Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie ❄️W styczniu marzenia się spełniają i wszystkie ⏸️ wysikają!😁
Odpowiedz

❄️W styczniu marzenia się spełniają i wszystkie ⏸️ wysikają!😁

Oceń ten wątek:
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 wrote:
    @Kalamarnica słodziak 🥹. Wgl mega rozczulające są takie sytuacje, w których mężczyźni też mówią o wyobrażeniach rodzicielstwa 🥹.

Co tu nasza (nie)sławna dr Estera wstawia na IG:
    Screenshot-20250119-190717.png

Ja biorę cały cykl i nigdzie nie mogę znaleźć informacji/ badań potwierdzających to, co ona publikuje. Wręcz przeciwnie wiele wskazuje na pozytywny wpływ brania koenzymu Q10 przez cały cykl.
    Co o tym myślicie? 🤔
    Ja biorę cały cykl bo zależy mi na tym żeby do punkcji były wykokszone komórki. I biorę 2x100 rano i 2x100 wieczorem.
    Ogólnie jeśli ktoś ma problem z komórkami nk to warto odstawić w drugiej fazie. Ja po punkcji odstawie z powodu finansowego. 😂

A tak ogólnie to brane ciągiem pozytywnie wpływa na AMH i jakość komórki jajowej więc każdy musi brać pod siebie po prostu.

Julia24 lubi tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾arytmia
    ◾9 stymulacji letrozolem ❌
    ◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
    ◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)

♂️ 33
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️
    ◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬

✨IVF💉
    ⛔torbiel krwotoczna: antykoncepcja przez 21 dni
    IMSI:
    27.02 stymulacja start🍀ponad 40🥚ale większość do 13mm ➡️ punkcja 12.03
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To z wątku IVF na podstawie książki:
    "Sławna książka R. Fett "It Starts With The Egg"
    Świetna strona ze skondensowanymi informacjami z powyższej książki: It Starts With the Egg
    ❇️ oczywiście CoQ10 ubichinon (dla wszystkich, do dnia przed punkcją no i nie przed transferem gdy wysokie NK)"

Co do NAC, to przez pcos biorę 1200mg codziennie przez cały cykl, w ciąży też brałam ale 600mg wtedy. I 3-7dc biorę 1800.

Julia24, Vergeet, kałamarnica 11 lubią tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾arytmia
    ◾9 stymulacji letrozolem ❌
    ◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
    ◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)

♂️ 33
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️
    ◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬

✨IVF💉
    ⛔torbiel krwotoczna: antykoncepcja przez 21 dni
    IMSI:
    27.02 stymulacja start🍀ponad 40🥚ale większość do 13mm ➡️ punkcja 12.03
  • meei Znajoma

Wysłany: 19 stycznia, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weekend minął mi na marazmie, oglądaniu seriali (łyknęliśmy The 8 Show w jeden dzień, teraz zaczęliśmy Alice in Borderland). Jak to mój mąż lubi mawiać, weekend spędzony na parówkowaniu... ale chyba czasem tak trzeba. To jeszcze za wcześnie żeby mówić o godzeniu się z tym co się wydarzyło, ale staram się szukać pozytywów. No i chyba muszę przedłużyć l4, nie wyobrażam sobie w tym stanie iść do pracy.

Dopiero teraz odpaliłam lapka i usiadłam, żeby ponadrabiać co tam się u was działo.

@Julia24 Dziękuję! Zajrzę do tematu z Angeliusem, widziałam że jest tam dużo ludzi. Chętnie dołączę się do waszej drużyny IVF, bo jak widać, na jednej procedurze się u mnie nie skończy 😅 Nie miałam pojęcia o superwizji - poczytam!
    Anka96 wrote:
    Ja sobie tak mysle dzisisj cały dzień że będzie chyba musiała przemyśleć te starania i związek bo szczerze nie jest kolorowo i jestem coraz bardziej sflustrowana .
    Czytam ze wasi was wspierają na badania chodzą bez żadnego ale a ja na te tematy to mam tylko III wojnę światową.

Ania96, przemyśl terapię małżeńską. Sama chodzę na taką, mam wrażenie że dzięki niej znacznie lepiej się rozumiemy i komunikujemy swoje potrzeby i uczucia. Staranie się o dziecko to delikatna sprawa, a to dopiero początek. Ciąża, ewentualne niepowodzenia (tfu tfu, nie życzę), później wychowywanie dziecka... nie możesz być w tym wszystkim sama. Być może twój partner przeżywa wszystko na własny sposób, warto spróbować znaleźć się na wspólnym gruncie.

@Aksandra bardzo dziękuję!

@Lusia gratuluję! Śmigaj na betę i dawaj znać jak wyniki.
    kałamarnica 11 wrote:
    Dzień dobry! 🌞

Meei - Twoja historia rozrywa serce na kawałki. Mieszkam w Katowicach, ale nie mogę polecić Ci żadnej kliniki, bo jeszcze nie korzystaliśmy z żadnej. Sama będę robić research w tym temacie, jeśli do tego etapu dojdziemy. Natomiast jestem pod opieką bardzo mądrej pani psycholog, z doktoratem, certyfikowana psychoterapeutka. Jeśli chcesz zapytam na kolejnej sesji czy ma wolne miejsca i przekażę Ci namiary. Jestem już dłuuuugo pod jej opieką i nie zamieniłabym :) możemy się dodać do przyjaciółek jeśli chcesz, żeby kontakt nie uciekł. Przytulam Cię. ❤

Dziewczyny, ją dziś spragniona obcowania z naturą i wolności po pobycie w szpitalu namówiłam mojego Męża na wschód słońca w rezerwacie przyrody niedaleko nas, a potem na krótką wycieczkę po okolicy. I jestem zachwycona i tak naładowana pozytywną energią! 🍀Wysyłam Wam ją!

https://zapodaj.net/plik-UQz9EdGKj3

Jeżeli to nie kłopot, będę bardzo wdzięczna za zapytanie, czy twoja pani psycholog znajdzie dla mnie czas. Czuję, że to jest rzecz, z którą sama sobie nie poradzę, nie ma co zgrywać cwaniaka. Pewne rozdziały trzeba zamknąć, żeby nie ciągnęły się i nie odbijały na bliskich, nie daj Boże na moim przyszłym dziecku, jeżeli los mnie nim obdarzy. Dodam Cię do przyjaciółek <3 Bardzo dziękuję! Trzymam kciuki, żebyście nie zdążyli dotrzeć do momentu szukania kliniki ;) W razie gdyby jednak tak się stało, chętnie podzielę się moimi spostrzeżeniami.
    Pisałaś o koreańskiej knajpce - gdzie poszliście? Uwielbiam kuchnię koreańską. Jeżeli lubisz klimaty małych azjatyckich knajpek, polecam Doskoi na Staromiejskiej, mega klimat. A tuż obok jest Lalaseul, też polecam!

Co do koenzymu - ja również po punkcji go odstawiłam, na czas transferów go nie przyjmowałam w ogóle.

Julia24, kałamarnica 11 lubią tę wiadomość

• Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę q10 ubichinol 2x200 mg teraz cały cykl, ze względu na przygotowania do IVF, dzień przed punkcją odstawię.
    A NAC biorę 2x190mg cały cykl bo taka mała dawkę kupiłam 🤣

kałamarnica 11 lubi tę wiadomość

🙎‍♀️30: wszystko ok, naturalne owulacje
    01.2024 AMH 2,7
    11.2024 AMH 1,87 (Diagnostyka)
    12.2024 AMH 1,66 (Synevo)
    Hormony ✅
    Jajowody drożne ✅

👨29: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%

🍼Starania od 06.2023
    👨‍⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
    💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia

06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
    10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)

—————————
    🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
    📆 14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
    📆 15.01.2025 start stymulacji 💉💉💉 (Menopur, Puregon+Orgalutran, Ovitrelle)
    📆 27.01.2025 punkcja, pobrano 9 🥚, mamy ❄️❄️❄️❄️ blastocysty
  • M93 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia dopiero 8 dc, ale jakoś mam wrażenie, że jak on jest osłabiony to plemniki też i chodź da radę to plemniki nie dadzą 😬

👩🏼1993
    🧑🏻‍🦱1987

(2cs)
    👧🏼2020

(12cs)
    💔2024 (11tc)

(3cs po poronieniu)
    ⏸️ 04.02 🥹

preg.png

PCOS.
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M93 wrote:
    Julia dopiero 8 dc, ale jakoś mam wrażenie, że jak on jest osłabiony to plemniki też i chodź da radę to plemniki nie dadzą 😬

Jeśli teraz przechodzi przeziębienie, to może mieć to wpływ na jakość nasienia za 2-3 miesiące, a nie teraz. Plus też jedynie jeśli będzie to jakieś intensywne przeziębienie z gorączką.

Także nie ma wymówek, trzeba działać!! 😝😝

M93, Księgowa, Nowa2024, Insane, Vergeet lubią tę wiadomość

💃'95🕴️'90
    ⌛10cs naturalnie ✖️

Plan:
    ✨ 03/25 1 IUI- Lametta 🍀
    ✨ 09/04 konsultacja u specjalistki od endometriozy (ocena stopnia zaawansowania oraz ew. konieczności operacji)
    ✨ 04-05/25 2-3 IUI
    ✨ 07/25 kwalifikacja do IVF

Diagnostyka:
    ❌ Endometrioza otrzewnowa
    ❌ Adenomioza rozproszona
    ❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy (prawdopodobnie zrost) i za wysoko umiejscowiony
    ❓DHEA-S wynik 520ug/dl -> do powtórzenia
    ➖ IO, BMI 24.6 📉(Siofor 500 XR + dieta przeciwzapalna)
    ➖ U partnera: morfologia 8%, ale ruch postępowy szybki "a" 0% (ale już a+b 29%). HBA 77%. Fragmentacja DNA 82%
    ➖ Dominacja estrogenowa
    ✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
    ✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu

Just because it's taking time,
    doesn't mean it's not happening.
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Świetna strona ze skondensowanymi informacjami z powyższej książki: It Starts With the Egg
    ❇️ oczywiście CoQ10 ubichinon (dla wszystkich, do dnia przed punkcją no i nie przed transferem gdy wysokie NK)"

Co do NAC, to przez pcos biorę 1200mg codziennie przez cały cykl, w ciąży też brałam ale 600mg wtedy. I 3-7dc biorę 1800.

Czyli w sumie sugerują też odstawienie po owulacji/ przed transferem. Ok, dzięki @Siesiepy! Ja biorę 2x100mg koenzymu na dzień, ale jeśli mam brać tylko 12 dni to może bym więcej brała 🤔.

Niech Twoje 🥚🥚🥚 się dobrze koksują! 💪🏋️

💃'95🕴️'90
    ⌛10cs naturalnie ✖️

Plan:
    ✨ 03/25 1 IUI- Lametta 🍀
    ✨ 09/04 konsultacja u specjalistki od endometriozy (ocena stopnia zaawansowania oraz ew. konieczności operacji)
    ✨ 04-05/25 2-3 IUI

Diagnostyka:
    ❌ Adenomioza rozproszona
    ❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy (prawdopodobnie zrost) i za wysoko umiejscowiony
    ➖ U partnera: morfologia 8%, ale ruch postępowy szybki "a" 0% (ale już a+b 29%). HBA 77%. Fragmentacja DNA 82%
    ➖ Dominacja estrogenowa
    ✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
    ✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu

• Alicjasss Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 wrote:
    @Kalamarnica słodziak 🥹. Wgl mega rozczulające są takie sytuacje, w których mężczyźni też mówią o wyobrażeniach rodzicielstwa 🥹.

Co tu nasza (nie)sławna dr Estera wstawia na IG:
    Screenshot-20250119-190717.png

Ja biorę cały cykl i nigdzie nie mogę znaleźć informacji/ badań potwierdzających to, co ona publikuje. Wręcz przeciwnie wiele wskazuje na pozytywny wpływ brania koenzymu Q10 przez cały cykl.
    Co o tym myślicie? 🤔

Moja siostra ponad pół roku starała się bezskutecznie. Wdrożyła koenzym i zaszła w następnym cyklu. Oczywiście nie wiadomo czy ma to związek 😁 Ja biorąc raz dwa poczułam efekt w energii, koncentracji i pamięci.
    A najbardziej sprawdza mi się Fertistim. Kiedyś brałam i mocno czułam owulację. Nie biorąc cykle mi się wydłużyły do 30-35 dni i nie czułam czy mam owulację. Mówię tylko o bólu bo nie sprawdzałam testami czy tempka.
    Pijąc znowu już w tym samym miesiącu czułam owulację i cykl 27 dni 😁

kałamarnica 11 lubi tę wiadomość

• Julia24 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Alysa @Tortie a jak u Was? ☺️ Ile DPO jutro będzie?
    Zaciskam już kciuki za jutrzejsze testowanie? ✊🍀

I za betę @Lusia3131 oczywiście!! Chociaż to już chyba nasz styczniowy pewniaczek! ✊🍀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia, 21:33

Vergeet, Lusia3131 lubią tę wiadomość

💃'95🕴️'90
    ⌛10cs naturalnie ✖️

Plan:
    ✨ 03/25 1 IUI- Lametta 🍀
    ✨ 04-05/25 2-3 IUI

Diagnostyka:
    ❌ Adenomioza rozproszona
    ➖ Dominacja estrogenowa

• kałamarnica 11 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meei - przyjęłam zaproszenie i oczywiście zapytam i dam znać. Jeśli ona nie będzie miała miejsc to na pewno też kogoś mądrego podpowie. :)

Byliśmy w De Bap na ul. Kochanowskiego - naprawdę pyszne jedzenie i gotuje prawdziwa koreanka :D
    Dziękuję za polecajki, do LalaSeul jakoś nie umiemy dotrzeć, ale mamy na liście. A tej drugiej nie znałam, zapisuję! 🤗

Tarisal - a co u Ciebie? Podczytujesz nas? Jak Twój nastrój? ❤

Ech.... ja nie chcę poniedziałku 😥

👱‍♀️'91: PCOS, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy, ANA 1:100 śladowe, pokrzywka nawrotowa
    • AMH 5.04 ng/mL (01.25r.)✅
    • prog 7dpo 17.53 ng/mL ✅
    • Euthyrox, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka, NAC

👨'87
    • parametry nasienia:
    - liczba 🪱 w ejakulacie: 490mln ✅
    - koncentracja 40mln/ml✅
    - ruch postępowy 62% ✅
    - liczba bezwzględna plemników prawidłowych: 6.09mln ✅
    • Profertil Man

🐱 '18 Kitku

• starania na spokojnie od: 08.2023r.
    • starania monitorowane od: 02.2024r. - brak samoistnej owulacji

Łącznie 14 cs o pierwsze 👶
    06.24 borelioza - leczenie ✅
    10.24 Ureaplasma species⚡❌
    11 -12.24 leczenie + kontrolne wymazy ✅
    01.25 - 🏥 ✅ HSG -niedrożność kanału szyjki - udrożniony ✅ jajowody drożne ✅

cykle stymulowane Lamettą 4x owulacja ✅ ciąża ❌

PLAN:
    - 03.2025r.: monitoring 18.03 🙏
    - konsultacja immunologiczna 27.03 ➡️
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kałamarnica 11 wrote:
    Meei - przyjęłam zaproszenie i oczywiście zapytam i dam znać. Jeśli ona nie będzie miała miejsc to na pewno też kogoś mądrego podpowie. :)

Byliśmy w De Bap na ul. Kochanowskiego - naprawdę pyszne jedzenie i gotuje prawdziwa koreanka :D
    Dziękuję za polecajki, do LalaSeul jakoś nie umiemy dotrzeć, ale mamy na liście. A tej drugiej nie znałam, zapisuję! 🤗

Tarisal - a co u Ciebie? Podczytujesz nas? Jak Twój nastrój? ❤

Ech.... ja nie chcę poniedziałku 😥

Dlaczego? Coś nie tak w nowej pracy, czy po prostu nie chce się rano wstawać?

💃'95🕴️'90
    ⌛10cs naturalnie ✖️

Plan:
    ✨ 03/25 1 IUI- Lametta 🍀
    ✨ 04-05/25 2-3 IUI

Diagnostyka:
    ❌ Adenomioza rozproszona
    ➖ Dominacja estrogenowa

• Tarisal Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @kałamarnica 11 muszę powiedzieć, że masz wyczucie, mąż właśnie pojechał do pracy, więc ogarnęłam kuchnie, pranie i myślę nad obiadem i właśnie się zabieram za nadrobienie Was ❤️ dziękuję, że pytasz ❤️ weekend w łóżku na nic nie robieniu poza mizianiem i filmami trochę pomógł myślę już powoli nad testami owu zaczynam wracać do życia, choć mąż może mieć jeszcze inne zdanie, bo nadal się czepiam i warczę, chłop ma anielska cierpliwość 🤭

kałamarnica 11, Vergeet lubią tę wiadomość

👱‍♀️43
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    Wyleczony Helicobacter pylori, refluks, alergia, astma
    Endometrioza wyciszona
    Nieregularne cykle
    • pierwsza ciąża po 4 latach starań, stracona w 12tyg., serduszko przestało bić 10-11 tydzień 💔
    •2024 dwie ciążę biochemiczne kwiecień i wrzesień
    👨‍🦰 46
    •nadciśnienie ustabilizowane
    •cukrzyca ustabilizowana siofor
  • BuBu90 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:

Czyli wszystkie by musiały zrobić CD56 żeby sprawdzić czy mają wysokie NK maciczne, no i zrobić też immunofenotyp, żeby sprawdzić jak wygląda poziom komórek NK we krwi. Chociaż no najważniejsze te maciczne 😊

34 cs o pierwsze dziecko za nami
    Ja 34l. 👩‍🦰
    On 34l.👨‍🦱

28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔

Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
    🔹10.06 12 dpo ⏸️
    🔹14.06 126,27 --> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
    🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy 7mm z echem zarodka 🥰
    🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
    🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
    🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
    🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
    🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
    🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
    🔹05.11 24+6 997 g 🥔
    🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
    🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
    🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
    🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
    Witaj maluszku ♥️ 13.02.2025 3220 g, 56 cm SN
    age.png
  • kałamarnica 11 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 wrote:
    Dlaczego? Coś nie tak w nowej pracy, czy po prostu nie chce się rano wstawać?

Nieee, wszystko okej, ale rozleniwiłam się. Najpierw szpital, teraz leniwy weekend i ciężko zebrać się w sobie do działania 😉

Tarisal - cieszę się, że u Ciebie ciutkę lepiej, nowy cykl nosa szansa 🤗🤞

Tarisal lubi tę wiadomość

👱‍♀️'91: PCOS, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy, ANA 1:100 śladowe, pokrzywka nawrotowa
    • AMH 5.04 ng/mL (01.25r.)✅
    • prog 7dpo 17.53 ng/mL ✅
    • Euthyrox, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka, NAC

👨'87
    • parametry nasienia:
    - liczba 🪱 w ejakulacie: 490mln ✅
    - koncentracja 40mln/ml✅
    - ruch postępowy 62% ✅
    - liczba bezwzględna plemników prawidłowych: 6.09mln ✅
    • Profertil Man

🐱 '18 Kitku

• starania na spokojnie od: 08.2023r.
    • starania monitorowane od: 02.2024r. - brak samoistnej owulacji

Łącznie 14 cs o pierwsze 👶
    06.24 borelioza - leczenie ✅
    10.24 Ureaplasma species⚡❌
    11 -12.24 leczenie + kontrolne wymazy ✅
    01.25 - 🏥 ✅ HSG -niedrożność kanału szyjki - udrożniony ✅ jajowody drożne ✅

cykle stymulowane Lamettą 4x owulacja ✅ ciąża ❌

PLAN:
    - 03.2025r.: monitoring 18.03 🙏
    - konsultacja immunologiczna 27.03 ➡️
  • Tarisal Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Ana29 nie przejmuj się 1drinkiem serio nie robi różnicy, a jajko pękło teraz czekamy na kurczaczka 🐣
    Masz plan, a majowe dzieci są boskie 🤭 jestem z mają dlatego tak mówię 🤣
    @Anka96 a Twój mąż chce wogole dziecka ? Czy wie jak Ty mocno tego pragniesz? Przepraszam za tak bezpośrednie pytanie, ale myślę, że to może być clue jego podejscia, może on nie zdaje sobie sprawy jak mocno Ci zależy, boshhh aż ciężko coś powiedzieć kochana 🫂
    @Julia24 jesteś już 2 osoba, która CB ratuje przed przegapieniem owulacji, aż kusi, żeby zamówić.
    Piękny widok z mieszkaniem nad morzem nakreśliłaś, aż wyobraziłam sobie Ciebie z wózkiem na plaży przy zachodzie słońca.
    @PaulinKa zazieleniasz wątek pamiętasz?🤭🫛 To zaraz l4 Ci wpadnie i blogi spokój 😁
    @Babsi pięknie to wyraziłaś słowami ❤️ nich ta tęcza wychodzi jak najszybciej 🌈
    @kałamarnica 11 trzymam 🤞za brak torbieli i szybki start ze stymulacja monitorowaniem i szybkie 2 kreski
    @siesiepy dziękuję już powoli wraca, o ile znów coś się nie posypie nadal optymizmu mi brak, ale czarne chmury robią się szare powoli
    @kałamarnica 11 mąż cudowny taki piekny obraz już roztacza przed Tobą i tego się trzymamy 🤞
    W pracy wporzadku ? Liczę, że tylko leniuszek Cie dopadł po dobrym weekendzie ❤️
    @Vergeet, @ Insane nawet nie wiecie jak się cieszę, że nie jestem sama, ale nie cieszę się że ktoś musi to przechodzić, że Was to spotyka chyba wiecie o co mi chodzi ❤️
    @Molahonkeey bardzo liczę na to, że jeszcze bedzie pięknie inaczej zwariować idzie

Dziś wjechały burgery na kolację a babka ziemniaczana na obiad więc +10 do wagi i cukru, ale w nosie mam za to +5 do nastroju było warto
    @Lusia3131 tak bez testu dzisiaj ??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia, 23:29

Molahonkeey, kałamarnica 11, PaulinKA, Lusia3131 lubią tę wiadomość

👱‍♀️43
    Endometrioza wyciszona
    Nieregularne cykle
    • pierwsza ciąża po 4 latach starań, stracona w 12tyg., serduszko przestało bić 10-11 tydzień 💔
    👨‍🦰 46
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BuBu90 wrote:
    Czyli wszystkie by musiały zrobić CD56 żeby sprawdzić czy mają wysokie NK maciczne, no i zrobić też immunofenotyp, żeby sprawdzić jak wygląda poziom komórek NK we krwi. Chociaż no najważniejsze te maciczne 😊

O jeny 🫣. To chyba lepiej odstawić po owulacji na obecnym etapie starań

💃'95🕴️'90
    ⌛10cs naturalnie ✖️

Plan:
    ✨ 03/25 1 IUI- Lametta 🍀
    ✨ 04-05/25 2-3 IUI

Diagnostyka:
    ❌ Adenomioza rozproszona
    ➖ Dominacja estrogenowa

• Tarisal Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam się już 100 zapytać i zapominam, o co chodzi z tym kocykiem dziecięcym pod choinką już parę razy widziałam, że kocyk pod choinkę się kladzie. W jakim celu ?

Wiedziałyście, że nasiona chia mogą powodować zaparcia? Ja nie wiedziałam do dziś, a tak je lubię

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia, 04:53

Molahonkeey lubi tę wiadomość

👱‍♀️43
    Endometrioza wyciszona
    Nieregularne cykle
    👨‍🦰 46
  • Alysa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 u mnie 13 dpo, na teście biało jak śnieg za oknem. Wczoraj miałam trochę nadzieji bo pierwszy raz zauważyłam u siebie brązowo czerwone plamienie. Teraz obstawiam że to niski progesteron Bk owu była z lewego jajnika który rzadko u mnie owuluje więc komórki mogą być gorsze. Zatem szukanie miejsca na diagnostykę nas nie ominie

27 cykl starań

👱🏻‍♀️32 lat/🧔🏻34 lata
    ♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo

HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale koksujemy suplami

Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...
  • Ana29 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:
    Julia24 u mnie 13 dpo, na teście biało jak śnieg za oknem. Wczoraj miałam trochę nadzieji bo pierwszy raz zauważyłam u siebie brązowo czerwone plamienie. Teraz obstawiam że to niski progesteron Bk owu była z lewego jajnika który rzadko u mnie owuluje więc komórki mogą być gorsze. Zatem szukanie miejsca na diagnostykę nas nie ominie

Przykro mi 🫂

Luźne starania 02.2024
    Starania na poważnie 04.2024
    Niedoczynność tarczycy - euthyrox25
    Prolaktyna z lekami w normie
    ✔️olej z wiesiolka
    ✔️olej z czarnuszki
    ✔️wit. B
    ✔️fertistim
    ✔️pregnaStart
    ✔️kwasy omega
    ✔️wit. D3

2/02/2025:
    Prolaktyna 7
    Tsh 1.39
    Kortyzol 13.30

13dc - monitoring po letrozolu
    2x pecherzyk na prawym jajniku 18 i 19 mm.
    Endometrium 9mm
    15/02 3dpo progesteron 17.10 ng/lm
    20/02 8 dpo progesteron 11.50 ng/lm
    23/02 11 dpo ⏸️ 🩷
    24/02 beta 50.7, progesteron 20.70
    26/02 beta 150, progesteron 22.60
    01/03 beta 686 progesteron 25.70
    04/03 beta 3404 progesteron 25.40

Zostań ze mną kropeczko 🍀
  • Vergeet Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:
    Przytulam 🫂
    @Tarisal ponoć właśnie są to takie jakby życzenia żeby w nowym roku mieć dziecko, takie zabobony- ja nie dałam bo nie wierzę w takie rzeczy 😁

Tarisal lubi tę wiadomość

🙎🏼‍♀️28🙎🏼‍♂️28
    👰🏼🤵🏼2023

Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
    z pomocą medyczną od 11/24 💉

3 cykle stymulowane Lametta+Ovitrelle(11.24-01.25)
    22.01 ⏸️ - ciąża biochemiczna (5t)💔 (cykl stymulowany)
    4.03 ⏸️- ciąża biochemiczna (6t)💔 (cykl naturalny)

Badania💉
    👩🏼‍🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅
    Letrox 50, Siofor 1000 +suplementacja
    🧔🏽‍♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe (kiepska budowa i ruch), TenFertilON
‹‹ 137 138 139 140 141 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ