W sierpniu bzyka sobie bączek 🐝🤰 , w kwietniu będzie już zajączek 🐰
-
WIADOMOŚĆ
-
Saferka wrote:No mnie chyba coś rozkłada... Powiedzcie. Czy jakieś choróbsko może wpływać na zapłodnienie? 🤔😒
W ciąży z synem miałam gorączkę dwa dni pod rząd przed testowaniem. Miałam też Covid parę tygodni później. Syn poki co, odpukać zdrowy.
Martyna wrote:https://zapodaj.net/plik-oUsBRtsFGs
Linkuje dla ciekawych różnice w jednodniowym USG
Teraz ten urwis nieźle mi daje w kość 😂😂😂 -
Saferka wrote:No mnie chyba coś rozkłada... Powiedzcie. Czy jakieś choróbsko może wpływać na zapłodnienie? 🤔😒
-
Chesterka1124 wrote:Martyna 🥰 Twoja dzidzia ma już rączki i nóżki 😍😍😍 pamiętam jak byłam na usg właśnie w 8 tygodniu, mam nawet filmik jak sobie skakał a brzuszku 😍 oj jak płakałam ze szczęścia 😍
Teraz ten urwis nieźle mi daje w kość 😂😂😂
Będę opowiadała za kilka lat smrodzikowi jak to rodziców nastraszył, a raczej matka się sama nakręciła 🫣🤭Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia, 19:39
Chesterka1124, Olcia1987 lubią tę wiadomość
-
Martyna wrote:Ja też dzisiaj płakałam na tej leżance 😂😂 jak wczoraj zobaczyłam jedynie plamę, a dzisiaj już rączki i nóżki to nie wytrzymałam 🥹
Będę opowiadała za kilka lat smrodzikowi jak to rodziców nastraszył, a raczej matka się sama nakręciła 🫣🤭Martyna lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze bobo 2024r. 🍀
👩🏽27 🧔🏽♂️30 🐶 3
❤️2021r.
💊 kwas foliowy
✅ TSH, cytologia, progesteron 7dpo - 20,90 ng/ml, estradiol - 164,00 pg/ml, morfologia. -
Martyna wrote:Ja też dzisiaj płakałam na tej leżance 😂😂 jak wczoraj zobaczyłam jedynie plamę, a dzisiaj już rączki i nóżki to nie wytrzymałam 🥹
Będę opowiadała za kilka lat smrodzikowi jak to rodziców nastraszył, a raczej matka się sama nakręciła 🫣🤭Martyna lubi tę wiadomość
-
Schuyler wrote:@Darrrika powodzenia w testowaniu jutro 🙏🤍
Dziękuję ❤️33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex, mleczko pszczele
🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️
Badanie nasienia✅️
🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️
Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)
🔜26.11 Wit D3
🔜28.11 endo konsultacja
🔜04 12 wizyta u gina -
Macie jakiś sposób na opóźnienie miesiączki tak o 2 dni? 🤣 wieeem że to mega głupie pytanie ale z moich obliczeń wynika, że monitoring może mi wypaść w długi weekend a nie wiem jak wtedy z pracą kliniki i czy mój dr wtedy będzie dostępny🙎♀️ wszystko ok, naturalne owulacje
AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊metafolian, b-complex, wit D, Fertistim, Euthyrox25, Duphaston
👨09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany
06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl) -
U mnie biel razi w oczy 😅 następne testowanie ewentualne zrobię w dniu @, ale tutaj mam przeczucie nic z tego nie będzie w tym cyklu.
Ostatnio lewy jajnik dawał znaki życia w kwietniu i to skromnie, w lutym i marcu mocno, jak się nie staraliśmy, w maju żadnych bóli i teraz czerwiec lipiec prawy jajnik, który wg mnie zawsze był kiepsko, nawet pamiętam krótko jak na monitoring chodziłam to też lewy był pracowity, a prawy nie. Może kolejne cykle się obudzi ten lewy leniuch i coś w końcu wyjdzieWiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia, 08:17
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex, mleczko pszczele
🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️
Badanie nasienia✅️
🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️
Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)
🔜26.11 Wit D3
🔜28.11 endo konsultacja
🔜04 12 wizyta u gina -
@Darrika,przytulam 🫂
@Wisienka95 wpisać Cię? -
Cześć jeżeli można, to chciałabym do Was dołaczyć. Wczoraj oficjalnie zakończył się mój 1cs i teraz z nową nadzieją wkraczam w drugi. Mam nadzieję, że tym razem trochę z większym spokojem niż w poprzednim.
Na który dzień dpo mniej więcej wybieracie dzień testowania? Ja poproszę chyba o wpisanie 25.08, może nie będzie za wcześnie.
Trochę o mnie. Mam 34 lata i regularne, krótkie cykle 26-28 dni. Jestem pod kontrolą Endo, ale moje TSH nadal wynosi ok. 2. Nie miałam robionych nigdy badań hormonalnych, ale na USG zawsze wszystko dobrze wyglądało.. mam nadzieję, że tak jest.
Oprócz Pregna Start w tym miesiącu planuje włączyć Fertistim. Raczej nie powinno zaszkodzić. Narzeczony również planuje wdrożyć jakieś suple (na razie bierze tylko kwas foliowy), ale wiadomo, że u niego to raczej dopiero po 3 miesiącach byłyby ewentualne korzyści. Jeżeli nie uda nam się w kolejnych 1-2 cyklach, to planuje iść na badanie nasienia, by w razie czego szybciej zadziałać
-
Kasia0504 wrote:Cześć jeżeli można, to chciałabym do Was dołaczyć. Wczoraj oficjalnie zakończył się mój 1cs i teraz z nową nadzieją wkraczam w drugi. Mam nadzieję, że tym razem trochę z większym spokojem niż w poprzednim.
Na który dzień dpo mniej więcej wybieracie dzień testowania? Ja poproszę chyba o wpisanie 25.08, może nie będzie za wcześnie.
Trochę o mnie. Mam 34 lata i regularne, krótkie cykle 26-28 dni. Jestem pod kontrolą Endo, ale moje TSH nadal wynosi ok. 2. Nie miałam robionych nigdy badań hormonalnych, ale na USG zawsze wszystko dobrze wyglądało.. mam nadzieję, że tak jest.
Oprócz Pregna Start w tym miesiącu planuje włączyć Fertistim. Raczej nie powinno zaszkodzić. Narzeczony również planuje wdrożyć jakieś suple (na razie bierze tylko kwas foliowy), ale wiadomo, że u niego to raczej dopiero po 3 miesiącach byłyby ewentualne korzyści. Jeżeli nie uda nam się w kolejnych 1-2 cyklach, to planuje iść na badanie nasienia, by w razie czego szybciej zadziałać
Cześć Kasiu, ja w tym cyklu wpisałam się na 11dpo (jeśli dobrze w ogóle rozpoznałam owulację 😅), a tak to myślę, że najpewniejszy wynik jest w dniu spodziewanej 🐒. Jeśli chodzi o mnie to takie podstawowe badania typu morfologia, TSH, toksoplazmoza (bo mamy kicie w domu) zrobiłam przed staraniami, a jak byliśmy po 4cs resztę hormonów, obecnie po 14cs mam całą tekę badań. Mąż zrobił spermiogram po 0,5r starań i tam znaleźliśmy jedną z przyczyn. Ale Wy jesteście na początku )) niech ten cykl okaże się owocny w maluszka, trzymam mocno kciuki 🤞🤞🤞♀️33 ♂️ 35 👩❤️👨 15cs naturalnych
IVF - 12🥚, 5❄️
10.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔 -
Aksandra wrote:Cześć Kasiu, ja w tym cyklu wpisałam się na 11dpo (jeśli dobrze w ogóle rozpoznałam owulację 😅), a tak to myślę, że najpewniejszy wynik jest w dniu spodziewanej 🐒. Jeśli chodzi o mnie to takie podstawowe badania typu morfologia, TSH, toksoplazmoza (bo mamy kicie w domu) zrobiłam przed staraniami, a jak byliśmy po 4cs resztę hormonów, obecnie po 14cs mam całą tekę badań. Mąż zrobił spermiogram po 0,5r starań i tam znaleźliśmy jedną z przyczyn. Ale Wy jesteście na początku )) niech ten cykl okaże się owocny w maluszka, trzymam mocno kciuki 🤞🤞🤞
Dziękuję zrobię to badanie na toksoplazmozę, bo również posiadam koty powodzenia! -
Kasia0504 wrote:Cześć jeżeli można, to chciałabym do Was dołaczyć. Wczoraj oficjalnie zakończył się mój 1cs i teraz z nową nadzieją wkraczam w drugi. Mam nadzieję, że tym razem trochę z większym spokojem niż w poprzednim.
Najlepiej w dniu @ ale wiadomo, że my, staraczki robimy wcześniej. Takie badania o których piszesz, jezeli zależy Wam na czasie to najlepiej juz zbadać nasienie partnera i wdrożyć leczenie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia, 09:05
-
M93 wrote:Zaczynam tracić nadzieję, że ta owulka przyjdzie 🫣
Widzę, że masz tak jak ja pcos 😥
Ja właśnie tak się tym stresuje i świruje, że mi się to po nocach sni. Ale muszę troszkę odpuścić w tym cyklu z czytanien, myśleniem i śledzenie objawow. Bo zwariuje 😥 -
Chesterka1124 wrote:Czemu?
Widzę, że masz tak jak ja pcos 😥
Ja właśnie tak się tym stresuje i świruje, że mi się to po nocach sni. Ale muszę troszkę odpuścić w tym cyklu z czytanien, myśleniem i śledzenie objawow. Bo zwariuje 😥
SailorMoon wrote:Hmm a może już była 😎 kiedy testujesz??
https://zapodaj.net/plik-KykMOilXT1 myślałam, że po 14 dc przyjdzie bo coś skoczyło, ale spadło 😆
Ja mam niby pcos ale cykle były w miarę regularne 🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia, 09:25
👩🏼1993
🧑🏻🦱1987
(2cs)
👧🏼2020
(12cs)
⏸️ 09.08 🥹 ➡️ 10+2 💔
CDN 😎😂
PCOS.