W październiku II kreski na celowniku
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, marker wyszedł 7,40 przy normie do 30, więc chyba nie ma szans na nowotwór złośliwy? Czytam też, że torbiele podwyższają wynik - Szona, Ty robiłaś CA125 właśnie ze względu na swoją dziadówę?
szona, Sasanka55, aeiouy, Ania_85_ lubią tę wiadomość
2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż
16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa
6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
-
Dziewczyny, ja nikogo nie namawiam do brania leków na własną rękę. Ale też jest tak (niestety), że lekarze nie wiedzą np. o profilaktyce kwasem acetylosalicylowym. Tym bardziej po poronieniu. U mnie dodatkowo wyszło lekko podwyższone PTT-LA i 2 poronienia na koncie. To samo z dupkiem. Wg mnie takie leki nie zaszkodzą, a mogą pomóc. Heparyny np. na własną rękę bym nie włączyła.
MarLenka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Maria, jeśli chodzi o dofinansowanie ivf w Poznaniu, to wysłałam potwierdzenie zameldowania plus pierwsza stronę pitu. Muszą w UM mieć podkładkę, że faktycznie mieszka się w danym mieście i płaci tam podatki. Jak nie miałam potwierdzania zameldowania, to dawałam skany dokumentów, np z banku, tych gdzie jest adres do korespondencji wpisany. Jak coś potrzebujesz wiedzieć więcej to pisz :* Może warto poczekać do przyszłego roku a w międzyczasie porobić badania pod IVF?
Fiore, jeśli w badaniach wyjdzie coś niepokojącego, to lekarz może od razu pokierować na IVF. U mnie przy niskim AMH i przeciwciałach dr od razu powiedział, że trzeba się nastawiać na procedurę, a o IUI nawet nie wspomniał.
Szonka, wyniki emka są super! Jednak spermatogeneza trwa 72dni, więc trochę za wcześnie by mówić o efektach diety :*
Pati :* gratuluję!!!!
Angelika, u Ciebie tak szybko kreska wyszła na teście, że kropek na pewno mocno się wgryza. Przez weekend odpoczywał, ale wierzę, że za moment beta wystrzeli! :* Na takim wczesnym etapie przyrosty poniżej 100% się zdarzają. Znam osoby, które w ogóle nie robią bety w ciąży, tylko test i potem dopiero USG 6-7tydzien
Salome, Pati96 lubią tę wiadomość
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
MonikA_89! wrote:Angelika, u Ciebie tak szybko kreska wyszła na teście, że kropek na pewno mocno się wgryza. Przez weekend odpoczywał, ale wierzę, że za moment beta wystrzeli! :* Na takim wczesnym etapie przyrosty poniżej 100% się zdarzają. Znam osoby, które w ogóle nie robią bety w ciąży, tylko test i potem dopiero USG 6-7tydzien
Zgłaszam się! W tej ciąży nie badałam bety ani razu! Po pozytywie zrobiłam raz proga i tyle. Co prawda przez 5 dni codziennie sikałam na testy to swoją drogą, ale na pewno mniej mnie to stresowało, niż czekanie na wyniki z labu.
Później pierwsza wizyta 7 tydzieńWiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2019, 15:37
Salome, szona, MonikA_89! lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKochane udało się, beta 17.9 😍😍😍😍😍☺️☺️☺️☺️☺️☺️
Dorota1989, Salome, aeiouy, szona, i'm_back, Pati96, Sasanka55, moyeu, Agape91, Fiore, Nuch2, Malinaa90, Mildred, Karolina, MamaStasia :), Melissa93, DzulkaJ, Malgonia, Misiaa, Gosiek1993, Taśka22, Iseko, MonikA_89!, majka91, Kittinka83, Ochmanka, Ania_85_, Szczesliwa_mamusia, frezyjciada, agge, Malinowa91, Ewelina29, 5ylwian, MagdalenaMaria2, Jadwiga38 lubią tę wiadomość
-
Melevis wrote:Dziewczyny, ja nikogo nie namawiam do brania leków na własną rękę. Ale też jest tak (niestety), że lekarze nie wiedzą np. o profilaktyce kwasem acetylosalicylowym. Tym bardziej po poronieniu. U mnie dodatkowo wyszło lekko podwyższone PTT-LA i 2 poronienia na koncie. To samo z dupkiem. Wg mnie takie leki nie zaszkodzą, a mogą pomóc. Heparyny np. na własną rękę bym nie włączyła.
Wszyscy, z którymi rozmawiałam wiedzieli - i wszyscy jak jeden mąż powiedzieli, żeby brać. Wiec może coraz więcej kumają w końcu 🤷♀️
-
Maria87 wrote:Dziewczyny, marker wyszedł 7,40 przy normie do 30, więc chyba nie ma szans na nowotwór złośliwy? Czytam też, że torbiele podwyższają wynik - Szona, Ty robiłaś CA125 właśnie ze względu na swoją dziadówę?
Na razie nie robiłam. Zrobię, jeśli krowa nie zniknie po primolucie.
-
MonikA_89! wrote:Maria, jeśli chodzi o dofinansowanie ivf w Poznaniu, to wysłałam potwierdzenie zameldowania plus pierwsza stronę pitu. Muszą w UM mieć podkładkę, że faktycznie mieszka się w danym mieście i płaci tam podatki. Jak nie miałam potwierdzania zameldowania, to dawałam skany dokumentów, np z banku, tych gdzie jest adres do korespondencji wpisany. Jak coś potrzebujesz wiedzieć więcej to pisz :* Może warto poczekać do przyszłego roku a w międzyczasie porobić badania pod IVF?
Fiore, jeśli w badaniach wyjdzie coś niepokojącego, to lekarz może od razu pokierować na IVF. U mnie przy niskim AMH i przeciwciałach dr od razu powiedział, że trzeba się nastawiać na procedurę, a o IUI nawet nie wspomniał.
Szonka, wyniki emka są super! Jednak spermatogeneza trwa 72dni, więc trochę za wcześnie by mówić o efektach diety :*
Pati :* gratuluję!!!!
Angelika, u Ciebie tak szybko kreska wyszła na teście, że kropek na pewno mocno się wgryza. Przez weekend odpoczywał, ale wierzę, że za moment beta wystrzeli! :* Na takim wczesnym etapie przyrosty poniżej 100% się zdarzają. Znam osoby, które w ogóle nie robią bety w ciąży, tylko test i potem dopiero USG 6-7tydzien
Ha, jednak nie za wcześnie wcześniejsze miał w lipcu Źle policzyłam.
MonikA_89! lubi tę wiadomość
-
szona wrote:Wszyscy, z którymi rozmawiałam wiedzieli - i wszyscy jak jeden mąż powiedzieli, żeby brać. Wiec może coraz więcej kumają w końcu 🤷♀️
szona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMaria87 wrote:Dziewczyny, marker wyszedł 7,40 przy normie do 30, więc chyba nie ma szans na nowotwór złośliwy? Czytam też, że torbiele podwyższają wynik - Szona, Ty robiłaś CA125 właśnie ze względu na swoją dziadówę?
Uf Pamietam, jak mi kiedys gin tlumaczyl, ze przy nowotworach zlosliwych ten marker wychodzi w tysiacachSalome, szona lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Angelika przy pai homo lekarz nie włączył Ci heparyny? U kogo nie byłam to każdy włączał, bo ta mutacja powoduje właśnie problemy z zagnieżdżaniem zarodka i ma wpływ na krzepliwość. Nie chcesz udać się do kogoś bardziej ogarniającego temat? A do takiej wizyty sama ją włączyć? Skąd jesteś?
-
Meggs, u Ciebie heparyna była włączana od razu po owulacji? Chyba jednak nie wszyscy lekarze zapisują zastrzyki już od owu. Jak coś to dopiero od pozytywnego testu... A Angelika jest jeszcze przed wizytą, więc nie miała szansy na otrzymanie recepty.
szona lubi tę wiadomość
2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż
16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa
6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
-
Maria87 wrote:Meggs, u Ciebie heparyna była włączana od razu po owulacji? Chyba jednak nie wszyscy lekarze zapisują zastrzyki już od owu. Jak coś to dopiero od pozytywnego testu... A Angelika jest jeszcze przed wizytą, więc nie miała szansy na otrzymanie recepty.
-
nick nieaktualny
-
Melduję 6 pęcherzyków w 8dc!
aeiouy, Pati96, DzulkaJ, Nuch2, Irvine90, Malgonia, nowa na dzielni, Miska _a, Fiore, Salome, szona, moyeu, Dorota1989, Misiaa, Madziandzia, Agape91, Malinaa90, Izape_91, i'm_back, Gosiek1993, Taśka22, Iseko, Karolina, Sasanka55, MamaStasia :), Linka90, Patinkaa_a, majka91, Kittinka83, Ochmanka, Mildred, Ania_85_, Szczesliwa_mamusia, frezyjciada, agge, Malinowa91, 5ylwian, MagdalenaMaria2 lubią tę wiadomość
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Marysiu - ciesze sie z takiego wyniku Kamien z serca!
Monika - o i to jest wlasnie porzadny kurnik!
Iza - czekamy na wiesci z wizyty! Kciukow nie puszczam!Salome, i'm_back, Sasanka55, MonikA_89!, Ania_85_ lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze dziecię od 12.2017
5 poronien: 03.2018 & 12.2018 & 06.2019 & 03.2020 & 08.2020
12.2018 - pierwsza wizyta w klinice
04.2019 - HSG: prawy jajowód niedrożny
Od 08.2019 - Pacjentka Prof. M.
10-11.2019 szczepienia limfocytami męża ->allo mlr 23.3%
01.2020 - 06.2020 - szczepienia pullowane -> allo mlr 22% -
Melduję 1700 g zdrowego Antosia po usg trzeciego trymestru
aeiouy, Salome, szona, moyeu, Misiaa, Pati96, Madziandzia, Malinaa90, i'm_back, Gosiek1993, DzulkaJ, Iseko, Karolina, Sasanka55, MamaStasia :), MonikA_89!, majka91, Kittinka83, Ochmanka, Ania_85_, Szczesliwa_mamusia, agge, Malinowa91, 5ylwian, MagdalenaMaria2 lubią tę wiadomość