W styczniu czarujemy tańcem z gołą pupą 🍑, we wrześniu witamy skarby całą grupą! 🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
miska122 wrote:Misiaa czy ja dobrze pamiętam, że jutro wizytujesz? Wysyłam dobre myśli w Twoją stronę 🥰
Skorek, miska122, Asia2309, Karo123, Zielone.Slonce, Siri, Simons_cat lubią tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Kociara_ wrote:Mam podobne przemyślenia, też miałam skrzepy. A najlepszy okres od lat to był jak w przeddzień okresu byłam na weselu i nie szczędziłam sobie winka 😂 Lało się ze mnie jak z kranu, ale bólu zero totalnie, a przecież alko też rozrzedza krew
Teraz troche boli w 1-2 dzień, ale już nie jak kiedyś., więc sama nie wiem.
Co do skrzepów to specjalnie w tym cyklu zakładam podpaski (ble) i faktycznie jest troche tych skrzepów, ale tez jestem po histeroskopii więc sama nie wiem jak na to patrzeć. Przed histero te wszystkie inr-y i inne wyszły mi ok. Może jednak powinnam zrobić tę trombofilię, przy mutacji po prostu bierze się acard?
Podobno tez niski poziom żelaza powoduje skrzepy w miesiączce.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2022, 13:51
💏 starania o pierwszego maluszka od 01.2021
👱🏼♀️:36
Owulacje potwierdzone monitoringami
AMH- 2,6
MTHFR_1298A>C Układ heterozygotyczny
09.2021- sono Hsg (oba drożne)
12.2021- Histeroskopia (usunięty polip 1,5cm )
🙋♂️:39
operacja żylaków 1st.
morfologia: 2% --> 12%, ruch i żywotność- ok
HBA, DFI- ok
1.08.2023 👶 -
Sesyjka wrote:Ja w liceum miałam bardzo bolesne i długie miesiączki, połączone z biegunką i potami: raz zimne raz gorące. Z wiekiem zaczęły ustępować i okres się skrócił. Moja mama mi opowiadała, że miała podobnie i przeszło jej wraz z urodzeniem 1 dziecka, czyli mnie de facto.
Teraz troche boli w 1-2 dzień, ale już nie jak kiedyś., więc sama nie wiem.
Co do skrzepów to specjalnie w tym cyklu zakładam podpaski (ble) i faktycznie jest troche tych skrzepów, ale tez jestem po histeroskopii więc sama nie wiem jak na to patrzeć. Przed histero te wszystkie inr-y i inne wyszły mi ok. Może jednak powinnam zrobić tę trombofilię, przy mutacji po prostu bierze się acard? -
Kociara_ wrote:Ja akurat nie zauwazyłam zmiany w wyglądzie związanej z histero. Zależy, które mutacje się ma - może być sam acard a przy najcięższej VLeiden zwykle heparyna Są też białka, które też mogą wskazywać na trombofilię.
Kurcze chyba się zainteresuje tematem trombo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2022, 13:56
AMH- 2,6
operacja żylaków 1st.
HBA, DFI- ok
1.08.2023 👶 -
Kociara_ wrote:Jeżynko, w Łodzi? Ja sobie w ogóle zapisałam tego Sieroszewskiego, polecasz go? W sensie właśnie tak do prenatalnych Często mnie ktoś pyta, bo myśli, że jak już jestem po klinice to znam wszystkich, a jednak to nie ten etap
Ale tego Sieroszewskiego polecił mi mój lekarz. Potem czytałam opinie o nim, no ja wizycie dużo się pytał wszystko go interesowało. Zrobił na mnie dobre wrażenieKociara_ lubi tę wiadomość
11.2018 😇23tydz
06.2019 😇
07.2019 😇
16.11 - mamy ♥️ 6+2
5-8.12 szpital, krwiak
14.12-wizyta 10+2, CRL 4,33
30.12 prenatalne CRL 7,6cm, 💜
11.01 mała księżniczka 😍
4.02-22.02 Szpital 😓 szew ratunkowy -szyjka 7 mm
28.02 połówkowe- 440g 💜💜 21+2
09.03-szewek trzyma, leżing cd.
29.03 bez zmian
07.04 diabetolog -> cukrzyca 🍬 narazie próbujemy z dietą
12.04 szyjka 9 mm, rozwarcie wewn 🥺
18.04 -16.05 szpital -> 1340g niuni 💓 28+2 sterydy-> 1700g niuni 💓 30+2 -> 2340g niuni 💓32+2.
24.05 - szyjka 19-20mm 💪💪, podejrzenie cholestazy 😓
27.05 - cholestaza, wdrożone leczenie
1.06- cholestaza pełną parą, b.złe kwasy żółciowe
2.06- 19.06 kierunek szpital 2200g niuni 34+5💓
15.06- moja księżniczka już z nami 2870 💓💜💓 - 36+4
-
Sesyjka wrote:Ale ja miałam usuwanego polipa na histero i pojawiły mi sie nawet plamienia przed @ pierwszy raz w życiu.
Kurcze chyba się zainteresuje tematem trombo. -
Kociara_ wrote:Też mi usuwali polipa wtedy, to nie była czysto diagnostyczna histeroskopia. A ty mnie zainteresowałaś tym niskim poziomem żelaza, kurczę, muszę sprawdzić jak tam to u mnie.
Paulon, bardzo dużo pij, herbatki żurawinowe, można robić tzw. 'nasiadówki', furagina spokojnie. Jeśli nie pomoże to antybiotyk.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2022, 14:17
Paulon, No.reasons lubią tę wiadomość
AMH- 2,6
operacja żylaków 1st.
HBA, DFI- ok
1.08.2023 👶 -
Paulon wrote:jeeezu jeszcze chyba znowu mam chory pęcherz. miesiąc temu tez miałam, akurat w okresie owulacji. znowu będę brać furaginę, czy to nie zdrowo? a może antybiotyk na receptę? antybiotyki to tez pogromcy płodnosci....
nie wiem co zrobić.
Ja musiałam wziąć ok 2/3 tygodnie temu antybiotyk na bakterie w moczu i skoro w ciąży nie zaszkodził to tym bardziej bez niej.Paulon lubi tę wiadomość
-
Marta100 wrote:Też biorę ACC 200 mg 2 razy dziennie az do owu. Widze poprawę śluzu. Zobaczymy czy w tym cyklu to pomoże
Tak od 1 dc bierzesz ? Nie wiem jak z tą mniejszą dawką ale na 600 pisze, że max 5 dni można przyjmować.No.reasons lubi tę wiadomość
-
Dziękuję za wszystkie kciuki ❤❤
Z bobosiem wszystko dobrze, widziałam już małego człowieczka z rączkami i nóżkami 🥺❤ Teraz wizyta dopiero za miesiąc, więc muszę się uzbroić w cierpliwość 😅 I trzymam kciuki za kolejne wizyty i bety ✊🏻✊🏻🍀Wiolala, Siri, Jo_an, Księgowa, Paulon, Mersalla, lawendowePole, Limonka26, miska122, Jeżynka, Maciejka🌸, BuBu90, Felinka94, Skubii, Asia2309, Lemonka, Karo123, Sowella, Misiaa, Zielone.Slonce, bindweef, Olcykowa, Sway, Skorek, Kaśik, Słomka, Jedna_z_Wielu, Simons_cat, Japoneczka z Porcelany lubią tę wiadomość
-
Siri wrote:Witam wszystkie dziewczyny
Macie tutaj cudowne grono wspierajacych sie i jezeli nie macie nic przeciwko, chcialabym do Was dolaczyc.
Moze krotko o nas: mamy juz dwie coreczki - pierwsza ciaza okazala sie byc kompletna niespodzianka, ale najcudowniejsza na swiecie. O druga corcie juz swiadomie staralismy sie poltorej roku. Byl czerwiec i plany wakacyjne za pasem. Juz troche to trwalo wiec oboje z mezem uznalismy, ze po wakacjach po powrocie do normalnosci zaczniemy sie diagnozowac. Na szczescie nie zdazylismy, bo test pokazal dwie kreseczki Teraz kiedy mlodsza corka niedlugo konczy 3latka postanowilismy zaczac starac sie o 3 dziecko
Niestety na temat badan sie nie wypowiem, bo poprostu sie na nich nie znam, ale chetnie pokciukam za jak najlepsze ich wyniki za bety, pozytywne testy, wizyty, transfery i co tylko mozna
Zycze wszystkim udanego dniaSiri lubi tę wiadomość
-
Olliiii wrote:Dziękuję za wszystkie kciuki ❤❤
Z bobosiem wszystko dobrze, widziałam już małego człowieczka z rączkami i nóżkami 🥺❤ Teraz wizyta dopiero za miesiąc, więc muszę się uzbroić w cierpliwość 😅 I trzymam kciuki za kolejne wizyty i bety ✊🏻✊🏻🍀
Super 🙂 a masz jakieś słodkie zdjęcie ?Olliiii lubi tę wiadomość
-
Olliiii wrote:Dziękuję za wszystkie kciuki ❤❤
Z bobosiem wszystko dobrze, widziałam już małego człowieczka z rączkami i nóżkami 🥺❤ Teraz wizyta dopiero za miesiąc, więc muszę się uzbroić w cierpliwość 😅 I trzymam kciuki za kolejne wizyty i bety ✊🏻✊🏻🍀Olliiii lubi tę wiadomość
-
Skorek wrote:Tak, też mi świta, że jeszcze Misiaa ma jutro wizytę 🤞
A Ty jak się czujesz, kiedy wizytujesz? -
Wiolala, no pewnie, proszę 😊:
https://naforum.zapodaj.net/95bb05df4c4c.jpg.html
Gosia24, to 8t1d. Czuję się dobrze, tyle że mam mdłości, które trwają cały dzień, ani chwili wytchnienia 😖 Ale oprócz tego to zero jakichś innych objawów 🙂Maciejka🌸, BuBu90, Siri, Felinka94, Gosia24, Kociara_, Wiolala, Karo123, Jeżynka, Olcykowa, Sway, Skorek, Słomka, Jedna_z_Wielu, Simons_cat, Japoneczka z Porcelany lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny