W sierpniu bzyka sobie bączek 🐝🤰 , w kwietniu będzie już zajączek 🐰
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie bez zaskoczeń czyli biel vizira 🤣
Dobra ale dopiero 9 dpo dziś w teorii, bo tak naprawdę to ja nie wiem czy ten pęcherzyk pękł w ogóle 😉 także opieram się tylko na piku, który był na teście owuxSmerfetkax lubi tę wiadomość
🙎♀️ wszystko ok, naturalne owulacje
AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊metafolian, b-complex, wit D, Fertistim, Euthyrox25, Duphaston
👨09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany
06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl) -
Nowa2024 wrote:U mnie bez zaskoczeń czyli biel vizira 🤣
Dobra ale dopiero 9 dpo dziś w teorii, bo tak naprawdę to ja nie wiem czy ten pęcherzyk pękł w ogóle 😉 także opieram się tylko na piku, który był na teście owuNowa2024 lubi tę wiadomość
-
Clarson wrote:Facelle
Ja testowałam pink superczuly ale tak jak pisałam u mnie to testowanie to takie trochę na chybił trafił 😉🙎♀️ wszystko ok, naturalne owulacje
AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
Miałam najdziwniejsza wizytę u ginekologa.... Jestem trochę zniesmaczona jeśli mam być szczera. Weszłam do lekarza próbowałam wyjaśnić sytuację ale ciężko się było dogadać z panią doktor (inna niż poprzednio bo u tamtej nie było terminów) w końcu załapał zrobiła mi usg. Poszła się ubrać a ona mi mówo że umówimy termin kontroli na 3.09. Ok ale co z lekami mam brać dalej lamette czy co? Na co on że no tak już już proszę za mną i zaprowadziła mnie pod zabiegowe i kazała czekać i sobie poszła. Wchodzę do zabiegówki i mówię że nie wiem właściwie i co chodzi. A one mi zaszczyt dają!!!? Mówię Ale co jak ja nic nie wiem. No i dostałam Bemfole. I mam brać jescze dwa kolejne zaszczyki. Nikt mi nic nie wyjaśnił ani nic co na co i dlaczego. I zamiast 130 L za monitoring wydał 500....
CY któraś z was kojarzy ten lek i wie czym to się je?7.05.2020 ⏸
8.05 12 dpo beta 105
11.05 15 dpo beta 410
Progesteron 27.6
14.05 beta 1694
Progesteron 21
22.05 USG pęcherzyk ciążowy 10 mm z widocznym pęcherzykiem żółtkowym
26.05 USG z widocznym serduszkiem
Starania o 2 dziecko od styczeń 2024. -
SolAngelica wrote:Miałam najdziwniejsza wizytę u ginekologa.... Jestem trochę zniesmaczona jeśli mam być szczera. Weszłam do lekarza próbowałam wyjaśnić sytuację ale ciężko się było dogadać z panią doktor (inna niż poprzednio bo u tamtej nie było terminów) w końcu załapał zrobiła mi usg. Poszła się ubrać a ona mi mówo że umówimy termin kontroli na 3.09. Ok ale co z lekami mam brać dalej lamette czy co? Na co on że no tak już już proszę za mną i zaprowadziła mnie pod zabiegowe i kazała czekać i sobie poszła. Wchodzę do zabiegówki i mówię że nie wiem właściwie i co chodzi. A one mi zaszczyt dają!!!? Mówię Ale co jak ja nic nie wiem. No i dostałam Bemfole. I mam brać jescze dwa kolejne zaszczyki. Nikt mi nic nie wyjaśnił ani nic co na co i dlaczego. I zamiast 130 L za monitoring wydał 500....
CY któraś z was kojarzy ten lek i wie czym to się je?
Ten zastrzyk z tego co wiem, jest też na dojrzewanie pęcherzyków. Działanie coś jak letrozol, ale inna substancja. Ale ta wizyta i cała jej otoczka… szok.
Przypomnij mi proszę, to klinika leczenia niepłodności, czy po prostu prywatne wizyty?
Aż nie wiem, jak to skomentować…40 tc 💔 -
Insane wrote:Ten zastrzyk z tego co wiem, jest też na dojrzewanie pęcherzyków. Działanie coś jak letrozol, ale inna substancja. Ale ta wizyta i cała jej otoczka… szok.
Przypomnij mi proszę, to klinika leczenia niepłodności, czy po prostu prywatne wizyty?
Aż nie wiem, jak to skomentować…7.05.2020 ⏸
8.05 12 dpo beta 105
11.05 15 dpo beta 410
Progesteron 27.6
14.05 beta 1694
Progesteron 21
SolAngelica wrote:GYNCENTRUM. Miałam jedna wizytę bezpłatna z ovufriens. I wizyty u innej lekarki były spoko wszystko ładnie tłumaczyła. A ty masakra. Dodatkowo czeka mnie jescze pewnie kilka monitoring i obstawiam że dostanę jescze ovitrellena pęknięcie.
-
SolAngelica wrote:GYNCENTRUM. Miałam jedna wizytę bezpłatna z ovufriens. I wizyty u innej lekarki były spoko wszystko ładnie tłumaczyła. A ty masakra. Dodatkowo czeka mnie jescze pewnie kilka monitoring i obstawiam że dostanę jescze ovitrellena pęknięcie.
Życzę Ci, aby to całe zamieszanie zaprowadziło Cię do szczęśliwego zakończenia 💚40 tc 💔 -
Mam jakiegoś pecha do lekarzy. Mam nadzieję że przynajmniej po tym ruszy. Z tego co zdążyłam doczytać w ulotce ryzyko cozy mnogiej jest duże więc w razie czego mąż będzie miał swoją upragnioną trójkę.7.05.2020 ⏸
8.05 12 dpo beta 105
11.05 15 dpo beta 410
Progesteron 27.6
14.05 beta 1694
Progesteron 21
Mnie coś dzisiaj mdli i w głowie mi się kręci 🫤🤔 mam nadzieję że to jakiś dobry zwiastun, ale naprawdeee staram się nie nakręcać i zachowywać tak jak bym na nic nie liczyła 🤣 cały czas tylko się dotykam i sprawdzam czy mnie cycki bolą czy nie 🤣🤣🤣 bo teraz przez parę dni odczuwałam jakieś takie swędzenie cyckow trochę 😁🫣🤣
PS. Dzisiaj w hotelu na śniadaniu spotkaliśmy taką słodką dziewczynkę 😍😍😍 chyba z 2 latka na oko mogła mieć, ale była tak przeeeeslodka, że najchętniej bym ją zamęczyła przytulasami 😍 aż się człowiek rozmarzył, żeby takiego slodziaczka mieć w domu…Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia, 12:12
Jeżowa, xSmerfetkax, Darrika, Insane, Aksandra, Olcia1987 lubią tę wiadomość
AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
Nowa2024 wrote:Mnie coś dzisiaj mdli i w głowie mi się kręci 🫤🤔 mam nadzieję że to jakiś dobry zwiastun, ale naprawdeee staram się nie nakręcać i zachowywać tak jak bym na nic nie liczyła 🤣 cały czas tylko się dotykam i sprawdzam czy mnie cycki bolą czy nie 🤣🤣🤣 bo teraz przez parę dni odczuwałam jakieś takie swędzenie cyckow trochę 😁🫣🤣
PS. Dzisiaj w hotelu na śniadaniu spotkaliśmy taką słodką dziewczynkę 😍😍😍 chyba z 2 latka na oko mogła mieć, ale była tak przeeeeslodka, że najchętniej bym ją zamęczyła przytulasami 😍 aż się człowiek rozmarzył, żeby takiego slodziaczka mieć w domu…Nowa2024 lubi tę wiadomość
-
SolAngelica wrote:Miałam najdziwniejsza wizytę u ginekologa.... Jestem trochę zniesmaczona jeśli mam być szczera. Weszłam do lekarza próbowałam wyjaśnić sytuację ale ciężko się było dogadać z panią doktor (inna niż poprzednio bo u tamtej nie było terminów) w końcu załapał zrobiła mi usg. Poszła się ubrać a ona mi mówo że umówimy termin kontroli na 3.09. Ok ale co z lekami mam brać dalej lamette czy co? Na co on że no tak już już proszę za mną i zaprowadziła mnie pod zabiegowe i kazała czekać i sobie poszła. Wchodzę do zabiegówki i mówię że nie wiem właściwie i co chodzi. A one mi zaszczyt dają!!!? Mówię Ale co jak ja nic nie wiem. No i dostałam Bemfole. I mam brać jescze dwa kolejne zaszczyki. Nikt mi nic nie wyjaśnił ani nic co na co i dlaczego. I zamiast 130 L za monitoring wydał 500....
CY któraś z was kojarzy ten lek i wie czym to się je?
Jaaaa cieee ale wizyta dziwna totalnie. :o33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex, mleczko pszczele
🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️
Badanie nasienia✅️
🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️
Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)
🔜26.11 Wit D3
🔜28.11 endo konsultacja
🔜04 12 wizyta u gina -
xSmerfetkax wrote:Dziewczy a jeżeli to moje dzisiejsze plamienie to plamienie implantacyjne to kiedy najlepiej zrobić test/ iść na betę?
Myślę, że powinnaś odczekać co najmniej 2-3 dnixSmerfetkax lubi tę wiadomość
AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023