Forum W oczekiwaniu na testowanie W październiku II kreski na celowniku
Odpowiedz

W październiku II kreski na celowniku

Oceń ten wątek:
  • Maria87 Autorytet
    Postów: 2215 3297

    Wysłany: 14 października 2019, 15:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, marker wyszedł 7,40 przy normie do 30, więc chyba nie ma szans na nowotwór złośliwy? Czytam też, że torbiele podwyższają wynik - Szona, Ty robiłaś CA125 właśnie ze względu na swoją dziadówę?

    szona, Sasanka55, aeiouy, Ania_85_ lubią tę wiadomość

    Rozpoczęcie procedury IVF po 16-stu cyklach starań naturalnych.

    24.05.2020 - start długi protokół. 21.06.2020 punkcja - pobrano 13 kumulusów, w tym 10 dojrzałych komórek, 6 zapłodniono, 6 zarodków w 3 dobie, 2 x ❄️ - 5.1.1 i 3.2.2

    6.02.2020 - start krótki protokół, stymulacja przerwana (tylko 5 pęcherzyków)

    Macierzyństwo Kraków

    👎 Hashimoto (Euthyrox 88)
    👉 AMH 1,48
    👉 ANA słabo dodatnie
    👎 MTHFR_677C-T hetero, MTHFR_1298A-C hetero, PAI-1 4G homo
    👎 wysoka homocysteina
    👎 anty-TG, anty-TPO
    👍 KIR Bx
    👎 NK 24%
    👍 histeroskopia + scratching + sonoHSG
    👍 Ujemne: p/c przeciwplemnikowe i przeciw antygenom jajnika, antykoagulant toczniowy.

    🧔 całkowita liczba 565 mln (było 355 mln), morfologia 3% (bez zmian), ruch postępowy 48%, ruch całkowity 56%, HBA 94%, fragmentacja DNA 28% (było 32%), USG ok, brak bakterii.

    instagram
  • Melevis Autorytet
    Postów: 1316 4760

    Wysłany: 14 października 2019, 15:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja nikogo nie namawiam do brania leków na własną rękę. Ale też jest tak (niestety), że lekarze nie wiedzą np. o profilaktyce kwasem acetylosalicylowym. Tym bardziej po poronieniu. U mnie dodatkowo wyszło lekko podwyższone PTT-LA i 2 poronienia na koncie. To samo z dupkiem. Wg mnie takie leki nie zaszkodzą, a mogą pomóc. Heparyny np. na własną rękę bym nie włączyła.

    MarLenka lubi tę wiadomość

    l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 października 2019, 15:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona! Jakie wyniki! Jak tylko mój chłop ogarnie posiewy a potem się wyleczy to mimo, że je zdrowo i niczego nie nadużywa będzie miał dietę!

    szona lubi tę wiadomość

  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7308 10346

    Wysłany: 14 października 2019, 15:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria, jeśli chodzi o dofinansowanie ivf w Poznaniu, to wysłałam potwierdzenie zameldowania plus pierwsza stronę pitu. Muszą w UM mieć podkładkę, że faktycznie mieszka się w danym mieście i płaci tam podatki. Jak nie miałam potwierdzania zameldowania, to dawałam skany dokumentów, np z banku, tych gdzie jest adres do korespondencji wpisany. Jak coś potrzebujesz wiedzieć więcej to pisz :* Może warto poczekać do przyszłego roku a w międzyczasie porobić badania pod IVF?

    Fiore, jeśli w badaniach wyjdzie coś niepokojącego, to lekarz może od razu pokierować na IVF. U mnie przy niskim AMH i przeciwciałach dr od razu powiedział, że trzeba się nastawiać na procedurę, a o IUI nawet nie wspomniał.

    Szonka, wyniki emka są super! Jednak spermatogeneza trwa 72dni, więc trochę za wcześnie by mówić o efektach diety :*

    Pati :* gratuluję!!!!

    Angelika, u Ciebie tak szybko kreska wyszła na teście, że kropek na pewno mocno się wgryza. Przez weekend odpoczywał, ale wierzę, że za moment beta wystrzeli! :* Na takim wczesnym etapie przyrosty poniżej 100% się zdarzają. Znam osoby, które w ogóle nie robią bety w ciąży, tylko test i potem dopiero USG 6-7tydzien

    Maria87, Pati96 lubią tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Melevis Autorytet
    Postów: 1316 4760

    Wysłany: 14 października 2019, 15:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Angelika, u Ciebie tak szybko kreska wyszła na teście, że kropek na pewno mocno się wgryza. Przez weekend odpoczywał, ale wierzę, że za moment beta wystrzeli! :* Na takim wczesnym etapie przyrosty poniżej 100% się zdarzają. Znam osoby, które w ogóle nie robią bety w ciąży, tylko test i potem dopiero USG 6-7tydzien

    Zgłaszam się! W tej ciąży nie badałam bety ani razu! Po pozytywie zrobiłam raz proga i tyle. Co prawda przez 5 dni codziennie sikałam na testy to swoją drogą, ale na pewno mniej mnie to stresowało, niż czekanie na wyniki z labu.
    Później pierwsza wizyta 7 tydzień :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2019, 15:37

    Maria87, szona, MonikA_89! lubią tę wiadomość

    l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • Anka13 Ekspertka
    Postów: 161 219

    Wysłany: 14 października 2019, 15:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane udało się, beta 17.9 😍😍😍😍😍☺️☺️☺️☺️☺️☺️

    Dorota1989, Maria87, aeiouy, szona, i'm_back, Pati96, Sasanka55, moyeu, Agape91, Fiore, Nuch2, Malinaa90, Mildred, Karolina, MamaStasia :), Melissa93, DzulkaJ, Malgonia, Misiaa, Gosiek1993, Taśka22, Iseko, MonikA_89!, majka91, Kittinka83, Ochmanka, Ania_85_, Szczesliwa_mamusia, frezyjciada, agge, Malinowa91, Ewelina29, 5ylwian, MagdalenaMaria2, Jadwiga38 lubią tę wiadomość

    wiek- 32 lata
    Niedoczynność tarczycy - euthyrox 75

    2.01.2019 - poronienie samoistne ( 7tc)
    14.10.2019 - pozytywny test
    14.10.2019 - beta 17.9
    16.10.2019 - beta 64.6
    04.11.2019 jest <3
    starania od 2016
    https://www.suwaczki.com/tickers/c55ftv7360ga37sc.png

    https://www.suwaczki.com/tickers/c55f3e3kv2bipar4.png
  • szona Autorytet
    Postów: 5620 13242

    Wysłany: 14 października 2019, 15:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis wrote:
    Dziewczyny, ja nikogo nie namawiam do brania leków na własną rękę. Ale też jest tak (niestety), że lekarze nie wiedzą np. o profilaktyce kwasem acetylosalicylowym. Tym bardziej po poronieniu. U mnie dodatkowo wyszło lekko podwyższone PTT-LA i 2 poronienia na koncie. To samo z dupkiem. Wg mnie takie leki nie zaszkodzą, a mogą pomóc. Heparyny np. na własną rękę bym nie włączyła.

    Wszyscy, z którymi rozmawiałam wiedzieli - i wszyscy jak jeden mąż powiedzieli, żeby brać. Wiec może coraz więcej kumają w końcu 🤷‍♀️

    15 cs po cb. (22 cs)
    Chwilowo - pie*dolę to i znikam stąd.
  • szona Autorytet
    Postów: 5620 13242

    Wysłany: 14 października 2019, 15:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria87 wrote:
    Dziewczyny, marker wyszedł 7,40 przy normie do 30, więc chyba nie ma szans na nowotwór złośliwy? Czytam też, że torbiele podwyższają wynik - Szona, Ty robiłaś CA125 właśnie ze względu na swoją dziadówę?

    Na razie nie robiłam. Zrobię, jeśli krowa nie zniknie po primolucie.

    15 cs po cb. (22 cs)
    Chwilowo - pie*dolę to i znikam stąd.
  • szona Autorytet
    Postów: 5620 13242

    Wysłany: 14 października 2019, 15:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Maria, jeśli chodzi o dofinansowanie ivf w Poznaniu, to wysłałam potwierdzenie zameldowania plus pierwsza stronę pitu. Muszą w UM mieć podkładkę, że faktycznie mieszka się w danym mieście i płaci tam podatki. Jak nie miałam potwierdzania zameldowania, to dawałam skany dokumentów, np z banku, tych gdzie jest adres do korespondencji wpisany. Jak coś potrzebujesz wiedzieć więcej to pisz :* Może warto poczekać do przyszłego roku a w międzyczasie porobić badania pod IVF?

    Fiore, jeśli w badaniach wyjdzie coś niepokojącego, to lekarz może od razu pokierować na IVF. U mnie przy niskim AMH i przeciwciałach dr od razu powiedział, że trzeba się nastawiać na procedurę, a o IUI nawet nie wspomniał.

    Szonka, wyniki emka są super! Jednak spermatogeneza trwa 72dni, więc trochę za wcześnie by mówić o efektach diety :*

    Pati :* gratuluję!!!!

    Angelika, u Ciebie tak szybko kreska wyszła na teście, że kropek na pewno mocno się wgryza. Przez weekend odpoczywał, ale wierzę, że za moment beta wystrzeli! :* Na takim wczesnym etapie przyrosty poniżej 100% się zdarzają. Znam osoby, które w ogóle nie robią bety w ciąży, tylko test i potem dopiero USG 6-7tydzien

    Ha, jednak nie za wcześnie :) wcześniejsze miał w lipcu :) Źle policzyłam.

    MonikA_89! lubi tę wiadomość

    15 cs po cb. (22 cs)
    Chwilowo - pie*dolę to i znikam stąd.
  • Melevis Autorytet
    Postów: 1316 4760

    Wysłany: 14 października 2019, 15:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Wszyscy, z którymi rozmawiałam wiedzieli - i wszyscy jak jeden mąż powiedzieli, żeby brać. Wiec może coraz więcej kumają w końcu 🤷‍♀️
    No i bardzo dobrze! W moim mieście jest garstka ginekologów. I żaden z nich mi nawet nie zaproponował acardu. Temu, do którego chodzę, powiedziałam na początku ciąży, że łykam. Odpowiedział tylko ok, bez żadnych konkretów, nic. Dobrze jednak, że jest coraz większa świadomość wśród lekarzy.

    szona lubi tę wiadomość

    l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 października 2019, 16:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka13 wrote:
    Kochane udało się, beta 17.9 😍😍😍😍😍☺️☺️☺️☺️☺️☺️


    Mówiłam! Rośnijcie ❤

    Anka13, aeiouy lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 października 2019, 16:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria87 wrote:
    Dziewczyny, marker wyszedł 7,40 przy normie do 30, więc chyba nie ma szans na nowotwór złośliwy? Czytam też, że torbiele podwyższają wynik - Szona, Ty robiłaś CA125 właśnie ze względu na swoją dziadówę?


    Uf <3 Pamietam, jak mi kiedys gin tlumaczyl, ze przy nowotworach zlosliwych ten marker wychodzi w tysiacach

    Maria87, szona lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 października 2019, 16:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis, gdzie Ty sie podziewalas przez tyle czasu? :* Jak sie czujesz?

  • Meggs Autorytet
    Postów: 3945 5917

    Wysłany: 14 października 2019, 16:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelika przy pai homo lekarz nie włączył Ci heparyny? U kogo nie byłam to każdy włączał, bo ta mutacja powoduje właśnie problemy z zagnieżdżaniem zarodka i ma wpływ na krzepliwość. Nie chcesz udać się do kogoś bardziej ogarniającego temat? A do takiej wizyty sama ją włączyć? Skąd jesteś?

    Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Maria87 Autorytet
    Postów: 2215 3297

    Wysłany: 14 października 2019, 16:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs, u Ciebie heparyna była włączana od razu po owulacji? Chyba jednak nie wszyscy lekarze zapisują zastrzyki już od owu. Jak coś to dopiero od pozytywnego testu... A Angelika jest jeszcze przed wizytą, więc nie miała szansy na otrzymanie recepty.

    szona lubi tę wiadomość

    Rozpoczęcie procedury IVF po 16-stu cyklach starań naturalnych.

    24.05.2020 - start długi protokół. 21.06.2020 punkcja - pobrano 13 kumulusów, w tym 10 dojrzałych komórek, 6 zapłodniono, 6 zarodków w 3 dobie, 2 x ❄️ - 5.1.1 i 3.2.2

    6.02.2020 - start krótki protokół, stymulacja przerwana (tylko 5 pęcherzyków)

    Macierzyństwo Kraków

    👎 Hashimoto (Euthyrox 88)
    👉 AMH 1,48
    👉 ANA słabo dodatnie
    👎 MTHFR_677C-T hetero, MTHFR_1298A-C hetero, PAI-1 4G homo
    👎 wysoka homocysteina
    👎 anty-TG, anty-TPO
    👍 KIR Bx
    👎 NK 24%
    👍 histeroskopia + scratching + sonoHSG
    👍 Ujemne: p/c przeciwplemnikowe i przeciw antygenom jajnika, antykoagulant toczniowy.

    🧔 całkowita liczba 565 mln (było 355 mln), morfologia 3% (bez zmian), ruch postępowy 48%, ruch całkowity 56%, HBA 94%, fragmentacja DNA 28% (było 32%), USG ok, brak bakterii.

    instagram
  • Meggs Autorytet
    Postów: 3945 5917

    Wysłany: 14 października 2019, 16:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria87 wrote:
    Meggs, u Ciebie heparyna była włączana od razu po owulacji? Chyba jednak nie wszyscy lekarze zapisują zastrzyki już od owu. Jak coś to dopiero od pozytywnego testu... A Angelika jest jeszcze przed wizytą, więc nie miała szansy na otrzymanie recepty.
    Ja zaszłam w cyklu po cb. Od razu po okresie włączyłam acard. I czekałam na wyniki mutacji. Miałam długi cykl. Jakieś 3dpo byłam u gina skonsultować wyniki z testdna na krzepliwość. Przepisał heparynę i kazał włączyć zaraz od pozytywnego testu. Heparynę włączyłam od 8dpo - wtedy miałam przeczucie i zatestowałam i był cień cienia na teście. Udało się ale wiem, że kiedyś jakbym się jeszcze starała włączałabym heparyne od ok. 3 dpo.

    Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 października 2019, 16:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego, 13:47

    Malgonia, Sasanka55, Ochmanka lubią tę wiadomość

  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7308 10346

    Wysłany: 14 października 2019, 16:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję 6 pęcherzyków w 8dc! :D

    aeiouy, Pati96, DzulkaJ, Nuch2, Irvine90, Malgonia, nowa na dzielni, Miska _a, Fiore, Maria87, szona, moyeu, Dorota1989, Misiaa, Madziandzia, Agape91, Malinaa90, Izape_91, i'm_back, Gosiek1993, Taśka22, Iseko, Karolina, Sasanka55, MamaStasia :), Linka90, Patinkaa_a, majka91, Kittinka83, Ochmanka, Mildred, Ania_85_, Szczesliwa_mamusia, frezyjciada, agge, Malinowa91, 5ylwian, MagdalenaMaria2 lubią tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • aeiouy Autorytet
    Postów: 793 1717

    Wysłany: 14 października 2019, 16:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysiu - ciesze sie z takiego wyniku :) Kamien z serca!

    Monika - o i to jest wlasnie porzadny kurnik! :)

    Iza - czekamy na wiesci z wizyty! Kciukow nie puszczam!

    Maria87, i'm_back, Sasanka55, MonikA_89!, Ania_85_ lubią tę wiadomość

    Starania o pierwsze dziecię od 12.2017
    5 poronien: 03.2018 & 12.2018 & 06.2019 & 03.2020 & 08.2020 (cb)
    12.2018 - pierwsza wizyta w klinice
    04.2019 - HSG: prawy jajowód niedrożny
    Od 08.2019 - Pacjentka Prof. M.
    10-11.2019 szczepienia limfocytami męża ->allo mlr 23.3%
    01.2020 - 06.2020 - szczepienia pullowane (juz 8 szczepien, czekam na 9.) -> allo mlr 22%
  • Irvine90 Autorytet
    Postów: 553 1850

    Wysłany: 14 października 2019, 17:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję 1700 g zdrowego Antosia po usg trzeciego trymestru :)

    aeiouy, Maria87, szona, moyeu, Misiaa, Pati96, Madziandzia, Malinaa90, i'm_back, Gosiek1993, DzulkaJ, Iseko, Karolina, Sasanka55, MamaStasia :), MonikA_89!, majka91, Kittinka83, Ochmanka, Ania_85_, Szczesliwa_mamusia, agge, Malinowa91, 5ylwian, MagdalenaMaria2 lubią tę wiadomość

    Styczeń 2019 - poronienie zatrzymane (10tc) Aniołek :(

    2cs po poronieniu - II <3

    f2wli09kjb1sa74e.png

    Antoś 25.12.2019 <3 3740 g, 56 cm
‹‹ 67 68 69 70 71 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego