W sierpniu bzyka sobie bączek 🐝🤰 , w kwietniu będzie już zajączek 🐰
-
WIADOMOŚĆ
-
Oj dziewczyny u nas ciężka noc.. w sensie ja nie spałam, bo mi było ciągle gorąco. Do tego wczesna pobudka. Teraz robię makijaże klientkom i w chwili przerwy zajrzałam tu do was. A tak mnie boli głowa że aż mi się rzygac chce… w dodatku Hania z tatą w domu bo leje deszcz więc też mi się ciągle tu kręci i mnie rozprasza… życzę sobie i Wam lepszego dnia…
-
Martyna wrote:Dziewczyny naprawdę przesadzam… poszłam do mojej gin, a ona czemu do niej nie przyszłam od razu jak się czegoś boję… zawołała mojego narzeczonego, dostałam zjebke i mam dzwonić do niej o każdej porze dnia.
Powiedziałam jej gdzie byłam i wiecie co? Od razu powiedziała, że trafiłam chyba najgorzej jak się dało.
A w brzuszku mam misia Haribo (już ma taki wygląd) 1,9cm ❤️ także rosnie tak jak powinien 🥹 eh, co przepłakane, wyczytane i wymodlone to moje. Wiem na pewno po tym przeżyciu, że nigdy więcej nie pójdę do nikogo innego na wizytę choćby skały sraly. Z resztą narzeczony by mnie chyba udusił.
Naprawdę nie ma co się przejmować i nie spać w nocy.
Jeszcze nie jedna bezsenna noc Cię czeka po porodzie.
Oszczędzaj siły bo potem będziesz miała już inne zmartwienia.
Zajmij czymś głowę, bo siedzenie i się zastanawianie czy napewno jest wszystko okej doprowadzi Cię do szaleństwaBillieJean lubi tę wiadomość
👩🏼1993
🧑🏻🦱1987
(2cs)
👧🏼2020
(12cs)
⏸️ 09.08 🥹 ➡️ 10+2 💔
CDN 😎😂
PCOS. -
Martyna wrote:Dziewczyny naprawdę przesadzam… poszłam do mojej gin, a ona czemu do niej nie przyszłam od razu jak się czegoś boję… zawołała mojego narzeczonego, dostałam zjebke i mam dzwonić do niej o każdej porze dnia.
Powiedziałam jej gdzie byłam i wiecie co? Od razu powiedziała, że trafiłam chyba najgorzej jak się dało.
A w brzuszku mam misia Haribo (już ma taki wygląd) 1,9cm ❤️ także rosnie tak jak powinien 🥹 eh, co przepłakane, wyczytane i wymodlone to moje. Wiem na pewno po tym przeżyciu, że nigdy więcej nie pójdę do nikogo innego na wizytę choćby skały sraly. Z resztą narzeczony by mnie chyba udusił.Darrika, M93 lubią tę wiadomość
34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
No to Martyna wierzymy w to, że ta lekcja nie pójdzie w las, a wyciągniesz wnioski na przyszłość dla siebie, bo zobacz ile sobie nerwów I nieprzespaną noc do tego. Spokój, spokój i jeszcze raz spokój i będzie wtedy dobrze, a jak nie to będzie łatwiej się z tym uporać. Cieszę się, że z misiem Haribo dobrze, niech rośnie zdrowo a Ty znajdź sobie coś fajnego do roboty żeby zająć głowę na przyszłość.33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex, mleczko pszczele
🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️
Badanie nasienia✅️
🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️
Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)
🔜26.11 Wit D3
🔜28.11 endo konsultacja
🔜04 12 wizyta u gina -
Oj tak… nie życzę nikomu takich przejść… jeszcze tamta wczoraj, że za szybko miałam ovitrelle podany po tym poronieniu i moja głowa jeszcze bardziej fiksowała. Nauczyłam się i to wiele. Ta lekcja dała mi ogromnego kopa w dupe i konsekwencje zostały wyciągnięte. Na razie próbuje bez terapii. Jeżeli pojawia się w mojej głowie jakieś złe myśli i próba ich „ukojenia” w wizytach to od razu szuram do psychologa. Na dzień dzisiejszy jestem spokojna, kupuję kilka obrazów numerowych i biorę się za malunki 😀
Darrika lubi tę wiadomość
-
BuBu90 wrote:Ja miałam zapisane do transferu i po transferze ☺️ dlatego jej poleciłam pójście do lekarza, relanium bez recepty nie dostanie ☺️ ja napisałam, że może by dostała coś na uspokojenie a nie że jej wyślę relanium i niech sobie bierze 😅
Ogólnie ciekawy temat z tym relanium. O przepisywaniu ich przez lekarzy do jak i chwilę po transferze też słyszałam, ale ponoć ma to zapobiegać skurczom macicy w okresie zagnieżdżania zarodka. A co po implantacji, jakie ma działanie jak już Kropek się zadomowi... Tego nie wiem, ale podejrzewam, że ogólnie są jakieś bezpieczniejsze metody na uspokojenie w tym trudnym czasie ciąży♀️33 ♂️ 35 👩❤️👨 15cs naturalnych
IVF - 12🥚, 5❄️
10.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔 -
A w brzuszku mam misia Haribo (już ma taki wygląd) 1,9cm ❤️ także rosnie tak jak powinien 🥹 eh, co przepłakane, wyczytane i wymodlone to moje. Wiem na pewno po tym przeżyciu, że nigdy więcej nie pójdę do nikogo innego na wizytę choćby skały sraly. Z resztą narzeczony by mnie chyba udusił. -
Martyna, zobaczysz, że będzie dobrze 👍 tylko spokój nas uratuje.
Bubu, zaraz 12 tydzień, ale czas pędzi 😍
Insane, Ty chyba idziesz równo ze mną w tym cyklu. Dzisiaj mam 5 dc...
Liczę bardzo na ten miesiąc, czemu? Pierwsza ciąża - luty 2021 - poronienie, druga ciąża luty 2022, zdrowa, donoszona. Sierpień 2023 - wpadka jak nic ( na spirali) - poronienie. Potem juz niw liczę... Więc idąc moim szczęściem i pechem w tym cyklu powinno się udać, prawda? 🤞BillieJean, LadyDaga, Pulsik lubią tę wiadomość
-
Chesterka1124 wrote:Martyna, zobaczysz, że będzie dobrze 👍 tylko spokój nas uratuje.
Bubu, zaraz 12 tydzień, ale czas pędzi 😍
Liczę bardzo na ten miesiąc, czemu? Pierwsza ciąża - luty 2021 - poronienie, druga ciąża luty 2022, zdrowa, donoszona. Sierpień 2023 - wpadka jak nic ( na spirali) - poronienie. Potem juz niw liczę... Więc idąc moim szczęściem i pechem w tym cyklu powinno się udać, prawda? 🤞Nitka96 lubi tę wiadomość
34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
Martyna cudowne wieści! 😍
Ja od rana w kuchni bo mamy dzisiaj gości i co 3 koleżanki i każda w ciąży 🫣
👩🏻 '96 - celiakia, niedoczynność tarczycy, PCOS, IO, mutacja PAI-1
Leki: Euthyrox 67,5 mg, Glucophage XR 500 mg, Ogestan
👦🏻 '97 - badania nasienia ✅
01.01.24 początek starań o pierwszego bąbla
22.02.24 cb
02.10.24 pierwsza wizyta w klinice
24.10.24 diagnoza PCOS i IO (luźne starania 🛫🇧🇷🇺🇾🇦🇷🛬)
🔜 04.02.25 początek stymulacji Rekovelle 🍀 -
Znaczy wiecie, nawet gin była w szoku, że jak to możliwe, że wczoraj wyszedł zarodek 13mm jak dziś jest prawie 19. Aż mam jej przynieść zdjęcie w środę, czyli w planową wizytę.
-
Jejku ale tutaj wiadomości -ale udało się wszystko nadrobić 😊
Martyna -cieszę się że lekarka Cię uspokoiła ❤️
Dziewczyny, mam pytanie odnośnie temperatury .
W tym cyklu pierwszy raz ja monitorują za pomocą zegarka . Pierwszy spadek temperatury pokrywał mi się z objawami czyli mocny ból jajnika i na drugi dzień był wzrost -no to mówię ,,owulka jak nic”.
Ale po tym wzroście znowu był spadek i znowu wzrost -i teraz już nie wiem kiedy ta owulka była czy wtedy jak był pierwszy spadek i ból jajnika czy jak ten drugi?🙈Starania od 09.2022
11.2022 💔cb
05.2024 💔 cb -
Chesterka1124 wrote:(…)
(…)
Super! Ja dzisiaj 4dc, więc prawie identycznie 😊 lubię mieć koleżankę z podobnym cyklem. Jestem dobrą „parą”, bo w moim przypadku zawsze to „ta druga” ma dwie kreski na koniec 😅40 tc 💔 -
Ja to w ogóle mam tremę, bo jestem pierwsza na liście do testowania, a to już jutro 😅 nie mam dużych nadzieji na ten cykl, bo prawy jajnik, ale kto wie jak będzie. W dodatku sucho u mnie ze śluzem, coś tam jest ale mało, poprzedni cykl nieudany z prawym jajnikiem mimo jego bólu i śluzu płodnego taki samk było wiec no.
Mam madzieje, że do listopada obudzi się ten lewy jajnik, bo na niego liczę, że zaowocuje małym kropkiem, ale też jego bóle miewam zwykle tylko kilka razy w roku, z 3-4 a odkąd się staramy to lewy chyba ank razu mnie nie bolał, albo prawy albo nicWiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia, 12:42
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex, mleczko pszczele
🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️
Badanie nasienia✅️
🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️
Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)
🔜26.11 Wit D3
🔜28.11 endo konsultacja
🔜04 12 wizyta u gina -
Insane wrote:Super! Ja dzisiaj 4dc, więc prawie identycznie 😊 lubię mieć koleżankę z podobnym cyklem. Jestem dobrą „parą”, bo w moim przypadku zawsze to „ta druga” ma dwie kreski na koniec 😅
Insane lubi tę wiadomość
-
Darrika wrote:Ja to w ogóle mam tremę, bo jestem pierwsza na liście do testowania, a to już jutro 😅 nie mam dużych nadzieji na ten cykl, bo prawy jajnik, ale kto wie jak będzie
Darrika lubi tę wiadomość
-
Martyna wrote:Znaczy wiecie, nawet gin była w szoku, że jak to możliwe, że wczoraj wyszedł zarodek 13mm jak dziś jest prawie 19. Aż mam jej przynieść zdjęcie w środę, czyli w planową wizytę.
Ciesze się że wszystko ok i trochę się uspokoiłaś 🙏🏻
Teraz tak myślę że nawet cenię te max 2usg w nl. Przynajmniej nie mam jak się zadręczać i stresować bo i tak nie ma innej opcji 🤷🏻♀️ jakoś tak łatwiej jak nie ma i tak możliwości pójść gdzie indziejDarrika lubi tę wiadomość
👩🏻1987 🧑🏻🦲1992
💔2009
💙2010
🩷2013
Starania od 04.2024
Wiesiołek + Wit E + omega + NAC -
DaruniaKa wrote:Jejku ale tutaj wiadomości -ale udało się wszystko nadrobić 😊
Martyna -cieszę się że lekarka Cię uspokoiła ❤️
Dziewczyny, mam pytanie odnośnie temperatury .
W tym cyklu pierwszy raz ja monitorują za pomocą zegarka . Pierwszy spadek temperatury pokrywał mi się z objawami czyli mocny ból jajnika i na drugi dzień był wzrost -no to mówię ,,owulka jak nic”.
Ale po tym wzroście znowu był spadek i znowu wzrost -i teraz już nie wiem kiedy ta owulka była czy wtedy jak był pierwszy spadek i ból jajnika czy jak ten drugi?🙈 -
Chesterka1124 wrote:
Liczę bardzo na ten miesiąc, czemu? Pierwsza ciąża - luty 2021 - poronienie, druga ciąża luty 2022, zdrowa, donoszona. Sierpień 2023 - wpadka jak nic ( na spirali) - poronienie. Potem juz niw liczę... Więc idąc moim szczęściem i pechem w tym cyklu powinno się udać, prawda? 🤞
Oczywiście, że się uda!!!✊️✊️ Tak jak mi znowu z wielkanocnym zającem🤣 Wierzę w to!Chesterka1124 lubi tę wiadomość