W sierpniu bzyka sobie bączek 🐝🤰 , w kwietniu będzie już zajączek 🐰
-
WIADOMOŚĆ
-
Powiem wam… że nigdy nie miałam zbyt obfitych i bolesnych miesiączek … Ale to co mam teraz to jakaś masakra. Leje się ze mnie jak z wodospadu. Co godzinę zmieniam podpaske bo czuję że już się przelewa.. brzuch mnie boli. No spa pomaga na chwilę. Jeszcze 3 dni… oby jak najszybciej się to zakończyło. Zamierzam od 8 dc robić testy owulacyjne. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
-
Schuyler wrote:Powiem wam… że nigdy nie miałam zbyt obfitych i bolesnych miesiączek … Ale to co mam teraz to jakaś masakra. Leje się ze mnie jak z wodospadu. Co godzinę zmieniam podpaske bo czuję że już się przelewa.. brzuch mnie boli. No spa pomaga na chwilę. Jeszcze 3 dni… oby jak najszybciej się to zakończyło. Zamierzam od 8 dc robić testy owulacyjne. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
Ja tak mam teraz, od kiedy wyjęłam spirale 😭
Wcześniej na anty (i bez też) miałam lekkie miesiączki, tampony normal, teraz boli jak 🤬 i leci ze mnie jak z kranu, wymieniam tampony super max co 2h max a czasem częściej 😭 ale to 1/2 dni i koniec, łącznie mam 4/5 dni, kiedyś 7 … więc myślę że wychodzi na to samo 😜
Jutro mam 11dc i myślę czy zacząć testować bo zwykle ow mam koło 16/17 dnia
👩🏻1987 🧑🏻🦲1992
💔2009
💙2010
🩷2013
Starania od 04.2024
Wiesiołek + Wit E + omega + NAC -
Schuyler wrote:Nie chciałam nikogo urazić swoimi poprzednimi wpisami. Wiem że wiele z was stara się wiele lat, wiele walczy chociaż o jedno dziecko.
Ja mam 27 lat i jedną córkę. Zawsze chciałam mieć dużą rodzinę i dzieci rok po roku żeby wychowaywaly się razem. Czas zweryfikował wszystko. Po cesarce było ciężko, dziecko typowe hnb. Do tej pory daje w kośc. Gdzieś tam udało się coś w międzyczasie osiągnąć. Teraz zdecydowaliśmy się na drugie dziecko i jak widać od kwietnia nic z tego… więc to nie jest tak że ja sobie planuje czy coś. Poprostu doszło sporo problemów i stresów i nie chciałabym też narażać siebie i dziecka na jakieś komplikacje… ale zdecydowaliśmy że co ma być to będzie i jakoś damy sobie radę. Na szczęście mój mąż jest bardzo wyrozumiały i nie twierdzi że tylko ja powinnam się dziećmi opiekować. Aktualnie on więcej spędza czasu z córką a ja więcej pracuję i jest tak ok. Ale przyjdzie czas że znów wyjedzie i zostanę sama. Ale mam opiekunkę na ten czas, która mi pomaga więc nie zamykam się z dzieckiem sama w domu.
Nie wiadomo ile jeszcze nam zajmie staranie się o rodzeństwo dla Hani… dlatego nie odkładamy tego na później. A jakieś zobowiązania jeszcze będzie dało się rozwiązać , bo 9 miesięcy to długo, uda się znaleźć zastępstwo.
Jedyne co ustaliliśmy to to że nie będę karmić wyłącznie piersią, abym mogła szybko wrócić do pracy chociaż po części.
Nowa cieszę się że podjęliście taką decyzję. Ryzyko jest zawsze czy to z l czy p. wierzę w to że wrzesień jest twój ❤️
Zdecydowanie sierpień mniej nas obdarzył kreseczkami niż lipiec. Ale to może wszystko dlatego by nam umilić maj 🤍
Choć wiele nas łączy tu na forum, to sytuacja każdej z nas jest inna. Myślę, że bardzo dobrze rozumiem różne Twoje obawy, a jestem w grupie dziewczyn, które dopiero starają się o swoje pierwsze maleństwo, plus jestem starsza. Sama miałam wielkie marzenia i plany na dużą rodzinę, ale nauka i praca tak mnie pochłonęły, że zanim się obejrzałam to najlepsze lata mojego życia mignęły mi jak jakiś krótki kadr z filmu. Ale widocznie właśnie tak miało być, może po prostu wcześniej nie miałam przestrzeni na to, żeby być matka i odpowiedniego faceta przy sobie Super, że Twój mąż jest wyrozumiały i z Twoich wpisow wnioskuje, że jakby życie się nie ułożyło to macie konkretne plany i przede wszystkim macie SIEBIE. To skarb.♀️33 ♂️ 35 👩❤️👨 15cs naturalnych
IVF - 12🥚, 5❄️
10.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔 -
Co do obfitych miesiączek, to u mnie to samo - lało się ze mnie przez 2 pierwsze dni, plus ból, którego żadnymi lekami i zabiegami nie mogłam ukoić. Może to przez te upały? Sama nie wiem...♀️33 ♂️ 35 👩❤️👨 15cs naturalnych
IVF - 12🥚, 5❄️
Schuyler wrote:Powiem wam… że nigdy nie miałam zbyt obfitych i bolesnych miesiączek … Ale to co mam teraz to jakaś masakra. Leje się ze mnie jak z wodospadu. Co godzinę zmieniam podpaske bo czuję że już się przelewa.. brzuch mnie boli. No spa pomaga na chwilę. Jeszcze 3 dni… oby jak najszybciej się to zakończyło. Zamierzam od 8 dc robić testy owulacyjne. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
Ja tak miałam w pierwszym cyklu po cp. Ból nie do zniesienia w dzień i w nocy. Żadne leki nie pomagały a okres był mega obfity gdzie zawsze miesiączki skąpe i rzadko bolesne. Na szczęście wtedy to trwało bardzo krotko🙎♀️ wszystko ok, naturalne owulacje
AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊metafolian, b-complex, wit D, Fertistim, Euthyrox25, Duphaston
👨09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany
06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl) -
Schuyler wrote:Chesterka myślę że po wyjeździe tak za sobą zatęsknicie że będzie 🔥i moment zadzidziutkujesz
Życzę ci z całego serca. Tylko nie rób sobie przerwy od nas. Ja cię widzę dalej w roli prowadzącej wątek -
Dziewczyny co sądzicie o moich testach owu? Czy to już pik czy jeszcze nie? Bo coś wcześnie mi się to widzi. Dziś dopiero 12dc a w piątek pęcherzyki miały coś około 13,5mm
https://zapodaj.net/plik-nCL6E8P8DhAna29 lubi tę wiadomość
🙎♀️ wszystko ok, naturalne owulacje
AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
Miłego dnia dziewczyny! My od rana w biegu i zapomniałam o testach ovu ale napewno to zrobię jak wrócimy 😅 Bo po wczorajszym wyniku clearblue stała buźka, pink jaśniejsza kreska nie wiem co myśleć 🤯 https://ibb.co/TbV279L
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia, 15:11
Ana29, Darrika lubią tę wiadomość
👩🏻 '96 - celiakia, niedoczynność tarczycy, PCOS, IO, mutacja PAI-1
Leki: Euthyrox 67,5 mg, Glucophage XR 500 mg, Ogestan
👦🏻 '97 - badania nasienia ✅
01.01.24 początek starań o pierwszego bąbla
22.02.24 cb
02.10.24 pierwsza wizyta w klinice
24.10.24 diagnoza PCOS i IO (luźne starania 🛫🇧🇷🇺🇾🇦🇷🛬)
🔜 04.02.25 początek stymulacji Rekovelle 🍀 -
Nowa2024 wrote:Dziewczyny co sądzicie o moich testach owu? Czy to już pik czy jeszcze nie? Bo coś wcześnie mi się to widzi. Dziś dopiero 12dc a w piątek pęcherzyki miały coś około 13,5mm
https://zapodaj.net/plik-nCL6E8P8Dh
Ja myślę że pik może być jutro -
Nitka96 wrote:Miłego dnia dziewczyny! My od rana w biegu i zapomniałam o testach ovu ale napewno to zrobię jak wrócimy 😅 Bo po wczorajszym wyniku clearblue stała buźka, pink jaśniejsza kreska nie wiem co myśleć 🤯 https://ibb.co/TbV279L
Daj znać później jak test , jestem bardzo ciekawa bo tu różne wyniki z wczoraj 😁 -
Ana29 wrote:Ja myślę że pik może być jutro
Zrobię jeszcze wieczorem test, bo w tym cyklu robię 2x dziennie 😁Schuyler lubi tę wiadomość
🙎♀️ wszystko ok, naturalne owulacje
AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
Ana29 wrote:Ja też tak zawsze robię!
U mnie też pik był w 12 dc gdzie normalnie mam w 18-19 dniu . Mam cykle zazwyczaj 32 dni. Jakaś anomalia w tym cyklu się wkradla
Ja właśnie pierwszy raz robię testy owu 2x dziennie, ale teraz urlop to mam na to czas bo jeden robię o godz 11-12 (przeczytałam w necie, że najlepiej koło południa, bo najbardziej wiarygodny poziom LH w organizmie) i później wieczorem koło 20-21. Z tym, że u mnie cykle 26-28 dni. Ale bardziej spodziewałam się, że owulka będzie teraz dopiero koło środy 😉🙎♀️ wszystko ok, naturalne owulacje
AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
Nowa2024 wrote:Ja właśnie pierwszy raz robię testy owu 2x dziennie, ale teraz urlop to mam na to czas bo jeden robię o godz 11-12 (przeczytałam w necie, że najlepiej koło południa, bo najbardziej wiarygodny poziom LH w organizmie) i później wieczorem koło 20-21. Z tym, że u mnie cykle 26-28 dni. Ale bardziej spodziewałam się, że owulka będzie teraz dopiero koło środy 😉
No wydaje mi się że u Ciebie już tuż tuż 😉
Ja gdyby nie to że zaczął mnie kluc jajnik , przeoczylabym te owulacje bo nie spodziewałam jej się tak szybko. Zazwyczaj testuje od 15 dnia , a pik wychodzi 18 albo 19 dc , a tu taka niespodzianka 😉 niestety u mnie ten cykl idzie na straty bo brałam antybiotyk dopochwowy po miesiączce, później narzeczony wyjechał, później impreza firmowa i koniec końców miałam tylko jedna szanse , dzień po prawdopodobnej owulacji.
No ale nic, nie załamuje się bo nie spodziewałam się jej tak szybko i okolicznosci nie działały w tamtym kluczowym momencie na moją korzyść 🫠 zdziwiłabym się gdyby te jedno zbliżenie wystarczyło 😁 -
Ana29 wrote:No wydaje mi się że u Ciebie już tuż tuż 😉
Ja gdyby nie to że zaczął mnie kluc jajnik , przeoczylabym te owulacje bo nie spodziewałam jej się tak szybko. Zazwyczaj testuje od 15 dnia , a pik wychodzi 18 albo 19 dc , a tu taka niespodzianka 😉 niestety u mnie ten cykl idzie na straty bo brałam antybiotyk dopochwowy po miesiączce, później narzeczony wyjechał, później impreza firmowa i koniec końców miałam tylko jedna szanse , dzień po prawdopodobnej owulacji.
No ale nic, nie załamuje się bo nie spodziewałam się jej tak szybko i okolicznosci nie działały w tamtym kluczowym momencie na moją korzyść 🫠 zdziwiłabym się gdyby te jedno zbliżenie wystarczyło 😁
U mnie jedno serduszkowanie zaowocowało w maju wiec myślę że nic straconego 😉 co prawda była to cp no ale jednak ku mojemu i męża ogromnemu zdziwieniu ten 1x coś dał 😁🙎♀️ wszystko ok, naturalne owulacje
AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
Nowa2024 wrote:U mnie jedno serduszkowanie zaowocowało w maju wiec myślę że nic straconego 😉 co prawda była to cp no ale jednak ku mojemu i męża ogromnemu zdziwieniu ten 1x coś dał 😁
Przykro mi że u Ciebie tak to się zakończyło!
Dałaś mi jednak nadzieję, testuje swoja cierpliwość w takim razie do przyszłej niedzieli, wtedy chce zatestowac -
Nowa2024 wrote:Dziewczyny co sądzicie o moich testach owu? Czy to już pik czy jeszcze nie? Bo coś wcześnie mi się to widzi. Dziś dopiero 12dc a w piątek pęcherzyki miały coś około 13,5mm
https://zapodaj.net/plik-nCL6E8P8Dh
Na moje oko kreska nieco jaśniejsza od kontrolnej, więc pik pewnie jutro albo pojutrzeNowa2024 lubi tę wiadomość
♀️33 ♂️ 35 👩❤️👨 15cs naturalnych
IVF - 12🥚, 5❄️
Aksandra wrote:Na moje oko kreska nieco jaśniejsza od kontrolnej, więc pik pewnie jutro albo pojutrze
Też tak myślę, że delikatnie jeszcze jej brakuje do piku 😉 ale to nawet lepiej jak by był jutro 😉🙎♀️ wszystko ok, naturalne owulacje
AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
A co do obfitych miesiączek, u mnie zawsze po cb czy poronieniu takie były niestety 😴 i mega bolesne 😢
-
Ana29 wrote:No wydaje mi się że u Ciebie już tuż tuż 😉
No ale nic, nie załamuje się bo nie spodziewałam się jej tak szybko i okolicznosci nie działały w tamtym kluczowym momencie na moją korzyść 🫠 zdziwiłabym się gdyby te jedno zbliżenie wystarczyło 😁
Mój syn to 1x wieczorem dzień po + teście ow
Moja córka to 1x dzień przed + testem ow
Z exem sex to był od święta 😜😜
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia, 16:25
👩🏻1987 🧑🏻🦲1992
💔2009
💙2010
🩷2013
Starania od 04.2024
Wiesiołek + Wit E + omega + NAC