje i niech pozostale dziewczyny biora z Ciebie przyklad :)

    Pati96, szona lubią tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Angelika1313 Autorytet
    Postów: 1194 3302

    Wysłany: 14 października 2019, 06:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra ja jadę na betę! Niby jestem spokojna no ale jednak ..

    Aleksandra 23.06.2020 3090g 51cm 👣❤️

    7bd1324f90.png

    19cs.. 1 cykl po hsg szczęśliwy 💖
    10.10 II
    04.11 : Crl 6,6 mm i jest <3
    14.11 : 1,62 cm szczęścia 😍
    06.12 prenatalne: crl 45,5 mm <3
    07.02 : 287g córeczki ❤
    24.02 : 496g <3
    12.03 : 781g <3
    03.04: 1244g <3
    23.04: 1703g <3
    07.05: 2148g <3
    21.05: 2520g <3
    04.06: 2818g <3
    15.06: 3178g <3

    29.08.2019 HSG oba jajowody drożne
    🌸MTHFR C677T hetero🌸MTHFR A1298C hetero🌸PAI-1 homo🌸Insulinooporność🌸pcos🌸hiperprolaktynemia🌸niedoczynność tarczycy🌸cukrzyca w ciąży.
    💊 Metformina, letrox, acard, heparyna, duphaston, insulina
‹‹ 60 61 62 63 64 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego