Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie W sierpniu słońca brzask, a ja chcę ujrzeć dwóch kresek blask 💞
Odpowiedz

W sierpniu słońca brzask, a ja chcę ujrzeć dwóch kresek blask 💞

Oceń ten wątek:
  • Truskawkowa_M Koleżanka

Wysłany: 30 lipca 2022, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karotka123 wrote:
    U Was też taki zamulający dzień ? Chodzę i śpię 🙈

Strasznie śpiący ! Myślałam, ze tylko mi coś jest, ze jestem jakaś niewyspana 😵‍💫

Ona i On

Czekają na 🤰🏻
  • Niebieska12 Koleżanka

Wysłany: 30 lipca 2022, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DomiKa - trzymamy kciuki! Koniecznie napisz co i jak i cze wesoło rozpoczynasz miesiąc :)

Truskawkowa_M - to będzie nas 3!

Choć mnie kusi też trochę środa rano-chyba też zrobię test, bo jeśli coś wyjdzie to chyba nie będę siedzieć dobę w pracy i męczyć się po nocy... Ech, sama nie wiem...

A śpiące jesteście bo przecież niż przyszedł i cały weekend ma lać :P

Mnie wczoraj cały dzień lekko pobolewał brzuch i mam na bieliźnie dwieałe ciapki ciemnej barwy... Jest 6 dpo - nie wiem, że może sobie to wszystko wmawiam :P

Jeśli chodzi o starania o bejbiczka to od października, ale tego nie można przeliczyć na miesiące-od tego czasu obecnie dopiero 4 owulacja... Nie umiem wyjaśnić dlaczego się zatrzymała w pewnym momencie. Nawet stymulację zaczęłam, ale zrobiła się torbiel i musiałam odstawić. A następny cykl ruszył planowo :)

Starania od października 2021.
    3 cykle owulacyjne, potem długie bezowulacyjne
    Czerwiec 2022 - letrozol-torbiel,duphaston.

Odstawienie wszystkiego,
    LH/FSH=2
    10.dzień cyklu-eureka, pęcherzyk 14mm :P
  • Karotka123 Koleżanka

Wysłany: 30 lipca 2022, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawkowa_M wrote:
    Ja tez zatestuje 7 sierpnia :) !

Jak długo się staracie o bejbika :)?
    W sumie u nas dopiero 4cs, ale nie intensywne starania, wiemy już, że jak się bardzo chce to może nie wyjść. Poza tym mojego często nie ma w domu wiec na luzie.

• Karotka123 Koleżanka

Wysłany: 30 lipca 2022, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma lać, bo zaczęłam urlop 🤣

Ledwo wstałam. Nie wiem czy jajnik mnie ciągnie czy co 😥

• Niebieska12 Koleżanka

Wysłany: 30 lipca 2022, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karotka123 wrote:
    Ma lać, bo zaczęłam urlop 🤣

Ledwo wstałam. Nie wiem czy jajnik mnie ciągnie czy co 😥
    Te urlopy zawsze tak mają 😅
    Wypoczywaj dużo :P

Karotka123 lubi tę wiadomość

Odstawienie wszystkiego,
    LH/FSH=2
  • DomiKa Przyjaciółka

Wysłany: 30 lipca 2022, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wytrzymałam do wtorku. Zrobiłam dzisiaj test - znowu to samo, blada krecha. Poszłam na betę - 53 ale cały czas się boje. W pon pójdę powtórzyć żeby sprawdzić ewentualny przyrost. Już kiedyś miałam historie, że Beta była dodatnia, a przystosowanie kiepski i po 2 tygodniach zaczynałam krwawić

dhi4s65ga1l8cvmy.png

• Niebieska12 Koleżanka

Wysłany: 30 lipca 2022, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DomiKa wrote:
    Nie wytrzymałam do wtorku. Zrobiłam dzisiaj test - znowu to samo, blada krecha. Poszłam na betę - 53 ale cały czas się boje. W pon pójdę powtórzyć żeby sprawdzić ewentualny przyrost. Już kiedyś miałam historie, że Beta była dodatnia, a przystosowanie kiepski i po 2 tygodniach zaczynałam krwawić
    Tak się może zdarzyć zawsze do 12 tyg.... Póki co gratuluję-trzeba się cieszyć:)

Odstawienie wszystkiego,
    LH/FSH=2
  • Karotka123 Koleżanka

Wysłany: 30 lipca 2022, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska12 wrote:
    Te urlopy zawsze tak mają 😅
    Wypoczywaj dużo :P
    Przedszkole zamknięte, to będą ciężkie 2 tygodnie 🤣

• Karotka123 Koleżanka

Wysłany: 30 lipca 2022, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DomiKa wrote:
    Trzymamy kciuki, żeby tym razem było dobrze. ❤

• Karotka123 Koleżanka

Wysłany: 30 lipca 2022, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuję po sobie, że @ za rogiem. Już skusiłam się na wzięcie nospy 🤦‍♀️

• Niebieska12 Koleżanka

Wysłany: 30 lipca 2022, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karotka123 wrote:
    Czuję po sobie, że @ za rogiem. Już skusiłam się na wzięcie nospy 🤦‍♀️
    Przecież jeszcze cały tydzień... :P

Odstawienie wszystkiego,
    LH/FSH=2
  • DomiKa Przyjaciółka

Wysłany: 31 lipca 2022, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak, któraś dzisiaj testowała, czy większość z Was ok 6? :)
    Ja dzisiaj znowu zrobiłam test, kreska niby ciemniejsza ale nadal blada. Słyszałam o czymś takim jak krwawienie implantacyjne ale u mnie to chyba nie to, bo właśnie idąc do toalety zobaczyłam śluz z krwią (podobnie jak przed @) Nie wiem co mam o tym wszystkim myśleć, czy jest sens iść w poniedziałek na bete.

dhi4s65ga1l8cvmy.png

• Karotka123 Koleżanka

Wysłany: 31 lipca 2022, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska12 wrote:
    Przecież jeszcze cały tydzień... :P
    I zawsze tydzień przed już mnie bierze

Wiewioora lubi tę wiadomość

• Karotka123 Koleżanka

Wysłany: 31 lipca 2022, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DomiKa wrote:
    Ja dzisiaj znowu zrobiłam test, kreska niby ciemniejsza ale nadal blada. Słyszałam o czymś takim jak krwawienie implantacyjne ale u mnie to chyba nie to, bo właśnie idąc do toalety zobaczyłam śluz z krwią (podobnie jak przed @) Nie wiem co mam o tym wszystkim myśleć, czy jest sens iść w poniedziałek na bete.
    Jak się nie rozkręci nic do jutra to idź zrób. Będziesz miała czarno na białym:)

DomiKa lubi tę wiadomość

• Niebieska12 Koleżanka

Wysłany: 31 lipca 2022, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DomiKa wrote:
    Bo ja testuję chyba w środę rano, przed dyżurem...
    Krwawienie implantacyjne to 6-12 dpo, dużo jaśniejsze niż okres lub o barwie kawy z mlekiem, mało intensywne, trwające max 1-2 dni. Jeśli @ się nie rozkręci to poczekaj min 2 dni i dopiero idź na betę - fasolka potrzebuje ok. 2 dni by ją zacząć wydzielać. Wcześniej szkoda nerwów i kasy

A u mnie brzuch pobolewa lekko cały czas i te oka wciąż rośnie - 36.95 dziś :P
    "siedzimy czekamy-będzie dobrze.
    Sobie radę damy-będzie dobrze"

Odstawienie wszystkiego,
    LH/FSH=2
  • Karotka123 Koleżanka

Wysłany: 31 lipca 2022, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska12 wrote:
    Bo ja testuję chyba w środę rano, przed dyżurem...
    Krwawienie implantacyjne to 6-12 dpo, dużo jaśniejsze niż okres lub o barwie kawy z mlekiem, mało intensywne, trwające max 1-2 dni. Jeśli @ się nie rozkręci to poczekaj min 2 dni i dopiero idź na betę - fasolka potrzebuje ok. 2 dni by ją zacząć wydzielać. Wcześniej szkoda nerwów i kasy

A u mnie brzuch pobolewa lekko cały czas i te oka wciąż rośnie - 36.95 dziś :P
    "siedzimy czekamy-będzie dobrze.
    Sobie radę damy-będzie dobrze"
    Podziwiam za mierzenie tempki, nigdy nie umiałam tego robić i cyrki miałam na wykresie 🤣

Mi już dziś nic nie dolega, oprócz spania, ale taka aura dziś. Leje od rana. Stary w pracy, mamy babski dzień. Oglądamy Peppę non stop 🙈

• Niebieska12 Koleżanka

Wysłany: 31 lipca 2022, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dziwo u mnie trzyma się ładnie, mierzona w ustach - jeśli oer vaginum to trzeba doliczyć jeszcze+0,2 czy 0,3 więc chyba wygląda to ok :) choć przy poprzednich owulacjach (jak łaskawie były) to dobijało do 37 a potem spadało...

W środę rano robię sikańca - jeśli dodatni to lecę na betę, a jeśli ujemny to powtarzam 7,a potem daję spokój :)

Odstawienie wszystkiego,
    LH/FSH=2
  • Karotka123 Koleżanka

Wysłany: 31 lipca 2022, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska12 wrote:
    O dziwo u mnie trzyma się ładnie, mierzona w ustach - jeśli oer vaginum to trzeba doliczyć jeszcze+0,2 czy 0,3 więc chyba wygląda to ok :) choć przy poprzednich owulacjach (jak łaskawie były) to dobijało do 37 a potem spadało...

W środę rano robię sikańca - jeśli dodatni to lecę na betę, a jeśli ujemny to powtarzam 7,a potem daję spokój :)
    Będę trzymać kciuki ❤❤

Wysłany: 31 lipca 2022, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak nastroje ? :)

Ona i On

Czekają na 🤰🏻

Wysłany: 31 lipca 2022, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DomiKa wrote:

Gratulacje ! Trzeba się cieszyć i być dobrej myśli 🌷

Ona i On

Czekają na 🤰🏻
1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ