❄️W styczniu marzenia się spełniają i wszystkie ⏸️ wysikają!😁
-
WIADOMOŚĆ
-
PaulinKA wrote:No chyba tak zrobię, że spróbuję w Medicover się zapisać a jak nie to na znanym lekarzu po ocenach gdzieś tam sobie odsortuję...
aczkolwiek, mam nadzieję, że nie będzie kolejnego cyklu
Też mam taką nadzieję oczywiście! ✊🍀 Ale lepiej mieć plan na przód! Tym bardziej, że z pakietów ciężko o termin do ginów z względnie dobrymi opiniami.
@Moly rozumiem Twoją panikę. Prawdopodobnie zareagowałabym podobnie. Na szczęście nie musi to być nic złego, więc czekamy do jutro na wizytę! 🫂Molahonkeey lubi tę wiadomość
💃'95🕴️'90
⌛10cs naturalnie ✖️
Plan:
✨ 03/25 1 IUI- Lametta 🍀
✨ 09/04 konsultacja u specjalistki od endometriozy (ocena stopnia zaawansowania oraz ew. konieczności operacji)
✨ 04-05/25 2-3 IUI
✨ 07/25 kwalifikacja do IVF
Diagnostyka:
❌ Endometrioza otrzewnowa
❌ Adenomioza rozproszona
❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy (prawdopodobnie zrost) i za wysoko umiejscowiony
❓DHEA-S wynik 520ug/dl -> do powtórzenia
➖ IO, BMI 24.6 📉(Siofor 500 XR + dieta przeciwzapalna)
➖ U partnera: morfologia 8%, ale ruch postępowy szybki "a" 0% (ale już a+b 29%). HBA 77%. Fragmentacja DNA 82%
➖ Dominacja estrogenowa
✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu
✨ Just because it's taking time,
doesn't mean it's not happening. ✨ -
PaulinKA wrote:Jeżu laski patrzcie na to...
Szukam wakajek I taka oto oferta w Itace.
Ja nie mogę bo mam zamknięcie finansowe w pracy w tym terminie (sic!) Ale może któraś szuka urlopu na Maderze
Toż to jak za darmo!
https://ibb.co/fY6SVqFhttps://ibb.co/b5czvLhhttps://ibb.co/xsWR432
Nie działa link. Skąd wylot? Szukam czegoś na luty/ marzec właśnie 😁💃'95🕴️'90
⌛10cs naturalnie ✖️
Plan:
✨ 03/25 1 IUI- Lametta 🍀
✨ 09/04 konsultacja u specjalistki od endometriozy (ocena stopnia zaawansowania oraz ew. konieczności operacji)
✨ 04-05/25 2-3 IUI
Diagnostyka:
❌ Adenomioza rozproszona
❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy (prawdopodobnie zrost) i za wysoko umiejscowiony
➖ U partnera: morfologia 8%, ale ruch postępowy szybki "a" 0% (ale już a+b 29%). HBA 77%. Fragmentacja DNA 82%
➖ Dominacja estrogenowa
✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu
Julia24 wrote:Nie działa link. Skąd wylot? Szukam czegoś na luty/ marzec właśnie 😁
niech ktoś to kupi bo mnie serce boli:D może hotel nie jest jakiś najzajebistszy ale na Maderze się w hotelu nie siedzi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia, 12:41
Julia24 lubi tę wiadomość
♀️&♂️ '95: 16 cs
👱♀️: LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, niewielka endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28
✅MUCH, HSG- udrożniono lewy jajowód
✅Stymulacja owulacji- mamy owulacje!
‼️ wykryto obecność jaj pasożyta. Leczenie wdrożono ✅️
🧑: przebadany✅,
🔜
6 cykl stymulowany --> cysta, starania zawieszone do wchloniecia.
⏳Rozszerzone badania nasienia
❗️Podejrzenie polipa do obserwacji
⏰️Czerwiec- klinika -
PaulinKA wrote:Warszawka, juz poprawiłam!!
niech ktoś to kupi bo mnie serce boli:D może hotel nie jest jakiś najzajebistszy ale na Maderze się w hotelu nie siedzi
A weź wklej proszę link zamiast screena 😁💃'95🕴️'90
⌛10cs naturalnie ✖️
Plan:
✨ 03/25 1 IUI- Lametta 🍀
✨ 04-05/25 2-3 IUI
Diagnostyka:
❌ Adenomioza rozproszona
➖ Dominacja estrogenowa
kurka, już chyba nie mogę odnaleźć tej oferty
chyba ktoś skorzystał Ale jak zdarzają się takie lasty to chyba warto przeglądać ...
ja właśnie codziennie sprawdzam i jak będzie bliżej dat które mi pasują to po prostu powiem w pracy że poluję na Last minute i mozliwe ze za parę dni wezmę ulop
A wy jaki kierunek bierzecie pod uwagę? Do chillowania czy aktywności??
👱♀️: LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, niewielka endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28
🔜
⏰️Czerwiec- klinika -
PaulinKA wrote:kurka, już chyba nie mogę odnaleźć tej oferty
chyba ktoś skorzystał Ale jak zdarzają się takie lasty to chyba warto przeglądać ...
ja właśnie codziennie sprawdzam i jak będzie bliżej dat które mi pasują to po prostu powiem w pracy że poluję na Last minute i mozliwe ze za parę dni wezmę ulop
A wy jaki kierunek bierzecie pod uwagę? Do chillowania czy aktywności??
No właśnie Madera jest min. na liście 😁. Ogólnie Europa w tym roku, bo trzeba oszczędzać na remont i może ślub ☺️.
Też patrzę co chwilę na okazje, chociaż najbardziej mnie ciągnie ponownie do Tajlandii 😅. Też mam możliwość wzięcia urlopu bez większego problemu.
Ogólnie to żeby i pochillować i pozwiedzać. Partner chciałby wypożyczyć motor i pozwiedzać na dwóch kółkach. A Wy? ☺️
Chyba przyda się nam oderwanie głowy od pracy i starań.
@Siesiepy dobrze pomyślała, żeby na narty śmignąć!! Człowiek wróci z wakacji z nową energią 😁.
Edit: sorry za brak składu i ładu w wypowiedzi, ale jestem dzisiaj w biegu 🤣😅. Ale okazja wakacyjna zawsze na chwilę zatrzyma 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia, 12:50
PaulinKA lubi tę wiadomość
💃'95🕴️'90
⌛10cs naturalnie ✖️
Plan:
✨ 03/25 1 IUI- Lametta 🍀
✨ 04-05/25 2-3 IUI
Diagnostyka:
❌ Adenomioza rozproszona
➖ Dominacja estrogenowa
A to jak już jesteśmy na miłych tematach to czy któraś z was orientuje się kiedy rusza ponowna sprzedaż biletów na festiwal Dawida Podsiadło?
🙎♀️30: wszystko ok, naturalne owulacje
01.2024 AMH 2,7
11.2024 AMH 1,87 (Diagnostyka)
12.2024 AMH 1,66 (Synevo)
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
👨29: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia
06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)
—————————
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
📆 14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
📆 15.01.2025 start stymulacji 💉💉💉 (Menopur, Puregon+Orgalutran, Ovitrelle)
📆 27.01.2025 punkcja, pobrano 9 🥚, mamy ❄️❄️❄️❄️ blastocysty -
Ojj kto raz był w Azji ten się nie wyleczy
Zimowe wakajki to na pewno Europa i chyba konkretnie celuję w Maderę no chyba ze trafi się jakiś EKSTRA laścik na jakiejs Dominikanie czy Zanzibarzea w lato to mam nadzieję że jedyne co będę mogła to leżenie pod drzewem w Chorwacji i taki jest plan, a jeśli brzuszka nie będzie to taka trochę dzika objazdówka po Balkanach.
Azję niby na razie odpuszczamy (żeby też finansowo, nadpłacić kredyt itd) ale kto wie... na Sri Lankę zdecydowaliśmy się tydzień przed wylotemMotor to ekstra rzecz, wyobrażam sobie te punkty widokowe, jeźdzenie pośród gór itd. My tylko skuterek wypożyczaliśmy a i tak było super
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia, 12:55
Nowa2024, Podrożniczka lubią tę wiadomość
🔜
⏰️Czerwiec- klinika -
Nowa2024 wrote:A to jak już jesteśmy na miłych tematach to czy któraś z was orientuje się kiedy rusza ponowna sprzedaż biletów na festiwal Dawida Podsiadło?
Jak chcesz podejrzeć bilet to pisze, że po 28/02 będą.
Myślę, że wtedy jakoś ruszy sprzedażPaulinKA lubi tę wiadomość
-
Ooo też poluję na bilety na Dawidka♀️&♂️ '95: 16 cs
🔜
⏰️Czerwiec- klinika -
@PaulinKA to w twoim przypadku jak miewałaś wcześniej bezowulacyjne cykle plus właśnie ten cykl po hsg to też bym uderzyła po to ovitrelle jednak!
Co do wyjazdu to też wciąż szukam czegoś na rocznicę i Madera mi się marzy od dawna więc aż wejdę coś pooglądać!
Patrzyłam co prawda na same loty żeby sama ogarnąć wszystko ale nie zaszkodzi przejrzeć też oferty biura 😁PaulinKA lubi tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
z pomocą medyczną od 11/24 💉
3 cykle stymulowane Lametta+Ovitrelle(11.24-01.25)
22.01 ⏸️ - ciąża biochemiczna (5t)💔 (cykl stymulowany)
4.03 ⏸️- ciąża biochemiczna (6t)💔 (cykl naturalny)
Badania💉
👩🏼🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅
Letrox 50, Siofor 1000 +suplementacja
🧔🏽♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe (kiepska budowa i ruch), TenFertilON -
Vergeet właśnie czytałam gdzieś że jesli o Maderkę chodzi to oferty z biur wychodzą atrakcyjnie cenowo w porównaniu do organizacji samemu. My nie mamy w zwyczaju jeździć na zorganizowane wyjazdy ale tu akurat chyba się pokusimy o Itakę bo jest bagaż w cenie, a jednak w góry to trochę tego majdanu trzeba zabrać
Także popatrz popatrz, choć laściki to tak z 1-2 dni przed wyjazdem mają najlepsze ceny ...
🔜
⏰️Czerwiec- klinika -
PaulinKA wrote:Ojj kto raz był w Azji ten się nie wyleczy
Zimowe wakajki to na pewno Europa i chyba konkretnie celuję w Maderę no chyba ze trafi się jakiś EKSTRA laścik na jakiejs Dominikanie czy Zanzibarzea w lato to mam nadzieję że jedyne co będę mogła to leżenie pod drzewem w Chorwacji i taki jest plan, a jeśli brzuszka nie będzie to taka trochę dzika objazdówka po Balkanach.
Azję niby na razie odpuszczamy (żeby też finansowo, nadpłacić kredyt itd) ale kto wie... na Sri Lankę zdecydowaliśmy się tydzień przed wylotemMotor to ekstra rzecz, wyobrażam sobie te punkty widokowe, jeźdzenie pośród gór itd. My tylko skuterek wypożyczaliśmy a i tak było super
Dominikanę polecam! 😍😍😍 my akurat byliśmy we wrześniu ale dzięki temu w hotelu nie było pełnego obłożenia więc na basenie cisza spokój 😍
W Chorwacji 2x byliśmy i też bym chciała jeszcze pojechać. Ale dla nas Chorwacja to tylko autem 😉 bo jest tam tyle pięknych miejsc że warto pojeździć sobie i najlepiej tak na 2 tyg się wybrać!
PaulinKA, Podrożniczka lubią tę wiadomość
01.2024 AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
🍼Starania od 06.2023
—————————
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
M93 wrote:Ja kupiłam z biuletynu ale nadal ich nie ma.
Jak chcesz podejrzeć bilet to pisze, że po 28/02 będą.
Myślę, że wtedy jakoś ruszy sprzedaż
Myślałam, że trochę szybciej będą te bilety…
W środę też rusza sprzedaż na koncerty Kasi Sochackiej, też czekam 😍 ale ubolewam bo w kwietniu ma koncert w Poznaniu i przegapiłam a już wszystko wykupione i będzie trzeba gdzieś dalej się wybrać 😁🙎♀️30: wszystko ok, naturalne owulacje
01.2024 AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
🍼Starania od 06.2023
—————————
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
Nowa2024 wrote:A to jak już jesteśmy na miłych tematach to czy któraś z was orientuje się kiedy rusza ponowna sprzedaż biletów na festiwal Dawida Podsiadło?
Nie wiem, ale Podsiadło dobrze wróży
Byłam 3 lata temu będąc w ciąży (jak jeszcze o niej nie wiedziałam), a siostra mojego było w zeszłym roku i pyk - ciąża. Dawid sprzyja płodności- mówię Wam 😂Molahonkeey, Nowa2024, M93, PaulinKA, kałamarnica 11, Lusia3131, Podrożniczka, Vergeet lubią tę wiadomość
👩🏽 - 28l
👨 - 26l
👩🍼 - 2023
📆 - starania o drugie bobo od 04.2024 -
Dzięki Dziewczyny, jak zwykle jesteście nieocenione
!
Co do Dawida - dla biuletynowców (mail) "ukryta" przedsprzedaż była 4 Grudnia (do 15.12). Pewnie puszczą pulę następną w lutym tak jak pisze M93. Byłam w zeszłym roku na koncercie w Chorzowie - coś pięknego, tam było WSZYSTKO.
Mąż mi zakazał czytania internetów, bo mówi, że od bólu palca można raka zdiagnozowaćProsił żebym nam poszukała jakiegoś wyjazdu w Beskidy Śląskie na przyszły weekend
My mamy urlop Kwiecień/Maj i chyba się wybierzemy do UK do Warner Bros Studio i w końcu bym spełniła moje marzenie o zobaczeniu wszystkich tych cudownych miejsc - jestem fanką dynastii WinsdorówNowa2024 lubi tę wiadomość
💁🏼♀️94'🧔🏼♂️92'
•VIII 2024 Polip trzonu macicy
•X 2024 💒👰🏼♀️🤵🏼♂️
•XII 2024 Histeroskopia
•I 2025 Wyniki histeroskopii:
~liczne mini-torbieliki na jajnikach
~jajniki obustronnie powiększone
~ogniskowa metaplazja płaskonabłonkowa
~endometrium polipowate z cechami wydzielania
•Wizyta kontrolna 21.01 KCP✅👌🏻
•II 2025
~ Cytologia płynna LBC + HPV✅
~🔺TSH 3.027, 🔺Glukoza 99.20
•III 2025
~ 11.03 USG piersi i tarczycy ✅
~ TSH 2.25 ✅ Glukoza 89.20 ✅ Insulina 10.60 ✅
⏳19.03 wizyta
⏳ 31.03 wizyta
💊 •Wit D •Omega 3-6-9 •Ogestan Inozytol 4000 •Oxigravide •🌿Ojca Sroki
Pierwszy👶🏼II cykl po histeroskopii:
✨12.02 ~ 1DC
🥚 28.02 ~ 16DC
💌 07.03 ~ 7dpo: Estr 212.10, Prog 17.52
⏸️ 09.03 ~ 9dpo: 💕Cześ, Kropusiu 🥹
💌 10.03 ~ 10dpo: Beta 23.70, Prog 19.50
💌 12.03 ~ 12dpo: Beta 92.90, Prog 29.49 (+279.70%) -
Magda2025 wrote:Nie wiem, ale Podsiadło dobrze wróży
Byłam 3 lata temu będąc w ciąży (jak jeszcze o niej nie wiedziałam), a siostra mojego było w zeszłym roku i pyk - ciąża. Dawid sprzyja płodności- mówię Wam 😂:D aczkolwiek już byłam na koncercie Dawida (takim akustycznym, w filharmonii) i niestety w ciąże nie zaszłam
🔜
⏰️Czerwiec- klinika -
PaulinKA wrote:hahahha tym bardziej mnie namówiłaś
:D aczkolwiek już byłam na koncercie Dawida (takim akustycznym, w filharmonii) i niestety w ciąże nie zaszłam
Na złym koncercie byłaś 🤣 masz szansę się poprawić!Molahonkeey lubi tę wiadomość
01.2024 AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
🍼Starania od 06.2023
—————————
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
Molahonkeey wrote:Dzięki Dziewczyny, jak zwykle jesteście nieocenione
!
Co do Dawida - dla biuletynowców (mail) "ukryta" przedsprzedaż była 4 Grudnia (do 15.12). Pewnie puszczą pulę następną w lutym tak jak pisze M93. Byłam w zeszłym roku na koncercie w Chorzowie - coś pięknego, tam było WSZYSTKO.
Mąż mi zakazał czytania internetów, bo mówi, że od bólu palca można raka zdiagnozowaćProsił żebym nam poszukała jakiegoś wyjazdu w Beskidy Śląskie na przyszły weekend
My mamy urlop Kwiecień/Maj i chyba się wybierzemy do UK do Warner Bros Studio i w końcu bym spełniła moje marzenie o zobaczeniu wszystkich tych cudownych miejsc - jestem fanką dynastii Winsdorów
Haha ja po obejrzeniu The Crown też stałam się fanką! 😁 a szczególnie księcia Filipa w młodości 🤪🤣kałamarnica 11 lubi tę wiadomość
01.2024 AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
🍼Starania od 06.2023
—————————
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
Magda2025 wrote:Nie wiem, ale Podsiadło dobrze wróży
Byłam 3 lata temu będąc w ciąży (jak jeszcze o niej nie wiedziałam), a siostra mojego było w zeszłym roku i pyk - ciąża. Dawid sprzyja płodności- mówię Wam 😂Nowa2024, Lusia3131, Molahonkeey lubią tę wiadomość