Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie W październiku II kreski na celowniku
Odpowiedz

W październiku II kreski na celowniku

Oceń ten wątek:
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, beda kolejne 6 raczki?

Ja osobiscie jestem wirlka fanka suplementacji, choc spedzilam dluuuugie godziny na poszukiwaniu takich, ktore mi pomoga. Jesli mialam watpliwosci to zawsze pytalam.

Ale ogolnie to zgadzam sie z Malinka, ze to bardzo wazne by miec plan na wypadek ciazy (w pierwszej bylam na wizycie w dniu pozytywnej bety, bo mialam niski progesteron i nie chcialam ryzykowac). Po poronieniu na pierwszej wizycie mislam ustalone jak zwirkszyc dawke euthyroxu, jakie leki brac i ze z wizyta nie czekam. A ze zbieglo sie to z urlopem mohego lekarza i moim to i tak wiedzialam ze musze isc do kogokolwiek jak najszybciej.
    I wiem, ze w zdrowej ciazy mozna czekac do 7 tygodnia, ale tego czy ciaza jest zdrowa nie da sie przewidziec a czasem niewiele trzeba by jej pomoc.

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • szona Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po odebraniu pierwszej bety i proga - w tym samym dniu byłam u gina po dupka i u endo, bo miałam świeży wynik tsh. Ale czasami nie ma możliwości szybko dostać się do specjalisty :(

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • Salome Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wszystko, o czym pisze Malina, wydaje mi się, że dzieje się w idealnym świecie.
    Bo na przykład - ile dziewczyn stąd zrobiło badania mutacji na polecenie lekarza? A ile na własną rękę? Gdybyśmy miały lekarzy, którzy mają fajną wiedzę i doświadczenie, to nie miałybyśmy tyle wątpliwości. Skąd ktoś, kto nie zdążył skonsultować wyników z lekarzem, ma wiedzieć, jak się zachować w przypadku ciąży? Albo komu wierzyć, gdy jeden lekarz zaleca branie zastrzyków, a drugi odmawia ich przepisanie?
    Niestety to wszystko nie jest takie proste...

szona, Malgonia, MarLenka, Sasanka55, Malinowa91 lubią tę wiadomość

2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż

16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa

6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
    🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
    🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
    🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
    🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
    🍀30dpt - CRL 8,6mm
    🍀8+2 - CRL 1,72cm
    🍀9+1 - CRL 2,71cm
    🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
    🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
    age.png
  • szona Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria87 wrote:
    To wszystko, o czym pisze Malina, wydaje mi się, że dzieje się w idealnym świecie.
    Bo na przykład - ile dziewczyn stąd zrobiło badania mutacji na polecenie lekarza? A ile na własną rękę? Gdybyśmy miały lekarzy, którzy mają fajną wiedzę i doświadczenie, to nie miałybyśmy tyle wątpliwości. Skąd ktoś, kto nie zdążył skonsultować wyników z lekarzem, ma wiedzieć, jak się zachować w przypadku ciąży? Albo komu wierzyć, gdy jeden lekarz zaleca branie zastrzyków, a drugi odmawia ich przepisanie?
    Niestety to wszystko nie jest takie proste...

Trochę też dlatego zrobiłam to badanie z testDNA, bo dr K. powiedziała, ze trzeba. Inni lekarze mowili, że to głupota - i to zapytani przeze mnie, temat nigdy nie wychodził od nich :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2019, 17:25

Salome lubi tę wiadomość

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2019, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już się naczytałam, że w większości przypadków mężczyźni niepłodni mają podwyższone leukocyty w nasieniu...
    Mąż ma się umówić na jakiś termin badania jutro... do czasu wyników i zapewne wizyty u lekarza umrę z niepokoju i domysłów...

• Irvine90 Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    20f3efabd1b0.jpg

Pokopał lekarza w trakcie badania, główka nadal w górze. Szyjka pancerna, jak to gin określił "można się bawić" 😂

Pati96, Salome, Malinaa90, szona, Agape91, i'm_back, Gosiek1993, Fiore, moyeu, DzulkaJ, Meggs, Iseko, Dorota1989, Karolina, Sasanka55, Madziandzia, Izape_91, MamaStasia :), MonikA_89!, majka91, aeiouy, Kittinka83, Misiaa, Ochmanka, Malgonia, Ania_85_, Szczesliwa_mamusia, agge, Malinowa91, 5ylwian, MagdalenaMaria2, Jadwiga38 lubią tę wiadomość

01.2019 - poronienie zatrzymane (10tc) Aniołek

age.png

Antoś 25.12.2019 <3 3740 g, 56 cm

age.png

Alicja 07.04.2023 <3 3600 g, 57 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2019, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2020, 13:47

Beti82, Ochmanka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2019, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irvine90 wrote:
    20f3efabd1b0.jpg

Pokopał lekarza w trakcie badania, główka nadal w górze. Szyjka pancerna, jak to gin określił "można się bawić" 😂

Ale cudny Antoś! 😍

Irvine90 lubi tę wiadomość

• DzulkaJ Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku ale on ma ładną buzke ❤️

Dziewuszki gratuluję cudownych bet i trzymam kciuki za szczęśliwe zakończenia!😘

Ja ciągle chodzę sprawdzać czy już przylazla 🍷, ale ani jej nie czuć ani jej nie widać hehe bawi się ze mną skubana 👌

Iza dzisiaj wizyta dopiero ok 21? Czekamy ❤️

A Mamuśka jak po wizycie u lekarza odnośnie blizny po CC, o ile dobrze pamiętam?

Myślicie, żeby jutro zrobić betę i proga jak okres nie przyjdzie?

Irvine90, Sasanka55, Ania_85_ lubią tę wiadomość

❌PCOS stwierdzone 05.19(Brak owulacji naturalnych)
    ❌30.01.20-HyCoSy- oba jajowody drożne
    ❌On: morfologia 3% przy innych parametrach w normie

Starania od 11.2018 r. z przerwami
  • Aniulek.Ka Przyjaciółka

Wysłany: 14 października 2019, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie 14.10 nie okazał się szczęśliwym dniem mimo wcześniejszych II kreseczek i ładnej bety. Prawdopodobnie mam ciąże pozamaciczna 😭😭 Na USG lekarz odkrył ze mam torbiel na jajniku i płyn za macicą których wcześniej nie było. Niby jest w macicy pęcherzyka, ale podobno za mały zeby coś z tego było i podejrzewa ze za torbiel właśnie może rozwijać się ciąża pozamaciczna.

Jestem załamana 😭😭😭

uhugism.png
    3f4o4mn.png
    Pozytywny test 8.10.2019
  • Karolina Ekspertka

Wysłany: 14 października 2019, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniulek, ale na tym etapie poza pęcherzykiem lekarz nie mógł nic zobaczyć. A pecherzyk jest w macicy! I na jakiej podstawie lekarz podejrzewa, ze za torbiela jest cp?? Dziwna diagnoza dla mnie, zwlaszcza, ze beta bardzo ladnie rośnie. Wiem, że łatwo powiedzieć, ale staraj się nie stresować i powtórz usg za kilka dni, może u kogoś innego?

i'm_back, szona, Aga9090, Kittinka83 lubią tę wiadomość

ijnZp2.png

08.2012 córcia ❤️
    06.2014 synek ❤️

Czekamy na trzecie maleństwo TP 18.04.2020 ❤️
  • Salome Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z Karoliną - idź do innego lekarza! I na razie spokojnie!

i'm_back, szona, Aga9090, Sasanka55, Karolina, Kittinka83, Gosiek1993, Iseko lubią tę wiadomość

2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż

16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa

6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
    🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
    🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
    🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
    🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
    🍀30dpt - CRL 8,6mm
    🍀8+2 - CRL 1,72cm
    🍀9+1 - CRL 2,71cm
    🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
    🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2019, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniulek a w ktorym tygodniu jestes? Widze ze jakos tydzien po tescie dopiero? Ja poszlam na wizyte dopiero 6+2. Na twoim etapie jest jeszcze bardzo wczesnie. Poczekalabym conajmniej tydzien albo dwa!

To tak a propos lekarzy i "lekarzy". W 5 tygodniu straszyc pozamaciczna jak pecherzyk jest w macicy nie mam slow.

szona, Aga9090, Karolina, Salome lubią tę wiadomość

• Izape_91 Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :* niestety nie jestem na bieżąco bo spędziłam dzisiaj cały dzień w drodze i na szkoleniu.... Teraz się zbieram i jedziemy do lekarza. Pewnie po 21 się odezwę do Was.

Błagam trzymajcie kciuki bo mnie stres zaczyna łapać. Beta z piątku 40 tys.

Pati gratuluję 😍

Irvine cudny maluszek !!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2019, 18:41

szona, Sasanka55, Pati96, Karolina, Irvine90, i'm_back, DzulkaJ, Ochmanka, Madziandzia, Gosiek1993, Ania_85_, moyeu, Iseko, Malinowa91 lubią tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • MamaStasia :) Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje się już po wizycie na szczęście wszystko jest ok.

Wiecej nic nie napiszę ..Czytam was ale jakoś nie mogę zapamiętać ..zmęczenie daje o sobie dzisiaj znać ale 7 306 kroków zrobionych 😊
    Miłego wieczoru

MonikA_89!, Sasanka55, Pati96, Karolina, i'm_back, DzulkaJ, Salome, Ochmanka, Madziandzia, Gosiek1993, Ania_85_, Iseko, agge, Malinowa91 lubią tę wiadomość

Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
    Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm)
  • Aniulek.Ka Przyjaciółka

Wysłany: 14 października 2019, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może trochę chaotycznie napisałam, w macicy coś widać, ale jest to za mały pęcherzyka (w pęcherzyka jest za mało płynu) na ten dzień cyklu i tą betę, właśnie przez ładny wynik bety zasugerował ze to ciąża pozamaciczna. kazał powtórzyć betę i zrobić morfologie zeby sprawdzić leukocyty. Jak beta będzie rosła a ten widoczny pęcherzyk nie to muszę zgłosić się do szpitala.

Powiedział też ze może się coś z tego rozwinie ale nie robi dużych nadziei bo to jest bardzo podejrzana sprawa, niepokoi go też ten płyn za macicą, bo jest go sporo, a mnie bolą plecy i brzuch.

Jestem jeszcze roztrzesiona po wizycie.

uhugism.png
    3f4o4mn.png
    Pozytywny test 8.10.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2019, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniulek.Ka wrote:
    Dla mnie 14.10 nie okazał się szczęśliwym dniem mimo wcześniejszych II kreseczek i ładnej bety. Prawdopodobnie mam ciąże pozamaciczna 😭😭 Na USG lekarz odkrył ze mam torbiel na jajniku i płyn za macicą których wcześniej nie było. Niby jest w macicy pęcherzyka, ale podobno za mały zeby coś z tego było i podejrzewa ze za torbiel właśnie może rozwijać się ciąża pozamaciczna.

Jestem załamana 😭😭😭
    Idź do innego lekarza i to jest naprawdę jeszcze wcześnie by wyrokowac - dziś już wcześniej pisałam jaka miałam betę i do tego lekarz mówił, że nie widzi pęcherzyka i tu żadnej ciąży nie ma lub pozamaciczna w 6w4 przy becie ponad 6000 (z tym, że u mnie była do tego ogromną torbiel) , a tego samego dnia u innej lekarki nawet serducho usłyszałam. Także moja ciąża pozamaciczna ma dziś 10 Mc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2019, 18:49

Sasanka55, Ochmanka lubią tę wiadomość

• MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgonia, jest 6 pęcherzyków ale pytanie ile z nich jest dojrzałych, ile się zapłodni i ile dotrwa do mrożenia. Wiele rzeczy może się po drodze wydarzyć. Jest szansa na punkcję za tydzień i zobaczymy co będzie dalej.

Irvine, jaka śliczna buźka 😍

Aniulek.Ka, ale skoro jest pęcherzyk w macicy to dlaczego lekarze podejrzewa ciążę pozamaciczną? Ja w 6t4d trafiłam do szpitala z podejrzenie cp (beta 3000), a po 3 dniach pojawiło się serduszko. Może to jeszcze za wcześnie!

Izape, kciukasy w pogotowiu ✊✊✊✊

Mama Stasia, cieszę się, że wszystko jest w porządku :)

Irvine90, Malinowa91, Malgonia lubią tę wiadomość

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2019, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 15:20

• Dorota1989 Przyjaciółka

Wysłany: 14 października 2019, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniulek.Ka wrote:

Jestem załamana 😭😭😭

Kochana spokojnie. U mnie w 5t4d pecherzyk tez byl malutki a lekarz nie straszył jakaś ciaza pozamaciczna, kazał przyjsc za tydz i juz byl maly zarodek. A tak wyglądał moj pecherzyk na pierwazym usg. Bądź dobrej myśli :*

https://zapodaj.net/18d33c46ead7c.jpg.html

Sasanka55 lubi tę wiadomość

‹‹ 68 69 70 71 72 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ