❄️W styczniu marzenia się spełniają i wszystkie ⏸️ wysikają!😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Olcia1987 wrote:A w życiu 😅 mój rodzinny to pan wszechwiedzący i ON WIE LEPIEJ 🤣
A endokrynolog w NL tylko „jeśli jest podejrzenie guzów”
Mam nadzieję że w szpitalu coś się ruszy, to i tak dziw że mnie odesłal, ale przez 5 lat skacze między 0,5 do 22 potem 7 potem 2 a ostatnio 27… więc najwyższy czas 😅
A tu tak z przymrużeniem oka służba zdrowia w Holandii 🤣🤣
https://vm.tiktok.com/ZNewWpKAh/
A kiedy do szpitala idziesz?
Mam nadzieję, ze zrobią Ci komplet badań, bo takie skoki TSH nie wyglądają dobrze i sa niebezpieczne.Julia24 lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Julia24 wrote:@Insane mega się cieszę!!! 🥰 Cudnie, że tak szybko ruszacie!! 🥹 Zrobiło mi to dzisiaj dzień!
@Aksandra przyjęcie do szpitala - chodzi o histeroskopie prawda? Dobrze, że masz już termin. Oby przyszła @ na czas!
Tak, histeroskopia na 09.01. teraz mam problem, bo tego samego dnia mam telewizyte u dr Jarosz. Nie wiem czy będąc na NFZ moge korzystać z prywatnej wizyty. Chyba nie... Echh tak długo na nią czekałam 🥺♀️91'♂️ 89' 👩❤️👨 16cs naturalnych
KIR Bx (brak 2DS1, 2DS5, 3DS1), HLA-C: ona C1, on C2
Kariotypy, hormony, drożność, wymazy✅, nasienie - morfologia z 2% na 4%
IVF - 17🥚(❄️ 6🥚,❄️ 5 zarodkow)
10.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔
11.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔 -
Insane kochana ogromnie się cieszę, że machina ruszyła do przodu! Serce mi się raduje ❤️
Niteczko przepiękna kreska, beta rośnie zdecydowanie ❤️
Podróżniczko bardzo mi przykro, że krwawienie się rozkręca, ale dobrze, że zrobiłaś ponowne badania, historie dziewczyn pokazują, że lepiej chuchać na zimne.
Olcia na tarczycy się nie znam, ale jak skacze w tę i z powrotem to też niedobrze - mam nadzieję, że zrobią Ci rozrzerzone badania i przepiszą leki, bo zwłaszcza w ciąży lepiej to uregulować (sama teraz po raz pierwszy biorę leki na niedoczynność, bez żadnych problemów przed ciążą ani w poprzednich ciążach)
Nowa i Kałamarnica - kciuki za pierwsze dni w nowych pracach!!!
Aksandra przypomnisz mi cel pobytu w szpitalu? Histeroskopia i biopsja? Oby okres przyszedł na czas, żeby się nic nie poprzesuwało Ci już skoro masz termin🤞edit: widzę odpowiedź powyżej
Saferka współczuję świnki, miałam dawno temu za dzieciaka, ale pamiętam ten dyskomfort
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia, 12:47
Nowa2024, Insane, kałamarnica 11 lubią tę wiadomość
-
Mam wyniki - 44,2, minimalna granica normy 😔 ostatnio było to samo i nie wyszło 😢
Polecacie jakiś konkretny kalkulator bety?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia, 12:49
a_aandzela lubi tę wiadomość
👩🏻 '96 - celiakia, niedoczynność tarczycy, PCOS, IO, mutacja PAI-1 homozygota
Leki: Euthyrox 125 mg, Glucophage XR 500 mg, Ogestan, Omega, witamina D i B
👦🏻 '97 - badania nasienia ✅
🦊 Pola '19, 🐶 Oreo '24
01.01.24 początek starań o pierwszego bąbla
22-28.02.24 ciąża biochemiczna🩸(2cs)
02.10.24 pierwsza wizyta w klinice
24.10.24 diagnoza PCOS i IO
30.12.24-06.01.25 ciąża biochemiczna 🩸(11cs)
04.02.25 pierwsza wizyta u immunologa ⏳
06.02.25 klinika - początek stymulacji Rekovelle 💉⏳ -
Nitka96 wrote:Mam wyniki - 44,2, minimalna granica normy 😔 ostatnio było to samo i nie wyszło 😢
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia, 12:50
Nitka96 lubi tę wiadomość
👩⚖️30 lat
🍀starania o pierwszego malucha od 07.2024
🧪morfologia ✅
TSH 1.3, FSH 6.98, LH 5.9, prog, estradiol, SHBG✅
AMH 0.81❌
suplementacja Wit D, kwas foliowy,jod,olej z wiesiołka ,B3
🧔♂️33 lata
suplementacja omega,Wit D
➡️luty - badania nasienia, -
Nitka96 wrote:Mam wyniki - 44,2, minimalna granica normy 😔 ostatnio było to samo i nie wyszło 😢
Nitka rozumiem stres, naprawdę, domyślam się, że jedyne co dałoby Ci ukojenie Twoich nerwów to teleport na za dwa dni i kolejny pomiar bety. Niestety tego Ci nie załatwię, ale trzymam ogromnie kciuki, żeby tym razem ten przyrost świadczył o prawidłowo rozwijającej się ciąży. Wiem, że nie jest łatwo nastawiać się pozytywnie, a wręcz powiedziałabym że chłodne podejście chroni nasze serce ale kciuki trzymam i nie puszczamNitka96 lubi tę wiadomość
-
Nawet nie 66% 🥺😭 https://ibb.co/T1LPCWd
👩🏻 '96 - celiakia, niedoczynność tarczycy, PCOS, IO, mutacja PAI-1 homozygota
🦊 Pola '19, 🐶 Oreo '24
Polecacie jakiś konkretny kalkulator bety?
Nitko, wrzuciłam Twoje wyniki w kalkulator i przecież jest ok, wychodzi mi 63%. Kalkulator jest dostępny na ovufriend. Badałaś mniej więcej o podobnej godzinie i w tym samym lab?Nitka96 lubi tę wiadomość
♀️91'♂️ 89' 👩❤️👨 16cs naturalnych
KIR Bx (brak 2DS1, 2DS5, 3DS1), HLA-C: ona C1, on C2
Kariotypy, hormony, drożność, wymazy✅, nasienie - morfologia z 2% na 4%
IVF - 17🥚(❄️ 6🥚,❄️ 5 zarodkow)
10.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔
11.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔 -
Aksandra wrote:Nitko, wrzuciłam Twoje wyniki w kalkulator i przecież jest ok, wychodzi mi 63%. Kalkulator jest dostępny na ovufriend. Badałaś mniej więcej o podobnej godzinie i w tym samym lab?
A powinno być minimum 66%? Tak o podobnej godzinie. Zostaje czekać do soboty 😔 Niestety będę musiała zrobić w innym laboratorium.👩🏻 '96 - celiakia, niedoczynność tarczycy, PCOS, IO, mutacja PAI-1 homozygota
🦊 Pola '19, 🐶 Oreo '24
Nitka96 wrote:A powinno być minimum 66%? Tak o podobnej godzinie. Zostaje czekać do soboty 😔 Niestety będę musiała zrobić w innym laboratorium.
Ale chyba zmieniałaś lab z tego co pamiętam?? 🤔 Czy to była różnica między poniedziałkiem i wtorkiem?
Ważne, że jest w normie. Zaciskam kciuki na powtórkę! ✊🍀 I tulę 🫂, bo wiem że dużo nerwów teraz masz 😓Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia, 13:33
💃29 lat🕴️35 lat
🍀10cs o pierwsze bobo! 👶
❌ Endometrioza otrzewnowa
❌ Adenomioza
❌ IO, BMI 25.8, hiperplolaktynemia czynnościowa, niewydolność fazy lutealnej, problemy z wchłanianiem żelaza i zdecydowanie za dużo stresu w życiu (-> bóle psychosomatyczne). U partnera obniżony ruch postępowy plemników, morfologia 4%
☑️ W miarę regularne cykle i owulacje. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml -
Nitka96 wrote:Nawet nie 66% 🥺😭 https://ibb.co/T1LPCWd
Nitka, na razie jest na granicy normy, ale za chwilę może wystrzelić. Nie załamuj się! 🫂 trzymam mocno kciuki i jestem z Tobą 🤞🤞🤞
Edit: poza tym masz wysoki progesteron 💪Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia, 13:10
👩35 lat
👧 2021 (16 cs)
starania o rodzeństwo od 02.2024
12.2024 - ciąża biochemiczna
02.2025 HSG -
Aksandra wrote:Tak, histeroskopia na 09.01. teraz mam problem, bo tego samego dnia mam telewizyte u dr Jarosz. Nie wiem czy będąc na NFZ moge korzystać z prywatnej wizyty. Chyba nie... Echh tak długo na nią czekałam 🥺
Dlaczego miałabyś nie móc? 🤔 Wydaję mi się, że nie ma problemu. Jedynie przyjęcie do szpitala na NFZ i wizyta tego samego dnia na NFZ mógłby być problem... Prywatna wizyta to tak długo, jak dasz radę to czasowo pogodzić powinno być ok!! Nie ma przepisów, które by tego zabraniały.
Tym bardziej jak tyle na to czekałaś, to nie ma co przekładać 🤗Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia, 13:14
💃29 lat🕴️35 lat
🍀10cs o pierwsze bobo! 👶
❌ Adenomioza
❌ IO, BMI 25.8, hiperplolaktynemia czynnościowa, niewydolność fazy lutealnej, problemy z wchłanianiem żelaza i zdecydowanie za dużo stresu w życiu (-> bóle psychosomatyczne). U partnera obniżony ruch postępowy plemników, morfologia 4%
☑️ W miarę regularne cykle i owulacje. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml -
Nitka, trzymam kciuki 🤞🤞 spróbuj się nie stresować chociaż wiem, że to trudne❤️
🗓️Luty '25⭐🌈🙏
39tc.💔🕊️
wrzesień '24 cb💔
trombofilia wrodzona🩸🧬
immunologia➡️pasożyty🪱
wymazy✅
Metformina+Euthyrox+Acard+Utrogestan💊
Fertistim+B12+Omega 3💊
Ovitrelle?💉 -
Dziewczyny, jak bym czegoś nie zapisała, to nie ze względu na złą wolę 😅, a fakt, że intensywniej leci ten wątek! Także jakby co proszę się przypominać ☺️.
@Jeżowa jak będziesz miała, jakieś piękne USG, to ja chętnie na chłopaków popatrzę 😁 zawsze mi się marzyły bliźniaki! 🥹
@Olcia1987 rzeczywiście martwiące te wyniki 😓. Niestety nic nie podpowiem, ale tak, jak dziewczyny mówią- lepiej pójść to skonsultować!
@Smerfelinko nie wiem, czy nas jeszcze czytasz, ale mam nadzieję, że masz się już lepiej! 🫂💃29 lat🕴️35 lat
🍀10cs o pierwsze bobo! 👶
❌ Adenomioza
Nitka! Nie załamuj się! Zaraz beta może wystrzelić! Trzymam kciuki ❤️
Starania o pierwsze bobo 2024r. 🍀
👩🏽27 🧔🏽♂️30 🐶 3
❤️2021r.
💊 kwas foliowy
✅ TSH, cytologia, progesteron 7dpo - 20,90 ng/ml, estradiol - 164,00 pg/ml, morfologia.
AMH - 2,44 (12.2024) -
Insane wrote:Olcia ale spadek! 😱 ale to dobrze.
Kurcze dziewczyny jesteście wspaniałe z tym ogromem wsparcia i pytaniami. W temacie in vitro jestem jeszcze totalnym laikiem, ale co już przeszłam, to opowiem.
Zaczynając od końca, dzisiaj już umowa podpisana i mieliśmy badania krwi zrobione oboje, a ja po miesiączce mam podskoczyć na biocenozę i wymaz na chlamydię. Dostałam na trzy tygodnie tabletki antykoncepcyjne i po nich już z wynikami startujemy. Cytologie miałam już swoją i lekarka powiedziała, że do in vitro ważna jest dwa lata.
W między czasie czekamy na kariotypy, które zrobiliśmy 17 grudnia. Jeśli któraś z Was planuje in vitro to te kariotypy z tego co czytałam wiele klinik wymaga, refundowane nawet po kwalifikacji nie jest, a czeka się długo i płaci drogo, więc można zrobić wcześniej i mieć z głowy (bo to genetyka i się nie zmieni wynik) albo sobie zacząć odkładać na to pieniądze, bo to około 900 zł za dwie osoby.
Na pierwszej wizycie byliśmy chyba we wrześniu i na niej dostałam skierowanie na histeroskopię (udało się na NFZ) z badaniami cd138 i cd56.
Ze względu na swoją historię dużo badań miałam już zrobionych, więc nie wiem, czy warto robić wcześniej, czy czekać na pokierowanie w klinice. Typu drożność jajowodów, trombofilia, ANA… (z tym chodziłam też do hematologa).
Popularnych kirów na przykład nigdy nie zrobiłam i mam nadzieję, że nie będę musiała.
Poza tym przed pierwszą wizytą (ale to i ogólnie w drodze ku dziecku na pewno nie raz miałyście robione) te wszystkie podstawowe hormony, które się robi w 2/5 dc, AMH, prolaktyna, pakiet tarczycowy.
Inseminacji nie miałam robionej nigdy (w naszym przypadku bez sensu i nie dałam sobie tego wcisnąć). Stymulacje takie aromek+zastrzyk miałam teraz z 5 razy, dwa razy sam zastrzyk i nic. W poprzedniej ciąży to akurat zaskoczyło za pierwszym razem.
Ze swojej wizyty również się podzielę wieściami, porównamy sobie różne kliniki.
Ale kariotypy to tak, jak dzwoniłam umawiać się na kwalifikację, to po moim pytaniu czy mamy mieć jakieś konkretne badania ze sobą zrobione, powiedziano mi tylko o kariotypach, bo na nie długo się czeka. Ja swój mam od września, mężu czeka na wynik, dojdzie nam przed wizytą jakoś.
Ja sama odświeżyłam sobie badania z początku cyklu, bo skoro idę przed owulacją, to chociaż to miałam mieć aktualne, żeby nie tracić kolejnego miesiąca na to by to zbadać. AMH nie odświeżałam, ponoć część klinik obejmuje to programem, więc dam Wam dziewczyny znać też jak u mnie z tym.walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾8 stymulacji letrozolem ❌, 9⏳
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
✨IVF💉
Stymulacja 🔜luty?
"I used to float, now I just fall down
I used to know, but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?" -
Polecacie jakiś konkretny kalkulator bety?Nitka96 lubi tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾8 stymulacji letrozolem ❌, 9⏳
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
✨IVF💉
Stymulacja 🔜luty?
"I used to float, now I just fall down
I used to know, but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?" -
siesiepy wrote:Ja używam tego z ovu. Wpisz z dokładnością co do godziny. Daj znać co konkretnie Ci wyszło. Norma to wciąż norma.
https://ibb.co/T1LPCWd👩🏻 '96 - celiakia, niedoczynność tarczycy, PCOS, IO, mutacja PAI-1 homozygota
🦊 Pola '19, 🐶 Oreo '24
Ten kalkulator (w szczególności dla późniejszych bet) polecają dziewczyny z wątków medycznych:
https://www.wantbaby.info/calculators/beta-hcg-levels?link=pages
Jestem małym szpiegiem 🤣🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia, 13:47
Olcia1987 lubi tę wiadomość
💃29 lat🕴️35 lat
🍀10cs o pierwsze bobo! 👶
❌ Adenomioza
☑️ W miarę regularne cykle i owulacje. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml