W styczniu czarujemy tańcem z gołą pupą 🍑, we wrześniu witamy skarby całą grupą! 🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPaulon wrote:Sorry że tak ciągle o tej endometriozie, ale dziewczyny które ja macie, powiedzcie jak wygląda u was staranie się? Czy lekarz zalecił jakieś leki, nie mam pojęcia co mnie czeka po tej laparaskopii ...
Z tym, że u mnie wyszedł tylko 1st endometriozy.
Nie wiem czy jest tu ktoś na forum mając potwierdzoną bardziej zaawansowaną endometriozę.🤷 Nie kojarzę. -
Zielone.Slonce wrote:U mnie zero leków, poprostu na pewnym etapie lekarze z różnych klinik zaczęli sugerować IVF.
Nie wiem czy jest tu ktoś na forum mając potwierdzoną bardziej zaawansowaną endometriozę.🤷 Nie kojarzę.
Na naszym wątku chyba nie, ale na wątkach "starając się z pomoca medyczna" tak.
Paulon - moze tam zajrzyj?Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
nick nieaktualny
-
Zielone.Slonce wrote:U mnie zero leków, poprostu na pewnym etapie lekarze z różnych klinik zaczęli sugerować IVF.
Nie wiem czy jest tu ktoś na forum mając potwierdzoną bardziej zaawansowaną endometriozę.🤷 Nie kojarzę.niedoczynność tarczycy - euthyrox N50
AMH 4.48
jajowody drożne
starania od 03.2021 -
Paulon wrote:Zaczęli sugerować ivf przez samo Endo czy w związku z innymi komplikacjami?
-
nick nieaktualnyPaulon wrote:Zaczęli sugerować ivf przez samo Endo czy w związku z innymi komplikacjami?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2022, 18:06
-
lufcik22 wrote:Paulon ja sledze ten watek od dawna i moge ci powiedziec jak bylo u mnie. Starania o 1 dziecko ponad rok bez skutku, podejrzenie endometriozy, laparoskopia i diagnoza endo 4 stopnia plus niedroznosc jajowodow, pousuwali ogniska, poprzepychali jajodowy i naturalna ciaza bez wspomagaczy w cyklu po laparoskopii. Teraz od ponad 2 lat staram sie o 2 dziecko, kolejna laparo i endometrioza ciagle jest ale mala, za to jajowodow juz sie nie dalo udroznic plus moja rezerwa jajnikowa po operacjach jest bardzo niska a dodatkowa jest juz stara (35 +). Co prawda teraz udrozniono mi jajowodwy w czasie hsg w Lublinie ale moje szanse na ciaze naturlana sa bliskie zera. Zostaje mi oczekiwanie na cud az przyjdzie menopauza zrob sobie baranie AMH i przede wszystkim zadbaj o swoje komorki jajowe dieta i suplementami. Endometrioza to nie wyrok ale stopniowo wyniszcza kmorki wiec trzeba o nie porzadnie dbac.niedoczynność tarczycy - euthyrox N50
AMH 4.48
jajowody drożne
starania od 03.2021 -
W dziale "starając się z pomocą medyczna" jest wątek "endometrioza".
Księgowa lubi tę wiadomość
Ona+On - wszystkie wyniki w normie
02.20 Lewy jajowód niedrożny
19.09.20 - I IUI ☹️🍷
12.11.20 - II IUI 🍷
31.01.20 - III IUI 🍺🍺🍺🍺
02.2021 Spadek jakości nasienia - ruchliwość 0%, morfologia 1%
04.2021 morfologia 11%, ruchliwość A+B 76% 💪💪💪✔️✔️
Oboje - suplementacja plus dieta i ruch✔️✔️
Gameta Gdynia:
04.21 AMH 1,31 ng/ml (duży spadek - 03.20 prawie 4 ng/mol)
TSH, FT3, FT4 ✔️
Plan:
Długi protokół:
Ovulastan ✔️
Gonapeptyl Daily ✔️
Bemfola ✔️
Menopur ✔️
Mensinorm ✔️
21.06.21 punkcja 🍀🍀
Mamy 4 komórki
26.06.21 transfer 4.1.1. 😭
27.07.21 transfer 3.1.1. 😭
30.08.21 transfer 4.2.2. 😭
Mamy ❄️ 2.1.2 ostatnia... Najważniejsza... ❤️
Plan - immunologia i... Znów zacząć wspólnie cieszyć się małymi rzeczami, uśmiechać się do siebie nawzajem...
ANA1 dodatnie
Następnie: ANA3, KIR, HLA-C, CBA, IMK -> Paśnik ? -
Dobry wieczor Wszystkim ☺️ Dopiero teraz mam chwile, zeby zajrzec. Kiedy Mezu w domu to mi caly dzien do gory nogami wywraca 😅 ale myslami bylam z Wami 😘
Oliwka oby to byl ten cykl ✊🏻🍀
Bubu caly czas trzymam kciuki za Ciebie i Twoja jutrzejsza bete ✊🏻✊🏻✊🏻🍀🍀
Celina za Ciebie jutro rowniez i Twoj zabieg ✊🏻🍀✊🏻🍀✊🏻🍀✊🏻🍀
Cos jeszcze komus mialam napisac, ale pamiec krotka 😅 wybaczcie
Oliwka91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Próbuję uzupełnić dane w kalendarzu
U mnie mąż wszystkie badania okej, zdrowy jak kon
Ja natomiast otyłość ( wdlg lekarza największą przyczyna), IO, policystyczne, guz na tarczycy...
Ten cykl stracony wiec nie ma sensu zapisywać, po drodze jelitowka, spore przeziębienie, spóźniam sie 2 dni ale myślę że przez rewolucję chorobowe...cycuszki przestają bolec więc czekam na @Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2022, 20:48
-
nick nieaktualnyNowa staraczka wrote:Próbuję uzupełnić dane w kalendarzu
U mnie mąż wszystkie badania okej, zdrowy jak kon
Ja natomiast otyłość ( wdlg lekarza największą przyczyna), IO, policystyczne, guz na tarczycy...
Ten cykl stracony wiec nie ma sensu zapisywać, po drodze jelitowka, spore przeziębienie, spóźniam sie 2 dni ale myślę że przez rewolucję chorobowe...cycuszki przestają bolec więc czekam na @ -
Zielone.Slonce wrote:A jakie badania robiliście? Owulacja jest? 😊
Ja hormony.
Owu jest, widać.po testach. Na typowym monitoringu nie byłam, ale kazała mi dr przyjść 5/6 dni po tym jak test owulacyjny wyjdzie pozytywny, na usg powiedziala że duzo wody więc owulacji była. Do wspomagania mam ovarin, olej z wiesiolka, cynk, wit adek, krzem -
Oliwka - oby owulka na prawym się szykowała w takim razie 🤞
BuBu - czekamy na Twoja betę jutro! Powodzenia 💚
Paulon - na Akademii Płodności często wrzucają ze komuś się udało przy endometriozie. Na pewno jest to dodatkowy problem w staraniach, ale tez nie jest tak ze przekresla szanse. Na razie nie martw się za bardzo, tylko postaw na dobrą diagnostykę.Oliwka91 lubi tę wiadomość
-
karola wrote:
Paulon - na Akademii Płodności często wrzucają ze komuś się udało przy endometriozie. Na pewno jest to dodatkowy problem w staraniach, ale tez nie jest tak ze przekresla szanse. Na razie nie martw się za bardzo, tylko postaw na dobrą diagnostykę.niedoczynność tarczycy - euthyrox N50
AMH 4.48
jajowody drożne
starania od 03.2021 -
Bubu ✊✊✊ za jutrzejszą bete!
Lawendowe - dziekuje 😘 jeden los na loterii juz wygralismy, moze uda sie kolejny.. staram sie trzymac mysli, ze te 6 poronien/cb nie bylo spowodowanych kariotypem, ze jest jesscze cos (chocby moja IO), co da sie naprawic i to poprawi nasze szanse i sie uda..On i Ona: 33 lata
2017: upragnione szczęście
07.2019: start starań o rodzeństwo
01.20: 6tydz.👼
09.20: cb
11.20: cb, bhcg 20
05.21: 4/5tydz, bhcg 57->108->198 👼
06.21: 4/5tydz, bhcg 1330->1191->1081 👼
09.21: cb bhcg 12->25->29
9.05.22: cień cienia (9dpo), 3.06.22 6t5d i ❤️, 9.06.22 7t4d CRL=1.3cm i ❤️, 19.06.22 💔 👼😭
29.08.23 nasz cud i spełnienie marzenia ❤️ 👧
👨👩👧👦
Kariotyp żeński ❌
Ana4 Zespół Sjoergena❌
Brak 3 KIR impl
Krzywa gluk. 101/149/100❌
Krzywa insu. 9.6/156/81❌leki, dieta, ruch 💪
Morfologia: 3%, Ruchliwość: 43% ❌
Nietolerancja glukozy ❌ dieta, ruch💪