❄️W styczniu marzenia się spełniają i wszystkie ⏸️ wysikają!😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Vergeet wrote:Oj tak mi też się marzy żeby zdążyć przed 30, jeszcze mam rok ALE myślałam że mamą będę bliżej 25r.ż także faktycznie jest to dołujące. Chciałam być zawsze młodą mamą ale 30 to przecież dalej młodość, prawda? 😂
Saferka lubi tę wiadomość
-
Mam to samo 😅 za 1,5 miesiąca 29 więc zostaje mi trochę ponad rok 🫣 A mówiłam mając 20 lat że do tego czasu będę miała 2 😳
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia, 22:27
Diancia99, Vergeet lubią tę wiadomość
👩🏻 '96 - celiakia, niedoczynność tarczycy, PCOS, IO, mutacja PAI-1 homozygota
Leki: Euthyrox 125 mg, Glucophage XR 500 mg, Ogestan, Omega, witamina D i B
👦🏻 '97 - badania nasienia ✅
🦊 Pola '19, 🐶 Oreo '24
01.01.24 początek starań o pierwszego bąbla
22-28.02.24 ciąża biochemiczna🩸(2cs)
02.10.24 pierwsza wizyta w klinice
24.10.24 diagnoza PCOS i IO
30.12.24-06.01.25 ciąża biochemiczna 🩸(11cs)
04.02.25 pierwsza wizyta u immunologa ⏳
06.02.25 klinika - początek stymulacji Rekovelle 💉⏳ -
@Insane przyszła wredota ? Przepraszam jeśli pisałaś i przegapiłam
@Vergeet tak to nadal młodość 🤣 spokojnie jeszcze się wyrobisz masz rok, a przecież ten rok będzie płodny to szybko pójdzie
@Nitka96 a poza zwariowanym dnie jak się czujesz ? Psa znaleźliście mam nadzieję?
Edit: Insane już widzę, jakoś mózg niby zanotował i się zgubił w tym samym momencie 🫣Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia, 22:32
Insane, Vergeet lubią tę wiadomość
-
Nowa2024 wrote:W ogóle powiem wam dziewczyny w lutym kończę 30…i mam taką zalamke trochę, że już nie 2 z przodu 🤨 nie wiem to jakaś taka granica psychologiczna dla mnie i bardzo bym chciała być wtedy w ciąży…a plan był mieć już dzidziusia do 30 🥹
Też tak miałam, do 30-stki chciałam być w ciąży. Ale 7 grudnia minął, trójka z przodu a ja nadal stoję w miejscu 😔Diancia99 lubi tę wiadomość
Luźne starania 02.2024
Starania na poważnie 04.2024
Niedoczynność tarczycy - euthyrox25
Prolaktyna z lekami w normie
✔️olej z wiesiolka
✔️olej z czarnuszki
✔️wit. B
✔️fertistim
✔️pregnaStart
✔️kwasy omega
✔️wit. D3 -
Tarisal wrote:@Insane przyszła wredota ? Przepraszam jeśli pisałaś i przegapiłam
@Vergeet tak to nadal młodość 🤣 spokojnie jeszcze się wyrobisz masz rok, a przecież ten rok będzie płodny to szybko pójdzie
@Nitka96 a poza zwariowanym dnie jak się czujesz ? Psa znaleźliście mam nadzieję?
Tak po godzinie ktoś zadzwonił do schroniska ze lata na takiej i takiej ulicy i odrazu pojechaliśmy, bo dali nam znać. Na szczęście cały i zdrowy tylko przestraszony. Czuję się oki, ale mama się śmieje bo wysłałam jej ciasto kokosowe którego nie robiłyśmy 10 lat że musimy zrobić bo mam taką ochotę 😆 Ogólnie mam dobre nastawienie ale też biorę pod uwagę że może coś pójść nie tak więc narazie życie leci dalej a na radość jeszcze przyjdzie czas.
Budzik na 7 żeby zdążyć przez babciami na betę 😅
Edit: nie zauważyłam nawet zdjęcia, samo mi wyrzuciło 😤 Już naprawione 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia, 22:47
Ana29, Tarisal, Insane, Nowa2024 lubią tę wiadomość
👩🏻 '96 - celiakia, niedoczynność tarczycy, PCOS, IO, mutacja PAI-1 homozygota
Leki: Euthyrox 125 mg, Glucophage XR 500 mg, Ogestan, Omega, witamina D i B
👦🏻 '97 - badania nasienia ✅
🦊 Pola '19, 🐶 Oreo '24
01.01.24 początek starań o pierwszego bąbla
22-28.02.24 ciąża biochemiczna🩸(2cs)
02.10.24 pierwsza wizyta w klinice
24.10.24 diagnoza PCOS i IO
30.12.24-06.01.25 ciąża biochemiczna 🩸(11cs)
04.02.25 pierwsza wizyta u immunologa ⏳
06.02.25 klinika - początek stymulacji Rekovelle 💉⏳ -
Nitka zmieniłaś zdjęcie i nie mogę się przyzwyczaić 😁😁Luźne starania 02.2024
Starania na poważnie 04.2024
Niedoczynność tarczycy - euthyrox25
Prolaktyna z lekami w normie
✔️olej z wiesiolka
✔️olej z czarnuszki
✔️wit. B
✔️fertistim
✔️pregnaStart
✔️kwasy omega
✔️wit. D3 -
Nitka96 wrote:Tak po godzinie ktoś zadzwonił do schroniska ze lata na takiej i takiej ulicy i odrazu pojechaliśmy, bo dali nam znać. Na szczęście cały i zdrowy tylko przestraszony. Czuję się oki, ale mama się śmieje bo wysłałam jej ciasto kokosowe którego nie robiłyśmy 10 lat że musimy zrobić bo mam taką ochotę 😆 Ogólnie mam dobre nastawienie ale też biorę pod uwagę że może coś pójść nie tak więc narazie życie leci dalej a na radość jeszcze przyjdzie czas.
Budzik na 7 żeby zdążyć przez babciami na betę 😅 -
Insane wrote:Wiem sama już z własnego okropnego doświadczenia, że czas ani nic nie gra roli. Najważniejsze, żeby było dobrze. Ale mimo wszystko mam w głowie takie coś, że chciałabym w tym roku zamknąć tą niedokończoną sprawę, jaką jest ciąża zakończona żywym dzieckiem w domu. To straszne, ale przez swoje doświadczenia dla mnie ciąża nie równa się dziecko. Na słowo poród wywala mi w głowie blue screena.
No i wracając, myślę ciągle, że jakby zrobili mi w lutym transfer i by się nie udał, to miałabym jeszcze marzec, żeby urodzić w tym roku… no ewentualnie jakiś początek kwietnia, bo mam mieć i tak indukowany wcześniej poród.
Ale… stąpając twardo po ziemi w nowym roku, jeszcze nie miałam nawet kwalifikacji, więc wszystko krok po kroku.
Każda kobieta ma obawy, a w Twojej sytuacji tym bardziej 🫂. Jesteś bardzo silną kobietą walczącą o swoją rodzinę. Nie chcę przekroczyć granic, ale mam nadzieję, że masz wsparcie psychologiczne- kobiety często potrafią przetrwać ogrom trudnych sytuacji, ale niestety potem po czasie nawarstwienia nas to przytłacza.
Nie mogę doczekać się momentu, w którym będziesz miała dwie kreski, a następnie szczęśliwe zakończenie ciąży i to nie jednej! Dobrze wiesz, że życzę Ci tego z całego serca! ♥️
Cieszy mnie powrót Twojej dobrej energii!! Czekamy na wieści po wizycie! ✊ Nie masz niby oficjalnie kwalifikacji, ale już masz zielony sygnał, więc teraz tylko kwestia ustalenia planu!Vergeet, Insane lubią tę wiadomość
💃29 lat🕴️35 lat
🍀10cs o pierwsze bobo! 👶
❌ IO, BMI 25.8, hiperplolaktynemia czynnościowa, niewydolność fazy lutealnej, problemy z wchłanianiem żelaza i zdecydowanie za dużo stresu w życiu (-> bóle psychosomatyczne). U partnera obniżony ruch postępowy plemników, morfologia 4%
☑️ W miarę regularne cykle i owulacje. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
⁉️ Endometrioza? Objawy i czynnik genetyczny ze strony mamy. 🔜 Diagnoza 📆 21/01/25 -
Przestańcie już z tym wiekiem 🤣🤣🤣. Zawsze będziemy młode! 🔥
Czy komuś udało się w końcu odnaleźć ten dokumenty In Vitro 9 miesięcy później? 🤔 Chętnie bym obejrzała dalszą część.Nowa2024 lubi tę wiadomość
💃29 lat🕴️35 lat
🍀10cs o pierwsze bobo! 👶
❌ IO, BMI 25.8, hiperplolaktynemia czynnościowa, niewydolność fazy lutealnej, problemy z wchłanianiem żelaza i zdecydowanie za dużo stresu w życiu (-> bóle psychosomatyczne). U partnera obniżony ruch postępowy plemników, morfologia 4%
☑️ W miarę regularne cykle i owulacje. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
⁉️ Endometrioza? Objawy i czynnik genetyczny ze strony mamy. 🔜 Diagnoza 📆 21/01/25 -
Vergeet wrote:Oj tak mi też się marzy żeby zdążyć przed 30, jeszcze mam rok ALE myślałam że mamą będę bliżej 25r.ż także faktycznie jest to dołujące. Chciałam być zawsze młodą mamą ale 30 to przecież dalej młodość, prawda? 😂
Jasne ze 30 to mdłość !
Ja w lutym kończę 29 lat wiec też bardzo mi się marzy do 30 mieć dzidziusia ❤️Vergeet lubi tę wiadomość
👱🏼♀️ 28 lat
Endometrioza 3st.🦠
AMH 4,45
👱🏼♂️32 lata
Seminogram morfologia 1% ⛔️
Koncentracja 34,54 mln ✅
Ruch postępowy 33% ✅
Ruch całkowity 45% ✅
Fragmentacja DNA 18,61 % ⛔️
Chromatyna 20,47 % ⛔️
Test HBA 71% ⛔️
Suplementy: TenFertil ON
1-3 cs naruralnie
4-5 cs lametta + Ovitrelle
Od 6cs lametta + 2x Zivafert + 2x Gonapeptyl
🫶🏼 9 cs
02.02 testowanie
Plan 2025:
Styczeń: Wymazy MUCH + bakterio-grzybicze
Marzec/kwiecień : drożność, usunięcie torbieli, powtórzenie badań nasienia
Maj: inseminacja -
Jak się obudziłam w dzień swoich 30stych urodzin to się popłakałam przy kawie. Uświadomiłam sobie, że ktoś mi zawinął 10 lat życia, tych pomiędzy 20-30, bo one tak szybko zleciały i nigdy już nie wrócą. A były wybitnie szalone 😁
@nitka, też szukaliśmy psa rano 😪 był zamknięty od 15:00, tesciu go wypuścił o 5 na siku i wyrwał ogrodzenie z tyłu posesji i zwiał. Klasycznie jakimś ludziom się wmontował na podwórko, przymknęli go w kojcu i dali ogłoszenie na fb. Całe szczęście, to było kilka domów dalej.👩🏻93 Stwardnienie rozsiane od 2017,wszystko stabilnie
👨🏻87
6cs
21.12 (12dpo,30dc) ⏸️ beta: 20,1
02.01 beta 10 692mlU/ml
Update: 08.01 - serducho bije jak dzwon. -
Podrożniczka wrote:Rozkręciła się 🐒 normalne krwawienie jest jak co miesiąc, więc nie ma mowy o implantacyjnym.
Insane, Aszin, powodzenia jutro na wizytach. 🤞
Powiedzcie mi, czy ja to mam traktować jako ciążę biochemiczną?Księgowa lubi tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾8 stymulacji letrozolem ❌, 9⏳
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
✨IVF💉
Stymulacja 🔜luty?
"I used to float, now I just fall down
I used to know, but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?" -
Nowa2024 wrote:W ogóle powiem wam dziewczyny w lutym kończę 30…i mam taką zalamke trochę, że już nie 2 z przodu 🤨 nie wiem to jakaś taka granica psychologiczna dla mnie i bardzo bym chciała być wtedy w ciąży…a plan był mieć już dzidziusia do 30 🥹
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia, 00:58
♀️29
mała tarczyca;
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
✨IVF💉
Stymulacja 🔜luty?
What I was made for
What was I made for?" -
Tarisal wrote:@Podróżniczka też pomimo tego bym na tą betę bym poszła jeszcze, choćby żeby wiedzieć na czym stoję lub jeszcze dziś na IP, 🫂
@Insane niechaj to dobre prześladuje Cię przez cały rok i nie odpuszcza
@ aszin trzymam kciuki za wizytę i owulacje na czas
@ Nitka96 i nas też budzą się niedobitki i strzelają cały czas do tej pory, oszaleć idzie i oczywiście 🤞 za jutrzejszą betę i gratuluję 🥰
@Nowa2024 no "stara"jesteś 🤣, ale na poważnie to te bariery są męczące, u mnie ta barierą była 4 z przodu, a u koleżanki 2 więc ile nas tyle spojrzeń
@siesiepy odpisze Ci tu, bo na grudniowym może nie widziałaś, jest do kupienia w empiku, miałam zamawiać, ale podjadę jutro i zobaczę czy stacjonarnie dostanę jak nie zamówię na sklepie z dostawą do paczkomatu
@Dancia99 👋Tarisal lubi tę wiadomość
♀️29
mała tarczyca;
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
✨IVF💉
Stymulacja 🔜luty?
What I was made for
What was I made for?" -
Nawet nie próbuj myśleć inaczej, bo sie obrażę 🤣
Ponad 30 to nadal młodość 🙈 przynajmniej wg mnie.siesiepy, Vergeet, kałamarnica 11 lubią tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Ja sobie powiedziałam, zanim zaszlam w niespodziewana 3 ciążę, ze daje siebie czas do 35 roku życia na niespodzianki.
Teraz daliśmy sobie z mezem pol roku po tym, co nam sie przytrafiło i jest to podyktowane moja praca. Wiem, ze to się nie zmieni i nie przesunie, ale wynika to z faktu, ze wzielam slub rok po tym jak założyłam wlasna firme. Potem starania, czas plynal, przyjmowałam klientów, ale w głowie ciągle mialam, zeby nie za wielu, bo zajde w ciążę.. I tak minal rok, drugi, udało sie. Potem znów to samo - macierzynski, ciaza. I już miałam wracać do pracy na pełnych obrotach, juz mialam przyjmować zlecenia dodatkowe i bach - niespodzianka, ale nie na długo. Cieszyłam się, ze zaszlam w ciążę, mimo wszystko. Tylko nie trwało to długo 🥺
Ale dziś, po czasie uznalam, ze minelo juz tyle lat, gdzie łączę opieke nad dzieckiem i pracę (uwierzcie mi, to nie jest łatwe siedzieć w domu, bawić sie z brzdącem i jednocześnie pracować), ze musze kiedyś powiedzieć pas. Stąd deadline staraniowy.
Czuje potrzebe spróbowania, stąd nasze swiadome, w pełni kontrolowane starania o syna przez najbliższe miesiące, ale.. jak nie wyjdzie to trudno, skupię sie na swojej pracy, bo prawda jest taka, ze odkad zalozylam swoja działalnośc to poza pracą, która wykonuje nie robię nic, zeby sie rozreklamowac. Czasami dziwie sie, ze daje z tym wszystkim rade. Firma działa, działa dobrze, ale wiem, ze mogłaby lepiej, gdybym Tylko bardziej jej sie poświęciła. Cale szczęście w tym nieszczęsciu staran, ze moi klienci są wyrozumiali, choć tak naprawdę tylko jeden chyba zna moja historie dokładnie.
Przepraszam za długi post, ale naszla mnie taka dygresja względem wieku i tego, co planujemy, jak wiele podporządkowujemy by byc w ciazy.
EDIT : czuje, ze ta historia jest z dupy.. Brakuje w niej tego, co bylo przed tym wszystkim, ale.. chyba szkoda waszego czasu na czytanie, więc zostawiam jak jest.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia, 01:30
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Księgowa tak myślałam że się staracie. Cichaczem trzymam mocno kciuki i liczę, że ten rok będzie dla Was pomyślny ❤️
Księgowa lubi tę wiadomość
-
Planowałam mieć pierwsze dziecko przed 30, urodziłam dwa dni przed 32 urodzinami. Planowałam drugie do 35, no to za kilka miesięcy skończę 36. Już od kilku dobrych lat mam poczucie, że planować to sobie mogę co zjem na obiad, a i tak jest zawsze jakaś szansa, że np. Się spali 🤣
Dziewczyny serio nie wydaje mi się, aby robienie tej bety miało sens. Leci mi normalnie okres.
Nitka, mam nadzieję, że po wczorajszym dniu już dzisiaj będzie spopkojniej. Czekam na Twoją betę 🤞🤞🤞
Insane, wierzę, że Twój sen o karmieniu spełni się jeszcze w tym roku. ❤️🤞Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia, 06:25
siesiepy lubi tę wiadomość
👩35 lat
👧 2021 (16 cs)
starania o rodzeństwo od 02.2024
12.2024 - ciąża biochemiczna
02.2025 HSG