W sierpniu w zbożu się miziamy 🌾 na Dzień Mamy prezent mamy 🎁
-
WIADOMOŚĆ
-
Sesyjka wrote:a robiłaś przed hsg posiew?
Ufam mojej lekarce z kliniki, ona mówiła żeby zrobić drożność pod kontrolą usg, bo teraz poprawiło się nasienie, które było główną przyczyną niepowodzeń wg niej i zostało nam to do sprawdzenia.
Może się wstrzymam jeszcze z cykl zanim się zapiszę, bo dopiero od lipca mamy normę nasienia. Cięzkie to wszystko i bądź tu mądrym..
Przed hsg i sono i laparo też musi być posiew ważny 30 dni od badania 😔👰🏻M&M🤵🏻
"wszystko to, co mam, wszystko to, co mam, to ta nadzieja, że życie mnie poskleja"
06.22 ciąża biochemiczna (4+5) 💔
07.22 usunięcie jajowodu z ciążą pozamaciczną (6+5) 💔
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
listopad 2022 - start procedury, długi protokół 🍍
❄️4AA z 5 doby i ❄️4BA z 6 doby
19.01.23 🤰🏻 - ET 3dniowca - ❌
24.02.23 🤰🏻 - FET ❄️4AA + naturalny cud 🍀
19.10.23 - nasze cuda świata- 2730 misi ❤️ i 2080 małego 💙
-
celina550 wrote:Przed hsg i sono i laparo też musi być posiew ważny 30 dni od badania 😔
Nasza pani dr mówila, że warto tez zrobić chlamydię.
💏 starania o pierwszego maluszka od 01.2021
👱🏼♀️:36
Owulacje potwierdzone monitoringami
AMH- 2,6
MTHFR_1298A>C Układ heterozygotyczny
09.2021- sono Hsg (oba drożne)
12.2021- Histeroskopia (usunięty polip 1,5cm )
🙋♂️:39
operacja żylaków 1st.
morfologia: 2% --> 12%, ruch i żywotność- ok
HBA, DFI- ok
1.08.2023 👶 -
Ufam mojej lekarce z kliniki, ona mówiła żeby zrobić drożność pod kontrolą usg, bo teraz poprawiło się nasienie, które było główną przyczyną niepowodzeń wg niej i zostało nam to do sprawdzenia.
Może się wstrzymam jeszcze z cykl zanim się zapiszę, bo dopiero od lipca mamy normę nasienia. Cięzkie to wszystko i bądź tu mądrym..
A co ma się rodzaj droznosi do nasienia? 🤔 (przez takie teksty uświadamiam sobie, jak wiele daje rozmowa na żywo, bo to pytanie może zabrzmieć jak zarzut a ja po prostu pytam, bo nie wiem a lubię wiedzieć 😛)👰🏻M&M🤵🏻
"wszystko to, co mam, wszystko to, co mam, to ta nadzieja, że życie mnie poskleja"
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
-
celina550 wrote:A co ma się rodzaj droznosi do nasienia? 🤔 (przez takie teksty uświadamiam sobie, jak wiele daje rozmowa na żywo, bo to pytanie może zabrzmieć jak zarzut a ja po prostu pytam, bo nie wiem a lubię wiedzieć 😛)
Pani dr powiedziała, że przy naszych wg niej dobrych badaniach (potwierdzone owulacje, wszystkie badania laboratoryjne ok oraz to nasienie od lipca w normie) proponuje jeszcze sprawdzić drożność.
Aczkolwiek może wstrzymam się z tym jeszcze, bo dopiero niedawno to nasienie się poprawiło.
AMH- 2,6
operacja żylaków 1st.
HBA, DFI- ok
1.08.2023 👶 -
Oczywiście. I posiew i biocenozę i mycoplasmę, ureaplasmę i chlamydię badałam. Ale jednak robiłam kilka dni przed zabiegiem. I nawet zgłaszałam jakiś dyskomfort/pieczenie, ale wynik nie pokazał nic złego, wiec lekarz olał. -
szona wrote:Oczywiście. I posiew i biocenozę i mycoplasmę, ureaplasmę i chlamydię badałam. Ale jednak robiłam kilka dni przed zabiegiem. I nawet zgłaszałam jakiś dyskomfort/pieczenie, ale wynik nie pokazał nic złego, wiec lekarz olał.
Trafić na dobrego lekarza to naprawde cud.
AMH- 2,6
operacja żylaków 1st.
HBA, DFI- ok
1.08.2023 👶 -
Lilou prog petarda! 🤩
Lilou lubi tę wiadomość
44cs - udało się 🤍
——————————————————
👱🏼♀️❌AMH 13/ PCOS/ IO/ PAI-1 i MTHFR hetero/ KIR AA/ rozjechane cytokiny/ cross-match 46%
🧔🏻♂️❌morfologia 1-2%/ HBA 72%/ stres oksydacyjny
——————————————————
💎 05.2023 I IVF- 10🥚- 1x❄️
• 06.2023 FET❄️4BB - beta 0 ✖️
💎 09.2023 II IVF- 6🥚- 3x❄️
• 01.2024 FET❄️4BA- 5tc💔
• 05.2024 FET❄️4BB - 5dpt ⏸️; 6dpt bhcg 23,1; 8dpt 42,2; 10dpt 115; 13dpt 403; 17dpt 2230; 20dpt 5883
🍀 24dpt CRL 0,36cm i 💓
🍀 11+6 prenatalne - 6cm szkraba, ryzyka niskie,
❤️171ud/min
-
Sesyjka wrote:Straszne to wszystko przez co musimy przechodzić
Trafić na dobrego lekarza to naprawde cud.
Niemniej, drożność to super sprawa. My tak samo - osiągnęliśmy najlepsze nasienie w historii, wiec uznaliśmy, ze zanim ivf to jeszcze spróbujemy z laparo-histero. Jak się okazało, to był dobry plan. Trzymam za Was kciuki! Niech będzie tak samo!Sesyjka lubi tę wiadomość
-
Dajcie spokój, ja teraz leżę w tym szpitalu to przecież wszystkie, które tu są to mają jakoś kłopot. A każdego dnia przychodzi kolejny sort, kilkanaście-kilakdziescia osób. Każda z inną historia z każdą z innym problemem, każda na innym etapie.
Wszystkie natomiast zgodnie mówią, że jesteśmy bardzo silne, skoro to wszystko znosimy, walczymy, próbujemy.
My też jesteśmy silne! 💪Sesyjka, szona, Wiolala, Limonka26, Asia2309, Simons_cat, Ivanka93, Oliwka91 lubią tę wiadomość
👰🏻M&M🤵🏻
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
-
Sasanka! Co u Ciebie? My tu tęsknimy ❤️
Sasanka55. lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
nick nieaktualnyLilou wrote:Sasaneczko!! co u Ciebie? Uwielbiam jak do nas wpadasz!
Celina, ostatni próg jaki badałam wynosił 0,98 - także wynik 30 jest dla mnie oszałamiający
Kochana jestes Nie chce zapeszac, ale Twoj prog wyglada tak cudownie obiecujaco, skoro poprzednie szalu nie robily
U mnie 1dc. Przestalam juz nawet sprawdzac na kalkulatorach, kiedy rodze, ale kiedys tam urodze... -
Sasanka55. wrote:Kochana jestes Nie chce zapeszac, ale Twoj prog wyglada tak cudownie obiecujaco, skoro poprzednie szalu nie robily
U mnie 1dc. Przestalam juz nawet sprawdzac na kalkulatorach, kiedy rodze, ale kiedys tam urodze...
Oczywiscie, że urodzisz! Innej opcji nie widzę ❤️
Tylko czasem na te cuda trzeba dłużej poczekać 😔 ale jak już się uda to będzie grzeczne, kochane, uśmiechające się i nie sprawiające problemów ❤️Sasanka55. lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Sesyjka wrote:Chodzi mi o to, że u nas głównym powodem niepłodności było słabe nasienie (morf.2%, słaby ruch), natomiast poprawiło się od lipca - 6% oraz ruch w normie.
Pani dr powiedziała, że przy naszych wg niej dobrych badaniach (potwierdzone owulacje, wszystkie badania laboratoryjne ok oraz to nasienie od lipca w normie) proponuje jeszcze sprawdzić drożność.
Aczkolwiek może wstrzymam się z tym jeszcze, bo dopiero niedawno to nasienie się poprawiło.
Sesyjka, może faktycznie warto na cykl/dwa wstrzymać się z drożnością.... wiem, że szkoda każdego cyklu, ale po prawie nasienia może faktycznie teraz się uda 🙏 moja ginekolog też mówiła o drożności, ale z mężem ustaliłam że jeszcze chwilkę poczekamy i w październiku zrobię drożność.
Oczywiście to jest tylko i wyłącznie Twoja decyzja, jaka by nie była trzymam mocno kciuki żebyś w końcu miała kropka w brzuchu 🥰Sesyjka lubi tę wiadomość
21 cs- 5.11.2021 r. ⏸
23.11- 6t1d jest 💙
8.07- 38t+3d Antoś już z nami 🥰 4070g, 56 cm, poród sn -
I oczywiście muszę się zapytać bo jestem głuuuupia w tych sprawach jeszcze.... wysoki progesteron może świadczyć o ciąży? Oczywiście bez sprawdzenia bety i testow? W sensie ze na w 9dpo jeszcze beta nie wychodzi a prog może już coś pokazać?21 cs- 5.11.2021 r. ⏸
23.11- 6t1d jest 💙
8.07- 38t+3d Antoś już z nami 🥰 4070g, 56 cm, poród sn -
nick nieaktualnyAsia2309 wrote:I oczywiście muszę się zapytać bo jestem głuuuupia w tych sprawach jeszcze.... wysoki progesteron może świadczyć o ciąży? Oczywiście bez sprawdzenia bety i testow? W sensie ze na w 9dpo jeszcze beta nie wychodzi a prog może już coś pokazać?
Księgowa, Lilou lubią tę wiadomość
-
anka wrote:Nie... d,iewvzyny msja nawet kolo 50 a ciąży brak a w innym przypadku pog np 15 i ciaza byla wiec nie ma co sugerować się progiem
Zgadzam się. Ja w ciazy mialam na początku 20-21.anka lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Asia2309 wrote:Sesyjka, może faktycznie warto na cykl/dwa wstrzymać się z drożnością.... wiem, że szkoda każdego cyklu, ale po prawie nasienia może faktycznie teraz się uda 🙏 moja ginekolog też mówiła o drożności, ale z mężem ustaliłam że jeszcze chwilkę poczekamy i w październiku zrobię drożność.
Oczywiście to jest tylko i wyłącznie Twoja decyzja, jaka by nie była trzymam mocno kciuki żebyś w końcu miała kropka w brzuchu 🥰
Aczkolwiek u nas to wiek nas trochę goni jednak..
Przemyślimy to.
AMH- 2,6
operacja żylaków 1st.
HBA, DFI- ok
1.08.2023 👶 -
Ja też się zgadzam, mimo że mam teraz jakiś wywalony w kosmos to wiem, że to nie musi nic znaczyć. Ale cieszę się że dobrze przyswajam. Nie cieszę się tylko, że czuje się od paru dni jakby mnie walec przejechał przez to 🤣
Lilou, jeśli twój na samym dupku to przepiękny! Pewnie dwa ciałka po tych 2 pęcherzykach
Sesyjka, no niestety w pakietach tak jest, jeszcze trafiłaś na jakiegoś buca. Ja miałam w pakiecie lekarza który wpisywał wszystko, tylko nie niepłodność i dzięki temu masę monitów i skierowania na histeroskopie i hsg na NFZ miałam za darmo. Ale to rzadko można takich spotkać. Tak jak dziewczyny piszą, na NFZ raczej zwykłe HSG tylko, pod rentgenem, ja miałam totalnie na sucho, nawet bez ketonalu i cieszę się że zaoszczędzilam. Ale z drugiej strony, jak ktoś ma niski próg bólu możliwość zrobienia w klinice, to też spoko. Mój lekarz mówił, że to zwykłe jest niby lepsze i skuteczniejsze, ale pewnie każdy poleca co swoje.
Asia, zdecydowanie za wcześnie -
nick nieaktualnyJeżeli dobrze się orientuję to z każdego pęcherzyka pękniętego powstaje ciałko żółte. Jeżeli tych pęcherzyków pękło więcej niż jeden to naturalne, że progesteron będzie wyższy bo wytwarzają go 2 czy 3 ciałka żółte. 😊
Chyba, że żyje w błędnym myśleniu to mnie naprowadzcie. 🙈
Aczkolwiek każdej z Was życzę tej upragnionej ciąży i żeby ten progesteron był wynikiem 🤰.
Mam wyniki i zespołu antyfosfolipidowego brak.😊
Witaj Sasanko! Przybijamy łapkę. 🖐️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2021, 12:17
Księgowa, Asia2309, Simons_cat, Sasanka55., Ivanka93, Ciżemka, celina550, Kaśik lubią tę wiadomość