X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie W sierpniu słońca brzask, a ja chcę ujrzeć dwóch kresek blask 💞
Odpowiedz

W sierpniu słońca brzask, a ja chcę ujrzeć dwóch kresek blask 💞

Oceń ten wątek:
  • Marse92 Debiutantka

Wysłany: 31 lipca 2022, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim! Jestem tutaj świeżakiem 🙊 staramy się od trzech miesięcy, @ wypada 7 sierpnia, ale kusi testować już teraz 🙊 gdybym poszła na betę to powinna już coś wykazać?

Karotka123 lubi tę wiadomość

• Tabeaa Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2022, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja od marca ruszyłam ze staraniami o 3 malucha. Testować planowo powinnam 11 sierpnia ale nie wiem czy ja tyle wytrzymam 🙈🙈

• Truskawkowa_M Koleżanka

Wysłany: 31 lipca 2022, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marse92 wrote:
    Cześć wszystkim! Jestem tutaj świeżakiem 🙊 staramy się od trzech miesięcy, @ wypada 7 sierpnia, ale kusi testować już teraz 🙊 gdybym poszła na betę to powinna już coś wykazać?

Hej, powinna :)

Marse92 lubi tę wiadomość

Ona i On

Czekają na 🤰🏻
  • Marse92 Debiutantka

Wysłany: 31 lipca 2022, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawkowa_M wrote:
    Hej, powinna :)

A test koedy najlepiej zrobić? Ja wiem, ze po terminie @, ale już tak kusi…

Wysłany: 31 lipca 2022, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tabeaa wrote:
    Hej. Ja od marca ruszyłam ze staraniami o 3 malucha. Testować planowo powinnam 11 sierpnia ale nie wiem czy ja tyle wytrzymam 🙈🙈

Ja nigdy nie robię testu przed spodziewanym dniem okresu. Zawsze boję się wyniku i tego, ze się zawiodę

Ona i On

Czekają na 🤰🏻

Wysłany: 31 lipca 2022, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marse92 wrote:
    A test koedy najlepiej zrobić? Ja wiem, ze po terminie @, ale już tak kusi…

Z tego co wiem to testy o czułości 10, wykazują już ciąże po 6 dniach :)

Ale ja mam taki lęk, ze ich nie robię :)

Ona i On

Czekają na 🤰🏻

Wysłany: 31 lipca 2022, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska12 wrote:
    DomiKa - trzymamy kciuki! Koniecznie napisz co i jak i cze wesoło rozpoczynasz miesiąc :)

Truskawkowa_M - to będzie nas 3!

Choć mnie kusi też trochę środa rano-chyba też zrobię test, bo jeśli coś wyjdzie to chyba nie będę siedzieć dobę w pracy i męczyć się po nocy... Ech, sama nie wiem...

A śpiące jesteście bo przecież niż przyszedł i cały weekend ma lać :P

Mnie wczoraj cały dzień lekko pobolewał brzuch i mam na bieliźnie dwieałe ciapki ciemnej barwy... Jest 6 dpo - nie wiem, że może sobie to wszystko wmawiam :P

Jeśli chodzi o starania o bejbiczka to od października, ale tego nie można przeliczyć na miesiące-od tego czasu obecnie dopiero 4 owulacja... Nie umiem wyjaśnić dlaczego się zatrzymała w pewnym momencie. Nawet stymulację zaczęłam, ale zrobiła się torbiel i musiałam odstawić. A następny cykl ruszył planowo :)

Torbiel się wchłonęła ?
    Niestety czym bardziej się chce, tym bardziej się nie ma 🥺

Ona i On

Czekają na 🤰🏻
  • Niebieska12 Koleżanka

Wysłany: 31 lipca 2022, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Torbiel 4 cm wchłonęła się w jeden cykl i pokazał się piękny pęcherzyk, który pękł mając 24 mm :) teraz tempka pięknie rośnie-nie wiem dlaczego nic nie działało przez pół roku a teraz działa... Ale nie muszę wszystkiego rozumieć :P

Marse92 - kilku nam wypada termin@ na 7 :P jeśli dasz radę poczekaj jeszcze trochę, bo wydasz pieniądze a i tak nie będziesz miała pewności jak się nie uda czy to nie za wcześnie...

Ja sikańca robię w środę(miało być 7 ale powiedzmy, że z przyczyn zawodowych) a później będę czekać-ćwiczę cierpliwość :P

Tabeaa - bądź silna i wytrzymaj jeszcze ciut ciut :P

Starania od października 2021.
    3 cykle owulacyjne, potem długie bezowulacyjne
    Czerwiec 2022 - letrozol-torbiel,duphaston.

Odstawienie wszystkiego,
    LH/FSH=2
    10.dzień cyklu-eureka, pęcherzyk 14mm :P
  • Tabeaa Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2022, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teoretycznie człowiek wie, że wcześniej nie ma co testować ale chęci zawsze są. W ostatnim cyklu zrobiłam dzień wcześniej ze względu na plany wyjściowe. Teraz może wytrzymam do dnia 🙈
    Chociaż teoretycznie małe szanse, bo ❤️ było dwa dni przed spodziewaną owu i dzień po. Testów nie robiłam, ale śluz i szyjka tak wskazują

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2022, 22:39

Wysłany: 31 lipca 2022, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska12 wrote:
    Torbiel 4 cm wchłonęła się w jeden cykl i pokazał się piękny pęcherzyk, który pękł mając 24 mm :) teraz tempka pięknie rośnie-nie wiem dlaczego nic nie działało przez pół roku a teraz działa... Ale nie muszę wszystkiego rozumieć :P

Marse92 - kilku nam wypada termin@ na 7 :P jeśli dasz radę poczekaj jeszcze trochę, bo wydasz pieniądze a i tak nie będziesz miała pewności jak się nie uda czy to nie za wcześnie...

Ja sikańca robię w środę(miało być 7 ale powiedzmy, że z przyczyn zawodowych) a później będę czekać-ćwiczę cierpliwość :P

Tabeaa - bądź silna i wytrzymaj jeszcze ciut ciut :P

Niebieska12 No to super, ze się wchłonęła 🌷 ja miałam w tym cyklu robione HyCoSy, bo u mnie starania są dłuższe. W tym roku diagnostyka i przestój prawie pol roku, wróciliśmy ze staraniami 🥰

Kurcze tak piszecie o tym 7 sierpnia, ja postanowiłam wtedy zatestowac pierwszy raz przed okresem, bo to moje urodziny 😀 i mocno trzymam kciukersy za nas wszystkie 🥰

Ona i On

Czekają na 🤰🏻

Wysłany: 31 lipca 2022, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tabeaa wrote:
    Teoretycznie człowiek wie, że wcześniej nie ma co testować ale chęci zawsze są. W ostatnim cyklu zrobiłam dzień wcześniej ze względu na plany wyjściowe. Teraz może wytrzymam do dnia 🙈
    Chociaż teoretycznie małe szanse, bo ❤️ było dwa dni przed spodziewaną owu i dzień po. Testów nie robiłam, ale śluz i szyjka tak wskazują

No i widzisz ja mówię, ze nigdy nie testuje przed - bo faktycznie nigdy tego nie robiłam. Ale jak pisze z Wami to tez zatestuje - będzie raźniej :)))

Ona i On

Czekają na 🤰🏻
  • Niebieska12 Koleżanka

Wysłany: 1 sierpnia 2022, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, dziś temperatura spadła... Tak więc średni początek tygodnia, przestałam się łudzić...

Odstawienie wszystkiego,
    LH/FSH=2
  • Kaśik Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2022, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czas przywitać sierpień, wiec robię to z przytupem, mam nadzieje, ze długo tu nie pobędziecie i zaraz nam pochwalicie się pięknymi kreseczkami 🤞🏻

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2022, 07:59

202308311770.png

2018 - początek starań
    2020- start klinika; histerolaparoskopia
    2021 - IUI 💚 -> 💔 7tc. /2021 - IUI ❌/2021 - IUI ❌ /2021 -IUI ❌
    2021 - start procedura --> 1x 4.1.1 i 6 komórek
    2022 - transfer 💚 --> 11tc.💔 (trisomia 22)
    2022- zapładniamy pozostałe komórki --> 1x 4.1.1. --> przebadany zarodek --> transfer 🍀
    7 dpt 💚JEST DRUGA KRESKA!
    7+1 - bijące serduszko
    9+1 - 2,44cm Bobo
    13+0 - prenatalne - 6,5 cm zdrowego Bobo - Synuś 💙
    20+2 - połówkowe - 364g 💙
    29+2 - prenatalne - 1420 💙
    31.08 - 💙H . 💙 13:22, 3540g., 53cm💙
  • Karo123 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2022, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśik nie wiem czy zwróciłaś uwagę ale są w tym miesiącu dwa wątku testowe, także w razie czego zapraszamy tez do nas 😘😁

Kaśik lubi tę wiadomość

17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙

👱🏻‍♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️‍🩹, CB 💔, Mój Cud 💙
  • Kaśik Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2022, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo123 wrote:
    Kaśik nie wiem czy zwróciłaś uwagę ale są w tym miesiącu dwa wątku testowe, także w razie czego zapraszamy tez do nas 😘😁

Właśnie nie zauważyłam 🥹, ale juz się poprawiałam 🤣

Karo123 lubi tę wiadomość

202308311770.png

2018 - początek starań
    2020- start klinika; histerolaparoskopia
    2021 - IUI 💚 -> 💔 7tc. /2021 - IUI ❌/2021 - IUI ❌ /2021 -IUI ❌
    2021 - start procedura --> 1x 4.1.1 i 6 komórek
    2022 - transfer 💚 --> 11tc.💔 (trisomia 22)
    2022- zapładniamy pozostałe komórki --> 1x 4.1.1. --> przebadany zarodek --> transfer 🍀
    7 dpt 💚JEST DRUGA KRESKA!
    7+1 - bijące serduszko
    9+1 - 2,44cm Bobo
    13+0 - prenatalne - 6,5 cm zdrowego Bobo - Synuś 💙
    20+2 - połówkowe - 364g 💙
    29+2 - prenatalne - 1420 💙
    31.08 - 💙H . 💙 13:22, 3540g., 53cm💙
  • Niebieska12 Koleżanka

Wysłany: 1 sierpnia 2022, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśik wrote:
    Czas przywitać sierpień, wiec robię to z przytupem, mam nadzieje, ze długo tu nie pobędziecie i zaraz nam pochwalicie się pięknymi kreseczkami 🤞🏻
    Cześć!
    Życzymy jak najszybszych II :)

Odstawienie wszystkiego,
    LH/FSH=2
  • Niebieska12 Koleżanka

Wysłany: 1 sierpnia 2022, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tabeaa wrote:
    Wiesz, z tego co piszesz to szanse są duże. Książkowo powinno być dzień przed owulacją i dzień po - wtedy największa szansa
    Ale jak masz 2 dni przed to myślę, że oni już tam grzecznie czekali w blokach startowych :P

Odstawienie wszystkiego,
    LH/FSH=2
  • Niebieska12 Koleżanka

Wysłany: 1 sierpnia 2022, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marse92 wrote:
    Koleżanka właśnie mi dziś powiedziała, że robiła betę w 23 dniu, jakoś tak, ani śladu. Więc sobie podarowała, na ból brzucha wzięła leki, na wesele poszła i się dobrze bawiła i tydzień po terminie @ test dodatni :P nie ma reguły, niestety...

Odstawienie wszystkiego,
    LH/FSH=2

Wysłany: 1 sierpnia 2022, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśik wrote:

Mamy taką nadzieje i Tobie życzymy tego samego :)

Ona i On

Czekają na 🤰🏻
  • sara9555 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2022, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska12 wrote:
    Koleżanka właśnie mi dziś powiedziała, że robiła betę w 23 dniu, jakoś tak, ani śladu. Więc sobie podarowała, na ból brzucha wzięła leki, na wesele poszła i się dobrze bawiła i tydzień po terminie @ test dodatni :P nie ma reguły, niestety...
    Ja potwierdzam również jak mam testy już ładnie różowe to beta mi nie wychodzi. Dopiero jakieś 10dni później. Dwa razy tak miałam. Nikt nie jest w stanie mi tego wytłumaczyć, a nie robię przecież bety kilka dni po zapłodnieniu 🤷🏻‍♀️

1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ