W sierpniu bzyka sobie bączek 🐝🤰 , w kwietniu będzie już zajączek 🐰
-
WIADOMOŚĆ
-
Schuyler, do wieczora jeszcze ma czas żeby się zregenerować 🤞😂
-
Aksandra wrote:Jak grał mecz to rozgrzany do gola 😂😂 same plusy, tylko korzystać 😅 powodzenia ))
Mąż mówi że jestem gorąca 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia, 18:04
Aksandra lubi tę wiadomość
-
Schuyler wrote:https://zapodaj.net/plik-4d9brtzXRo
Aktualizacja mojego testowania owulacyjnego… zastanawia mnie czy coś tu się wydarzy czy nie… 🙂↔️Starania o pierwsze bobo 2024r. 🍀
👩🏽27 🧔🏽♂️30 🐶 3
❤️2021r.
💊 kwas foliowy
✅ TSH, cytologia, progesteron 7dpo - 20,90 ng/ml, estradiol - 164,00 pg/ml, morfologia. -
Schuyler wrote:Muszę mu to powiedzieć 😇🤣 może się skusi… ciekawe czy ta owulka będzie… 🤞
Mąż mówi że jestem gorąca 😂
Haha dzień jest długi więc zdąży się zregenerować 😁🙎♀️ wszystko ok, naturalne owulacje
AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊metafolian, b-complex, wit D, Fertistim, Euthyrox25, Duphaston
👨09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany
06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl) -
Właśnie sobie zrobiłam podsumowanie kosztów i pół roku leczenia w klinice wyszło nam 9880 zł 😉
I składają się na to badania drożności, badania nasienia, monitoringi, jedna iui plus leki typu aromek, ovitrelle. Dojazdów nie liczę a to dodatkowe 1500 zł, bo wizyt było już 15 a średnio taki dojazd powiedzmy kosztuje nas stówkę 😉 a wy prowadzicie notatki z kosztów? Bo ja z ciekawości od pierwszej wizyty sobie wszystko notuje🙎♀️ wszystko ok, naturalne owulacje
AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
Nowa2024 wrote:Właśnie sobie zrobiłam podsumowanie kosztów i pół roku leczenia w klinice wyszło nam 9880 zł 😉
I składają się na to badania drożności, badania nasienia, monitoringi, jedna iui plus leki typu aromek, ovitrelle. Dojazdów nie liczę a to dodatkowe 1500 zł, bo wizyt było już 15 a średnio taki dojazd powiedzmy kosztuje nas stówkę 😉 a wy prowadzicie notatki z kosztów? Bo ja z ciekawości od pierwszej wizyty sobie wszystko notuje
Ja płacę 235e msc ubezpieczenia a nie mam nic, żadnych badań a na wszystko dostaje paracetamol 😂😂💪🏻👩🏻1987 🧑🏻🦲1992
💔2009
💙2010
🩷2013
Starania od 04.2024
Wiesiołek + Wit E + omega + NAC -
Nowa2024 wrote:Właśnie sobie zrobiłam podsumowanie kosztów i pół roku leczenia w klinice wyszło nam 9880 zł 😉
I składają się na to badania drożności, badania nasienia, monitoringi, jedna iui plus leki typu aromek, ovitrelle. Dojazdów nie liczę a to dodatkowe 1500 zł, bo wizyt było już 15 a średnio taki dojazd powiedzmy kosztuje nas stówkę 😉 a wy prowadzicie notatki z kosztów? Bo ja z ciekawości od pierwszej wizyty sobie wszystko notuje
A Ty Olcia, to ubezpieczenie masz prywatnie? -
Chesterka1124 wrote:Wow, to całkiem spore koszty.
A Ty Olcia, to ubezpieczenie masz prywatnie?
No dosyć sporo jak na to że dopiero jedna iui była…dlatego sobie zapisuję, bo dopiero jak się wszystko podsumuje to widać ile takie sprawy kosztują…🙎♀️ wszystko ok, naturalne owulacje
AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
I składają się na to badania drożności, badania nasienia, monitoringi, jedna iui plus leki typu aromek, ovitrelle. Dojazdów nie liczę a to dodatkowe 1500 zł, bo wizyt było już 15 a średnio taki dojazd powiedzmy kosztuje nas stówkę 😉 a wy prowadzicie notatki z kosztów? Bo ja z ciekawości od pierwszej wizyty sobie wszystko notujeNowa2024 lubi tę wiadomość
-
Nowa2024 wrote:No dosyć sporo jak na to że dopiero jedna iui była…dlatego sobie zapisuję, bo dopiero jak się wszystko podsumuje to widać ile takie sprawy kosztują…
-
Schuyler wrote:Jejciu… nie miałam pojęcia że to tyle kosztuje…życzę powodzenia i żeby wasze marzenie spełniło się jak najszybciej. 🤍
Dziękuję bardzo i na to liczę! 😘🤞
Chesterka oczywiście, że warto! Prawda taka, że człowiek każde pieniądze wyda byle dzieciątko się pojawiło 🥹 nie szkoda żadnej złotówki! 😉Aksandra, Chesterka1124 lubią tę wiadomość
🙎♀️ wszystko ok, naturalne owulacje
AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
Bałam się liczyć. Czuję, że w moim przypadku wzmogłoby to tylko poczucie krzywdy i użalanie się nad sobą. Ale w ostatnich miesiącach myślę, że na pewno ponad tysiąc wydawałam/msc (wizyty, badania, stymulacja). Największe jednak wyzwanie dla mnie to godzenie wizyt o różnych porach z pracą, ciągłe kombinowanie, taka koncentracja na dniu cyklu, samoobserwacja, pilnowanie suplementacji i leków, czasem ból.. i ciągła praca nad związkiem. Myślę, że nasza walka o maluszka jest trudną próbą. Ale warto podjąć każdy trud, jestem o tym przekonana.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia, 20:46
♀️33 ♂️ 35 👩❤️👨 15cs naturalnych
IVF - 12🥚, 5❄️
10.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔 -
Aksandra wrote:Bałam się liczyć. Czuję, że w moim przypadku wzmogłoby to tylko poczucie krzywdy i użalanie się nad sobą. Ale w ostatnich miesiącach myślę, że na pewno ponad tysiąc wydawałam/msc (wizyty, badania, stymulacja). Największe jednak wyzwanie dla mnie to godzenie wizyt o różnych porach z pracą, ciągłe kombinowanie, taka koncentracja na dniu cyklu, samoobserwacja, pilnowanie suplementacji i leków, czasem ból.. i ciągła praca nad związkiem. Myślę, że nasza walka o maluszka jest trudną próbą. Ale warto podjąć każdy trud, jestem o tym przekonana.
Tak, logistycznie pogodzić to wszystko to też wyzwanie…ja w piątek miałam taki dzień rozmyślania nad tym wszystkim, totalna załamka, płakaliśmy oboje z mężem nad tym wszystkim, że się nie udaje…😢 utwierdziło mnie to w przekonaniu, że dobrze zrobiłam zapisując się do psychologa i jutro pierwsza wizyta 🤞 u nas tak naprawdę całe życie kręci się wokół starań, wizyt, pilnowania dni cyklu…ja chyba zbyt mocno przywiązuje do tego wszystkiego wagęDarrika lubi tę wiadomość
AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
Nowa2024 wrote:Tak, logistycznie pogodzić to wszystko to też wyzwanie…ja w piątek miałam taki dzień rozmyślania nad tym wszystkim, totalna załamka, płakaliśmy oboje z mężem nad tym wszystkim, że się nie udaje…😢 utwierdziło mnie to w przekonaniu, że dobrze zrobiłam zapisując się do psychologa i jutro pierwsza wizyta 🤞 u nas tak naprawdę całe życie kręci się wokół starań, wizyt, pilnowania dni cyklu…ja chyba zbyt mocno przywiązuje do tego wszystkiego wagę
Przytulam mocno. Też płaczę, choć na mojego męża moje łzy działają jak płachta na byka. On przeżywa inaczej. Płacz to bardzo normalna reakcja na co miesięczne straty, pozwala się oczyścić i z nową energią zacząć kolejny cykl. Wiem, że są takie przypadki ludzi, którzy tak są zamrożeni w smutku, że nie mogą już płakać. Super, że zadbałaś o siebie i idziesz do psychologa. Gdzieś usłyszałam coś co do mnie bardzo trafiło "Pomoc to sięganie po-moc". Tej mocy życzę Tobie i Wam, dziewczyny jak najwięcej.Nowa2024 lubi tę wiadomość
♀️33 ♂️ 35 👩❤️👨 15cs naturalnych
IVF - 12🥚, 5❄️
10.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔 -
Aksandra wrote:Przytulam mocno. Też płaczę, choć na mojego męża moje łzy działają jak płachta na byka. On przeżywa inaczej. Płacz to bardzo normalna reakcja na co miesięczne straty, pozwala się oczyścić i z nową energią zacząć kolejny cykl. Wiem, że są takie przypadki ludzi, którzy tak są zamrożeni w smutku, że nie mogą już płakać. Super, że zadbałaś o siebie i idziesz do psychologa. Gdzieś usłyszałam coś co do mnie bardzo trafiło "Pomoc to sięganie po-moc". Tej mocy życzę Tobie i Wam, dziewczyny jak najwięcej.
Dziękuję ci bardzo 😘Aksandra lubi tę wiadomość
AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
Eh… kupa kasy. Między innymi dlatego mam ogromną nadzieję, że ostatecznie nie będę musiała korzystać z usług żadnej kliniki… To strasznie niesprawiedliwe… Ściskam Cię mocno i życzę, aby nadchodząca iui była ostatnim kosztem starań, a jakiekolwiek kolejne były już na prowadzenie szczęśliwej ciąży ❤️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia, 22:34
Nowa2024 lubi tę wiadomość
40 tc 💔 -
Ja zapłaciłam za jeden cykl monitorowany z lekami 800zl (miałam 3 wizyty) i nie liczę dojazdów 🤔 wydaje mi się że to nie dużo ale każda z nas ma inną formę leczenia. U ciebie licząc tylko średnia to wychodzi ok. 1600zl ale miałaś więcej badań