W sierpniu bzyka sobie bączek 🐝🤰 , w kwietniu będzie już zajączek 🐰
-
WIADOMOŚĆ
-
Darrika wrote:U mnie biel razi w oczy 😅 następne testowanie ewentualne zrobię w dniu @, ale tutaj mam przeczucie nic z tego nie będzie w tym cyklu.
Ostatnio lewy jajnik dawał znaki życia w kwietniu i to skromnie, w lutym i marcu mocno, jak się nie staraliśmy, w maju żadnych bóli i teraz czerwiec lipiec prawy jajnik, który wg mnie zawsze był kiepsko, nawet pamiętam krótko jak na monitoring chodziłam to też lewy był pracowity, a prawy nie. Może kolejne cykle się obudzi ten lewy leniuch i coś w końcu wyjdzieDarrika lubi tę wiadomość
-
Kasia0504 wrote:Cześć jeżeli można, to chciałabym do Was dołaczyć. Wczoraj oficjalnie zakończył się mój 1cs i teraz z nową nadzieją wkraczam w drugi. Mam nadzieję, że tym razem trochę z większym spokojem niż w poprzednim.
Na który dzień dpo mniej więcej wybieracie dzień testowania? Ja poproszę chyba o wpisanie 25.08, może nie będzie za wcześnie.
Trochę o mnie. Mam 34 lata i regularne, krótkie cykle 26-28 dni. Jestem pod kontrolą Endo, ale moje TSH nadal wynosi ok. 2. Nie miałam robionych nigdy badań hormonalnych, ale na USG zawsze wszystko dobrze wyglądało.. mam nadzieję, że tak jest.
Oprócz Pregna Start w tym miesiącu planuje włączyć Fertistim. Raczej nie powinno zaszkodzić. Narzeczony również planuje wdrożyć jakieś suple (na razie bierze tylko kwas foliowy), ale wiadomo, że u niego to raczej dopiero po 3 miesiącach byłyby ewentualne korzyści. Jeżeli nie uda nam się w kolejnych 1-2 cyklach, to planuje iść na badanie nasienia, by w razie czego szybciej zadziałać -
M93 wrote:Nooo zawsze testowałam od 10dpo, teraz nie wiem kiedy testować bo nie wiem czy owu wogole nie było, czy jestem jeszcze przed czy już po… UJ WIE 😆
https://zapodaj.net/plik-KykMOilXT1 myślałam, że po 14 dc przyjdzie bo coś skoczyło, ale spadło 😆
Ja mam niby pcos ale cykle były w miarę regularne 🙈M93, Chesterka1124 lubią tę wiadomość
♀️33 ♂️ 35 👩❤️👨 15cs naturalnych
IVF - 12🥚, 5❄️
10.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔 -
Aksandra wrote:30.07 jakby najciemniejsza, może wtedy? A piersi mogą od wzrostu progesteronu boleć już w fazie lutealnej. Widzę, że wpisana jesteś w tym samym dniu co ja 😁😁 wiec trzymam podwójnie kciuki. ja sama nie wiem kiedy miałam owulkę, z objawów nic dla mnie nie było czytelnego w tym cyklu.👩🏼1993
🧑🏻🦱1987
(2cs)
👧🏼2020
(12cs)
⏸️ 09.08 🥹 ➡️ 10+2 💔
CDN 😎😂
PCOS. -
M93 wrote:Nooo zawsze testowałam od 10dpo, teraz nie wiem kiedy testować bo nie wiem czy owu wogole nie było, czy jestem jeszcze przed czy już po… UJ WIE 😆
https://zapodaj.net/plik-KykMOilXT1 myślałam, że po 14 dc przyjdzie bo coś skoczyło, ale spadło 😆
Ja mam niby pcos ale cykle były w miarę regularne 🙈M93 lubi tę wiadomość
-
Schuyler wrote:https://zapodaj.net/plik-4d9brtzXRo
Aktualizacja mojego testowania owulacyjnego… zastanawia mnie czy coś tu się wydarzy czy nie… 🙂↔️ -
Ja juz się nie mogę doczekać wyjazdu do Polski i zrobienia wszystkich badań 😁
Schuyler lubi tę wiadomość
-
Kasia0504 wrote:(…) Jestem pod kontrolą Endo, ale moje TSH nadal wynosi ok. 2. (…)
Hej Kochana, ja tak trochę może wyrwałam to zdanie z kontekstu, ale jeśli chciałabyś „naturalnie” obniżyć TSH i w ogóle, któraś z Was by chciała to polecam suplement: NOW Foods Thyroid Energy https://www.ceneo.pl/27626781
Ja biorę Euthyrox codziennie, ale i tak ten poziom TSH miałam do starań „na granicy”, koło 2 właśnie (już długo był na tym poziomie), a po braniu tego suplementu po miesiącu spadło mi do około 1,75, jak ostatnio badałam. Obstawiam właśnie, że to pomogło.
_____
Gdzieś na forum (już nie wiem, czy tu, czy w innym temacie) jedna z dziewczyn mi uświadomiła, że nadchodzi długi weekend i będzie problem z monitoringami mam już umówiony jeden na sobotę 10.08, ale dla pewności zaklepałam sobie jeszcze usg na 14.08. Mam nadzieję, że na tym pierwszym potwierdzi się dobra wielkość pęcherzyka do zastrzyku, a na drugim już tylko potwierdzi się przebyta owulacja…
Ale planować i mieć nadzieję, to my sobie możemy…Chesterka1124 lubi tę wiadomość
40 tc 💔 -
Jeszcze 10 dni do testowania a mi już po głowie przeszło żeby siknąć 😂😂😂👩🏻 '96 - celiakia, niedoczynność tarczycy, PCOS, IO, mutacja PAI-1
Leki: Euthyrox 67,5 mg, Glucophage XR 500 mg, Ogestan
👦🏻 '97 - badania nasienia ✅
01.01.24 początek starań o pierwszego bąbla
22.02.24 cb
02.10.24 pierwsza wizyta w klinice
24.10.24 diagnoza PCOS i IO (luźne starania 🛫🇧🇷🇺🇾🇦🇷🛬)
🔜 04.02.25 początek stymulacji Rekovelle 🍀 -
Aktualizacja mojego testowania owulacyjnego… zastanawia mnie czy coś tu się wydarzy czy nie… 🙂↔️Schuyler lubi tę wiadomość
👩🏼1993
🧑🏻🦱1987
(2cs)
👧🏼2020
(12cs)
⏸️ 09.08 🥹 ➡️ 10+2 💔
CDN 😎😂
PCOS. -
Insane wrote:Hej Kochana, ja tak trochę może wyrwałam to zdanie z kontekstu, ale jeśli chciałabyś „naturalnie” obniżyć TSH i w ogóle, któraś z Was by chciała to polecam suplement: NOW Foods Thyroid Energy https://www.ceneo.pl/27626781
Ja biorę Euthyrox codziennie, ale i tak ten poziom TSH miałam do starań „na granicy”, koło 2 właśnie (już długo był na tym poziomie), a po braniu tego suplementu po miesiącu spadło mi do około 1,75, jak ostatnio badałam. Obstawiam właśnie, że to pomogło.
_____
Gdzieś na forum (już nie wiem, czy tu, czy w innym temacie) jedna z dziewczyn mi uświadomiła, że nadchodzi długi weekend i będzie problem z monitoringami mam już umówiony jeden na sobotę 10.08, ale dla pewności zaklepałam sobie jeszcze usg na 14.08. Mam nadzieję, że na tym pierwszym potwierdzi się dobra wielkość pęcherzyka do zastrzyku, a na drugim już tylko potwierdzi się przebyta owulacja…
Ale planować i mieć nadzieję, to my sobie możemy…Insane lubi tę wiadomość
-
Insane wrote:Hej Kochana, ja tak trochę może wyrwałam to zdanie z kontekstu, ale jeśli chciałabyś „naturalnie” obniżyć TSH i w ogóle, któraś z Was by chciała to polecam suplement: NOW Foods Thyroid Energy https://www.ceneo.pl/27626781
_____
Ale planować i mieć nadzieję, to my sobie możemy…
To ja właśnie czekam na 🐒 i boję się że z moim „szczęściem” czas monitoringu wyskoczy w długi weekend i znając życie przepadnie kolejna iui 🤣🙎♀️ wszystko ok, naturalne owulacje
AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊metafolian, b-complex, wit D, Fertistim, Euthyrox25, Duphaston
👨09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany
06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl) -
Nowa2024 wrote:To ja właśnie czekam na 🐒 i boję się że z moim „szczęściem” czas monitoringu wyskoczy w długi weekend i znając życie przepadnie kolejna iui 🤣
O właśnie. Kurcze, kliniki powinny pracować 7 dni w tygodniu… ja rozumiem, że co można przełożyć parę dni to można, ale jak się nie zrobi, tak, jak w Twoim przypadku inseminacji na czas, to cały cykl przepada. Czas płynie szybko, ale cykle się dłużą, heh.
A może u Ciebie jednak mają jakieś dyżury nawet w takie wolne dni?M93 lubi tę wiadomość
40 tc 💔 -
Insane wrote:O właśnie. Kurcze, kliniki powinny pracować 7 dni w tygodniu… ja rozumiem, że co można przełożyć parę dni to można, ale jak się nie zrobi, tak, jak w Twoim przypadku inseminacji na czas, to cały cykl przepada. Czas płynie szybko, ale cykle się dłużą, heh.
A może u Ciebie jednak mają jakieś dyżury nawet w takie wolne dni?
Właśnie myślę, że całkiem klinika nie będzie zamknięta 😉. Nie orientowałam się jeszcze bo czekam na 🐒 ale wg apki powinnam dostać już teraz w środę a wolałabym tak z 2 dni później żeby wszystko przypadło już w tygodniu po tym długim weekendzie 😉 ale niestety no nie da się tego przewidziećInsane lubi tę wiadomość
🙎♀️ wszystko ok, naturalne owulacje
AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊metafolian, b-complex, wit D, Fertistim, Euthyrox25, Duphaston
👨09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany
06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl) -
Aktualizacja mojego testowania owulacyjnego… zastanawia mnie czy coś tu się wydarzy czy nie… 🙂↔️
Chyba teraz to już musi być pik 😀 więc serduszkowania ciąg dalszy 🩷 mój mąż ostatnio powiedział, że wykończę go tymi codziennymi "nieustającymi pikami" 😅Olcia1987 lubi tę wiadomość
♀️33 ♂️ 35 👩❤️👨 15cs naturalnych
IVF - 12🥚, 5❄️
10.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔 -
Nitka96 wrote:Jeszcze 10 dni do testowania a mi już po głowie przeszło żeby siknąć 😂😂😂
-
Aksandra wrote:Chyba teraz to już musi być pik 😀 więc serduszkowania ciąg dalszy 🩷 mój mąż ostatnio powiedział, że wykończę go tymi codziennymi "nieustającymi pikami" 😅